Twintig jaar geëist tegen voormalige lijfwachten Bouterse

30
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 19 dec – Twintig jaar gevangenisstraf. Dit is wat het Openbaar Ministerie verlangt voor Kenneth Kempes en Luciën Lewis. De twee waren lijfwachten van Desi Bouterse ten tijde van de decembermoorden. De twee zijn nooit verschenen voor de rechter tijdens het strafproces. Volgens auditeur-militair Roy Elgin is er genoeg bewijs aangevoerd om aan te tonen dat Kempis en Lewis deel uitmaakten van het vuurpeleton.

Het gaat om feiten en getuigenverklaringen. “Wettig en overtuigend” is dan ook bewezen dat de twee hebben meegedaan aan de moorden op de vijftien weerloze mannen. . Ook tegen Benny Brondenstein, lid van Groep van 16, is twintig jaar gevangenisstraf gevorderd. Volgens Elgin heeft Brondenstein de moordplannen helpen beramen. Ook heeft hij actief deelgenomen aan de executies.

Brondenstein is de laatste van de zestien nog levende coupplegers die een strafeis moet aanhoren. Tegen allen is twintig jaar geëist, inclusief Bouterse. Een uitzondering is Ruben ‘Bennie’ Rozendaal. Tegen de voormalige legerofficier is tien jaar gevorderd. Rozendaal pleegde zelfmoord, kort na het bekend worden van de strafeis. Het strafproces wordt begin volgend jaar voortgezet als de verdediging aan het woord komt.


30 REACTIES

 1. De rechter kan maar 1 ding doen namelijk mee gaan met de strafeis van de auditeur-militair Roy Elgin. Sterker nog een hogere straf zou gerechtvaardigd zijn. We hebben het hier over meervoudig moord en het ondermijnen van de staatsveiligheid. Onze broeders zijn op een beestachtige wijze omgebracht, (zgn op de vlucht zijn ze neergeschoten).
  In een fatsoenlijke samenleving is er geen plaats voor massamoordenaars.


  Maak melding

 2. En nu kijken wie werkelijk de macht heeft.
  Is de uitspraak conform dan moet de president worden ontheven van zijn functie en dus ook zijn onschendbaarheid.
  Dan is nog afwachten wie deze man zal ophalen.
  Zijn CTU of QRT of de politie met behulp van de militairen of de militaire politie.
  Keuze genoeg denk ik zo.

  En dan ja dan kijken wie allemaal het kippenhok zullen ver;laten want a mang no de moro


  Maak melding

 3. NO SPANG, Krijgsraad is dom, OM is nog dommer ! PAARSE DNA-leden, Futu-Boys en Futu-Umas , (mw Jenny, Bouvasing ea Paarse politici) let goed op, Opa D en zijn manschappen ZATEN OP HET TOILET, VOOR, TIJDENS EN NA de MOORD op de Onschuldige Surinamers !

  Dus maak nog wat Amnestiewetten en Lees de Grondwet niet, lees en bestudeer het Internationaal Recht niet en vooral niet de Internationale Jurisprudentie over Standrechtelijke EXECUTIES van ongewapende burgers !

  TJAGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Lafoe e-kirie mie !!
  We gaan nog 20 jaren wachten op uitvoering nadat de rechter vonnis heeft gewezen !!
  Barba-mang heeft al een “hogerberoep” voorbereid !!
  “kort van memorie”, kennen jullie het vonnis nog tegen ex-minister Gilds voor “witwas-praktijken”?? Hij loopt nog steeds vrij rond, terwijl zijn hogerberoep nog behandeld moet worden, tot zijn dood ! Case closed dan !!


  Maak melding

 5. Ik heb me altijd afgevraagd wie de andere moordenaars zijn naast bouterse en dwagwandas. die tot het vuurpeleton behoorden dit is toch erg belangrijk om te weten wie deze duivelse mensen zijn en hoe hun leven verder is gegaan na die barbaarse daden.
  Buitenbeeld blijven en maar hopen dat bouterse alle slag neemt terwijl jullie hersenloze beesten net zo schuldig zijn en ook uitgerookt zullen worden.
  Satansgebroed.

  .


  Maak melding

 6. A-No-Mie
  Lafoe e-kirie mie
  ook toe mi e lafoe.
  Kort geding noemt men in Suriname dat lange ding tok.
  Ai dus barba mang zal in hoger beroep gaan en de zaak wordt behandeld als de verdachten hoger zullen gaan einde discussie.
  Neks no fout dus de vraag is aldus:
  Wie oh wie zullen achter de tralies verdwijnen of voor de tralies staan?


  Maak melding

 7. Bouta moet achter slot en grendel , maar laat anderen voor hem gaan wat een lafaard is hij ..gebruikt hij pinksterkerken en rooms katholiekekerken als dekmantel .. hoe laag dan lager moet hij zijn .. echt vies 😣😬😠😬😠


  Maak melding

 8. In collectiviteit hebben deze mensen gemoord. En in collectiviteit hebben ze gezwegen over de moorden. Bloed moordenaars onder leiding van een moord (geweldig) president. Toen ze aan het moorden waren, verkeerden ze in alle staten. Ze kregen bij wijze een stijve van die moordpartijen. Smerige honden, laten ze vervloekt worden tot de zoveelste graad. Een paar zijn die de dans zijn ontsprongen. Want de rechtstaat heeft zo zijn eigen regels. Het moet wettig en overtuigend worden bewezen. De rechtstaat is integer en kan de regels die de rechtstaat als institutie tot stand moet houden en die het bestaansrecht van de rechtstaat moet schragen, niet overtreden. Dus bij gebrek aan bewijs zijn bepaalde verdachten aan rechtsvervolging ontslagen. Van de rechtstaat krijgen ze het voordeel van de twijfel.
  Deze moordenaars zoveel jaren zoveel gewicht van hun begane misdaden hebben moeten torsen. Denk dat deze rechtbank hen heeft bevrijd van de zware last.
  Laten deze smerige honden nu tot in de eeuwigheid creperen.
  Moordbroeders onder mekaar.


  Maak melding

 9. HAHAHAAA….

  Mooi zo en nog 1laatste kerstfeest toegewenst krabdagoes En hoe lang dachten jullie nog van t vrijheid te genieten.A yuru doro keba om in te gaan pakken.Ga maar eens zelf verifieren wat jullie gedaan hadden toen met zand in jullie ogen.20 jaren zijn geen 20 uren booi,maar suc


  Maak melding

 10. Uitspraak van de rechters in Dubai (suriname) heeft net zoveel waarde als twee wakamangs die samen een djogo drinken en samen hun mofo koranti uitwisselen.


  Maak melding

 11. Uitspraak van de rechters in Dubai (suriname) heeft net zoveel waarde als twee wakamangs die samen een djogo drinken en samen hun mofo koranti uitwisselen


  Maak melding

 12. De uitspraak van de rechters in Dubai (suriname) heeft net zoveel waarde als twee wakamangs die samen een djogo drinken en samen hun mofo koranti uitwisselen.


  Maak melding

 13. Suriname blijft een bananenrepubliek, waarbij rovers het voor het zeggen hebben. Van top tot beneden.

  De grootste rover moordenaar wordt beschermd en zal zo blijven.


  Maak melding

 14. @ “slachtoffer van roofoverval”:
  De grootste rover,belasting-ontduiker(hoeveel vermogens/erfpacht wordt betaald door deze rover voor Brokkobakka-paradijs) coke-snuiver,wordt beschermd door het Surinaamse volk, dat piest in zijn broek als ze tegenover hem staan !!


  Maak melding

 15. LEVENSLANG voor al deze LAFFE, ONMENSELIJKE

  FOLTERAARS TEVENS MOORDENAARS van

  ONSCHULDIGE SURINAMERS !

  PS : Deze ZWIJGENDE ONMENSEN schuilen onder de

  SABOTAGE-PARAPLU VAN OPA DESI !

  WAN STORM O NAKKI A HERI PRASORO GWE !!!!!


  Maak melding

 16. Bouta zal zijn straf van boven krijgen net chavez!
  Hy krepeert al vraag hem maar zelf!
  Daarom rent hy steeds naar Cuba!
  Maar straks gaat Cuba ook niet meer helpen!
  Me bar joe!


  Maak melding

 17. @Srafu
  LEVENSLANG voor al deze LAFFE, ONMENSELIJKE

  FOLTERAARS TEVENS MOORDENAARS van

  ONSCHULDIGE SURINAMERS !

  PS : Deze ZWIJGENDE ONMENSEN schuilen onder de

  SABOTAGE-PARAPLU VAN OPA DESI !

  WAN STORM O NAKKI A HERI PRASORO GWE !!!!!

  woensdag 20 december 2017 om 10:06 uur.
  ????????????????????????????????????????????????
  Hou je waffel jo koe in 2020 nog 5 dan zijn jullie volledig ge…ka !


  Maak melding

 18. @Blauwbaard
  Moordparadijs Suriname?
  20 jaar voor 15 moorden!

  woensdag 20 december 2017 om 12:27 uur

  ………………………………………………………………..
  soekoe finny tjarie,..sajeh lul.


  Maak melding

 19. @Ray
  Lock them up!!

  woensdag 20 december 2017 om 12:13 uur.

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Wie wat waaaar ?,DDB ??? hou toch je snavel FANTAST,en maak jezelf niet onsterfelijk belachelijk domme plofkip.


  Maak melding

 20. @ Alle UILSKUIKENSN,,koeien en PANNENKOEKEN HIERals jullie allen grijsaarden zijn met een rolator dan loopt oom Desie nog vrij rond,maar jullie zijn zulke EZELS of te wel koeien en boeriekies nog te stom voor,dat ge dat nog niet snapt dus dat feestje gaat voor jou soort niet door helaas ! wacht maar 2020,dan gaan de NDP


  Maak melding

 21. WISHFULL THINKING HIER,VAN DE …DOMME…MASSA.,zooo bekend kinderlijk en ACHTERLIJK.Goed dat er ook REVO LIEDEN aller tussen bevolking zitten DDB ONZE LEIDER NO SPANG !


  Maak melding

 22. De STRAF voor MASSAMOORD werkt al, meneer

  kan niet eens meer ZELF NAAR HET TOILET !!!!!

  GADO NO E SRIBI !!!!!

  PS : De mede-massamoordenaars krijgen ook hun deel !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.