Kritiek op ‘besluiteloosheid’ Bouterse bij Onderwijs

27
President Bouterse weer aan het werk

PARAMARIBO, 29 dec – De kennelijke besluiteloosheid van president Desiré Bouterse wat betreft de leiding op het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, wekt irritatie op. Parlementslid Patricia Etnel (NPS) vindt dat het staatshoofd maar haast moet maken. Onderwijs is veel te belangrijk. Het is ook nog een hoek waar het ene probleem of conflict na het andere zich aan het opstapelen is. Etnel vindt Bouterse maar laks.

Patrick Peneux heeft sinds dertien december zijn portefeuille als minister ter beschikking gesteld. Sindsdien heeft het staatshoofd het ontslagverzoek ‘in overweging’. “Het beleid op het ministerie wordt uitgevoerd zoals de president het land bestuurt, zonder visie. Regeren is vooruit zien, maar de president kijkt niet eens vooruit”, zegt Etnel tegenover Dagblad Suriname. Het land zit nu met ministeries zonder minister.

Ook Justitie & Politie moet het doen met een ‘waarnemend’ minister. Dat is een minister die al een ander ministerie onder zich heeft. De waarneming mag dus niet te lang duren. De grondwet schrijft geen termijn voor als het gaat om de benoeming van ministers. Etnel vindt het desondanks te gek voor woorden. Het pleit ook niet voor de aanwezige slagvaardigheid. “Vanwege beleid en planning is het niet acceptabel”, aldus het parlementslid.


27 REACTIES

 1. Bouterse heeft geen verstand van zaken en daarom gaat het zo slecht in Suriname.Die man heeft geen hoge opleiding gehad dus kan je niets van deze domkop verwachten.Het volk is omgekocht om voor zo iemand te kiezen als president van ons land.Dat is vragen om problemen en dat hebben ze nu gehad.Ik heb geen medelijden met ze.Ook Brunswijk en Somohardjo hebben geen recht van spreken want ze zijn mede verantwoordelijk omdat ze met deze moordenaar in het verleden samen gewerkt om Suriname leeg te roven.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 2. Hij heeft toch een heel stel adviseurs? Ben benieuwd welke adviezen hij dan krijgt ( als hijzelf te dom zou zijn om ergens een oplossing voor te bedenken, zoals wordt beweerd).
  Of zijn het geen adviseurs maar profiteurs?


  Maak melding

 3. Ray , onze Volkspresident hoeft geen diploma te hebben. Als je wijsheid in packt heb regeer je de hele wereld. Jij met je diploma zonder kaas te hebben gegeten van ontwikkelings fisie. Schande voor je ouders die jou zonegatief stelling heeft gemaakt


  Maak melding

 4. Lech Wallensa president (Polen ) had ook geen hoge opleiding maar toen hij president werd ging het in Polen goed ! Goede adviseurs misschien ? Het kan niet anders, maar DDB heeft profiteurs zoals Get a life het ziet en schrijft.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. vraag deze omhoog gevallen gymleraar om 15 onschuldige en ongewapende mannen te folteren, martelen, verminken en standrechtelijk te vermoorden, dan is dat klusje in no-time geklaard. Maar regeren en besturen is voor dit laaggeschoolde, incompetente fossiel teveel gevraagd.


  Maak melding

 6. @ surinamer,

  Surinamer gelukkig met een klein letter s. Volkspresident is een president die al het goede doet voor zijn volk. In dat opzicht was Venetiaan meer een volkspresident dan deze volksmenner. Met je “ontwikkelings fisie”. Zeker naar dezelfde school geweest als Desi.


  Maak melding

 7. Surinamer@

  Jou ouders draaien zich om in hun graf, als ze weten wat ze voort gebracht hebben, het enigste wat jij kunt is brullen als een leeuw met het verstand van een schaap be+hhhh behhhhhh behhh+h


  Maak melding

 8. Lech Walensa was wel een vakbondleider en had dus voldoende informatie om te weten hoe je de hazen moet laten lopen.

  De adviseurs van Bouta en Bouta zelf hebben nergens verstand van ze hebben zich met wapens naar de macht geschoten

  En de mannen en vrouwen om hem heen de zogenaamde adviseurs doken uit het niets op. sommigen hebben wel een titel maar hun beleid dat voornamelijk anti-kolonialistisch is heeft ons naar de hel geleid.

  Bosje uit Nederland wist veel, misschien wel te veel maar wat hij bedacht was niet aan Suriname besteed. Suriname heeft andere structuren en andere denkwijze.

  Dus snoepen maar en zakken vullen
  Wat te denken van Bouva, was net droog achter de oren, jurist van de Adek, lid van het jeugdparlement en plotseling de grote meneer van de NDP. Iache toch of niet.

  En de andere geleerde van Sport. Op sociale zaken alles in de soep laten lopen en met deed zand erover.
  Vraag me af van welke “bestuurder” ze het liefje is


  Maak melding

 9. Ben je blind en doofstom tegelijk? Want als je niet inziet dat bouterse Suriname naar de klote heeft geholpen, dan woon je echt nog in een boom. En waarschijnlijk ook geen school.


  Maak melding

 10. waarom draagt de hoofdverdachte make up ? a man luk lek
  yellow man no no. desiley waarom draag je foundation? ye trow boeler no, lik abdoel bouva en misibaka ??


  Maak melding

 11. Hij kan niemand meer vinden die zinnen langer dan 3 woorden op een zinnige wijze kunnen formuleren.
  Niemand met hersens neemt plaats in een failliete boedel waar je alleen maar vijanden kunt maken. De Bouterse regering is uit geregeert. Als je geen vermogen elders weg gestopt hebt kun je alleen maar in de problemen komen.


  Maak melding

 12. Venetiaan regeerde volgens DDB het land in zijn pyama en was besluiteloos.

  Denk dat DDB nog heel veel van de vorige President leren kan, want deze kon sneller en betere besluiten nemen dan deze slaapkop.

  Ongelooflijk dat zo een man als DDB President van het land is, waarin heeft deze man zich in positieve zin zich onderscheiden … please noem er een paar …

  Als een man zijn eigen huisgezin niet weet te leiden, dan al helemaal niet een land.


  Maak melding

 13. Men moet Bouterse niet de schuld geven van de maleise.Hij heeft zichzelf niet gaar gezet.Een volk dat bewust kiest voor een moordenaar zal door moeder natuur worden bestraft..1+1 blijft 2 ook in Suriname!


  Maak melding

 14. Meneer P heeft gelijk. Bouta is de slimste van Su en de Su bevolking is de dommerik. Men willen niet anders dan voedselpakketten, kinderbijslag, hangmatten en zeven even. Bouta de kleine indiaan komt in 2020 weer aan de macht en de grondbezitters als olifantgrondrovers zullen het gelag betalen. Eindelijk komt er gerechtigheid dankzij Bouta. Zolang de Su bevolking nog dom ,lui en gemakzuchtig blijft , zullen figuren als bouta altijd aan de macht blijven . Neks no fout.


  Maak melding

 15. DONG DONG IKKO ,

  bij stijging vd GRONDPRIJZEN zal de gehele Sranan

  Landbouw worden vernietigd !

  De gewone Srananman zal vanwege de enorme

  PRIJSSTIJGINGEN als gevolg vd de hogere

  productiekosten vd landbouwers, minder of geen

  landbouwproducten meer kunnen kopen !

  PS : Domme racistische Paarse aanhangers, zonder hersenen, denken dat enkel de Hindostaanse boeren zullen worden getroffen door de grondprijsverhoging !

  ALLE BOEREN ZULLEN DOOR DE PAARSE PLANNEN WORDEN VERNIETIGD !

  ZIE VOORAL OOK WAT DE CORRUPTE PAARSE CLAN MOMENTEEL, MET AL DE SRANAN BANKEN DOET !!

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!!!!


  Maak melding

 16. Besluiteloosheid past bij een moordenaar die zo goed als schijndood is, deze man neemt alleen maar verkeerde besluiten, waardoor dit land nu is wat het is, en in januari wanneer Moody’s het land een junckstatus toebedeeld, met dank aan deze laaggeschoolde sergeant van de landmacht met zijn 2 jaar mulo en 2 jaar bakfietservaring.


  Maak melding

 17. Hopelijk gaat er een nieuw frisse en gezegend wind over su in 2018 waaien en alle negative krachten die de ontwikkeling van su tegenhouden te elemineren… EEN SIBI BUSI HEEFT SU NODIG…..BLESS ..SU ELIMINATE LONNY BOUTA FOR A BETTER SU


  Maak melding

 18. Besluiteloosheid is ook een besluit, nl om de zaken te laten voor wat ze zijn.
  Uit welke hoek kan Bouterse worden gedwongen tot aftreden? Juist, uit het onderwijs en de rechtsmacht.
  Geen wonder dat daar besluiteloosheid regeert.


  Maak melding

 19. Heel vaak hoor en lees je dat veel oude Nederlandse woorden nog gebruikt worden.
  Het uit de tijd en klimt raar in de oren
  Een voorbeeld is Ziekeninstelling in plaats van Ziekenhuis en veel meer.


  Maak melding

 20. De enige wens van Bouterse die is uitgekomen,is zijn wens dat wij hier slapeloze nachten zouden hebben.En het ziet ernaar uit dat deze wens nog meer in vervulling zal komen in 2018.
  En hij is hieromtrent hij heel duidelijk geweest.Al staat Suriname in brand zal ik de eerste zijn die in slaap valt.
  Dat is onze president!


  Maak melding

 21. Bouterse heeft geen verstand van zaken.Over het onderwijs kan hij geen beslissingen nemen.Ook de wisselkoers omlaag krijgen lukt het hem ook niet.Die man is een domkop die alleen maar verstand heeft van wapens om te doden als in het verleden.Die man is een ramp voor Suriname maar ik legt de schuld bij de kiezers die voor deze rover hebben gekozen.Dat is vragen om problemen en dat hebben ze nu in Suriname.Ik heb geen medelijden met hun.Hun leider heeft het land al leeg geplunderd van alle tegoeden van het land 1.3 miljard USD is verdwenen zonder een verklaring.Die president is een boef punt uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.