Verdachten in 2012 ‘op de vlucht doodgeschoten’ in Suriname

15
politie in Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – In het geval van vier in 2012 doodgeschoten verdachten is geen sprake van een standrechtelijke executie. Dit stelt de overheid in haar weerwoord in de zaak die mensenrechtenorganisatie Allied Collective, AC, aanhangig heeft gemaakt bij het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens. De vier zijn volgens het weerwoord op de vlucht doodgeschoten. AC vindt dit optreden van politieagenten en militairen buitenproportioneel.

De mannen hadden aangehouden moeten worden. “De overheid stelt dat het optreden van de politiemannen en militairen gebaseerd was op het Politiehandvest, aangezien het om mannen gaat die vermoedelijk zwaarbewapend waren en verdacht werden van zware berovingen. Maar volgens het Verdrag van Wenen staan internationale wetten en verdragen boven nationale wetten”, zegt AC-voorzitter Robert Hewitt tegenover de Ware Tijd.

AC vindt dat de slachtoffers een eerlijk rechtsproces is onthouden, internationaal recht ten spijt. Daarom wordt een financiële vergoeding geëist voor de nabestaanden. Ook moeten de schutters vervolgd worden. De kritiek van AC geldt ook verklaringen van toenmalig minister van Justitie & Politie Edward Belfort en procureur-generaal Subhaas Punwasi. Die beweerden tijdens een persconferentie dat er terecht was geschoten.


15 REACTIES

 1. Goed Zo politie, ruim ze op. Veel goedkoper om ze een kogel te geven dan 20 jaren op santo boma en dan gaan ze toch herhalen. Allied Collective organisatoren zijn blijkbaar niet op de hoogte dat Suriname per capita een van de meest criminele landen per wereld is. En het begint met de president.


  Maak melding

 2. Waar heb ik dat eerder gehoord, was daar die moordenaar op fort Zeelandia die nu president is,niet bij betrokken? En was bij deze case zijn zoon die hoofd CTU was, niet bij betrokken?


  Maak melding

 3. Weer dat “gelul” van Robert Hewitt !!
  Ze moesten eens jou en je familie overvallen en flink mishandelen, dan zou je anders piepen !!!
  Ik zou zeggen: “politie shoot them mars” en bescherm de burgerij. Een pluimpje voor de rfecherche/politie die het gelukt is om vele criminelen in hun kraag te vatten !!,de laatste tijd !!
  Awariedomrie Misieka-bakka zal het niet goed vinden dat de politie succes heeft geboekt in deze !!
  Maar waar zijn de militairen die de politie zouden helpen???


  Maak melding

 4. Laat Belfort nu zijn grote mond wijd open doen
  Hij heeft zijn mond vol van mensenrechten.
  Hopelijk komt hij met goede argumenten nu hij minister af is
  is hij 20000 graden teruggedraaid. Praatjes voor 10
  Nu moet hij zijn schuurdeur open doen.
  LAFBEK


  Maak melding

 5. Deze AFREKENING is een CTU actie, olv Dino, geweest waaraan de minister niets kon doen !

  Zie ook dat bij de latere ROOF, waarbij de stiefzoon van DDB is opgepakt, ook (ex)CTUers zijn doodgeschoten door de politie. Zoek de namen maar op !

  Stiefzoon is namelijk, sinds Dino vastzit is USA, verder gegaan met de CTU-roofbende van Dino !

  De hele zaak stinkt en SURINAME is verantwoordelijk voor deze AFREKENING van ONGEWAPENDE VERDACHTEN !

  PS : Toevallig zijn ALLEN bij het doorzeven van de auto, morsdood gemaakt !

  Laat u niet MISLEIDEN met ONZIN van de zijde van de regering !!

  De OAS-deskundigen zijn bovendien heus niet gek !


  Maak melding

 6. De 15 wapenloze zijn ook in 1982 op de vlucht geschoten en de grootste moordenaar loopt nog steeds vrij!!!

  Dus laat de mensenrechtenorganisatie Allied Collective zijn smoel dicht houden en Mugabe gaan vervolgen of beter achter zijn kont gaan krabben!!


  Maak melding

 7. Het artikel is eigenlijk slecht. Het had meer achtergrond info over de gebeurtenis moeten geven. Dan was WKN verschoond gebleven van veel abjecte onderbuik reacties.
  .
  Die “vermeende verdachten” zijn gewoon koelbloedig vermoord. En waarschijnlijk bewust want dan konden ze doen alsof ze de criminaliteit bestreden. Alleen er waren in het geheel geen wapens in de auto en men wist zelfs niet precies wie er allemaal in de auto zaten.
  .
  Opvallend is dat de mensen die destijds moord en brand riepen bij de dood van die manja dief nu geweldig roepen.
  .
  Het heeft alle kenmerken van een willekeurige executie van onschuldigen om het blazoen van die politie eenheid en militairen op te poetsen, etc.


  Maak melding

 8. slachtoffers van roofovervallen ga naar Robert Hewitt huis en laat hem met zijn internationale regels geld voor jullie opeisen
  “AC vindt dat de slachtoffers een eerlijk rechtsproces is onthouden”…. sinds wanneer zijn deze criminelen opeens slachtoffers, is de AC een belangen groep voor criminelen.


  Maak melding

 9. Wie is die Robert Hewitt eigenlijk?
  Ik zou graag kennis met hem willen maken die mapampam.
  Wie ben jij eigenlijk,ze moeten jouw en familie een keertje pakken,dan zal ik zien wie mensen rechten is dommie.


  Maak melding

 10. Gewapende overvallers……….dan zou ik denken dat ze ook wapens bij zich hebben, of niet?
  In Nederland maken politiemensen ongewapende burgers dood met een nekklem. Dat is vele malen erger, maar niemand die daar blijkbaar moite mee heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.