ma 19 feb 2018 01:21
post thumbnail

Surinaamse beleidsmakers weten te weinig over bedrijfsleven

PARAMARIBO, 3 jan – Een van de ernstige problemen het afgelopen jaar was het feit, dat er bij beleidsmakers onvoldoende kennis bestaat over de aard en omstandigheden van het Surinaamse bedrijfsleven. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. De werkgeversorganisatie vindt deze kennis noodzakelijk voor effectief beleid. Het bedrijfsleven in Suriname bestaat veelal uit micro-, kleine en middelgrote ondernemingen.

Dan zijn er nog enkele groepen van bedrijven en wat grote bedrijven. De laatste zijn vooral multinationals die actief zijn in de goudwinning. “Een dergelijke economie heeft behoefte aan maatregelen, die het ondernemersklimaat ondersteunen, zodat alle bedrijven míddels het ondernemen van hun specifieke economische activiteiten kunnen bijdragen aan de groei van de economie en duurzame ontwikkeling”, stelt VSB.

Een ander ernstig probleem vormden de effecten van de inkrimping van de economie in 2016. Die waren in 2017 nog steeds erg voelbaar. “Het gevoerde beleid heeft in onvoldoende mate geresulteerd in herstel van het vertrouwen in de economie en tot stimulering van economische bedrijvigheid”, aldus de werkgevers. Hoewel de meeste bedrijven weerbaarheid hebben getoond, is de rek er uit. Dus moet het roer nu echt worden omgegooid.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


16 Reacties | Plaats Reactie

 1. Wat te denken van de Staatsadviseurs? Die weten misschien nog minder……..en moeten dan een gedegen advies geven.

  woensdag 3 januari 2018 om 12:48 uur.
 2. ALLEEN MAAR GELUKZOEKERS

  woensdag 3 januari 2018 om 13:05 uur.
 3. WEET JE WAT HET BETEKENT WANNEER PLOTSELING …….NIETS ..IETS IS GEWORDEN…?

  woensdag 3 januari 2018 om 13:11 uur.
 4. Onze geweldige Afrikaanse wanbeleids-makers weten alles over corruptie, snel de zakkenvullen, elkaar regelen.
  Meer is niet nodig in Afrika

  woensdag 3 januari 2018 om 13:37 uur.
 5. Het is niet allen het ontberen van kennis, maar ook de onwil om zich in te zetten, om zich te verdiepen in de materie.
  Dit komt iedere keer weer tot uiting, aangezien steeds maatregelen worden ingetrokken.
  Dit betekent dat je je er niet in hebt verdiept, pas als het al is geëffectueerd, zie je de gevolgen en ben je eventueel bereid tot aanpassingen.
  Voorbeelden zat

  woensdag 3 januari 2018 om 13:48 uur.
 6. Jaren lang was geld geen probleem in ons land.De regering Vene had vele honderden miljoenen USD opzij gezet.Nu alle spaarcenten op zijn door verspilling en corruptie is geld een groot probleem geworden.Zo erg zelfs dat we overal lopen te bedelen! Zakkenvullers en grootgraaiers zitten op rozen terwijl de gewone man verzuipt in ellende.

  woensdag 3 januari 2018 om 15:19 uur.
 7. Geen een is werkgever geweest aan werknemers.Dus hebben bedrijven alleen van buiten gezien nemen maatregelen die ok niet aanslaan.

  woensdag 3 januari 2018 om 15:56 uur.
 8. De regering weet in ieder geval wel hoe ze bepaalde bedrijven moeten bevoordelen. Wie ze wel een opdracht gunnen en wie niet en waarom wel en waarom niet, ook al is de een beduidend goedkoper.

  woensdag 3 januari 2018 om 15:59 uur.
 9. Bouterse met zijn bende kan men vergelijke als die leiders
  daar in Africa!
  Geen verstand van land te besturen, wel verstand van op zeer grote voet te leven en rond te rijden in grote zwarte auto’s!
  zo belachelijk! en 0,0 zijn ze!
  Zelfs Obama die zo beroemd is reed niet in zulke auto’s die Bouterse en zijn bende hier met staatsgeld hebben gekocht!
  Alleenmaar schade! en het volk pinaart steeds met de dag wordt het gewoon erger!!!!!

  woensdag 3 januari 2018 om 16:57 uur.
 10. Hebben jullie wel het nieuwjaars rede van die crimineel/moordenaar beluisterd. Het uitdiepen van de Suriname- en de nickerie rivier hebben prio !!!! Voor wat !!!! Drugsschepen zeker ????
  Die hungry bere van de gross gemiddelde Surinamers hebben de meeste prio.
  Tering wat een Afrikaans ambitieus plan allemaal in 2018. Er gaan mensen dood vallen op straat van de honger. Hopelijk niet… Goed voorbeeld : Somalië .

  woensdag 3 januari 2018 om 18:51 uur.
 11. Natuurlijk weten die zakken beleid te maken, maar dan hun eigen zak te spekken.

  woensdag 3 januari 2018 om 21:02 uur.
 12. Waar de paars verworden verdoemde wanbeleid makers wel meester, dokter en professor in zijn, is roven, stelen, liegen en het misleiden van hun oerdomme debiele aanhangers. Ook een hoogopgeleide kan een debiele idioot worden door immoreel en onrechtvaardig gedrag en handelen. Daar zijn ddb en zijn paars verworden marionetten en roversbende meester, doctor en professor in. De paarse aanhangers zijn de paars verworden slaven die samen met hun nakomelingen de mi e ka megaschulden lasten gaan aflossen. Haiti twee wordt een werkelijk feit als deze oerdomme debiele idiote paarse paria’s voor de derde keer in 2020 oerdom zullen gaan krijsen…………a wiens wi e ka, we geve ze nog vijf meki oenoe ka, want soso lobi didibri foe heri sranang in de persoon van ddb…aka didibri.

  woensdag 3 januari 2018 om 21:21 uur.
 13. ALS ZE DAARVAN KENNIS HADDEN ZOU SU MISCHIEN MODERNER DAN DUBAI ZIJN

  woensdag 3 januari 2018 om 22:40 uur.
 14. WANT OM EEN LAND TE BESTUREN MOET JE EEN GOEIE MANAGER ZIJN LIEVER VAN HUIS UIT.

  woensdag 3 januari 2018 om 22:42 uur.
 15. Het zou mooi zijn wanneer de individiele ministets en ook als groep seminars van de ondernemers en economisten bijwonen. Niet als bewindleiders maar als belangztellenden. Gaan daf nooit doen.Te Dom voor.

  donderdag 4 januari 2018 om 00:27 uur.
 16. Beleidsmakers bij onze president is het een vies/ongepaste woord. Als je nagaat dat deze man niet in staat is geweest om een mini pluimveebedrijf te runnen. Wat verwacht je dan van zo’n iemand?

  En met trots liep deze nog te vertellen/verkondigen dat hij slachtkip heeft geleverd voor de SKM. Die beesten leken meer op krielkip dan slachtkippen.
  Hij is wel een vooruitstrevend man geweest maar de nodige kennis ontbrak en bleekt net of hij ongelukkig was. Een echte dorp jongen

  De beleidsmakers van Bouterse plus Bouterse inbegrepen kennen niet eens of nauwelijks het Surinaamse alfabet, laat staan om beleid te kunnen maken/produceren. Alles wordt te amateuristische aangepakt. Hij geeft toen aan Ruben Rozendaal $ 10.000,00 cadeaus. Nergens staat vermeld of dit een persoonlijke gift is of van een of ander ministerie.

  Die man strooit met gelden van de gemeenschap en dit laat de bangeriken oogluiken toe. Kan gewoon weer niet.

  Deze man heeft in zijn bestaan een keer van z’n leven een goeie prestatie geleverd met hardlopen. Verder alleen maar bergafwaarts. Volgens mij is de betreurenswaardig mens van Suriname niemand minder dan de president.
  Zo de vader zo de zoon.

  donderdag 4 januari 2018 om 12:38 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com