dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: Surinamers samen in staat 'het betere' te bereiken

Bouterse: Surinamers samen in staat ‘het betere’ te bereiken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jan – De samenleving is samen met de regering in staat het betere te bereiken. Dit zegt president Desiré Bouterse. Hoewel Suriname een moeilijk jaar achter de rug heeft, mag de moed niet worden opgegeven. De blik moet op de toekomst worden gericht. In elk geval is de basis gelegd om de samenleving aan te sporen “steeds meer en beter te realiseren”. Een groot deel van deze basis valt toe te schrijven aan de ‘veerkracht’ van het bankwezen.

De regering heeft in 2017 het hare bijgedragen. Lonen en subsidies konden worden betaald, dankzij haar inspanningen. Maar ook het bankwezen heeft bijzondere prestaties neergezet. Te midden van economische beroering is veerkracht getoond. “Onze financiële potenties moet u bovenal plaatsen tegen de achtergrond van het steeds gedemonstreerde en geopenbaarde vertrouwen vanuit de spaarders en beleggers”, zei Bouterse in zijn nieuwjaarsrede.

Het heeft beslist geholpen de economie overeind te houden. “Dit gedemonstreerde en geopenbaarde vertrouwen ligt aan de basis van de weerstand en de stabiliteit die ons bancaire systeem stevig in het zadel houdt”, aldus Bouterse. Hij ziet het pas ingevoerde islamitisch bankieren ook als een lichtpunt. Burgers en ondernemers krijgen nog een mogelijkheid om zich te verzekeren van een betere toekomst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Wanneer zal schijndood eindelijk verleden tijd zijn, alles draait hier om ėėn persoon,die ook nog ongeschoold is, en telkens weer met onrealistische uitspraken komt,wanneer het helemaal fout gaat in het land,praat deze joker over dat de samenleving samen met de regering in staat is het betere te bereiken, nu ze bankroet zijn, heeft deze eikel de samenleving nodig, alleen met het leegroven van de staatskas, had dit geboefte de samenleving niet nodig.


  Maak melding
 2. “De regering heeft in 2017 het hare bijgedragen. Lonen en subsidies konden worden betaald, dankzij haar inspanningen”, zei Bouterse in zijn nieuwjaarsrede.
  **********************************************************************
  Drugsveroordeelde, Moordverdachte Desiré Delano Bouterse, SCHAAM JE, KLOOTZAK. De mensen, arbeiders die maanden geen loon ontvangen hebben, danken je voor alle zorg … vieze, vuile Drugsveroordeelde Moordenaar !!!!!!


  Maak melding
 3. Als surinamers het betere konden doen of gedaan zouden hebben zou de moordenaar heden niet de lijder zijn.
  Nah,surinamers kunnen het niet,.Ze zijn liever lui dan moe niet.Ze wachten totdat het land wat voor ze doet,het is juist andersom,maar je moet een surinamer zijnom het te weigeren te begrijpen.


  Maak melding
 4. Na wan hiep hiep hiep hoera, baas heeft nu twee natte dromen; naast die droomspoorbaan van Paramaribo naar Para belooft baas nu dat de Suriname – en de Nickerie rivier uitgebaggerd zullen worden, waardoor Paramaribo en Nieuw Nickerie veranderen in havens waar Rotterdammers nog iets van kunnen leren. Je kan zeggen wat je wilt van baas, maar je kan niet ontkennen dat hij goed Kan dromen.


  Maak melding
 5. Hoe komt het dat een drugs veroordeelde en ook nog moordenaar er telkens weer in slaagt om een volk met veel gebakken lucht weet om te praten. Kan iemand hier uitkomst bieden


  Maak melding
 6. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Sinds 25 februari 1980 hebben ddb en gangsters de republiek Suriname en de Surinamers heel grote armoede gebracht.

  ddb en gangsters zijn criminelen die met hun enige eigen belang bezig zijn, oa uit de gevangenis te blijven, zich zelf te verrijken, in weelde te leven.

  Als iemand in naar school gaat en hij blijft een keer zitten, dan krijgt hij een tweede kans, maar als je na de tweede kans blijft zitten in dezelfde klas dan ben je dom en wordt je afgeschreven. Ga wat anders doen.

  ddb en gangsters hebben sinds 25 februari 1980 Suriname 3 x skeer gemaakt. Surinamers trek dan uw conclusie als u zo iemand als president van het land wilt hebben.

  Luchtkastelen daar heeft Suriname en de Surinamers niets aan. Het gaat om rekeningen die betaald moeten worden, 3 x daags eten, kleding, brandstof kopen voor de auto, huishuur betalen, of maandelijkse aflossen van hypotheek rente/lening, enz. ondernemers die hun onderneming draaiend moeten houden, enz

  ddb en gangsters oe graatie, laat anderen de uitdagingen die Suriname heeft oplossen. Jullie kunnen het niet. Zie maar jullie resultaten sinds 25 februari 1980. Nergens in de wereld waren militairen in een land de touwtjes in handen hebben gaat het goed. Zie Noord-Korea, Venezuela, Equatoriaal Guinee, Cuba, enz.

  Lazeren jullie op!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Je bakt er niets van Bouta dus go home.
  Laten de Hindoestanen het land nu besturen.
  Zij moeten ook de kans krijgen om te kunnen bewijzen dat zij het beter kunnen.


  Maak melding
 8. Hindoestanen hebben keer op keer bewezen dat me kunnen better!!een ding moet zij deze keer heel duidelijk de volk laten zien was Al die gelden zijn.en de verantwoordeijke voor de rechter laten verantwoorde….


  Maak melding
 9. De regering heeft in 2017 het hare bijgedragen. Lonen en subsidies konden worden betaald, dankzij haar inspanningen.

  Ik was niet in Suriname op 31 december noch op 1 januari,
  Was dit de oudejaarsconference?

  Dus je werkt voor mij en dan mag ik je blij zijn dat je wordt betaald?

  “Onze financiële potenties moet u bovenal plaatsen tegen de achtergrond van het steeds gedemonstreerde en geopenbaarde vertrouwen vanuit de spaarders en beleggers””
  Welke potenties?
  Deze zin slaat helemaal nergens op
  Wie heeft zo’n onzin geschreven voor de president.
  Hier staat dat spaarders en beleggers vertrouwen hebben getoond (mooi toch, als dit zo is), dit is een pluspunt!, maar dan staat er dat de financiële potenties van de staat tegen deze achtergrond moet worden gezien.
  Dit is zo’n gruwelijke blunder (ontsla de malloot, die dit voor de president heeft geschreven. Reshuffle!
  De financiële potenties van de staat zijn nul komma nul. Dat weet een ieder , dat zegt de president ( we mogen blij zijn dat lonen en subsidies zijn betaald. (of dat zo is laat ik nu buiten beschouwing, om de discussie over dit punt helder te houden).
  Dit is een contradictio in terminis.
  Immers als het vertrouwen van spaarders en beleggers zo groot is geweest en je spiegelt je financiële potenties hieraan dan zou je het ook goed moeten doen.
  Niets is minder waar

  De laatste zin werkt ook weer op mijn lachspieren;
  “” burgers en ondernemers krijgen nog een mogelijkheid om zich te verzekeren van een betere toekomst.

  Nog een mogelijkheid, wow, wat ben ik blij nog eentje. Dank u wel.
  En waar hebben we het aan te danken, aan de inspanningen van het bedrijfsleven? aan de regering? aan uw eigen inspanningen (geliefd volk)?
  Neen,
  aan het Islamitisch bankieren.

  De schrijver van het stuk heeft het gepresteerd in zo’n kort epistel, ongelooflijk veel onzin te verkondigen.
  Jammer dat de president teveel vertrouwen heeft gehad in deze minkukel.
  Ik denk dat alleen de eerste twee zinnen van de president zelf zijn


  Maak melding
 10. DROMEN VAN BOUTERSE: …. DIEPZEEHAHVEN…… HIGHWAY 4BAANS COMPLEET MET FLYOVERS ENZ . TRAM VERBINDING VAN PARAMARIBO NAAR ?…….NIEUWE 8INTERNATIONAL AIRPORT NAAST BOSJE BRUG BAGGEREN SU EN NIEKERIE RIVIER ….. ENZ….DAT WAREN OOK DE BELOFTEN DAT HIJ HEEFT GEDAAN


  Maak melding
 11. Multinationals dwingen om de staat meer geld te geven. Bij de Suralco is dit mislukt.
  SRD 50.000 tegen 1% lenen aan mensen met een eigen perceel die een huis van max srd 150.000 willen bouwen. Vraag: wat voor huis kan je tegenwoordig in Suriname bouwen voor SRD 150.000 oftewel € 15.000. een cravanna?
  Een fonds voor de ernstige zieke mensen?
  In Nederland is men 25% van de begroting kwijt aan 1% van de meest zieke mensen oftewel € 10.000.000.000.
  Nu mag ik Suriname niet met Nederland vergelijken, dus rijst de vraag hoe groot deze pot in Suriname moet zijn om de kosten van deze zware gevallen te bekostigen. De pot zou gevuld worden uit extra verhoging uit accijnsopbrengsten van tabak en alcohol. Een ander vraag is: Wie gaat deze pot beheren? Er schijnt in Suriname een figuur rond te lopen die alle potten mag opeisen en niemand kan hem tegen houden.
  Afgezien van deze potverteerder ben ik de volgende mening toegedaan: Ook al roken en zuipen alle Surinamers zich kapot er zal nooit voldoende geld in deze pot terecht komen. Wat is overigens met die pot van het Ethanolproject gebeurd.?
  Die 1000 arme landbouwers die mogen exporteren? Dit doet mij direct denken aan het mislukte cassaveproject.
  En het uitbaggeren van de rivieren? veel te laat en geen geld om het uit te voeren.

  Ik heb de toespraak van DDB gedownload. Aan het eind van 2018 wil ik nagaan wat van deze beloften is gerealiseerd.

  Kortom : alweer een zoethoudertje van DDB.


  Maak melding
 12. Wie in het parlement heeft ooit geprotesteerd over de president personeelsbeleid op z’n kabinet? Adviseurs komen en gaan. Neemt personen in dienst dat geen fluit voorstelt, zoals zijn dochter en de evangelist. Deze bloedzuigers (asema)) propagandist van de NDP wordt op de koop toe door de minister van Financiën met onze belastingcenten betaald. En zo kan ik doorgaan met de ongure handelingen van de president.

  Bouterse heeft echt teleurgesteld deze man is erger dan de personen dat hij geprobeerd heeft te bestrijden. Hun allemaal zijn schurken en boeven.
  Waardeloze principiële mensen zijn deze. Ik ben een voorstander van beslaglegging, op alles dat zij toegeëigend hebben terug vloeit naar de belastingdienst. Want dit kan echt niet op deze manier zo verder.

  Dan praat de minister van Financiën over verkopen van overheidsgebouwen..Volgens mij zijn deze grapjas compleet doorgedraaid.

  Bouterse je hebt mij erg teleurgesteld, je heb mij gepakt met de leugens en mooie beloftes. Het is meer dan duidelijk gebleken dat je jezelf hebt verrijkt met gemeenschapsgeld Nu zijn mijn ogen wijd open. Rest mij verder niks meer te zeggen. Maakt dat je snel van daar weg komt.

  Die klote leiders mag men niet vertrouwen. Ze hebben onze stem nodig om daar te komen om zich te verrijken met wat jij en ik toekomt. .


  Maak melding
 13. Ddb en zijn matties lopende toiletten. Zelfs poeo en plas kun je hergebruiken. Maar van bouta kan dat niet, alles is verrot van binnen en buiten


  Maak melding
 14. Een aanbeveling voor Bouterse: laat de regering elke dag Lakshmi-Ganesh-Kuber puja verrichten in alle tempels, kerken, synagogen en moskeeën en op alle ministeries, DC-kantoren en in het presidentspaleis, een verbod uitvaardigen op het slachten en mishandelen van koeien, kalveren en stieren en speciale tehuizen bouwen voor de bejaarde koeien en stieren en elke dag de Veda’s, de Bhagvad Gita en de Ramayan laten reciteren op genoemde plekken. Grote kans dat het tij dan keert en het land begint te floreren.


  Maak melding
 15. Bouterse waarom heb je Surinamers als jezelf vermoord?
  Hoe kan jij van ons verwachten dat wij achter een moordenaar staan? Een van de tien geboden zegt:gij zult niet doden.Of geld dat niet voor jouw?Het blijft walgelijk om aan te zien hoe een moordenaar vereerd word.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES