Eigen kweekvijver moet Surinaamse diplomaten opleveren

23
Suriname op Algemene Vergadering Verenigde Naties

PARAMARIBO, 20 dec – Suriname wil zelf diplomaten gaan opleiden. Het Suriname Diplomaten Instituut, SDI, moet precies dat realiseren. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zegt dat de huidige manier van diplomaten werven niet langer verwantwoord is. Nu wordt het beschikken over goed opgeleide diplomaten aan het toeval overgelaten.

Als het weer eens lukt één of meerdere personen ergens opgeleid te krijgen, is het meegenomen. Geen wonder ook dat er een tekort is aan vooral jonge krachten. De regering wil er nu drastisch verandering in brengen. “We moeten nu voorzien in een blijvend karakter en in continue en structurele opleiding en bijschaving”, zei Pollack-Beighle bij de lancering. In de opleiding zal de ‘Surinaamse identiteit’ centraal staan.

De opleiding start begin volgend jaar. Veertig personen zijn geselecteerd voor deellname. Sponsoring komt van onder meer Surinaamse bedrijven. China, Argentinië, Brazilië, Marokko, Turkije en Rusland hebben bijgedragen in de aanloop. Ook is hulp geboden door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties en de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie.


23 REACTIES

 1. De opleiding die ze krijgen is, hoe ze drugs in hun diplomatieke koffer kunnen vervoeren voor desi bouterse en witwassen van drugsmiddelen


  Maak melding

 2. Een vlag op een modderschuit en al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding. Passieve domoren kan je niet veranderen met een of ander leergang


  Maak melding

 3. HBO ERS EN UNIVERSITAIRE opleiding, vraag ook gelijk of ze corrupt zijn.
  1op 75 inwoners is ambtenaar, daar zullen zeker wel een paar niksnuten tussen zitten die het land verder naar de kloten helpt.
  Wie moet deze kweekvijver diplomatieke gevoelens bijbrengen
  Stap over je eigen schaduw heen, en vraag aan de noordzee of ze jullie bij willen staan, daar zit geld kennis en kennis
  Maar de huidige moord regering kijkt wel uit, der hangt dertig in de lucht
  Droom verder paars


  Maak melding

 4. Worden ze pas na 42 jaar onafhankelijkheid nu eindelijk opgeleid. Mannen en vrouwen die Suriname in het buitenland moeten verkopen? Geen wonder dat wij internationaal een blakka bal hebben opgelopen. Ik hoor niets meer van die Mevrouw Kanhai of is er zand overheen gestort? Die moet ook gedwongen een opleiding volgen om te weten wat ze niet goed heeft gedaan.


  Maak melding

 5. Haco volgens mij heb je een kommafout gemaakt. Er zijn 50.000 ambtenaren op een bevolking van 550.000 mensen. Dat is 1 op 11.
  Daarom kloppen de economische wetten in Suriname niet. We moeten andere wetten gaan bedenken, waarbij productie en productiviteit op 0 gesteld moet worden.


  Maak melding

 6. – Ambtenaren. Suriname heeft formeel iets meer dan 500.000 inwoners. Equivalent van de Nederlandse bestuursstad Den Haag. Aantal ambtenaren in Suriname ongeveer 50.000. Tien procent van de bevolking is ‘ambtenaar’ of staat op de ‘payroll’ van de Overheid. En dan Den Haag? Lezen dus wederom ter oriëntatie van ’t een en ’t ander gezapig mee. ‘Steeds meer gemeenten knippen in het aantal ambtenaren. Amsterdam gaat weer snijden in het aantal ambtenaren. Van de 12.900 voltijdbanen worden er 900 geschrapt. Dit is niet de eerste keer, dat er gesneden wordt in het aantal ambtenaren in de gemeente Amsterdam. Zij hebben tussen 2010 en 2013 al 3000 banen geschrapt. De Gemeente Den Haag telt op dit moment ongeveer 7500 ambtenaren. Als er in Den Haag procentueel net zoveel ambtenaren worden ontslagen, betekent dat er 575 banen worden geschrapt. Met dit aantal ambtenaren heeft Den Haag 15 ambtenaren per 1000 inwoners. De derde stad ten aanzien van de andere gemeenten’. Tot zover de website index. Op 500.000 inwoners van Suriname zou men efficiënt moeten kunnen volstaan met 500 keer 15 ambtenaren, komt op 7.500 loontrekkers bij een rationeel opererende overheid. Helaas, 50.000 koppen die salaris trekken en de staatsbegroting op elk niveau verzwaren. Wie is wel en wie is geen ambtenaar, in de Republiek Suriname?

  ====

  Dus voor een klein land als Suriname zou een ambtenarenbestand van 9000 normaal zijn.

  Het zijn er 50.000!


  Maak melding

 7. Henk
  een mooiere pot om te bezuinigen bestaat dus niet.
  Ik heb altijd geleerd dat je naar méér inkomsten moet zoeken, maar als je dat niet kan vinden moet jij jouw uitgaven drastisch verminderen.


  Maak melding

 8. Oplossing is m.i. bedrijven aantrekken, daarvoor voorwaarden scheppen als overheid, zodat er werkgelegenheid bijkomt !

  De overheid heeft al lange tijd gefaald om werkgelegenheid te creeren !

  Daarom blijft Sranan met een financiele molensteen (ambtenarensalarissen) om haar financiele nek zitten !

  Dit regiem heeft al een SCHULD van ruim 10 MILJARD opgebouwd, zonder dat er banen zijn bijgekomen, integendeel !

  Het eerste wat zou moeten gebeuren is effectief en fors BEZUINIGEN op de staatsuitgaven !

  Een goede stap zou zijn OPHEFFING kabinet vd president,
  waardoor ongeveer 400 miljoen vrijkomt om productie en bedrijvigheid te realiseren!

  Echter de Paarse machthebbers hebben andere prioriteiten,

  en zijn alleen maar bezig met het voeren van een

  OVERLEVINGS-GEVECHT, dat ten koste gaat van de

  belangen van de totale Bevolking !

  PS : Vandaar OOK HET Faillissement van SRANAN !


  Maak melding

 9. 40 personen zijn geselecteerd!

  wat zijn de criteria? 1 NDP lid; 2 Afrikaanse voorouders;
  3. vriendje/ vriendinnetje van; etc

  hoeft keen skool dieploma te hebbe.


  Maak melding

 10. Leergierig
  Je mag niet van de een op de andere dag 40.000 ambtenaren naar huis sturen, want dan ga je een zonde met een andere zonde proberen goed te maken. Zulke dingen moet je al lang van te voren plannen. een term die kennelijk onbekend is in Su. We hadden op gegeven moment een economische groei van 8%. De bomen in Suriname groeiden letterlijk in de hemel. Bouterse heeft ons zelfs ontwikkelingshulp beloofd in Nederland . Of was deze groei ook een van de vele leugens van Boefie, Je had van een groeiende economie gebruik moeten maken om banen te scheppen en ambtenaren om- en bij te scholen voor een baan in de private sector. Dit heet een natuurlijk verloop.
  Maar wat gaat onze DDB doen. Die gaat bij de verkiezing van 2015 juist tien duizend extra ambtenaren benoemen om de verkiezing te winnen. Begin deze maar te ontsllaan, want ze waren niet nodig.
  Leergierig Ik ga dit probleem niet oplossen voor Boefie die zeker meer dan 1 ton SRD per maand verdient en ik ga hem ook niet gratis adviseren. Hij moet dit zelf oplossen. Overigens heeft hij dit probleem zelf gecreëerd.
  Een ander probleem is dat hij geld heeft geleend om in de Sociale sector te pompen. Geld moet je juist in de productieve sector pompen om snel banen te scheppen. Landbouw , veeteelt, visserij zijn logische voorbeeldenom snel geld terug te verdienen. Met geld moet je juist geld maken is mij ook geleerd. Uit mijn woorden zal je ontdekken dat ik een fervente aanhanger ben van de leer van de omwegproductie.


  Maak melding

 11. We hebben ook een leerschool nodig voor DNA leden en aankomende ministers. Want die bakken er geen moer van .
  Overigens leergierig. De zin waarin ik verwijs naar het stuk van Srafu, die het overigens ook mooi heeft verwoord, is weggevallen.


  Maak melding

 12. Paars moet maar eens gaan kijken bij het bedrijf VCM VAN DE FAM. ALEN, WEET JE GELIJK HOE DIE HOLLANDERS ZAKEN DOEN, JULLIE LOPEN OP GOUD, ALLEEN VERDOMMEN ZE HET OM TE BUKKEN, ZO ZIJN ER NOG EEN PAAR VOORBEELDEN.
  MAAR HET ZIJN BAKRA ‘S WAT KUNNEN DIE ONS NOG LEREN.
  GA NU EENS OPZOEK NAAR ECHTE KENNIS, VRAAG DIE HOLLANDERS OM JULLIE BIJ TE STAAN IN ONTWIKKELING VAN JULLIE LAND.


  Maak melding

 13. Diplomatenkweekvijver in roversnest van corrupte moordende drugsbaas bullshit bouta, komt nooit iets van terecht. Net als al die grote plannen als cassavefabriek, graanschuur, vierbaansweg naar brazilie via zanderij, hoge snelheid bouta express trein, 18000 huizen, gouden kerst etc etc


  Maak melding

 14. Ram Singh, Geduld, alles wat u opsomt zal echt wel gebeuren, maar mogelijk in een ander tijdperk met een ander Regering.
  Over de Diplomatenkweekvijver heb ik een eigen mening. Een Diplomaat zou in het buitenland moeten afstuderen, dit om zijn algemene kennis en algemene ontwikkeling. Hij/zij moet breed georiënteerd zijn; iets meer van de wereld gezien hebben. Want een Diplomaat gaat de wereld in om Suriname te vertegenwoordigen en als hij buiten Suriname niet veel gezien heeft, dan is hij geestelijk arm. Dan kan hij niet meepraten over dingen wanneer hij aan tafel zit met Buitenlandse Intellectuelen die bereisd en belezen zijn.
  Los van dit feit wordt er ook afgestudeerd inruil voor seks. Ik ken zo’n situatie. Iemand die in Suriname vermoedelijk drie keer minister geweest is en bekend is als Minister Boef (spreekt vanzelf – hij moest aftreden nadat hij op heterdaad betrapt was i.v.m. criminaliteit en belastingen geding…) stuurde zijn vrouw iedere jaar naar Nederland om te studeren op kosten van Ministerie van Onderwijs…Ticket plus verblijfkosten. Maar ze verbleef gratis bij de hoogleraren en familieleden. Die vrouw (ik noem haar slang) kwam vermoedelijk vijftien keren naar Nederland om een onderzoek te doen, terwijl in Suriname haar salaris door betaald werd. Ze deed haar onderzoek in het ondergoed van hoogleraren. Ik ken de hoogleraren bij wie deze slang afgestudeerd is. Ze kan niet studeren, ze had seks met talloze hoogleraren, die in ruil voor seks haar proefschrift schreven.
  Ik heb één van de hoogleraren (Geert) het proefschrift zien corrigeren en herschrijven. Het krioelde van taalfouten/grammaticafouten. Ze verbleef zes maanden bij Geert (in Nederland), voor haar ruilhandel: Seks inruil voor proefschrift. Met nadruk: Ticket en verblijf werd door Ministerie van Onderwijs betaald en in Suriname werd haar Salaris door betaald.
  Op het eind moest ze haar proefschrift uit het hoofd leren om het te kunnen verdedigen. In de commissie zaten haar seks-partners om op tijd voor haar op te nemen als er stiltes vielen.
  Zij had een hoge functie op een middelbare school in Suriname allemaal inruil voor seks. Corruptie.
  In Suriname werd haar Salaris door betaald. Zo had minister Boef voor haar geregeld.
  Zo heeft die slang al haar schoolpapieren binnen gehaald vanaf haar jonge jaren; dat is de aard van het beestje. Achteraf bleek dat minister Boef altijd alles geweten heeft. Hij vond het allemaal goed dat zijn vrouw hoereerde voor een Doctors titel, want hij deed ook dingen…. Het is een in de hemel gesloten huwelijk. De één weet te veel van het ander. Samen is het rot-ei heel. Als ze gaan scheiden dan gaat het rot-ei openbreken en stinken. Dus blijven ze bij elkaar en walgen van elkaar.
  Ik heb over hen geschreven in de bloemlezing: ”Waarover We Niet Moeten Praten”. Het verhaal heet: ”Doctor de hoer”. Het verhaal is op waarheid gebaseerd. Slang hoereerde ook met een filmmaker om zo doende op Televisie te komen. De filmmaker genoot van de seks maar heeft haar nooit op televisie gebracht. Slang en Minister Boef hebben mij financieel uitgebuit en veel meer.
  Ik wil de waarheid hiervan beproeven op een podium met een Organisatie Opstelling, een workshop vorm van Bert Hellinger. Heel Suriname en Nederland mogen meekijken.
  Dus een Diplomatenkweekvijver in Suriname? Wat voor een vlees zal er in de kuip zitten? Soortgelijk? En als je als een student geen seks en criminaliteit wilt, dan word je weggewerkt, want hun motto is: Samen- vies –zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.