Zelfportret Erwin de Vries onthuld in binnenstad Suriname

11
Zelfportret Erwin de Vries onthuld in binnenstad Suriname

De populaire kunstenaar Erwin de Vries leest de tekst op de sokkel van een bronzen kop van hemzelf. De Vries en vice-president Ashwin Adhin hebben afgelopen week het zelfportret van de kunstenaar onthuld op het terras van sidewalk café ’t Vat in Suriname. Het kunststuk is een geschenk van de kunstenaar aan het Directoraat Cultuur. Het directoraat koos ervoor de kop van ‘Erwin de Vries’ een plek te geven op het terras van het cafe, waar hij al enkele jaren een eigen tafel heeft. De onthulling komt op de 88ste jaardag van de kunstenaar op 21 december jl.


11 REACTIES

 1. Het is mooi geweest. Erwin moet nu stoppen met het vervaardigen van beelden aan de openbare weg. Geef andere kunstenaars van deze tijd de kans, anders is Suriname straks verstopt met alleen maar erwientjes, die een tijdsbeeld schetsen. Erwin maakt Alleen maar kopjes en borstbeelden, die niet altijd een gelijkenis vertonen. En sommige beelden van hem (Derby en Lachman) zijn gewoon wanstaltig en artistieke mislukkingen. Bescherm deze Oude heer tegen zichzelf


  Maak melding

 2. Aan kunst moet meer waarde worden gehecht in Suriname. Mooi initiatief van deze zeer getalenteerde kunstenaar. Respect hoor voor deze heer en respect voor zijn leeftijd hoor, echt superveel respect voor u meneer De Vries. U heeft weer een waardevolle bijdrage geleverd aan kunstminnend Suriname. Chapeau!!!


  Maak melding

 3. @ Ralf
  Het is mooi geweest. Erwin moet nu stoppen met het vervaardigen van beelden aan de openbare weg.

  #################################################
  Hou toch op nmet het typische Surinaamse KRABOE in een ton MENTALITEIT.,…Idioot !


  Maak melding

 4. @ik wet niet….
  Jij hebt geen enkel verstand van artistieke schoonheid. Jij wordt op het niveau van undereducated geschat. Dus zal ik hier verder geen woorden aan vuil maken. Gelukkig zijn er genoeg andere mensen die beter dan jij begrijpen wat ik bedoel.


  Maak melding

 5. Op zich juist dat ook kunst een plaats moet krijgen in de samenleving.
  Bijzonder knap wat een oude man op zijn leeftijd nog presteert.
  Ik vind het echter niet gepast om een kunstenaar (welke dan ook) een beeld te laten vervaardigen van zichzelf en vervolgens deze in het openbaar te plaatsen.
  Doe dit na zijn dood.
  Het komt om mij over als zelfverheerlijking.
  De kunstenaar had hier zelf ook niet mee moeten instemmen.

  In het artikel lees ik
  “Het kunststuk is een geschenk van de kunstenaar aan het Directoraat Cultuur”.
  Staat de vice-president aan het hoofd, of is er directeur?
  Mocht dit laatste het geval zijn dat zou de directeur (als je per se! het beeld ten toon wilt spreiden) de aangewezen persoon zijn om het te onthullen en niet de vice-president


  Maak melding

 6. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zou opdracht kunnen gegeven aan alle Surinaamse Kunstenaars om iets te maken voor het Gezicht van Paramaribo of Suriname in het Algeheel. Het zijn de Kunstenaars die nadruk leggen op een Tijdperk. Alle Kunstenaars z(s)amen zijn het Ziel van een Land, een Volk. Wanneer Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn verantwoordelijkheid niet draagt (al dan niet bewust is van zijn juwelenkist) dan worden de kunstenaars (de Juwelen) tegen elkaar uitgespeelt. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt Bewust van de Parels in Uw Land; ze bruisen van talent en emotie. Geef hen opdrachten om Suriname een Gezicht te geven. Niet alleen Borstbeelden, maar ook Muurschilderijen Tooien de Stad.

  Een Literaire en Kunstzinnig groet, Saya Yasmine Amores.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.