Bee: Suriname wordt geleid door minister van Financiën

27
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 3 jan – Suriname wordt bestuurd door de minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad. President Desiré Bouterse lijkt al lang niet meer de machtigste man. Zelfs de vicepresident telt politiek nauwelijks of niet mee. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van de oppositionele Abop. Het belangrijkste bewijs levert Bouterse zelf. Zijn nieuwjaarsrede zit vol plannen en ideeën die nergens voorkomen in belangrijke regeringsdocumenten.

De nieuwjaarsrede staat zelfs haak op de jaarrede en het begrotingsvoorstel van de regering. Het is gewoon de minister van Financiën die de dienst uitmaakt. Die verschijnt tenminste in het parlement, anders dan Bouterse. “Hij (Hoefdraad, red.) heeft in het parlement duidelijk gezegd dat ook als de ministerraad een besluit neemt en hij geen autorisatie heeft gegeven, er geen project is”, zegt Bee tegenover Dagblad Suriname. Uiteraard is het niet gezond.

Een president met zweverige ideeën en een minister die de teugels in handen heeft. “In een regering moet er consitentie zijn. Het kan niet zo zijn dat de president wat zegt, de minister van Financiën straks iets anders en de ministerraad weer iets anders. De president heeft eerder beloftes gedaan. Daar is niets van terechtgekomen. Nu komt hij weer met beloftes. Hij moet zich bezig houden met acute zaken”, aldus Bee.


27 REACTIES

 1. Jullie moeten helemaal niets verwachten van Desi. Hij spreekt wartaal en sterk aan het dementeren. Desi hoort opgenomen te worden in een psychische instelling. Desi weet niet wat er gaande is in het land.


  Maak melding

 2. Allen die nog geloven en hopen dat alles wat de ndp te maken heeft, land en volk tot zegen zullen zijn, zijn verworden paars verdoemde zombies. Ze verdienen het met zijn allen, om paars samen ten onder te gaan met het misdadig vervloekt paars demonisch fregat, de na didibri partij boto, zondro motro. Oma taki keba, alle ndpers, gelovig of niet, rijk of arm, geschoold of ongeschoold, jong of oud, ze gaan de komende genaratie door hun nakomelingen worden verstoten.


  Maak melding

 3. Bouterse is erger dan wijlen Jopie Pengel en Jagernath Lachmon met het regelen van vriendjes. De Minister van Financiën is niet uit z’n eigen minister geworden. Maar geplaats door evenzo een kortzichtig mens. Dat het zo ver is gekomen met Suriname is onbegrijpelijk.

  Bepaalde functie in de Surinaamse maatschappij moet men nooit en te nimmer aan een bepaalde soort van mensen toe vertrouwd. Bij voorbaat kan je zeggen dat dit zeker een mislukking wordt.

  Suriname met z’n heterogene bevolking zal men goed moeten letten door wie en waar deze de functie van minister of als directeur mag bekleden. Het bewijs is toch duidelijk bewezen met de zoon van Derby bij de SLM.

  Al de vertragingen en mislukkingen komt van niemand minder dan de president Bouterse hemzelf. Hij is alweer de hoofdschuldige. Dat het zo ver is gekomen met dit land komt zeker door koppigheid en alwetendheid van de alleen heersende machthebber.

  Dus dat ding wat de parlementariër Marinus Bee zegt klopt helemaal niet.
  De uitspraak van deze goeie man klinkt zeker als muziek in de oren van de president. .

  Nu moet hij zijn geweldigheid tonen en de schuld op zich nemen en geen opschuif tactiek toepassen.


  Maak melding

 4. BEE MOET MINDER UIT ZIJN NEK KRAAIEN WANT ABOP EN BEE HEBBEN OOK GENOTEN VAN HET BLOED EN SWEET VAN DE SURINAMERS HIJ HAD OOK GAARKEUKENS NASCHOOLSE OPVANG MAROWIJNE EN OP DE WILHELMINA PLEIN een stukje ingepikt en een winkel opgezet en verhuurd voor een chinees dus die man heeft mooi praten en onschuldig lijkt maar ook corupt bezig dan speelt hij boemang in de assemblee.


  Maak melding

 5. “De knapste financiële jongetje van ddb” heeft de republiek Suriname en de Surinamers in zijn zak.

  De Surinamers zullen echt in actie moeten komen en deze luitjes uit de poppenkast moeten wegjagen als ze echt een andere koers voor de republiek Suriname en de Surinamers, hun toekomst willen hebben.

  ddb en gang kunnen geen kant op met het failliete land, puf verkopen gaat echt niet helpen.

  Dit poppenkast moet echt nu afgelopen zijn.

  Alle macht is bij het volk en als jullie dat niet laten zien, blijf dan lekker in dat stront zitten.

  Oe Wiki No?

  Waar wachten de Surinamers nog op?

  Time4Change!

  Sari Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij\

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Marinus Bee heeft maar weinig inzicht in de functie van een minister van Financiën.Het is een der belangrijkste ministeriële functies van een land. Deze boslandonderwijzer moet zich verre houden van de economische vraagstukken van het land vooral al hij zich niet in de economie heeft verdiept om de complexiteit van de materie te begrijpen. De heer Hoefdraad staat aan het hoofd van het ministerie dat zich bezighoudt met de financiën van het land: de begroting, de belastingen en de staatskas. Het komt erop neer dat Hoefdraad verantwoordelijk is voor de inkomsten en uitgaven van de staat. Dit is geen makkelijke functie vooral in een land waar de economie gekenmerkt wordt door fragiliteit M.a.w. een economie die zeer kwetsbaar is door de geringe productiecapaciteit van het land.


  Maak melding

 7. RobG,

  wonderboy en voormalig assistent-chef bezemkast bij het IMF heeft helemaal GEEN begroting. Belastingdienst is een mistige bende en de staatskas is leeg geroofd. Dat is de successtory van deze volgevreten speknek. Chaos, armoe en ellende alom. Je kakelt wel weer, als gebruikelijk, maar leg eens een ei….mafketel.


  Maak melding

 8. Ja RobG Boefdraad is verantwoordelijk voor een historische puinhoop.
  Nul productie. Economie gehalveerd, munt tot 1/3 gedevalueerd. Schulden door alle plafonds, veel beloven niets doen.

  Het trieste is dat velen onder andere deze Bee dat door hadden en voorspelden.

  Boefdraad voorspelt steeds licht in de tunnel. Helaas is dat het licht van de trein die over je heen raast


  Maak melding

 9. GEEN MORAAL DEZE DDB HIJ GAAT MET HEEL HET VOLK TEN ONDER ALLEEN OM UIT DE GEVANGENIS TE ZIJN , U VOLK ZIE WAT VOOR VLEES DIT IS NOG 5 BOY .


  Maak melding

 10. Niet druk maken. Op elke ministerspost heeft onze hoofdverdachte een kaphrie bander gezet. Succes gegarandeerd. Go boeffie, vernietig zoals je schoonvader. Je kan t.


  Maak melding

 11. boefie is niets en niemand anders anders dan bouta’s witwas machine. Wie weet wat minister zonder ministerie peggy bouta doet voor haar salaris?


  Maak melding

 12. Boi RobG je komt weer tevoorschijn. Waar was je al die tijd bij de begrotingsbehandeling?
  Aangepaste begroting 2018 wordt in april 2019 ingediend door Hoefdraad. Boi je bent dan 4 maanden verder in 2018 en dan krijg je dan pas een begroting voor het lopend jaar?

  Je stelt dat Bee een boslandonderwijzer is, maar dit is een opleiding die de jeugd tot ontwikkeling brengen zal.
  Bouterse is ook een boslandproduct maar van indiaanse afkomst en zijn opleiding? Sportinstructeur.
  Wat weet een sportinstructeur van het leiden van een land om deze uit het slop te halen?

  Blijf ver weg van deze denigrerende gedachte RoibG en spreek altijd met de nodige eerbied en respect over personen die toch wel iets bijdragen in de ontwikkeling van hun land


  Maak melding

 13. @ Aquarius,
  Betaald Brunswijk ook belasting over de huur die in dollars krijg van de Chinees aan wie hij het winkelpnad in Marowijne(Wilhelminaplein) heeft verhuurd ??
  Bee, kan jij hierop antwoord geven ??
  Trouwens het is Opa VENE , diie toestond dat Brunsie dit stukje kon inpikken !! Dit is een waarheid als een koe, ook al de gronden die ingepikkt zijn door de grondrover SOMO !!!


  Maak melding

 14. @Robje-huisslaaf-van-OpaDDB, u zegt over Functie van minister Financien : “Het is een der belangrijkste ministeriële functies van een land.”

  Inderdaad,huisslaafje , DAAROM MOET SRANAN DAAR

  NIET IEMAND NEERZETTEN, DIE NADAT DE

  STAATSKAS IS LEEG-GEROMMELD,samen met OPA D,

  ENKELE MILJARDEN AAN ONGEDEKTE SRD-

  BANKBILJETTEN DRUKT EN UITGEEFT !!!!!

  PS : Uw denigrerende opmerkingen over een BOSLANDONDERWIJZER, passen beter bij uw Paarse Opa DDB en zijn complete Paarse Regeerbende !

  Geen enkele Boslandonderwijzer had of heeft Sranan ooit ZWAAR FAILLIET GEMAAKT, Robje !!!!!

  WEG MET DE PAARSE FAILLIET-MAKERSBENDE !!!!!


  Maak melding

 15. Meneer Bee,
  U bevestigt mijn vermoedens. Zie mijn eerder geschreven stukken waarin ik het heb over een machtige figuur (een potverteerder) die in Suriname rondwaart en zo machtig is dat hij over alle potten met geld kan beslissen. Hij is in staat om gelden op te eisen en te annexeren. Ik dacht dat het DDB was, maar nu weet ik het heel zeker. Het is Boefie. Wordt het nu geen tijd dat wij gelijk het wilde westen deze man met pek insmeren, hem laten rollen in een bed met kippenveren en hem uit Suriname jagen. Deze man schijnt de koenoe of hebie van Suriname te zijn. Zolang hij het voor het zeggen heeft gaat Suriname alleen maar achteruit.


  Maak melding

 16. Bee moet vooral zijn mond NIET houden maar zeggen wat hij vindt. Alleen moet hij beseffen dat hij volksvertegenwoordiger is dus dat veel Surinamers geïnteresseerd zijn in zijn mening. In dit bewuste stuk geeft hij aan waarom hij de mening die hij ventileert is toegedaan. Als ik hem een handje zou mogen helpen zou ik het volgende eraan willen toevoegen:
  -In zijn periode als governor van de CBvS heeft Hoefdraad hard uitgehaald naar de toenmalige minister van Financiën. Hij kwam ermee weg en de president heeft hem, in ieder geval niet publiekelijk gecorrigeerd;
  -Hij heeft toegegeven dat gedrurende enige tijd monetaire financiering heeft plaatsgevonden (geen correctie) terwijl de regering steeds ontkende dat dat gebeurde;
  -In DNA heeft hij ten overstaan van het gehele volk geweigerd om gevraagde informatie aan DNA (mevr Mathura) te verstrekken. Het zou als een scheermes zijn in handen van een aap!! (Geen correctie van de president die hem toch heeft benoemd?). De coalitie gaat er prat op democratisch te zijn gekozen…en dat klopt. In welke democratie kan een minister in het parlement weigeren om gevraagde informatie, die niets te maken heeft met de staatsveiligheid, aan dat parlement te verstrekken?
  De president heeft om veel minder ernstige zaken ministers vervangen. De grote vraag is waarom hij dat in het geval van meneer Hoefdraad niet doet….Daarom begrijp ik Bee wel


  Maak melding

 17. Omen jari kba, sma i sut pagarra; Wir watra i was na onafhankelijkheidsplein. Allemaal voor zogenaamd, het kwade te verjagen en een hoofdpijnvrij, maar ook economisch welvarend Suriname! Neks ni yagi.


  Maak melding

 18. Robg@
  NEP econoom, je krijgt weer masoschistische trekjes, stop met gebruiken, daar krimpen je hersens van.
  Jou hoog verheven heer Boefdraad heeft de hand gehad in het laten verdwijnen van miljoenen, heeft ook het deBakel goud deal verkloot wat dacht je van EBS OLIE BAUXIET.
  Je begint zolangzamerhand het dorps simbool van de waterkant te woorden


  Maak melding

 19. Doek die waterkant maar op,er wordt alleen maar nonsens geschreven op dit forum.
  Mensen die niet in Suriname wonen weten precies wat er daar moet gebeuren,terwijl ze in Nederland niets kunnen.
  Ze krijgen een sociale steun en voedselbank,sommigen hebben s’morgens niet te eten,allemaal in schuld hulp.


  Maak melding

 20. TJAAAAAHH, HIER IS NOG WAT SENSE :

  IN DE PAARSE-CORRUPT-GEMAAKTE-REPUBLIEK,

  THANS FAILLIET, OLV de DRUGS-VEROORDEELDE OPA DDB ,

  PINAREN DE MENSEN , en STORTEN BANKEN, MUNT,

  GEZONDHEIDSZORG EN ONDERWIJS, IN MEKAAR !

  WEG MET DE ONDESKUNDIGE/CORRUPTE PAARSE

  ZOOI !!!!!

  PS : Groeten vanuit MARS !!!!


  Maak melding

 21. Bouta is 1 maal 24 uur dronken!
  Hy weet dat hy puinhoop heeft gemaakt van Suriname!
  Komende dgn zal het erger gaan worden straks is er ook nog geen geld om ambtenaren uit te betalen!
  Dan zal bouta en boefie maar die gedrukte biljetten gebruiken!
  Niks blijft geheim hoor moordenaar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.