maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandEigenaresse reisbureau Fly-Su failliet verklaard, curator aangewezen

Eigenaresse reisbureau Fly-Su failliet verklaard, curator aangewezen

-

Does Travel - naar Suriname

De eigenaresse van het Amsterdamse Reisbureau Fly-Su, dat tientallen mensen dupeerde met vliegtickets naar Suriname, is afgelopen woensdag failliet verklaard. Dat liet een medewerker van de rechtbank Amsterdam weten aan ReisRecht.nl. ‘Mevrouw Gabriëlle Cecilia del Prado, handelend onder de naam ‘Fly-Su’, is op 20-12-2017 failliet verklaard en mr. Laurie van leeuwen van Davids Advocaten is als curator is aangewezen’ meldt de reachtbank.

Ongeveer zestig gedupeerden hadden bij Fly-Su een vlucht naar Suriname geboekt, maar kregen geen ticket. Eigenaresse Del Prado verdedigt zichzelf bij AT5: ‘Ik ben geen oplichter en heb geen neptickets verkocht.’Betalingsachterstanden van Fly-Su zijn het probleem, vermoedt de curator die gisteren door de rechtbank is aangesteld en nu onderzoek gaat doen schrijft AT5.

Steeds meer gedupeerden van Fly-Su melden zich bij belangenorganisatie ReisRecht, die de zaak ook aan het uitzoeken is. ReisRecht adviseert alle gedupeerden om zich als schuldeiser bij de curator te melden. Ook kan de curator wellicht meer informatie over de actuele stand van zaken verstrekken. Gedupeerden kunnen zich ook melden op Crediteurenlijst.nl. Daarna worden ze automatisch op de hoogte gehouden van het faillissement.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Ik heb geen tickets geleverd maar ik ben geen oplichtster. Meisje lieb mi jere.

  Naar goed Surinaams gebruik krijg je flinke fon fon als je de mensen tegenkomt die je hebt opgelicht.


  Maak melding
 2. Hopelijk komen de gedupeerden jou tegen op een groot feest en ze jou helemaal naakt uitkleden, inclusief je directoire en vele flinke meppen uitdelen en op je spugen en vervolgens weg jagen!

  Let wel!! je krijgt op je pad!!! Gods molen maalt langzaam maar zeker!!


  Maak melding
 3. Mensen hebben lesgeld betaald.
  Volgende keer gewoon rechtstreekd bij SLM of KLM boeken. En niet bij moesje met haar reisbureau .
  De zon gaat onder voor reisbureau’s
  Alles is via internet gewoon te regelen. en dan zonder tussenpartij met extra kosten.


  Maak melding
 4. @dubbroe,

  Niet iedereen – vooral ouderen – zijn handig met Internet. Bovendien bestaat er ook zoiets als Internetfrude. Je kunt overal opgelict worden, zelfs op de maan.


  Maak melding
 5. het is heel makkelijk iemand failliet te verklaren , maar hoe zit het met de middelen van die zelfde mensen..

  je moet eigenlijk direct beslag leggen op de tegoeden van deze oplichter en zijn eigendommen waar dan ook op deze aarde..

  ze moet het bedrag tot de laatste cent terug betalen aan iedereen..

  maar wij suris zijn nou één maal zielige tje poties en laten het liggen , zulke lafaards zijn wij ook..


  Maak melding
 6. Er zijn genoeg bonafide reisbureau’s waar je met een gerust hart kunt boeken, maar er blijven altijd mensen die liever zaken doen met een vriendje van een broer of zus waar ze goedkoper uit denken te zijn, op Marktplaats staat ook zoiets, als het te mooi is om waar te zijn, laat het dan, Voordeel van de goed betrouwbare reisbureau’s t.o.v. rechtstreeks boeken bij de de KLM of SLM is dat de bureau’s al van te voren van prijsakties op de hoogte zijn van de luchtvaartmaatschappijen die je als consument niet van te voren krijgt, zodat je bij rechtstreeks boeken wel eens duurder uit kunt


  Maak melding
 7. @Johan

  U heeft overduidelijk geen enkele affiniteit met wat er speelt onder Surinamers. Dit soort reisbureaus bieden vaak de mogelijkheid om tickets op afbetaling te kopen. Vaak de enige manier voor Surinamers met een krappe beurs om eens in de zoveel tijd even naar Suriname te kunnen.


  Maak melding
 8. Wie zegt dat internet betrouwbaar is.. je weet niet eens bij wie je boekt.. als je evt. achteraf wilt wijzigen is dat niet handing. Een reisburo met Sgr garantie is het beste want dan weet je dat er geld opzy gelegd is voor als het reisburo evt failliet gaat.


  Maak melding
 9. Affiniteit met leengedrag van Surinamers bedoel je Robles?, Nee dus, geld lenen omdat je iets niet betalen kunt en dan kun je het wel terugbetalen? Net als de Surinaamse regering. Je kunt natuurlijk ook van te voren gaan sparen. Lenen, lenen, betalen, betalen , Youp van’t Hek


  Maak melding
 10. Luister mensen die dame kan wel fout zitten,maar die mensen die geboekt zitten ook fout.
  Elke maand gingen ze sparen bij die dame ,soms betaalden zij 50 tot 75 euro per maand.
  Die dame heeft heel veel mensen geholpen met ticket om voor te schieten,en sommigen betaalden niet terug.
  En op gegeven ogenblik als die mensen dat niet doen dan gaat toch zo een reisbureau toch vallen.


  Maak melding
 11. Robles
  Een naamgenoot van jouw heeft het ook gedaan in de jaren 70 in Rotterdam.
  Hij kocht tickets voor met name Javaanse Surinamers om naar Nederland te komen en hij zorgde ook voor werk voor ze. Alleen moesten zij van hun loon, salaris of uitkering aan hem op afbetaling 2 keer de ticketprijs betalen.


  Maak melding
 12. Deze vrouw is een oplichtster. Geen kennis van zaken.Wel kundig om er een grote puinzooi van te maken en mensen op te lichten. Wanneer je in grote financiele problemen zit dan stop je met zaken doen en neem je geen andermans geld aan
  om het ene gat te dichten met het andere. Dit is vragen om problemen. Als ik het goed begrijp ga je niet zomaar van de ene op de andere dag failliet. Ze heeft prive problemen? Zakelijk en prive dien je altijd gescheiden te houden.Nu niet janken Gaby, dit is een bewuste handeling van pure oplichterij. Wat ik wel kwalijk vind is dat haar kinderen er nu ook onder moeten lijden. De kinderen hebben hier niets mee te maken. Dus aan de ezels die dit in hun hoofd halen om kinderen te bedreigen vind ik een zeer slechte zaak.


  Maak melding
 13. Ik zeg niet dat de benadeelden haar flink moeten aftakelen, maar als ze dat zouden doen zou ik het wel begrijpen, net zoals ik het begrijp dat een Surinaamse moeder samen met haar dochters een dief, die hun huis was binnengedrongen, zo mishandeld hebben, dat hij niet aanspreekbaar was toen de politie ter plekke arriveerde.


  Maak melding
 14. @Johan

  Je vind jezelf een hele vent het met je vingerwapperen naar anderen. Ben je zo’n bigi sma dan dat je andere mensen de maat durft te nemen? Zelf nooit geleend? Hou toch op man.


  Maak melding
 15. Ik lees iets over oplichter. Reisbureau in Bijlmer gevestigd. Etcetc. Heeft ene Max S. Ook iets met deze zaak te maken.Die is ook zo’n oplichter en sneaky. Maar die doet het slimmer en ontkennen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES