dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementariër laakt officiële versie over schuld op grond

Surinaamse parlementariër laakt officiële versie over schuld op grond

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 dec – Parlementariër Mahinder Jogi (VHP) noemt het schandalig dat de regering land verdeelt aan burgers dat bezwaard is. Op grond in het plaatsje Smalkalden, in het zuiden van Paramaribo, staat een hypotheek. Toch is het kort voor de verkiezingen verdeeld. Jogi vindt het des te erger dat niet de waarheid wordt gesproken over de hoogte van de schuld. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën heeft het over vijf miljoen euro.

Maar daar wordt dus erg aan getwijfeld. “Ik heb een hypotheekuittreksel van zeven december 2017, waarin staat dat er een hypotheek van zestien miljoen Euro gevestigd is op het terrein te Smalkalden. Ik wil daarom ook weten wat al is afgelost en waarvoor het geld geleend is”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. De vraag is of de waarheid ooit boven water komt drijven. Hoefdraad zei in het parlement dat de schuld niet zo hoog is.

Jogi neemt het met een korreltje zout. De regering zal maar moeten bewijzen dat de schuld waar de grondbezitters nu mee opgezadeld zitten, meevalt. “Iedereen weet dat Gillmore Hoefdraad verschrikkelijk liegt. Het is Hoefdraad die eerder beweerde dat er niet monetair werd gefinancierd, terwijl dat wel werd gedaan. Hij heeft ook keer op keer gezegd dat er geen devaluatie op komst is. Resultaat: tientallen devaluaties”, aldus Jogi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Boefdraad kreeg 10% commissie, zijn schoonvader bouta 90% dus ze proberen te zwijgen tot nieuw jaar en dan gaan ze weer een lulverhaal verkopen door hun misinformatie-hoer limbo.


  Maak melding
 2. Die kes kesi André Misikaba keert zich nu af tegen boefdraad, maar heeft niet de lef om zijn wantrouwen uit te spreken.
  Mensen, SU is faiiliet
  Bereiden jullie je voor. 2018 wordt meer creperen voor het arme volk. Om uit te komen moet je 5 banen nemen. Stem nog 5, dit is het resultaat.


  Maak melding
 3. Mahinderpersad Jogi de spreekbuis van de grondbezitters te Smalkalden vindt dat de minister Gilmore Hoefdraad van Financiën liegt dan stapt je als adviseur van de grondbezitters met de bewijzen naar de rechter of zijn jullie de leugenaars?

  In de laatste tijd zijn we vaak geconfronteerd met ontoelaatbare handelingen van de minister. Maar niemand doet wat. De parlementariërs van de (Olifanten huid) VHP moeten een interne cursus volgen om niet blijvend te liegen of nodeloos anderen te beschuldigen.

  Het liegen heeft de minister van onderwijs duur komen te staan en het opmerkelijke is dat meneer Valies muisstil is geworden. Alle eisen van de directeuren en leerkrachten zijn plotseling terzijde geschoven. Want hij heeft zijn doel bereikt.

  Op deze manier worden er vakbondsrechten uitgevochten. In plaats om op te komen voor de werknemers worden deze misbruikt. Wie zegt dat dit niet zo is is een blinde van de vakbondsleiders. Wat voor ervaringen wil men nog opdoen om de streken/misleiding bij de vakbondsleiders te ontdekken? Een slecht mens is te herkennen aan zijn of haar vele chronologische leugens.


  Maak melding
 4. Het is niet racissic bedoeld hoor maar overal waar de zwarte gemeenschap het voor het zeggen heeft, krijg je met corruptie en machtsmisbruik te maken. O jawel, ook onder blanken komt het voor maar daarvan wordt de burger niet de dupe van. Suriname is inmiddels een criminele ‘democratisch’ land zonder ruggengraat. Toch fijne kerstdagen en Oud en Nieuw toegewenst met heel veel bombels en pakara’s.


  Maak melding
 5. Het schijnt dat op Smalkalden een koenoe oftewel een hebie rust. Even een bericht uit een oude krant om dit toe te lichten.

  07-06-1956 Familie Fairweather eist Smalkalden terug. Reden: deze plaats met grote hoeveelheden bauxiet is door de door de staat benoemde bewindvoerder aan Billiton verkocht voor slechts Sf 5.000. Natuurlijk wilde de familie terecht meer geld zien voor deze vorm van uitbuiting door een Nederlandse Multinational. Verzoek wordt echter door de rechter afgewezen.

  Ja mensen uitkijken voor Smalkalden. Het is daar niet pluis en de overheid rotzooit er op los. De overheid heeft daar een koenoe gezet.


  Maak melding
 6. Surinaams DNA Is Een Koffie Shop.

  Beste Conservatieven.

  Ik weet echt niet meer in welke taal ik dit moet op schrijven..

  In Het regeer akkoord van de NDP staat..
  Het Surinaams volk is onderontwikkeld ze mogen bedrogen worden.

  Dit heb ik echt niet verzonnen beste mensen.
  Is ook de Sound track van de NDP

  Beste Lezers.
  De NDP heeft de grootste achterban.. en die Massa is onderontwikkeld.. Ik ben nog nooit een hoog ontwikkelde Individu tegen gekomen die voor de NDPer is


  Maak melding
 7. Ik lees dat ze het gebouw van de Regionale ontwikkeling, gevestigd aan de Rooseveltkade ook willen verkopen. Dit is volgens mij een hele belangrijke plek uit de geschiedenis voor vele Surinamers. Volgens mij was hier ooit het koeliedepot gevestigd. Daarna werd het gebruikt door de Javaanse immigranten. Hierna werd het een opvanghuis voor bosnegers, die naar de stad kwamen om zaken te doen. Het bleek later een gratis hotel voor de bosnegers te zijn. Sommige woonden al jaren in dat pand zonder die 10 centen per overnachting te betalen. Voor mij belangrijk omdat meneer Stomp in de jaren 50 met zijn Javaanse helpers gebruik maakten van de keuken om de voeding voor de naschoolse opvang te bereiden. Hij zorgde ervoor dat ik drie jaar lang dagelijks van zijn eten kon genieten op school. Iets wat tegenwoordig niet meer mogelijk is in mijn geliefd Suriname. O ja, Ik kan mij herinneren dat in al die jaren het eten slechts een dag te laat op school werd afgeleverd . Reden: De pick-up van meneer Stomp was op die dag kapot.
  Jammer dat deze historisch belangrijke plek wordt verkocht.
  Stelletje geschiedenisbarbaren.
  0


  Maak melding
 8. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om hier achter te komen. Maar toch is en blijft Suriname rascistisch. Stem op eigen soortgenoot en niet kunnen denken of diegene wel de waarheid spreekt. Iets wat voor het land/bevolking kan betekenen (vooruitgang).


  Maak melding
 9. Oké, ik plaats dit stuk nogmaals omdat de moderator kennelijk niet geënteresseerd is in belangrijke historische feiten van Suriname. Hopelijk wordt het nu wel geplaatst.

  john
  Ik lees dat ze het gebouw van de Regionale ontwikkeling, gevestigd aan de Rooseveltkade ook willen verkopen. Dit is volgens mij een hele belangrijke plek uit de geschiedenis voor vele Surinamers. Volgens mij was hier ooit het koeliedepot gevestigd. Daarna werd het gebruikt door de Javaanse immigranten. Hierna werd het een opvanghuis voor bosnegers, die naar de stad kwamen om zaken te doen. Het bleek later een gratis hotel voor de bosnegers te zijn. Sommige woonden al jaren in dat pand zonder die 10 centen per overnachting te betalen. Voor mij belangrijk omdat meneer Stomp in de jaren 50 met zijn Javaanse helpers gebruik maakten van de keuken om de voeding voor de naschoolse opvang te bereiden. Hij zorgde ervoor dat ik drie jaar lang dagelijks van zijn eten kon genieten op school. Iets wat tegenwoordig niet meer mogelijk is in mijn geliefd Suriname. O ja, Ik kan mij herinneren dat in al die jaren het eten slechts een dag te laat op school werd afgeleverd . Reden: De pick-up van meneer Stomp was op die dag kapot.
  Jammer dat deze historisch belangrijke plek wordt verkocht.
  Stelletje geschiedenisbarbaren.


  Maak melding
 10. dan maar voor de 3e keer

  john
  Ik lees dat ze het gebouw van de Regionale ontwikkeling, gevestigd aan de Rooseveltkade ook willen verkopen. Dit is volgens mij een hele belangrijke plek uit de geschiedenis voor vele Surinamers. Volgens mij was hier ooit het koeliedepot gevestigd. Daarna werd het gebruikt door de Javaanse immigranten. Hierna werd het een opvanghuis voor bosnegers, die naar de stad kwamen om zaken te doen. Het bleek later een gratis hotel voor de bosnegers te zijn. Sommige woonden al jaren in dat pand zonder die 10 centen per overnachting te betalen. Voor mij belangrijk omdat meneer Stomp in de jaren 50 met zijn Javaanse helpers gebruik maakten van de keuken om de voeding voor de naschoolse opvang te bereiden. Hij zorgde ervoor dat ik drie jaar lang dagelijks van zijn eten kon genieten op school. Iets wat tegenwoordig niet meer mogelijk is in mijn geliefd Suriname. O ja, Ik kan mij herinneren dat in al die jaren het eten slechts een dag te laat op school werd afgeleverd . Reden: De pick-up van meneer Stomp was op die dag kapot.
  Jammer dat deze historisch belangrijke plek wordt verkocht.
  Stelletje geschiedenisbarbaren.


  Maak melding
 11. Nog een domme Surinamer hier. Daarom wonen er zoveel zwarten in India. Hebben ze corruptie niet tot een sport verheven in voormalig Ned-Indië?
  En had die Chinese president niet de oorlog verklaard tegen corruptie binnen z’n Communistenclubje. Onlangs zijn er een paar kapot geschoten.

  De burger is te allen tijden de dupe van corruptie en machtsmisbruik. Ook in NL! Vraag Shell hoe het spelletje gespeeld wordt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES