Nieuwe aankomsthal Surinaamse luchthaven via Chinese lening

58

PARAMARIBO, 4 jan – De aankomsthal van de Johan Adolf Pengel luchthaven wordt via een lening gemoderniseerd. Er is grote behoefte aan de modernisering vanwege de vraag. Dit zegt Vijay Chotkhan, directeur van Luchthavenbeer. Het geld voor het betreffende project zal geleend worden bij de Export-Import Bank of China. Het werk zal worden uitgevoerd door de China Harbour Engineering Company. Wat het projeect zal kosten, is nog niet bekend.

Er wordt nog met vertegenwoordigers van de bank gesproken over de details. “We merken dat een aantal luchtvaartmaatschappijen met ons wil samenwerken, dus willen we veel meer uit onze bedrijvigheid halen. Maar we willen ook op het gebied van toerisme een grotere bijdrage leveren, We moeten ervoor zorgen dat de mensen die naar ons land komen op een klantvriendelijke manier worden ontvangen”, zegt Chotkhan tegenover de Ware Tijd.

Ook de vertrekhal wordt aangepakt. Dat is hard nodig vanwege de lijnen met landen in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Suriname wil echt gebruik maken van de mogelijkheden om als springplank of hub te dienen. “Wij willen een regionale verbindingsluchthaven worden voor de rest van de omliggende landen. We moeten de crisis anders benaderen en meer zien als een uitdaging”, aldus Chotkhan.


58 REACTIES

 1. Kijk, tegen een lening die geïnvesteerd wordt in iets wat meer geld in het laatje moet brengen, heb ik helemaal geen moeite. Geld lenen om in de improductieve sector te stoppen wel.
  Dus infrastructurele projecten zoals het uitdiepen van de rivieren, uitbreiden van onze havens en luchthavens, aanleggen van wegen en bruggen met de bedoeling meer geld te genereren en de economische bedrijvigheid te stimuleren, hebben mijn zegen.


  Maak melding

 2. Allen,

  Als Suriname als eerste de ambtenaren op Zanderij een cursus klantvriendelijkheid zou geven, dan zou dat al een hele verbetering zijn.
  Denk zelf na hoe je behandeld wordt op Zanderij, tenzij je contacten daar heb ?
  SUCCES.


  Maak melding

 3. Gebakken lucht (haven) in opdracht van Bouterse. Niemand gelooft hem meer dus moet hij via andere wegen proberen mensen zoet te houden….

  Een lening hier, een lening daar, een lening overal, een lening zus een een lening zo, in ieder geval genoeg leningen om nog verder de zakken te vullen.

  Het volk mag niet aan pyramide spellen doen, de regering doet niks anders dan pyramide spellen.


  Maak melding

 4. Ik denk dat het propaganda is van mijn baas Desi. Beloven en niets doen. Het volk domhouden. Ik ben er alleen voor het gezicht, maar machteloos


  Maak melding

 5. Ik lees wel vaker dat men negatief praat over de werknemers op Zanderij.
  Ik heb deze ervaring niet.
  Integendeel. Men is altijd vriendelijk, vraagt hoe het ermee gaat, of ik een goede vlucht heb gehad en men wenst mij een prettige vakantie toe.
  Slechts 1 keer zag en hoorde ik een imbeciel te keer gaan tegen een persoon. Dat was in juni 1983,
  De man of vrouw ( misschien was ik het zelf wel, dat weet ik niet meer) had niet gezien dat er op de grond een rode lijn was en was wel 15 cm voor bij de lijn gestapt.
  Ach er zal altijd wel ergens een onbeschofte hond rondlopen


  Maak melding

 6. John,
  Op zich heb je gelijk, maar zoals het nu gebeurt roept bij mij vraagtekens op.
  Het lijkt stomweg op iets dat we toch hadden afgeschaft:
  gebonden ontwikkelingshulp.
  Ik geef/ leen je geld, maar ik bepaal wat je ermee moet dien.
  China leent je geld, maar de opdracht om het werk uit te voeren moet door China worden gedaan.
  China is zowel agent als principaal. Dat klopt al niet
  Bovendien staat niet tegen welke andere voorwaarden deze lening wordt verstrekt. Tegen welke rente, welke aflossingstermijn.
  De voordelen voor China zijn zo wel heel erg groot:
  Werkgelegenheid wordt gecreeerd en inkomsten worden gelijktijdig gegenereerd.


  Maak melding

 7. Hahahaha….Maar we willen ook op het gebied van toerisme een grotere bijdrage leveren, We moeten ervoor zorgen dat de mensen die naar ons land komen op een klantvriendelijke manier worden ontvangen”, zegt Chotkhan tegenover de Ware Tijd. Hahahahahahahaha!

  Zelfs een luchthaven in Afrika is moderner.


  Maak melding

 8. Nou heb ik laatst gereisd met Fly Always.Voor de aantal vervoerde personen was de aankomst haal ruim toereikend.En naar maatstaven deed het niet onder voor die van Curacao.
  Dit project is waarschijnlijk om weer eens een rijke te scheppen.
  En een nog modernere vliegveld in Sur.gaat staan als een vlag op een modderschuit.


  Maak melding

 9. Als ik vanuit Nederland steeds deze berichten lees over leningen uit China, stel ik dan de volgende vraag:
  Word Suriname over niet al te lange tijd eigendom van China?


  Maak melding

 10. Dankzij een Chinese lening is The Cheddy Jagan luchthaven van Guyana getransformeerd tot een moderne luchthaven. A passant hebben de Chinesen ook de luchthaven van Georgetowm, Ogle te vergelijken met het vleigveldje van Zorg en Hoop, ook meegenomen in hun moderniseringsplan. Van de internationale Luchtvaart autoriteiten heeft dit vliegveldje bij Georgetown thans de status van internationale vliegveld gekregen omdat het thans voldoet aan de internationale luchtvaarteisen.

  Ray, jij moet maar eens ophouden om af te geven op de Chinezen. Ik adviseer jou om alvast Chinees te gaan leren. Het zijn ook de Chinezen die de regering van Curacao te hulp schieten met de olieraffinaderij Isla. Deze raffinaderij was vroeger eigendom van Shell. Zij verkochten dit complex voor 1 gulden aan de Antilliaande regering die werd opgezadeld met een afgedankte en waardeloze raffinaderij. Er zijn vergevorderde plannen van een Chinese investeerder om de raffinaderij te moderniseren en tot bloei te brengen.


  Maak melding

 11. Men zegt dat Surinamers geen uitvinders zijn.
  En toch heb ik bij terugkomst van mijn laatste vakantie iets ontdekt op de JAP luchthaven die ik nog nergens ter wereld heb gezien.
  Een Surinaamse uitvinding: ‘de valuta-detector’. Een zeer ingenieuze uitvinding; zeg maar gerust wonderbaarlijk. Bij binnenkomst wordt met de detector over je lichaam gestreken.
  Als eerste was mijn zoon aan de beurt; bij hem maakte het apparaat het volgende geluid ‘trumptrumptrump’… alle medewerkers blij want mijn zoon bracht US$’s met zich mee.
  Toen was mijn vrouw aan de beurt; het apparaat maakte bij haar het volgende geluid ‘rutterutterutte’… alle medewerkers blij want mijn vrouw bracht de erg begeerde EURO’s met zich mee.
  Uiteindelijk kwam ik aan de beurt; het apparaat maakte bij mij een hele lange tjoerie aangevuld met ‘mapangpangmapangpang’… alle medewerkers vloekend naar mij omdat ik SRD’s bij me had.


  Maak melding

 12. Weer zo een vaag verhaal. De kosten zijn nog niet bekend , maar de uitvoerder wel. Er wordt geld geleend bij een chinese bank en de werkzaamheden worden uitgevoerd door de China Harbour Engineering Company. Waarom wordt er niet een openbare aanbesteding in Suriname gehouden waar alle bieders c.q. kosten transparant zijn.
  Waar blijven de kritische parlementsleden om opheldering hierover te vragen. Wat is het bedrag van de lening en een plan met daarin alle kosten van het project zodat er achteraf gecontroleerd kan worden of het geld doelmatig is besteed en niemand zich verrijkt heeft.


  Maak melding

 13. Als ik figuren als abdoel , misidubai en hooghart , inclusief desiley in mijn handen zou krijgen, zou ik ze net als in de film human centipede ze aanelkaar binden met een lange TOUW , en ze elkaars kont laten ruiken.

  Koers is vandaag 1:9 , 20 euro staat gelijk aan 180 srd.
  Amzaad adboeler, kijk goed om je heen!…


  Maak melding

 14. @RobG
  Begin jouw soort aan het werk te zetten..Jullie soort voert geen moer uit en nu hopen dat de chinezen voor jouw soort gaat werken!Jouw baasje leent en leent maar .Wat denken jullie van de ndp?Dat niet terugbetaalt hoeft te worden?Dat de leningen een geschenk zijn?En Guyana is geen Suriname.Daar hebben ze verstand,ze hebben geen moordenaar als lijder.treinen ,dubai ..en dat soort sprookjes…de guyanezen denken nuchter en de surinamers vooral de ndpers…vertel ze een droom en ze zijn al blij gemaakt.


  Maak melding

 15. Robg@
  Geen openbare aanbesteding, dus geen transparantie dus corruptie en zakken vullen rij, of hebt jij een andere mening Robg@, zou jij dit aan mij kunnen uitleggen, en LULverhaal kun je achterwegen laten, want de tijd van liegen en bedriegen is zo langzamer voorbij, bijvoorbeeld waarschijnlijk, misschien naar mijn mening, en als laatste wie controleerd wie, hoeveel miljard heeft deze regering laten verdampen en inderdaad oppositie de duimschroeven aan draaien vragen stellen wat zijn voor waarden wie gaat er geld aan verdienen, als alle opdrachten en valuta naar China verhuizen, zal de ontwikkeling alleen voor China zijn niet voor, een bekende voetbal coach zou zeggen, ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom.
  En we stonden er bij en keken er naar.
  We drink een bier deden een plas en gaan veder zoals het was.
  Heil uw caecar zij die gaan sterven van het lachen groeten.
  Lenen lenen lenen lenen lenen lenen, maar tegen welke voorwaarden


  Maak melding

 16. @ Hoofdverdachte

  Bluffen is ook een vorm comminicatie, En en dat heb jij heel goed verwoord ! En waar een wil is ook een weg, dus zou maar volhouden als ik jou was. Ik ben geen paarse rat
  maar houd niet van bluffertjes.

  @ Surambtenaar

  Hé waarhoofd ; wat heb je in het vliegtuig gedronken, of heb je in het toilet een stiekem een lijntje gesnoven ????
  Su is al 43 jaar onafhankelijk, maar het is een kleuter van 43 jaar die nog steeds niet op eigen benen kan E staan !
  Lenen is hun motto, als ze nergens kunnen lenen kunnen ze ook geen ene moer realiseren ! En toch beweren sommige idioten dat het in Su economisch goed gaat.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Het enige dat gedaan moet worden is ego reiniging en ego vernieuwing zodat boze emoties niet vooruit lopen en een geur van wrevel en onverdraagzaamheid verspreiden.
  Ken je zelf en let op je houding want daarmee maak je vrienden of vijanden.


  Maak melding

 18. @Surambtenaar,
  J’e klaar mi dja.

  @JZwartmans,
  Het cynische uit het verhaal van @Surambtenaar kan je niet vatten.
  Jij reageert om het reageren; bovendien raken jouw reacties veelal kant noch wal.


  Maak melding

 19. Gelijk heb je. Djoeka’s snappen dat niet. Zijn naam spreekt boekdelen… Het zou mij niks verbazen als hij niet eens weet wat het woord cynisme betekent….😉


  Maak melding

 20. Hee Ray, je bent zeker in die stinkende w.c. pot gevallen? je moet die smerige dekmantel van je gezicht trekken en probeer niet voorbeeldig over te komen. Jouw soort zit zwaar in de cocaine handel. Dat geeft de Nederlandse politie ook toe en ook jouw soortgenoten zeggen het openlijk. Suriname exporteert haast geen rijst of groenten maar jouw mensen exporteren honderden kilo’s cocaine naar Europa, Azie,enz. Zij verdienen de big money. Ga maar in de Nederlandse en andere buitenlandse gevangenissen kijken hoeveel van jou mensen zitten opgesloten.


  Maak melding

 21. een toerist
  Ik ga niet afgeven op dit plan, maar een spoorverbinding van de luchthaven naar Paramaribo om de files te ontlopen bij de stad, lijkt me een veel betere investering. En daarna de oost-west verbinding ook maar van een spoorlijn voorzien.


  Maak melding

 22. @Rob van het Groenewoud
  Een spoorwegverbinding Oost-west. Om al die apen naar de stad te transporteren. Zodat ze de gestolen buit mee kunnen nemen.
  Trouwens een spoorweg in Su is leuk, maar m.i. niet nodig. Als ze kennis hadden van infrastructuur dan was het file probleem vandaag de dag veel minder.


  Maak melding

 23. Laat die chinwas hun ding doen en vermenigvuldigen. Alles is beter voor suriname dan djoekas en ander afrikaans vernietigende geboefte.


  Maak melding

 24. Haco, het werk wordt uitgevoerd door een Chinees bouwbedrijf. Lokale leveranciers zullen naar alle waarschijnlijkheid betrokken worden bij de werkzaamheden.

  Ray, koop een ticket en neem een ritueelbad in de Ganges.Neem veel geld mee. Aan armoedzaaiers hebben ze niets.


  Maak melding

 25. robg, je weet dondersgoed dat subai altijd een apentuin zal blijven toch?

  India is hemel en hel, maar in ieder geval geen apentuin. Hindoestanen hebben cultuur en kennis, in apentuinen kennen ze alleen bananen, vliegen en stront, oja en melkpap.


  Maak melding

 26. robg , als je geen euros meeneemt naar de dubai van keskesi misikeba, dan kijken ze je ook niet aan. Neem je medicijnen op tijd brada.


  Maak melding

 27. Pico, bedankt voor het attenderen.
  Het blijkt werkelijk erger te zijn dan ontwikkelingshulp, want ontwikkelingshulp hoeft je in feite niet terug te betalen.
  Dit kan twee dingen betekenen:
  1. we hebben geen goede onderhandelaars of
  2. Suriname zit zo diep in de financiële shit dat ze bereid is om zelfs wurgcontracten met open armen te verwelkomen.


  Maak melding

 28. Dalian is een goed voorbeeld van.
  Haalt van A tot Z uit China.
  Alle arbeidscapaciteit wordt vanuit China geïmporteerd.
  Werkgelegenheid voor ons Surinamers is 0 komma 0.


  Maak melding

 29. @ Su – Bliem

  Jij vindt dat mijn reactie kant noch wal raakt dat is jou mening, en dat respecteer ik ! Want ieder vogeltje zingt zoals ie gebekt is. Als we allemaal zouden reageren zoals jij dat doet, dan zou de wereld erg saai zijn.

  @ Onbenul.

  Wie zegt dat ik een djoeka bent, en bovendien zijn Djoeka´s
  ook mensen zoals jij en ik. En als je denkt dat ik niet weet wat cynisme betekent heb je het glad mis. Ik zal ook niet over op schelden richting jou adres, om maar te zwijgen over jouw Nick name. Ik gebruikt tenminste nog mijn eigen
  naam.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 30. Ik vind het prima om gebruik te maken van de mogelijkheden die China biedt aan SURINAME. Gewoon doen wat u hebt gezegd. Niet storen aan de saboteurs van de ontwikkeling van het land. Succes met dit project.


  Maak melding

 31. ik vind heel fijn dat er eindelijk een verandering komt in de aankomst en vertrekhal. laten wij hopen dat er werk voor iedereen wordt gecreerd, dat het alleen voor dat speciale groepje is.dat groepje dat alle aanbesteding wint of wil. geef de kleine man ook een kans.


  Maak melding

 32. @ RobG
  Lokale leveranciers zullen naar alle “waarschijnlijkheid” betrokken worden bij de werkzaamheden,

  hoezoo en waar is deze aanname op gebaseerd?
  Forget It, de chinezen houden lekker zelf alles in de hand


  Maak melding

 33. Rob G kletst zelfs over Curaçao uit zijn nek. Het contact met de Chinezen inzake de upgrading van de ISLA is verbroken aangezien zij , GZE, technisch niet competent zijn en financieel nagenoeg failliet.. En Shell was destijds bereid de heleboel af te breken en de rommel op te ruimen maar de Curaçaose overheid ,bij monde van mevr. Liberia, wilde de raffinaderij wel overnemen voor 1 gulden ( as it is/was). Rob G ga de vloeren schoonmaken of zoiets bij het NNI , of doe je dat al ?


  Maak melding

 34. De Paarse kliek heeft Sranan totaal FAILLIET gemaakt !

  Daarom is het land afhankelijk geworden van Maffia-leningen en Maffia-projecten !

  ALLE GOUD, GOEDEREN EN GROND ZAL VOORTAAN WORDEN WEGGEGEVEN, VIA MAFFIA FINANCIERIN-GEN, AAN MAFIA-LANDEN EN AAN MAFFIA-BENDES !

  TRA FASI NO DE !

  PS : ZODRA DE PAARSE BENDE IS WEGGEVAAGD, KAN SRANAN MET GOED BELEID UIT HET FAILLISSEMENT ZIEN TE GERAKEN !


  Maak melding

 35. Perfect onze nieuwe Chiname.Ik vind het een hele mooie naam .

  Nu gaat het zeker goed komen in deze mooie land.
  hiep hiep hoera chiname chiname chiname


  Maak melding

 36. Waarom zouden we zoveel geld stoppen in Zanderij met het doel toerisme te bevorderen?
  Je kan het veel goedkoper doen door simpelweg de service en klantvriendelijkheid van het personeel te verbeteren. Kost veel minder.
  Wil je toeristen naar Paramaribo halen, begin dan eenvoudigweg die 200 zwervers uit de straten te halen. Hoe wil het toerisme bevorderen als het straatbeeld wordt gedomineerd door junks die toeristen lastigvallen?
  Eerst bij het begin beginnen.


  Maak melding

 37. DE Domme Paarse KOEIEN hebben ons land geplunderd met NEP-plannen en beloftes, resultaat UN KONDRE FAILLIET !

  PAARS MOET NU BUIGEN VOOR CHINEZEN en andere landen die ENKELE DOLLARS BIEDEN, om Ons Land VERDER KAAL TE PLUKKEN !!

  MORO DONG NO DE !!!!!


  Maak melding

 38. MAAK DE COCAINE LEGAAL EN DE GROOTSTE PROBLEMEN ZIJN OPGELOST,
  WANT GELD IS HET GROOTSTE KANKER DIE ALLE ELLENDE VEROORZAAK,
  MAAR JA, DAN WORDEN DE BLANKE LEIDERS BOOS WANT ZIJ KUNNEN HET NIET ZONDER,
  IN PRINCIPE WORDEN ALLE ELLENDE VEROORZAAK DOOR BLANKE LEIDERS. VANAF DE SLAVERNIJ TOT NU, DIE BLANKE LEIDER MAKEN TOCH OORLOGS WAPENS. ALLEEN BLANKE LEIDERS DOEN DAT, DIE SLACHTOFFERS ZIJN DE ZWARTE MENSEN. EN TE GELIJKE TIJD ZEGGEN DE BLANKE LEIDERS JULLIE MOGEN NIET BIJ ONS WE ZITTEN VOL. DIE ZWARTE MENSEN DIE ZINKEN IN DE ZEE DAT HEBBEN ZE TE DANKEN AAN DIE BLANKE LEIDERS EN NIEMAND MEER ALS JE WIL MAG JE LULLEN MAAR HET IS NIET ANDERS. AMERIKAANSE LEIDERS DIE WILLEN HOE MEER GEVANGEN HOE BETER ZIJ VERDIENNEN DAAR AAN.


  Maak melding

 39. MAAK COCAINE LEGAAL ???????????????

  Laat daarna JOUW HELE FAMILIE daaraan verslaafd raken, DOMBO !!!!!!!!!!

  Weg met jouw Blanke leiders gebabbel !

  GEEN COKE , Noch EXTACY , DE JEUGD over de hele wereld moet beschermd worden tegen deze VERNIETIGENDE HARDDRUGS !

  PS : DAAROM OOK GEEN DRUGS-VEROORDEELDEN IN DE SRANAN-POLITIEK TOELATEN !

  DE GEVOLGEN ZIJN FUNEST, SRANAN FAILLIET !!!


  Maak melding

 40. Hoe strenger de aanpak hoe duurder het word.
  Gokken is toch ook legaal.
  Gok verslaaf betekent dat mensen in gijzeling worden genomen net als cocaïne dat is ook een gijzeling.
  Heb zelf 40 jaar ervaring.
  Ondanks dat ik een ervaren speler ben heb ik toch nooit een prijs gewonnen hoe kunnen die mensen winnen die geen ervaring hebben. IK ZEG UIT ERVARING VAN GOKKEN GA NOOIT PROBEREN TE GOKKEN WANT JE KRIJGT NOOIT WAT, DIE VUILE MAFIA HEEFT VOOR HET EERST CASINO GEMAAKT EN DE OVERHEID HEEFT HET OVERGENONEM.


  Maak melding

 41. @Kareltje,

  Junkies kijken is ook een vorm van toerisme.

  Zanderij wil een hub worden? Voor wie dan? Waarom zou een Guyanese, Braziliaanse of Venzuelaanse maatschappij in Suriname willen stoppen wanneer ze binnen 10 minuten in hun eigen land kunnen landen? Of heeft Suriname soms uitstekende luchtverbindingen met de rest van de wereld?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.