Eerste editie van de Pagara Estafette Commewijne

2
Eerste editie van de Pagara Estafette Commewijne

Commewijne gaf zaterdag een voorschot op de grote Pagara Estafette van Suriname, die zondag in Paramaribo plaatsvond. Diverse bedrijven in het district hebben onder begeleiding van de brandweer tientallen meters aan knalvuurwerken afgeschoten op het Veerplein te Meerzorg. Dit was de eerste editie van de Pagara Estafette Commewijne.

De politie en de brandweer hebben zondag de binnenstad van Paramaribo voor enkele uren afgesloten voor het verkeer. De traditionele Pagara Estafette van Paramaribo vond plaats om 13:00 uur. Ook waren er tal van grote straatfeesten plaats op verschillende locaties.

Gelukkig Nieuwjaar namens Waterkant.Net!


2 REACTIES

 1. Knalvuurwerk ontploft in hand 6-jarig meisje
  01 Jan, 12:01

  Een meisje van zes jaar is ernstig verwond aan haar hand door vuurwerk. Een ‘Big Boss’ (knalvuurwerk) is op oudjaar ontploft in haar hand.

  Het kind is opgenomen in het ziekenhuis nadat er amputaties bij haar zijn verricht, meldt de afdeling voorlichting van het Korps Brandweer Suriname.

  bron: Starnieuws

  Dit kind is dus voor haar leven gehandicapt geraakt. Waar ligt de verantwoordelijkheid. Ouders, Overheid, importeur, verkoper, voorlichting, enz.

  Ik ga er vanuit dat de ouders, dna, overheid, importeur, toezicht, enz. allemaal hiervoor op het matje worden geroepen en de gepaste maatregelen worden genomen tegen een ieder die zijn of haar verantwoordelijkheid niet heeft genomen. Dit gebeuren kan m.i. nooit zo blijven. Zie het gevolg, maar ook de oorza(a)k(en).

  Ik wens het kind beterschap toe en dat het naar omstandigheden met haar goed komt in haar toekomst. Ook de ouders, familie wens ik sterkte toe.

  Wat kunnen Surinamers hieruit leren?

  Sari (her)story

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Ernstige ongevallen met vuurwerk doen zich al jaren voor. Ondanks waarschuwingen en voorlichtingscampagnes heb ik niet de indruk dat men hiervan leert. Het is altijd maar ach en wee roepen als er weer iets ernstigs gebeurt.
  Het is vooral triest als omstanders – die zelf geen vuurwerk afsteken – het slachtoffer zijn.
  Wat doet een kind van 6 jaar overigens met (zwaar) vuurwerk
  in de hand? Dit is toch niet te geloven?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.