Aantal verkeersslachtoffers in Suriname toegenomen

19
Aantal verkeersslachtoffers in Suriname toegenomen
Verkeer in de binnenstad van Suriname

Het aantal verkeersslachtoffers in Suriname is toegenomen in vergelijking met de voorgaande jaren. In 2016 hebben 75 personen het leven gelaten in het verkeer. Dat aantal is het afgelopen jaar(2017) gestegen naar 84 personen. In de jaren daarvoor was het aantal ook wat lager dan vorig jaar, namelijk 59 verkeersdoden in 2015 en 71 omgekomen personen in het verkeer in 2014. In 2013 was het aantal slachtoffers 75. Archieffoto: verkeer op oudjaarsdag in Paramaribo.


19 REACTIES

 1. Tja het lijkt mij beter om de auto’s in de ban te doen. Wie de weg op gaat tol laten betalen per kilometer. Dan wordt het of het openbaar vervoer of een ezelskar. Zo kan je het dodental verkleinen.


  Maak melding

 2. Het algehele verkeerssysteem is dringend aan volledige verandering toe. Men weet dit allang, maar er is simpelweg geen geld, nu gaan er mensen dood door roekeloos rijgedrag, whatsAppen, slechte verkeersvoorzieningen enz enz!


  Maak melding

 3. Desi en zijn bende zijn bezig SU tot graanschuur van coke te maken.

  Ze hebben totaal geen tijd voor verkeer etc.

  Desi zelf is zwaar aan het dementeren. Wat ie beloofd heeft in zijn nieuwjaarstoespraak is ie allang vergeten.


  Maak melding

 4. De redenen hiervan zijn bekend en zij staan erbij en kijken ernaar en halen de schouders op en het leven gaat door.
  Een ieder kent de redenen o.a.
  Geen controle naleving en handhaving verkeerswetten
  Slechte wegen
  Agressiviteit in het verkeer
  Slecht onderhouden voertuigen
  Overvolle wegen
  Onbevoegd rijden
  Alcohol misbruik in het verkeer
  Wilde bussen die eigen regels hebben
  etc etc.


  Maak melding

 5. Alle tot nu toe genomen maatregelen hebben weinig tot niets opgeleverd.
  Het wordt dan ook tijd voor hardere maatregelen.
  Importbeperking van auto’s. (meerdere voordelen)
  halfjaarlijkse autokeuring (meerdere voordelen)
  Forse heffingen op houders van meer dan een auto.
  Hoe meer auto’s op een adres/op naam van één persoon hoe hoger de heffing
  Verdere verhoging van accijns (goverment take).
  Invoering/verhoging van belasting bij autoverzekering (assurantiebelasting)
  Auto’s ouder dan xxx jaar verboden in bepaalde gebieden op bepaalde tijden
  Meer geld naar handhaving openbare orde. Dit kost geld, maar kan worden gefinancierd uit opbrengsten behaald uit maatregelen hierboven genoemd.
  Bovendien voorkom je hiermee de schijn dat opbrengsten niet terug worden gesluisd naar de samenleving


  Maak melding

 6. News@
  Welk westen bedoel je, Nederland, als dat zo is praten we over heel andere omstandigheden, als je ziet hoeveel kilometers files er in Nederland staan, dan is dat meer dan jullie geasfalteerde wegen samen.
  Praten we nog even niet over het aantal verkeers bewegingen rond de randstad 100. 000 e per dag


  Maak melding

 7. We hebben inderdaad grote problemen in het verkeer in Suriname. Het grootste probleem is naar mijn mening de mentaliteit. Er wordt voorlichting gegeven over: alcohol in het verkeer, te hard rijden, onfatsoenlijk gedrag ( voorrang nemen etc.). Er is keuring van voertuigen. Maar zoals op veel andere gebieden speelt ook hier corruptie een niet te onderschatten rol. Afgezien hiervan vindt de doorsnee Surinamer dat hij/zij geweldig kan rijden. We horen dan ook vaak:”Als je in Suriname kunt rijden kun je overal rijden”. De praktijk is dat men te hard rijdt, ook waar dat echt niet kan. Men gebruikt bijv. alcohol omdat men weet dat er nagenoeg geen controle is. Als men echt strikt de regels zou naleven en voldoende menskracht en materiaal zou inzetten om te handhaven dan zou dat zich op redelijk korte termijn terugbetalen.


  Maak melding

 8. @Haco
  Inderdaad eens met uw opmerking dat Suriname op dit gebied niet met Nederland moet worden vergeleken.
  Als we de cijfers zouden extrapoleren zou de Nederlandse overheid echt drastische maatregelen nemen. Ter illustratie:
  laten we voor het gemak ervan uitgaan dat Nederland 17 milj. inwoners telt en Suriname 600 duizend. Nederland telt dus ca. 28 x meer inwoners dan Suriname. Dat zou dus betekenen dat we in Nederland ca 28 x 84 (aantal doden in Su) = ruim meer dan 2300 verkeersdoden zouden hebben. Ik heb nog geen cijfers gehoord over het afgelopen jaar. Maar in 2016 waren er in Nederland minder dan 700 doden in het verkeer. Als men het zo bekijkt zitten we in Suriname met een enorm groot probleem wat verkeersveiligheid betreft. Het wordt tijd dat de regering dit probleem heel erg serieus gaat nemen.


  Maak melding

 9. Wat ik heb waargenomen in het Surinaamse verkeer, dat bestuurders van brommers en auto’s met slippers aan rijden i.p.v. goede​ schoenen die stevig om de voeten zitten. Bij het (plotseling) moeten remmen, kan de slipper van de voet afraken, en het snel wisselen van pedaal belemmeren. In Spanje is rijden met slippers aan verboden.


  Maak melding

 10. Om de verkeerssituatie in Suriname onder kontrole te krijgen … moet om te beginnen voor … AUTO’s … een IMPORT STOP voor tenminste VIJF JAAR afgekondigd worden. Het zal zeker niet gebeuren … want beleidmakers zijn ook auto importeurs.

  Verder moet de heer … WIP … en zijn afdeling opgedoekt worden. Het is een incapabele groep … ” ondeskundige ” knopendraaiers. Ze zijn eerder geschikt voor onderhoud { schoonmaak } van de wegen … in en rond Paramaribo.

  Meer agenten op straat … ook de volgevreten agenten { inspecteurs } met haast alle sterren van de hemel op hun schouders. Volgens mij zijn er meer officieren dan ” gewone agenten “.

  Alle boetes bij verkeersovertredingen moeten met 1000% verhoogd worden. Een boete nu van bijv. 75 Srd … wordt dan 1500 Srd. Wie de boete niet kan betalen gaat achter slot en grendel … onherroepelijk … zonder aanziens des persoons.

  De Busvergunninghouder moet ZELF de bus besturen en niet aan derde afstaan waarbij per dag een bepaald bedrag ingeleverd moet worden.
  Gaat niet gebeuren … want … een aantal beleidmakers
  zijn zelf Busvergunninghouder.

  Wie .. o wie … durft deze impopulaire maatregelen te nemen?


  Maak melding

 11. Apen moeten niet achter de stuur gaan zitten, en moeten gewoon in het binnenland blijven ! En voor de apen die wel een rijbewijs hebben de volgende vraag, hoe hebben jullie dat verkregen ??????

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Met groot licht rijden, in het donker, binnen de bebouwde kom terwijl er gewoon straatverlichting is. Gebruik klein licht man….met groot licht worden tegenliggers seconden lang verblindt met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.