Nuchtere Nederlander blijkt bijgelovig rond Oudejaarslot

3
Nuchtere Nederlander blijkt bijgelovig rond Oudejaarslot

In Suriname is ‘bijgeloof’ zo goed als normaal. De ‘nuchtere’ Nederlanders kennen dat bijna niet, op één moment na: rond de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij! Dan volgen er schietgebedjes, kilometers omrijden, inzetten van geluksgetallen, alles om het geluk hun kant op te krijgen. Dit jaar zijn de ‘nuchtere’ Nederlanders duidelijk in de ban van de Oudejaarstrekking blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van de Staatsloterij.

Meer dan de helft van de Nederlanders (52%) koopt een Oudejaarslot. Om het geluk af te dwingen koopt één op de drie Nederlanders zijn Oudejaarslot ieder jaar opnieuw bij dezelfde ‘gelukswinkel’. 20% doet een schietgebedje voor een winnend lot en een grote groep kust in de winkel zijn lot voor geluk.

Eigenaar Hans Poll van Cigo De Posthoorn in Amstelveen: “Bij onze winkel in Amstelveen worden boeddhabeeldjes voor de deur gezet. Klanten nemen ook gelukspoppetjes mee, die zet ik dan achter de toonbank. Blijkbaar helpt het want er zijn hier al diverse grote prijzen gevallen.”[Foto: Rebekka Mell]


3 REACTIES

  1. Goed, intussen is niemand vermoord ,geen kruidenbad,geen berovingen voor een beetje geluk,geen boze geesten wakker gemaakt, geen spektakel op zijn surinaams,dat is goed….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.