Surinaamse protestgroep sluit deelname aan verkiezingen niet uit

18
Hofwijks ondersteunt protest actiegroep 'We Zijn Moe'

PARAMARIBO, 3 jan – Protestbeweging We zijn Moe sluit deelname aan de verkiezingen van 2020 niet uit. Dit zegt initiatiefnemer Curtis Hofwijks. Het organiseren van straatprotesten heeft afnemend succes gekend. Het neemt niet weg dat We zijn Moe door wil gaan met de strijd. Het hoofddoel, de regering Bouterse naar huis sturen, is niet opgegeven. Ook in 2018 zal protest worden gevoerd. Er wordt wel gerekend op bepaalde factoren.

Draagvlak vanuit bedrijven, organisaties en de vakbeweging zal meer dan ooit van belang zijn. Doorslaggevend is toch de animo van burgers zelf. De massa moet echt op de been komen. “Indien het niet lukt, zullen wij de strijd moeten aangaan op het politieke vlak tijdens de verkiezingen in 2020”, zegt Hofwijks tegenover de Ware Tijd. De vorming van een politieke beweging behoort tot de mogelijkheden.

Overigens, is er wel genoeg voedingsbodem voor ontevredenheid. De staatskas zal gespekt worden met meest voor de samenleving pijnlijke maatregelen. “Wanneer een regering voornemens is om vierhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer veertig miljoen euro) extra te verkrijgen, zonder dat er productie tegenover staat, dan betekent het dat de totale koopkracht met dat bedrag zal afnemen”, stelt Hofwijks.


18 REACTIES

 1. SURINAMERS MOETEN MASSAAL MEEDOE OM DEZE BENDE WEG TE JAGEN……. WAKE UP …….. GEEN NDP ABOP EN PALU MEER WEG MET NDP ABOP EN PALU ZE HEBBEN HET HELE LAND NAAR DE AFGROND GEBRACHT WEG MET DEZE BENDE


  Maak melding

 2. Zoals ik eerder heb aangegeven is het merendeels van het volk liever lui dan moe.
  men is zeer passief en haalt steeds aan dat ze niet met politiek bemoeien echter klagen ze steeds.

  Indien de machtsovername plaats gaat vinden ben ik vervolgens benieuwd hoe de nw partij(en) oa het financieel probleem gaan oplossen.
  Je moet toch eerst kapitaal (bezit minus schulden) hebben om jou projecten/problemen te kunnen voltooien/oplossen…..
  Saneringen moeten en zullen plaatsvinden echter is de kans zeer groot dat dezelfde mensen die veranderingen wilden hebben nu weer gaan klagen.

  Er zal en moet eerst een mentaliteit verandering plaatsvinden waarvan men zich van bewust is dat er ook regels zijn van moraal en fatsoen.

  maar tja…het merendeels van het volk is gauw te koop/tevreden voor een bordje warme rijst met gepelde awarra’s.

  Het vernietings beleid van wederom de moordenaar en boefdraad is ingezet en uitgevoerd met dank aan de figuren die hun ziel (voor zover ze een ziel hebben) hebben verkocht voor een bordje “vreten”.


  Maak melding

 3. Dit wisten de niet populistische Surinamers al lang.
  Dat jou op roepen tot protesten demonstreren niets met de belangen van de SURINAME en de Surinamers te maken heeft.
  Enkel jou eigen belang.
  Nu dat het niet is gelukt met jou demonstreren mede kort zichtige soorten.
  Geef je toe dat het om jij je vrienden en families gaat.en in de politiek fysiek feel gaat proberen je zakken te gaan vullen.


  Maak melding

 4. En wat verandert er dan? Het zullen weer Afrikanen zijn die de regering gaan vormen met een Afrikaanse president. Alles blijft dan bij hetzelfde.


  Maak melding

 5. @Mister-BOJO-SINGH : Er is maar EEN POLITICUS/

  VEROORDEELDE die DINGEN doet voor Sranan ???? :

  tjaaaaaaahhhhhh,

  HIJ,Opa DDB, HEEFT ONS LAND ZWAAR FAILLIET

  GEMAAKT !!!!!

  PS : STOP de ongedekte bankbiljettendrukkerij van Desi, STOP het DDB-Wanbeleid, STOP de massale PAARSE CORRUPTIE !!!!


  Maak melding

 6. Ik zou deze meneer Hofwijks maar aanraden eens heel goed te kijken wat voor mensen hij wil benaderen voor deelname aan z’n politieke partij, want Bouta gaat naar hen strooien met checks en mooie posten. Wees dus geen kweekvijver voor de NDP.


  Maak melding

 7. Meneer Hofwijks, wat gaat u met 2 zetels doen?
  Nu zitten partijen in coalitie met 9 zetels, 5 zetels etc . die geen moer kunnen bereiken.
  Wat denk u te gaan bereiken, behalve dat u een gegarandeerd salaris van NETTO SRD 13.000,- per maand gaat ontvangen.


  Maak melding

 8. Een ieder heeft het recht om een politieke beweging te beginnen. Helaas gezien het draagvlak van dhr. Hofwijks nu (nog geen 200 man) denk ik dat het beter zou zijn als hij zich zou aansluiten bij een partij die wel draagvlak heeft. Daarnaast is de tijd om over de ruggen van andere te klimmen en in de DNA te komen waarschijnlijk voorbij.


  Maak melding

 9. Bouterse is met fraude op die 26 zetels gekomen! vraag hem maar zelf Silos weet van!
  En op al die belangrijke posten heeft Bouterse zijn mannetjes geplaatst dus ik denk dat het volk op 2020 moet wachten!
  Is wel lang…. ma laten we hopen dat opa Desi voor 2020
  in zijn graf is!


  Maak melding

 10. Bouterse zal er blij mee zijn want weer een splinter partij er bij met structuren een kakelaars.

  Beste Curtis verenig wat er is en vorm het redelijk alternatief maar vorm geen nieuwe club want dan speel je Bouterse in de kaart tenzij je instaat bent afvallende denkende NDPers te verzamelen.


  Maak melding

 11. In plaats van om een VUIST te maken nee elkaar afkraken. In plaats van zoveel verschillende kleuren Paars,Groen,Geel, en Oranje tot 1 kleur te mengen zitten we met ze allen te treuren en elkaar te besmeuren wanneer houd t nou een x op in dit land.
  Mi ati e broedoe ai boi wil later lekker in een hangmat kunnen genieten van mijn Switie Sranang 😭😭😭


  Maak melding

 12. Jojo, niet reageren als een tandarts die last heeft van kiespijn. Ik gun Curtis wel een eigen partij.Hij kan met zijn politieke beweging zijn electorale kracht bewijzen tegenover de partijen waarmee hij kan samenwerken. Als Curtis met een ” lege portemonnee ” naar hen toestapt om samen te werken neemt men hem niet serieus. VHP, NPS en PL gaan hem neutraliseren tot zero.Zij weten wel raad met dit soort groene figuren die naar macht streven.


  Maak melding

 13. Surinamers zien het niet in. Zij feesten maar erop los. Dus van armoede gesproken nou mijn ervaring is ik zie niet dat mensen pinaren. Zolang opa Desi aan de macht is het maar feesten. Wat de partijen PALU, PL ABOB NDP UITKRAAIEN HUN ZAKKEN ZIJN AL GEVULD. ze lullen maar uit hun nek beloftes na beloftes en nog dieper in de schulden gaan. Staatskas is leeg wat nu Opa Desi geniet lekker van de reacties het doet hem niks. OPA Desi gaat dit keer met de trein van punt A naar B om beloftes te maken en stemmen te krijgen. SU wacht maar binnerkort gaan jullie in de trein zitten.


  Maak melding

 14. Het paars misdadig duivelse zaad dat ddb heeft gezaaid in de jaren tachtig tiert welig om zich heen. De moord- , drugs- , en roofvloek blijven maar stijgen, naast geestelijk en immoreel verval. Nauwelijks is het jaar begonnen en alweer een dode. Oma nang opa taki, elke ndper die zegt, denkt en geloofd dat hij een christen is moet heel diep in de binnenste van zijn ziel gaan kijken en zich afvragen waarom de misdaad in al zijn vormen, naast het armoede probleem alsmaar groter wordt, ondanks StefAnus Meyje en MisikaDubai door ddb als zijn geestelijken zijn aangesteld. Oma taki, deze paarse geestelijke apostelen gebruiken de Bijbel als dekmantel om rijk te worden. Alles wat ze uit de Bijbel lezen is waar, maar hun interpretatie is alsmaar, rust, zegen en voorspoed hun gelovige aanhangers voorhouden. Zelden of nooit het gevolg van zonden. De hel. Zelden hoor je ze preken over bekering, God de eerste plaats geven in je leven, geen afgoden aanbidden in de vorm van een mens of dier, de sabbatrust onderhouden en de andere zeven verboden. Gij zult uw naaste niet moorden, eer uw vader en moeder opdat u lang leve etc. No boi opa kong ertussen, na soso zaai uw tienden, dan zal God u het honderdvoudige geven. Dit geldt ook voor een niet gelovige, doe goed, behandel uw naaste zoals u door hem behandeld wilt worden, geen valse getuigenissen etc. Oma taki………ma eeh Meyje beng taki dat Dino en Ddb bekeer. Opa taki, a mang Meyje na wang misleider en valse profeet, geen enkele profetie van hem gaat uitkomen, want hij predikt naar de mond van ddb. De apostel Paulus heeft ons gewaarschuwd voor deze wolven in schaapskleren die ddb dienen en in zijn dienst staan. Ook Jezus waarschuwde toen enkele van zijn apostelen hem vertelden dat enkele mannen in de naam van Jezus demonen en wonderen deden, ze hen dat wilden verbieden. Ze zouden zich moeten aansluiten bij de Ware Meester, de Christus, maar wilden niet, want ze predikten om beroemd te worden en vroegen daarvoor in de plaats gunsten. Jezus zei, laat ze maar hun gang gaan, zo wordt ik alleen maar beroemd. Opa taki, dat deze twee paars verworden ndp apostelen tot die categorie behoren, wolven in schaapskleren. Luister naar wat ze zeggen, maar volg hun voorbeeld niet. Arme ndp gelovigen misleiden en hun tienden eisen, voorhoudend, je beroofd God. Ze zijn net als hun baas Ddb die land en volk beroofd, samen met al die boeven, moordenaars, dieven, drugsbazen die de ndp leiding uitmaken. Opa taki, die verarmde ndpers verdienen het om beroofd te worden want ze kennen noch lezen het boek van oorzaak en gevolg………de Bijbel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.