Lancering regenwaterproject in binnenland Suriname

6
Lancering regenwaterproject in binnenland Suriname

Minister Andre Dikan van Regionale Ontwikkeling in Suriname heeft woensdag bij de lancering van een regenwaterproject in het binnenland, de dorpeling gewezen op het belang om opgevangen regenwater zuinig te gebruiken, maar vooral hygiënisch op te slaan. Hij hoopt dat de plaatselijke gemeenschap binnenkort kan beschikken over een volwaardig waterleidingnet met schoon drinkwater.

Dikan(m) en dorpshoofd René Tuinfort van Ovia Olo(r) kregen na de onthulling van een plakkaat, tekst en uitleg van Cylene France(l), coördinator van het ‘Kibii Alen Wataa’ Project van de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland, SFOB:


6 REACTIES

 1. Op een Commewijne plantage hadden we regenwwater in geteerde olie barrels. In de droge tijd kon je muskieten lsrvae in zien zwemmen.Het water was voor koken en drinken.

  De onderwijzers hadden een grote zinken tank naast hun woning voor regen water.


  Maak melding

 2. Anno 2017 is dit geen overbodige luxe, schoon drink en bad water is van levens belang dus….eindelijk voor de bewoners ietsie pietsie vooruitgang. Nu nog brandstof, elektrisch licht en internet.
  En hoe staat het met de ondertekening van de grondrechten v/d inheemsen??? Gebeurt daar nog wat mee of is dit ook zo’n afschuif systeem??


  Maak melding

 3. Lancering regenwaterproject in binnenland Suriname:
  Zie daar een big zwarte vat met een kliene ouderweste kraan, vergelijkbaar wat ik nu ook naast mijn wc pot hebt.

  Andre dikan schaam je dood zeg.


  Maak melding

 4. surinamers luister goed; regen water bevat teer: dat zit gewoon in de lucht, het klontert samen met een regel druppel in de lucht en valt naar beneden… voornamelijk veroorzaakt door rookvuur en as deeltjes en uitlaatgassen… het opgevangen regenwater pas na 2 dagen gebruiken, want dan zakt de teer naar de bodem….regenwater zonder gefiltert gebruik kan altijd op termijn asma en long aandoeningen veroorzaken….voor drinkwater altijd het een filter systeem installeren….gefiltert regenwater voor het wassen van kleren met wasmachine is het beste, waterleidings systemen bieden dus altijd het beste resultaat.


  Maak melding

 5. Komen ze nu pas in 2017 op dit idee? ik heb in een heel groot gedeelte van mijn leven regen- en putwater gebruikt. Ik baadde zelfs in de regen. We hadden toen nog geen zure regen. Alle plantages in Suriname gebruikten regenwater uit waterbassins onder de grond. Alleen de marrons die op geregelde tijdstippen de plantages afliepen (beroofden) wisten dit niet. Onbegrijpelijk. Dit is gewoon het weer uitvinden van een bestaande uitvinding.


  Maak melding

 6. @ Isabelle,

  Als deze mensen hersens zouden hebben, zouden ze dit zelf hebben gedaan. Zie je, er is sedert vele decennia geen enkele vooruitgang in het binnenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.