Kerstbonus, geen loon voor werkers RK-ziekenhuis Suriname

56

PARAMARIBO, 30 dec – De werknemers van het Sint Vincentius ziekenhuis in Paramaribo krijgen geen loon in december. Het geld wordt volgens de directie mogelijk begin januari uitbetaald. “Wij moeten u helaas berichten, dat ondanks al onze inspanningen, het ons niet is gelukt om de salarissen van het personeel over de maand december 2017 tijdig te kunnen betalen”, meldt de directie. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid is verontwaardigd.

Het ziekenhuis moet genoeg geld hebben ontvangen om de loonkosten te dekken. Nu wordt weer eens de schijn gewekt dat de regering nalatig is geweest. Immers, er wordt vaker aan de bel getrokken wanneer verzekeringspremies verlaat zijn. Maar dat zou niet het geval zijn deze keer. “Voor het ziekenhuis is ongeveer twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderdduizend euro) overgemaakt”, meldt Volksgezondheid.

Volgens het ministerie is het bedrag overeenkomstig de declaraties die zijn ingediend. Dat de lonen toch niet zijn betaald, moet dan een verklaring hebben. “Het blijkt dat de directie van het ziekenhuis gekozen heeft om met deze verkregen stortingen eerst de kerstgratificatie uit te betalen en voorbij te gaan aan de verplichting om eerst de salarissen over december veilig te stellen”, stelt Volksgezondheid. Het ministerie eist nu uitleg.


56 REACTIES

 1. Minister zegt: is betaald.
  Hindori zegt:
  Directeur Manodj Hindori stelt verder in de circulaire dat gehoopt wordt dat met medewerking van verzekeraars en banken begin komende week nadere informatie aan de medewerkers verschaft kan worden “wanneer de salarissen dan wel uitbetaald zullen worden”.

  Kerst bonussen zijn alleen aan Hindori overgemaakt.


  Maak melding

 2. Hindorie is een goed manager waar het personeel vertrouwen in heeft. Hij informeert de mensen tijdig over wat er speelt. Hij kan hier niets aan doen. Een ieder die met gezonden en oprechte interesse de stand van de gezondheidszorg in Suriname volgt weet dat het probleem voornamelijk bij de overheid ligt. Het kost natuurlijk geen moeite om mensen ongefundeerd te beschuldigen. Maar als dat gelukkig maakt……be my guest


  Maak melding

 3. Nu begrijp ik dat de verpleegkundige in het svz de patiënten als honden behandelen. Of het komt omdat ik blank ben, maar dat er structureel iets mis is daar staat als een paal boven water. ‘S morgens 1 puntje ’s middags een bord warm / vrezenlijk koud eten en als je vraagt of het opgewarmd kan worden moet je ruim 70 minuten wachten en alleen al het feit dat je daarvoor gebeld hebt wordt je gewoon afgesnauwd. Verpleegkundige schaam u, want de patiënten kunnen er niets aan doen dat u niet betaald krijgt, ten tweede zonder deze patiënten heeft u geen werk en geen werk betekent geen inkomen. Dus zusters en broeders blijf professioneel en bedenk dat u werkzaam bent in een rooms katholiek ziekenhuis waar naaste liefde behoort te heersen.
  Werken met God’s liefde is in mijn ogen geen straf maar een zegen.


  Maak melding

 4. Naar mijn idee is er idd een deel van de loonkosten overgemaakt naar het ZH, en had Hindorie dit als goede manager beter moeten managen !

  Waarom zijn de basislonen van elke werknemer niet eerst uitbetaald ? De extra’s zouden altijd nog begin Jan ’18 overgemaakt kunnen worden.

  Ik vermoed dat Hindorie eerst z’n gehele top en staf heeft voorzien van bonussen, gratificaties, emolumenten, etc. etc. en toen was het geld op !

  De overige en hardwerkende mensen onder in de organisatie moeten nu dus het gelach betalen voor deze wanprestatie door deze directeur.


  Maak melding

 5. @ aap Milton,
  Ken je de CAO van het ziekenhuis waarin duidelijk staat dat in december eerst de kerstgratificatie wordt betaald en daarna pas de lonen.
  Hindorie heeft precies gehandeld zoals het bij een goede bestuurder hoort.
  niet zomaar onzin lopen schrijven over beter managen als je niet ter zake deskundig bent.


  Maak melding

 6. 1 patient maakt zich niet druk om het tragische medisch gebeuren in Suriname.Wij ,de rest van de surinamers zijn aan onze lot overgelaten en hij bezoekt zijn huisdokter in Cuba bij elke griep of koorts aandoeningen.
  Het medisch personeel heeft gelijk…ze werken niet Gratis!!


  Maak melding

 7. @ misabitoch. Wil jou vragen om zelf eerst goed in de spiegel naar jezelf te kijken, aleer iemand een aap te noemen !

  Jij bent iemand die onbesuisd en respectloos is naar anderen, en misschien zelf ook naar jou familie en gezin.
  Vind het heel triest dat jij de basics van respect voor een medemens niet hebt begrepen.

  Weet niet of je een hij of zij bent, en of je ook kinderen hebt.

  Mocht je kinderen hebben dan zouden deze kids met jou insteek ontzettend bang van je moeten zijn of worden !

  Heel jammer voor deze kinderen.


  Maak melding

 8. Lekker makkelijk om Hindori de schuld te geven terwijl het juist de overheid is die het ziekenhuis in deze financiele klem heeft gemanoeuvreerd door niet alle schulden te betalen maar ze via een financiele infuus per maand te laten overleven.
  Als de overheid de gehele schuld aan het ziekenhuis betaald is er geen vuiltje aan de lucht.


  Maak melding

 9. Hindori gruwelt van persbericht Volksgezondheid
  30 Dec, 10:47

  “Dit persbericht laat duidelijk zien dat men de problemen van de ziekenhuizen niet kent of misschien wel de ogen hiervoor sluit. Het St. Vincentius Ziekenhuis betaalt al tientallen jaren vóór de kerstdagen de kerstgratificatie uit en vóór het eind van de maand de salarissen. Dat staat zo in onze CAO en daarom moesten wij, net als alle voorgaande tientallen jaren, ook dit jaar deze volgorde hanteren”. Dit is de reactie van algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ), Manodj Hindori op het bericht van Volksgezondheid.

  Wat is het probleem toch in Suriname ? Mmet een excelbestand per ziekenhuis kom je al heel ver en dan hoeft er niet maandelijks paniekvoetbal gespeeld te worden.
  Weet je wat ik denk? Sranang skeer tot en met en dan gaan ze het A No MI spel spelen; dit spel komt overeen met de zwarte Piet naar elkaar toe spelen en is erger danMens Erger Je Niet.


  Maak melding

 10. Suriname failliet wel nee ze even de salarissen vast van verpleegkundige, politie militaire, behalve de mini sters zelf, die slaan zich zelf echt niet over.
  OP naar 2018 als JE op oceaan vaart, zie je de wolkenkrabbers van paramaribo al het begint echt op Dubai Te lijken langs de waterkant staan allemaal benleys dikke BMW AUDIS,
  HOTELS MET HELY PLATFORMS, schitterende bars met porties, Trump komt regelmatig op bezoek met zijn seals om drugs line op te rollen.oom
  Die Hollanders komen werken want Nederland is falliet
  Kan iemand mij knijpen ik droom.
  Ik hoop dat ik ongelijk heb,.
  Een voorspoedig en gezond 2018


  Maak melding

 11. Pengel is duidelijk een marionet van die paarse boevenbende met zijn uilatingen, want in hun cao overeenkomst van het ziekenhuispersoneel staat duidelijk omschreven om eerst de kerstgratificatie uit te keren, en daarna het salaris, deze regering waarvan die Pengel ook deel vanuit maakt, spelen dommetje, omdat ze bankroet zijn.


  Maak melding

 12. De verklaring van Hindori is onderbouwd met feiten maar de regering zit klem, omdat het land geen geld heeft. Ze zullen het Hindori lastig gaan maken omdat hij met zijn no nonsense benadering een klap heeft uitgedeeld richting regering. Pengel, de handlangers van Bouterse, zal tot de ontdekking komen dat Hindori een man met principes is waarmee je niet kan sollen.


  Maak melding

 13. Hindori heeft goed gehandeld en transparant gecommuniceerd.
  .
  De oorzaak ligt bij de regering en SZF die wijgeren om de tarieven aan te passen. Tarieven die door de devaluatie ver onder de kostprijs liggen. Deze NDP-ers maken alles kapot.
  SCHANDE


  Maak melding

 14. “Ziekenhuis betaalt al tientallen jaren vóór de kerstdagen de kerstgratificatie uit en vóór het eind van de maand de salarissen. Dat staat zo in onze CAO en daarom moesten wij, net als alle voorgaande tientallen jaren, ook dit jaar deze volgorde hanteren”.

  Advies:
  CAO aanpassen. Eerst salarissen en dan pas de bonussen aan de BOBO,s.


  Maak melding

 15. Lanti skeer en wentelt de problemen af op de samenleving.

  De ziekenhuistarieven zijn achterhaald en het is iedereen behalve minister Pengel duidelijk dat je op basis van de huidige tarieven de ziekenhuizen niet draaiende kan houden.
  Resultaat, de zorg holt achteruit en het ziekenhuispersoneel wordt niet op tijd betaald.

  Adron personeel al 2 maanden niet betaald, agenten die bij hun beëdiging niet het juiste uniform aan hebben krijgen omdat er geen geld is voor nieuwe uniformen, kinderbijslag van 2016 hebben velen nog niet ontvangen.
  Deze voorvallen voorspellen een rampzalig 2018 .
  Toch een goed 2018 toegewenst.


  Maak melding

 16. De coalitie wilt bezittingen omzetten in geld.
  De balans van de overheid blijft qua totaal hetzelfde doch op een zeker moment zal het totaalbedrag afnemen omdat het geld wordt gebruikt om uitgaven te dekken en waarschijnlijk niet om oude schulden te betalen.
  Ai overheid (Hoefdraad) hoe dom kun je zijn, hierdoor zorg je dat de solvabiliteit op een lager (bedenkelijk) niveau komt.

  Dus gaan jullie maar door met de oliebollen (oliedomme) handelingen en blijf vertellen dat 2018 een oh zo goed jaar word en dat jullie uit het diepe dal de weg naar boven hebben gevonden.
  Het domme volk snapt jullie toch niet.


  Maak melding

 17. Hindorie heeft duidelijk een miscalculatie gemaakt. Er zit meer hierachter. De kerstgratificatie of 13e maand dient de directie te reserveren voor het personeel. Het is gebruikelijk dat het loon per maand over een vooraf vastgesteld aantal dagen wordt uitbetaald.Maar sommige maanden omvatten meer werkdagen dan andere maanden omdat deze maanden meer werkdagen hebben. De niet uitbetaalde dagen worden tot het einde van het jaar gereserveerd voor uitbetaling. Niet de overheid dient de kerstgratificatie uit te betalen maar de directie van het zkh is hiervoor verantwoordelijk. Dit is een complexe materie en niet geschikt voor mensen die een beperking hebben ” met het kunnen begrinpen ” van complexe vraagstukken.De exacte berekening die men toepast zal hen duizelig maken.Alleen deskundige mensen kunnen dit begrijpen.


  Maak melding

 18. @RobG

  “Alleen deskundige mensen kunnen dit begrijpen.”

  U heeft schijnbaar nog nooit van begrijpend lezen gehoord en duidelijk u niet verdiept in de materie:

  1 >> Er wordt duidelijk melding gemaakt dat de financiele basis van het ziekenhuis is uitgehold omdat het overleg over vergoeding ligdagen al sinds 2014 niet afgehandeld wordt.
  2 >> Ondertussen zijn o.a. door de devaluaties de kosten geëxplodeerd. Zonder reële prijsstijgingen kosten import medische materialen ondertussen 250% meer. Ook de energie en personeel zijn door de inflatie fors duurder geworden.
  3 >> Hindoeri maakt ook melding van harde afspraken (RvM missive) waarin in oktober toegezegd ia SRD 10.000.000 achterstallige betalingen te doen. Dit was al in de pers gedocumenteerd.
  4 >> Hindoeri haalde qua betalingsverplichting de CAO aan. Bonus verplicht voor de Kerst

  Beste RobG als je op SRD 10.000.000 mag rekenen omdat de VP /MR akkoord zijn met betaling mag je Hindoeri geen misrekening verwijten etc. maar wordt het tijd dat ook u in gaat zien dat de regering onbetrouwbaar is en de ziekenhuizen uitgehold worden en moeten roeien met de riemen die ze hebben.


  Maak melding

 19. Robg, die Hindorie is pas directeur van RK-ziekenhuis. Het is zijn eerste kerstfeest als leidinggevende. Daarom weet hij niet of hij eerst het kerstgratificatie moest uitbetalen of de salaris. Heel complex voor hem! En jij, Milton, Mazda, DTRT en nog meer van die NDP-ers weten natuurlijk beter. Er is genoeg geld in het land!
  Het is gewoon ambtenaren en werknemers pesten. Dat doen de directeuren. Heeft niets met de regering en met de uitvoering van hun beleid te maken. Nog steeds geloven jullie in die leugens van NDP! Als het nu niet duidelijk is dat Suriname skeer is dan weet ik het niet meer. Maar blijven jullie maar geloven in Bubai. In 2018 wordt alles weer goed. Aldus DDB de tovernaar! Een simpel voorbeeld momenteel zijn er 20 berovingen per dag. In 2018 zal de berovingen maar enkel toenemen. De abanies zullen er alles aan doen om aan geld te komen. Het is over en uit met Suriname! Game over insert coin please! Doe jij, Milton, Mazda, Do the fucking right thing het licht uit. Stelletjes Boellers!!!


  Maak melding

 20. Sommige posters proberen de spot te drijven met de ontstane situatie. Een ieder focust op Hindorie en/of de regering. Maar effectief is de situatie dat het personeel zonder geld zit. En ik neem aan dat die mensen net als alle anderen hun verplichtingen naar banken en anderen toe moeten nakomen. Ik kan hun niet helpen maar ik leef wel met ze mee. Als je zelf niet in zo’n situatie zit is het natuurlijk lastig te begrijpen. Maar de spot ermee drijven is m.i. toch wel een brug te ver. Als we de situatie van de afgelopen 2 a 3 jaren, niet alleen bij RKZ, maar van de gehele gezondheidszorg bezien dan lijkt het probleem structureel te zijn. Het door de overheid geïntroduceerde systeem van ziektekostenverzekering is voor Suriname simpelweg te duur. Nu zitten niet alleen de ziekenhuis directeuren maar vooral de bevolking en niet te vergeten het personeel in de zorgsector met de gebakken peren. Ik hoop niet dat men nu Hindorie, die op mij overkomt als een kundig, transparante manager gaat slachtofferen. Er zouden meer van dit soort kundige en kritische managers op cruciale posten moeten zijn. De regering zou er ook blij mee moeten zijn. Om goed bij de les te blijven heb je geen ja-knikkers nodig maar mensen die open, eerlijk en kundig zijn.


  Maak melding

 21. Die mensen hebben toch geld gekregen, nl de kerstgratificatie. Dus is niet zo dat ze helemaal niks hebben gehad in december. Bovendien is het een Katholieke Ziekenhuis, dan moet de Kerk maar zorgdragen voor de lonen en anders moeten ze RK weghalen uit de naam. De Overheid kan en mag geen RK zijn!!


  Maak melding

 22. De directeur is fout geweest, punt. De CAO geeft aan wat hij moest doen, dus eerst bonus, maar de cao geeft ook aan dat werknemers ook uitbetaald moeten worden, dus het is zijn keuze geweest om eerst bonus uit te betalen, is hij van de pot gerukt. De bonus had gewoon later uitbetaald moeten worden, deze man is ongeschikt als directeur, hij had voor alle werknemers moeten kiezen en salaris uitbetalen. Ze moeten hem per direkt opdonderen.


  Maak melding

 23. @Prophet!! NEEN!!! Ik ga toch in de jaren 70 en ervoor!! Het was gouden jaren!! na 1980 is de crimineel gekomen en het land en de mens zijn naar de klote verholpen, jawel door die zelfde boeven!! Althans de paarse strontvliegen en parasieten het hele land besmet.

  Ik wens hen een ongelukkige 2018 toe!!! Ze mogen van mij alle ziektes krijgen!

  Allen op deze forum een zalig uiteinde en laten wij dat 2018 een vruchtbare jaar voor ons allen zijn, behalve voor de paarse imbecielen en insecten!!


  Maak melding

 24. @Codjo,

  Lijkt mij ook dat de directeur niet heeft geleerd van de betalingstendens van de overheid. Hij had moeten weten dat de overheid te laat betaalt enhad moeten kiezen voor een normale loon voor alle werknemers.
  Laat die padre’s maar kerstpakket betalen. Ze hebben anders wel geld zat voor bekeringen.


  Maak melding

 25. @Robje-huisslaaf-van-Desi : De PAARSE regering van jouw baasje BETAALT alle instellingen en personen TE LAAT, ook de ZIEKENHUIZEN !

  Het Land is FAILLIET gemaakt door de Paarse EZELS en op dit moment stopt met FINANCIELE GATEN , door ANDERE ELDERS te DOEN ONTSTAAN !

  Jouw baasje DDB en zijn mede-ONGEDEKTE-GELD-DRUKKER GILMORE HOEFFIE hebben gezorgd voor een MEGA-INFLATIE en een MEGA-DEVALUATIE !

  PE A MONNI DE , RUIM TIEN MILJARD is al VERSPILD door de PAARSE CORRUPTE REGERINGSCLAN !

  PS : TOTALE SRANAN PRODUCTIE LIGT STIL en PAARS tracht door tientallen leningen , lopende betalingen te financieren !

  HOE LANG NOG ??????????

  TARIEVEN ZIEKENHUIZEN DIENEN UP TO DATE TE ZIJN en de OVERHEID DIENT HET GEDECLAREERDE BINNEN EEN MAAND, AAN DE ZIEKENHUIZEN, TE BETALEN !
  PAARSE IDIOTEN, HET GAAT OM DE LEVENS VAN DE SRANANMANS !!!


  Maak melding

 26. Mughal precies, elke andere maand had hij zich strikt aan de cao mogen houden maar niet de December maand, wat schopt die man. Hij heeft een verkeerde keuze gemaakt, iedereen binnen het ziekenhuis had begrepen als hij had aangegeven dat de bonussen en andere emolumenten in jan. Uitbetaald worden. Salaris moet altijd eerst uitbetaald worden want daar hebben mensen voor gewerkt, al het andere is extra en dient als lagere prioriteit behandeld te worden.


  Maak melding

 27. Suriname onder Bouterse is een ramp voor de werknemers van diverse bedrijven.Alles gaat fout in het land.Zelf de medische Zending heeft problemen met de overheid.Bouterse moest al lang opstappen als president van het land.Hij kan er geen bal van.


  Maak melding

 28. Het typische ” A No Mie verschijnsel” van deze regering is weer aan de orde. De schuld wordt nog altijd buiten hun zelf gelegd, terwijl een belangrijke pijler voor een zorgzame samenleving nu ook wordt aangetast. Het moet duidelijk zijn dat het land bankroet is. Wie dit niet wil geloven of dit zelf niet door heeft, leeft met een illusie dat er economisch niets ernstig aan de hand is. En dus in de onzin van Mini Ster van Financiën Boefdraad ” de zogenaamde econoom” wil blijven geloven.

  Deze soort bestuurders kennen geen zelfrespect en preken voor eigen parochie. Zij en alle DNA leden van de coalitie zijn het die de precaire situatie in stand houden en dus medeschuldig zijn aan het verval en alles wat fout of verkeerd gaat in Suriname. Het zijn allemaal goed betaalde misdadigers en egoïstische uitvreters die voor niets zullen wijken, want de macht die hen door DDB is toegekend smaakt zoet.

  Ik ben bang dat het nooit meer goed komt met Suriname. De verdeel- en heers politiek van DDB heeft het volk in de tang en juist omdat wij een vredelievend volk zijn, staat niemand onder het gewone volk op om vervolgens tot het drastisch handelen over te gaan. De angst regeert nog steeds over het volk. Maar hoelang zal het nog duren voordat er geweld hier tegen over komt te staan? Want ook de angst kent uiteindelijk mensen die het niet meer willen pikken of door het bos de bomen niet meer zien. Kortom doordraaien en tot alles in staat zijn. Want wat vrijheid ooit was,werd macht en kan nooit de bedoeling zijn om een volk te onderdrukken.


  Maak melding

 29. En dat zegt kraka de nietswetende, dit is precies het beeld die parlementaire als buiten parlementaire oppositie wil creeren. Ze vergeten te vermelden dat dit ziekenhuis geen enkele financiele verantwoording aflegt aan de regering, de relatie die deze gasten met de regering hebben is het versturen van een rekening maandelijks adequate onderbouwing ontbreekt helemaal. Ik ben blij dat de wet jaarverslagen is aangenomen in de DNA. Zonder jaarverslag hoort niemand meer geld van de overheid te krijgen, punt.


  Maak melding

 30. @ prof Misababoi,
  Goed advies van jou !!
  Gratis advies gegeven aan Hoedraad !! Hij kan snel bij de Paus een lening aanvragen of een “gift” voor het RK-Ziekenhuis en als vervolg daarop gelijk een lening voor de Staat Suriname !! Vaticaan heeft een goed gevulde beurs !!
  Gelijk af van IsDB !!
  En voor de Medische Zending in het binnenland gelijk een gift vragen aan awariedomrie Misjieka-bakka, zijn pinkster gemeente.


  Maak melding

 31. Jojo,

  Ik ken uw vooringenomen standpunten en ik had daarom ook niets anders van u verwacht. Volgens de minister van Volksgezondheid is er conform de declaratie geld overgemaakt naar het ziekenhuis om de lonen te betalen. Mijn verbazing is daarom zeer groot dat deze directeur het geld gaat gebruiken voor de kerstgratificatie.U haalt heel andere ” dingen ” bij die niets met de woorden van de minister te maken hebben. U bent op zoek naar punten (bijzaken of bijvangsten) die in dit concreet geval niet van toepassing zijn.


  Maak melding

 32. Paarse Codjo, elke andere Srananman of instelling veroorzaakt de financiele problemen /ramp in Sranan, BEHALVE Desi en de Paarse regeringsclan ?????

  Bij ADRON, bij de Medische Zending, bij de uitbetaling kinderbijslag 2016, bij de bushouders, bij booteigenaren etc etc , ALLEN/ANDEREN veroorzaken problemen ????

  Sranan is door CORRUPTIE EN WANBELEID leeg-geplunderd door de Paarse Clan en nu gaat men over tot VERKOOP van gronden, gebouwen en ander Waardevolle Eigendommen van de Staat Sranan !

  DEZE PAARSE REGERINGS-BENDE MOET ZO SNEL: MOGELIJK WEG !

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !

  END THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !


  Maak melding

 33. RobG
  Ik ben niet voor ingenomen maar presenteren de context. De oorzaak en het gevolg.
  U beschuldigd zonder het geheel in ogenschouw te nemen.

  Ondertussen heeft Pengel al toe gegeven en per 03.01 geld toegezegd voor de salarissen.


  Maak melding

 34. Robg@
  Het is toch te zot voor worden dat je elke keer om je salaris moet bedelen, en jij maar volhouden dat het goed gaat in sranang, je moet nu toch wel zo langzamer hand door moeten krijgen dat het klaar is met deze regering, straks komen de leraren weer, als dat achter de rug is de politie, en als we daar mee klaar zijn het leger, want dat is erg belangrijk deze moeten bouta beschermen, de grootte bonzen vergeten zich zelf niet hoor, die belonen zich dik.
  Gelijk Mugabe en jullie schamen je er niet eens voor walgelijk


  Maak melding

 35. waardeloos; mijn advies neem massaal ontslag, en in belanddah kun je meteen aan de slag, ze staan te springen op verpleegkundige personeel die ook nog de moers staan beheersen….


  Maak melding

 36. @milton
  Naar mijn idee is er idd een deel van de loonkosten overgemaakt naar het ZH, en had Hindorie dit als goede manager beter moeten managen !

  Waarom zijn de basislonen van elke werknemer niet eerst uitbetaald ? De extra’s zouden altijd nog begin Jan ’18 overgemaakt kunnen worden.

  Ik vermoed dat Hindorie eerst z’n gehele top en staf heeft voorzien van bonussen, gratificaties, emolumenten, etc. etc. en toen was het geld op !

  De overige en hardwerkende mensen onder in de organisatie moeten nu dus het gelach betalen voor deze wanprestatie door deze directeur.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Ik zie dat je nog nergens excuses hebt gemaakt voor deze posting vol leugens en walgelijke verdachtmakingen. Om je eigen woorden te gebruiken” Jij bent iemand die onbesuisd en respectloos is naar anderen, ”
  Persoonlijk zou ik het naar jou toe, ivm het recidive karakter en de walgelijke inhoud en lasterlijke onzin, in sterkere bewoording zeggen.

  DUS MILTON WANNEER GA JE DIEP DOOR HET STOF??
  Door de ka waar je je steeds in wentelt !!


  Maak melding

 37. RobG,

  wederom een typische paarse aktie. Eerst een grote bek opzetten, brullen, bleren, schreeuwen en roeptoeteren dat de fout bij anderen ligt en vervolgens moet deze minister diezelfde dag nog zijn eigen braaksel inslikken en beloofd alsnog de openstaande posten te voldoen. Maar hersenloze garnalen als jij kwaken met de paarse meute mee. Keer op keer wordt jij door anderen met onderbouwingen in de hoek gezet maar je bent en blijft te stupide om je paarse luiken te openen. Treurige minkukel.


  Maak melding

 38. Geinteresseert volg ik de reacties en comments hier.
  Jo Jo’s repliek met onderbouwing gebasseerd op feiten en not fake spreken boekdelen. Enkelen zijn gedreven door de regerende partij, en zijn continu in de verdediging, maar blammage richten aan de oppositie. Het spreekt voor zich dat de assemblee leden gekozen zijn door de Surinaamse burgers. De oppositie moet een voice hebben, en spreken namens een deel van de bevolking. En wanneer ik opmerkingen zie van staatsvijand en redi moesoe geaddresserd naar de oppositie, wanneer ze in DNA de regering en coalitie van repliek dienen, vaak met facts.
  Dat betekend dat deze reageerders geen respect hebben voor een deel van hun fellow citizens. What a shame!


  Maak melding

 39. @ Klaas de Groot, gaarne het volgende voor jou info. Ik bied niets, niemand, nakkes en nada mijn excuses aan en ga evenzo door geen enkele stof !
  Je vermeld dat ik leugens heb gepost, maar vertelt zelf niet wat evt de juiste waarheid zou moeten zijn.
  Ergo, jij bent bezig met verdachtmakingen maar kan zelf de feitelijkheid van jou uitspraak niet staven.

  Het is toch een feit dat dhr Hindorie weet welk bedrag hij maandelijks aan lonen uitbetaalt.
  Enkele maanden voor uitbetaling van vakantie- en eindejaarsgelden, hoort z’n financiële staf ook te weten wat het totaal uit te keren bedrag voor die periodes zou moeten zijn.

  Naar mijn weten hebben de primaire arbeidsvoorwaarden (lonen) altijd prioriteit tov evt extraatjes !

  Ook al zou de CAO vermelden dat de gratificaties in voor de Kerst moet worden uitgekeerd, en temeer hij weet hoeveel geld er totaal beschikbaar is, mag hij niet rücksichtslos de einde jaars extra’s gaan uitgeven.

  Dat doet een goede manager absoluut niet. Ik vind deze Hindorie daarom geen manager maar een rukker !

  En dan de schuld in de schoenen van de regering schuiven !


  Maak melding

 40. @Codjo
  Inderdaad, i.v.m. good governance is het zeker goed dat er enkele maatregelen in DNA zijn aangenomen.

  Toch heeft wat nu gaande is bij het RKZ daarmee niets te maken. Een citaat uit uw eerdere reactie:
  “de relatie die deze gasten met de regering hebben is het versturen van een rekening maandelijks adequate onderbouwing ontbreekt helemaal”.
  Dit is op zijn minst lachwekkend. ’s Landshospitaal en AZP zijn uiteraard niet in staat om geheel Suriname te bedienen. Daarom zijn er ook andere instellingen zoals RKZ en bijv. het Diaconessen ziekenhuis om aan de vraag te kunnen voldoen. Ze worden allen deels betaald door de verzekeraars, waaronder SZF. En mede omdat SZF van de overheid afhankelijk is, zijn ze vaak te laat met hun betaling.
  Het is toch algemeen bekend dat de overheid problemen heeft met het voldoen van haar betalingsverplichtingen. Of men nu pro of contra de regering is, niemand kan om dit feit heen. Wanner instellingen in problemen komen door handelen of nalaten van de overheid is het wel makkelijk om de instelling in een kwaad daglicht te stellen. Maar de bron is elders, namelijk bij de overheid, in casu bij de aan de overheid gelieerde zorgverzekeraar.


  Maak melding

 41. @ Milton

  Natuurlijk moet Hindoeri de financiën plannen. Indien u het nieuws volgt kunt u daar goed nota van nemen dat dat ook gebeurt. In oktober is door de RvM/VP SRD 10.000.000 vrijgemaakt voor verplichtingen die al sinds 2015- 2016 openstonden. SRD 10.000.000 ofwel heel 5 maal meer dan wat in December betaald is. Indien de regering nakomt wat zij belooft had de financiële planning geen probleem gekend.

  Het is veel zeggend dat na een enkel overleg minister Pengel zijn scherpe worden matigt en geld toezegt. Wie stond in zijn recht en wie praat onzin.


  Maak melding

 42. Prophet
  Je posting is geplaatst op 31 december 13.05 uur.
  Te laat voor mij, zou je voortaan eerder willen posten.

  De discussie over de actie van heer Hindoeri.
  Er wordt hier gedaan of de beste man niet zal hebben nagedacht, of hij over één nacht ijs is gegaan.
  Ik denk het niet; hij zal hebben nagedacht, adviezen hebben ingewonnen en welke beslissing hij ook zou nemen en zou altijd commentaar zijn geweest.
  Als hij eerst de lonen zou hebben betaald, zou je horen: dit kan niet, dit mag niet, inde cao staat eerst de kerstbonus,(maar kerstpot was leeg)
  Als hij (zoals hij gedaan heeft) eerst doet wat volgens de Cao hoort te gebeuren eerst de kerstbonus betaald en dan de lonen (helaas loonpot was leeg) dan krijg je te horen en zie je wat we nu allemaal horen en lezen.
  Geen enkele beslissing is dus gevrijwaard van commentaar.
  De heer Hindoeri heeft gekozen voor de richtlijnen.
  Het probleem had zich niet hoeven voor te doen als
  – de minister aan zijn/haar verplichtingen had voldaan.
  Voor mij is hij/zij de schuldige en moet men hem/haar dit verwijten
  – de cao beter was opgesteld.
  Eerst wordt het loon betaald (tegenwaarde van geleverde arbeid!) en dan de kerstbonus. Of als de pot leeg is kerstbonen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.