vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameSLM opent volgend jaar toeristenbureau in Den Haag

SLM opent volgend jaar toeristenbureau in Den Haag

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal het passage kantoor in Den Haag, rond februari 2018 heropenen. Dit zal als toeristenbureau voor Suriname worden heropend in samenwerking met METS Travel and Tours, Residence Inn en de Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata). Geïnteresseerden zullen daar informatie kunnen inwinnen over alle touroperators en oorden in Suriname.

Dat vertelde Robbi Lachmising, directeur van de SLM, afgelopen weekend aan De Boodschap. Lachmising gaf aan dat de SLM grootse plannen heeft voor de toekomst waaronder uitbreiding van haar vloot. Voor de regionale route zal er een Boeing 737 van het model 700 worden aangeschaft.

Daarnaast wordt de mid atlantische vloot vervangen. In 2019 loopt de lease van het contract van de nu opererende Airbus A340 af. Daarna zal de Dreamliner (Triple 7 of 787) die met twee motoren in plaats van vier vliegt worden ingezet aldus de directeur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

33 REACTIES
 1. Weet Lachmising dat het bijna 2018 is en dat iedereen zijn informatie haalt van het internet in Nederland.

  Denkt hij nu echt werkelijk dat mensen de auto, bus of trein pakken om naar Den Haag af te reizen om informatie te krijgen over reisbestemming Suriname?

  Kent de 76-jarige Lachmising begrippen als social media, internetmarketing etc?

  Alle verkeers- en toeristenbureaus hebben de afgelopen jaren hun fysieke kantoren gesloten en zich gericht op informatie voorziening via internet,

  Alleen Lachmising wil duur kantoor openen in Den Haag waar echt niemand zal langskomen. Slecht bereikbaar per openbaar vervoer, geen parkeerfaciliteiten.

  Wordt het niet eens tijd jonge vak specialisten aan te stellen die verstand hebben van moderne marketing technieken zodat de SLM zich weer kan gaan meten met TUI en de KLM?

  Lachmising maakt reclame voor Suriname als vakantiebestemming en dan kiest men voor TUI en de KLM…

  Anno 2018 kun je een 76-jarige niet de leiding geven over een dynamische bedrijfstak als de luchtvaart en toerisme.

  En nu lees is dat Lachmising wil dat zijn aanstelling wordt verlengd tot 2020!!!

  Even serieus mensen….

  Dat is hij bijna 80…..

  Slap geklets over “De SLM is mijn baby” en “In 1980 maakte de SLM nog winst onder mijn leiding” , daar verkoop je geen tickets mee.


  Maak melding

 2. Nergens voor nodig. Niemand wilt beroofd worden in dubai van keskesi andre. Voor minder geld, inclusief hotel gaan ze naar de echte dubai. 599-,all in


  Maak melding

 3. Ik ben het roerend met jou eens Insider, en vind ook dat de SLM zich niet moet bemoeien met de activiteiten van een toeristenbureau.

  Dit moeten ze overlaten aan STS en SHATA. De SLM is een carrier en moet ondersteunend bezig zijn jegens deze organisaties, maar moet geen geld en tijd gaan verspillen aan het werven van toeristen.

  De Stichting Toerisme Suriname en de SHATA moeten de trekkers en kwartiermakers worden van het product toerisme voor Suriname.
  Deze organisaties moeten toerisme voor Su gaan promoten op beurzen in het buitenland !

  Sinds afgelopen weekend wordt ik bv door diverse mensen gebombardeerd met een App van de KLM waar je zgn twee gratis tickets kan winnen.
  In de App worden er enkele fluts vragen gesteld die je dan opstuurt, en wordt je gevraagd dezelfde App naar minimaal 20 contacten te sturen.

  Dit is nou zo’n staaltje van goedkope reclame en marketing want het kost de KLM bijna niks, en weet men met dit simpel Appje het WhatsApp adres van tienduizenden mensen binnen te harken.

  En al deze mensen zullen hierna direct gebombardeerd worden met reclame en acties van de KLM.

  Dat is nou marketing anno 2018 !


  Maak melding

 4. SLM moet de mogelijkheid bekijken of ze niet (één, twee keer per week ) van RotterdamThe Hague Airport rechtstreeks vice versa naar Airport JAP vliegen.

  Er wonen in Den Haag en omstreken, Rotterdam en omstreken meer dan de helft van de SuriNeds in Nederland in deze gebieden. De drukte op de luchthaven is minder dan op Schiphol, waardoor de afhandeling van passagiers en afhandeling veel sneller gebeurt en zie daar de winst. Ook zou met hierop kunnen inspelen om passagiers van België naar Suriname te halen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. babyloveslolly
  Insider ; Toch was en is hij de beste CEO van SLM .Alle CEO voor deze Lachmising waren Bromberemang;s of en politieke gestelde koekenbakkers die SLM naar de klootte hebben geholpen door Families IPB in Business Class te laten vliegen.
  =====

  Met alle respect: Willem van Hanegem was ooit beste middenvelder van Oranje: 40 jaar jaar geleden. Maar anno 2018 wordt ook hij niet geselecteerd.


  Maak melding

 6. @Insider
  Wellicht richt dhr. Lachmising zich op bejaarden die in Suriname willen overwinteren. Deze groep is nog niet social media savvy genoeg, maar heeft wel geld te makken.
  Er zijn ook nog steeds mensen die naar een reisbureau gaan om een ticket op afbetaling te kopen. Dit kan er dus wel bij.
  Daarnaast is de fysieke aanwezigheid van een dergelijk kantoor een verrijking voor de buurt waar leeg stand van commerciële panden is.


  Maak melding

 7. lachmising is niet meer geschikt om de slm te lijden

  daarvoor hebben we gnoeg jong hoogopgeleid kader

  deze man hoort in een bejaarden huis te zitten

  hij wil doorgaan om het geld en de privileges die hij ontvangt


  Maak melding

 8. Ach ja,de president omringt zich graag met bejaarden.Het gedrag van Limbo vertoont intussen ook wat seniliteit net als die van de president.
  Ook Hooghart heeft niet veel meer te vertellen.Die slaapt in het parlement als de beste.


  Maak melding

 9. @aorta,
  “lachmising is niet meer geschikt om de SLM te lijden”.
  Je bedoelt vast en zeker: niet meer geschikt om de SLM te leiden.
  Zelf vind ik Lachmisschien bijzonder geschikt om de SLM verder te laten lijden.


  Maak melding

 10. Insider gelijk heb je.
  Wil je iets weten over Suriname dan is het internet de info lade waar alles maar dan ook alles kan worden gehaald.
  Van winti tot tafelberg van coke tot wiet van huisvrouw tot schoonmaakster van salaris tot hongerloon
  Ja alles kun je lezen als je maar weet wat je wilt en waar je moet zoeken.
  Een toeristenbureau is er voor toeristen die info zoeken over prijzen etc.
  Bijvoorbeeld:
  Ze zullen niet te horen krijgen dat de prijzen niet vaststaan maar heel vaak fluctueren naar gelang de valuta koers zich gedraagt.


  Maak melding

 11. Bij SLM moet je beleid maken en toerisme bevorderen.
  Wie zijn de toeristen van Suriname “NU”
  Dat zijn de generaties die in SU geboren zijn.
  Wat gaat er gebeuren zodra deze generatie uitgevallen is.
  Komen de nakomelingen (geboren in Ned) naar SU?
  Ik denk van niet.
  Daarom moet SLM beleid maken. Tijdens de schoolvakanties moet SLM voor deze kids een coulante vliegtarief aanbieden, zodat zij ook naar SU/NED komen en hun neefjes en nichten leren kennen. Zo ontstaat er een band tussen die generaties. Dan pas gaan ze vaker naar SU komen.


  Maak melding

 12. Dit is een briljant idee. Elk fatsoenlijk land heeft een verkeersbureau in NL. Zo’n bureau is bedoeld om toerisme te bevorderen, niet om tickets te verkopen want er zijn er maar weinigen die Suriname als vakantieland kennen. Maar op een website brallen over sociale media terwijl goede webwinkels razendsnel weer fysieke winkels openen omdat het meer bij de klantbeleving aansluit, is gemakkelijk als je de ballen verstand van marketingcommunicatie hebt. Gegarandeerd dat de meeste van deze ‘positievelingen’ die hier reageren nooit een poot hebben uitgestoken hun land te helpen. Klep houden of handen uit de mouwen steken is, lijkt mij het adagium.


  Maak melding

 13. Bangi
  Dit is een briljant idee. Elk fatsoenlijk land heeft een verkeersbureau in NL. Zo’n bureau is bedoeld om toerisme te bevorderen, niet om tickets te verkopen
  ====

  Beste Bangi,

  Dus leg me uit waarom de SLM zo’n verkeersbureau moet openen als ze geen tickets gaan verkopen……?

  Toch niet zo’n briljant idee dus….


  Maak melding

 14. Bangi klets maar lekker door
  Als je geld naar je naasten stuurt omdat zij het hoofd niet meer boven water kunnen houden ja dan help je Suriname.
  Weet je hoeveel jaarlijks wordt gedoneerd aan Suriname via deze constructie?
  Waterkant 2013
  Van alle etnische minderheden in Nederland maken Surinamers het meeste geld over naar hun land van herkomst. Volgens een schatting van De Nederlandsche Bank gaat ongeveer 160 miljoen euro per jaar naar Suriname.

  Is dit dan geen bijdrage leveren aan de kwakkelende economie bangi.

  verdiep je eerst in zaken eer je in de ruimte loopt te brullen


  Maak melding

 15. Insider
  Ik ben het met je eens en niet.
  Om met het kleinste verschil van mening te beginnen:
  Hangem was zeker niet de beste middenvelder.
  Als je het ergens kan vinden zoek dan de finale 1973 eens op. Hij heeft zo gruwelijk gefaald. Neeskens en Jansen waren veel beter. (daarom bleef Hanegem ook bij Feijenoord en AZ en Neeskens mocht naar Barca)
  Hij had ook de mazzel dat Jansen, Moulijn en Kindvall in dat team speelden
  Wat je posting aangaande verkeersbureau en internet betreft twee opmerkingen
  1. Grappig, ik moest er wel om lachen
  2. Men weet vaak niet wat men niet weet. Als je niet weet wat het internet allemaal te bieden heeft, zie je het ook niet en blijf je bij het oude. Ik kan dit weten, omdat ik een van die oudere ben.
  Al probeer ik een beetje bij te blijven, het gaat zo snel.En dan ben ik een jaar of 20 jonger dan de heer Lachmising.
  Je zin:
  “wordt het niet eens tijd jonge vak specialisten aan te stellen die verstand hebben van moderne marketing technieken zodat de SLM zich weer kan gaan meten met TUI en de KLM?” spreekt mij zeer aan.


  Maak melding

 16. Het is een briljant idee omdat de SLM een staatsorganisatie is. Een verkeersbureau heeft de plicht een staatsbedrijf te promoten, snap je. Dat hoeft dus de luchtvaartmaatschappij niet. Bovendien kan een verkeersbureau iedere touroperator promoten. Ook als u zelf een nieuwe luchtvaartmaatschappij zou oprichten. Je hoeft geen tickets te verkopen, wel stevige online-communicatie.
  Kijk naar wat mogelijk is, niet wat onmogelijk is. Dat is het probleem met de typisch Surinaamse denkwijze.


  Maak melding

 17. Aan Bigi sma,
  Dergelijk taalgebruik op het internet hanteren, zegt genoeg over het niveau. Ik zou zeggen, als je het zo goed weet, bel Lachmising op en vertel hoe het moet.


  Maak melding

 18. Bangi
  Over welk taalgebruik heb je het? Nederlands?
  Of de niet be-taal taal die ondanks alle valuta die binnenstroomt niet kan worden nagekomen.

  In de tijd dat ik ben teruggegaan om een steentje bij te dragen van 1981 t/m 1987 heb ik in een werkgroep gezeten die de winstgevendheid en overlevingskans (levensvatbaarheid) moest onderzoeken en beoordelen en rapporteren aan één van de top 3 van de 16 niet Bouterse, je mag een naam invullen.

  Conclusie rapport luidde o.a. “Jarikaba heeft 60% personeel teveel dus saneren. SLM heeft 55% personeel dus saneren. Beide bedrijven moeten financieel worden herijkt en controle (die er niet is) inrichten”

  Dit was in 1985 en nu 32 jaar later kom jij Bangi met deze opmerking? Waar was je toen? Was je in een nog te ontkiemen zaad?

  Ach laat maar je brult alweer zonder bagage en informatie.


  Maak melding

 19. Johan,
  dan ook gelijk wat
  staatsloten (zie artikel over bijgeloof)
  cryptovaluta
  krasloten (Surinaamse mannen zijn toch erg kras).
  Deze lijst mag worden aangevuld


  Maak melding

 20. -Elke stap om toeristen te trekken naar Suriname is een goede stap, maar hoe zit het dan met die verschrikkelijke criminaliteit waar men het nu juist op de buitenlanders heeft gemunt???

  Vele Haïtianen die illegaal in Suriname wonen dit dankzij Bouterse, omdat ze geen visum meer nodig hebben, roven zo erg en vermoorden honden van mensen.
  Doet men ook hieraan iets voor de veiligheid van anderen???


  Maak melding

 21. Ira
  Ik ken Haïtianen die heel heel hard werken. Ik heb er zelf een gezin in dienst die als beheerder van een terrein al 11 jaar woont en het terrein onderhoud. Keurig gezin en schoolgaande kinderen.
  Wat ik wel weet is dat de criminaliteit hoofdzakelijk door blaka mangs worden veroorzaakt wat niet wil zeggen dat dit allemaal binnenlandbewoners zijn. Kunnen ook andere bevolkingsgroepen (Guyanezen, Brazilianen, Fransen etc) zijn.
  een koe is een dier maar een dier hoeft nog geen koe te zijn.


  Maak melding

 22. Aan Bigi Sma,
  Ik zou nooit op het open roepen dat iemand zomaar iets brult zonder de achtergronden te weten van die persoon. Je zou op zijn minst een vraag kunnen stellen over het hoe en waarom i.p.v woorden te gebruiken als ‘gebrul’en ‘zonder bagage en informatie’. Dat is weer zo’n typisch Surinaamse reactie. Als je daar geweest ben om te helpen, heeft het kennelijk niet zoveel zin gehad, want je bent nu in Nederland. Dat je de moet hebt opgegeven, begrijp ik. De kunst is evenwel om te kijken naar zaken die je kunt veranderen en niet naar zaken waar je geen invloed op kunt hebben of niet kunt veranderen. Het heeft weinig zin om alles wat anderen zeggen of proberen, af te kraken op basis van jouw ervaringen. Ik was overigens in die tijd geen zaadje. Ik ben er geboren en getogen.


  Maak melding

 23. @@Bigi Sma, je hebt groot gelijk en het zijn kleine groepen van mensen die het verzieken voor anderen. Wat ik hiermee wilde aangeven zijn de Haïtianen die met een toeristenkaart het land binnen zijn gekomen en geen inkomen hebben.

  Ook was er een lijst van mensen die in de criminaliteit terecht zijn gekomen. Bleek dat er een toename was van Haïtianen, Brazilianen en Chinezen. Allen die de laatste paar jaren in Suriname zijn gaan wonen met die geweldige toeristenkaart.

  Verder heb je ook gelijk dat de meeste criminaliteit onder de afro personen gebeuren. Ook alle andere nationaliteiten zitten in de criminaliteit, maar de grootste groep zijn wel de afro personen.


  Maak melding

 24. Het verbaast mij steeds weer hoe discussies(?) op dit forum ontaarden in gekissebis. En dat bovendien op basis van een artikel met summiere informatie.Terwijl het zou moeten gaan over het besluit van de SLM belanden we plots in een oratie over criminaliteit van Afro-Surinamers.
  Ik denk dat ik het maar laat zoals het is. Het is wel heel erg jammer dat je niet met een aantal kondremangs serieus kan discussiëren over zaken die Suriname betreffen. Sommigen beginnen te schelden weer anderen plaatsen opmerkingen die………………..Ik ga het maar elders zoeken..
  Een goede jaarwisseling aan allen.


  Maak melding

 25. @wan pipel
  Heel scherp van je ! Heb je goed gezien ,en dat is wat mensen nodig hebben. Die ticket na si is onbetaalbaar voor velen su/nl.

  Wat ik denk dat de keuze snel is gemaakt om na su of ergens anders in de wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES