dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameGezondheidswerkers Medische Zending Brownsweg leggen werk neer

Gezondheidswerkers Medische Zending Brownsweg leggen werk neer

-

Does Travel & Cadushi Tours

Medewerkers van de stichting Medische Zending te Brownsweg in Suriname hebben op maandag 18 december massaal het werk neergelegd. Zij hebben de poli verlaten en zijn afgereisd naar het Coördinatiecentrum in Paramaribo. Zolang de concrete veiligheidsmaatregelen op het complex van het gezondheidscentrum te Brownsweg uit blijven gaan de medewerkers niet naar het werk. Het personeel eist onmiddellijke omrastering van het complex, alle woningen moeten voorzien worden van dievenijzer en er moet vooral s’ avonds een permanente bewaking geplaatst worden.

In de nacht van zondag op maandag werd wederom ingebroken in de woning van een personeelslid. In dit geval de woning van de permanente arts, An van Immerseel. Zij werd wakker door het geluid aan de deur en sloeg alarm. De dieven vertrokken zonder succes. “Ik kan voorlopig niet daar slapen. Ergens ben ik bang dat ze in de nacht terug keren omdat ze nog geen succes hebben bereikt. Deze inbraak is de achtste sinds mei. Bij twee van de vorige gevallen is het de inbrekers gelukt tot helemaal in de slaapkamer binnen te dringen en de slachtoffers met de dood te bedreigen.

In een meeting maandagmorgen met de directie op het coördinatiecentrum is aan de werknemers de optie voorgehouden om ter garandering van de zorg overdag te worden vervoerd van Paramaribo naar Brownsweg. Deze optie is direct van de tafel geveegd. Volgens de gezondheidswerkers is er al lang genoeg door de vinger gekeken met betrekking tot de veiligheid van hun leven, have en goed. Zij vragen ook de ondersteuning van de dorpsleiding om mee te werken aan een oplossing van dit vraagstuk.

Momenteel is de directie van de Medische Zending bezig de hulp van het Nationaal Leger in te roepen om de dienstverlening van het gezondheidscentrum Brownsweg te herstellen. Ook worden bedrijven opererend in de omgeving benaderd voor steun bij de beveiliging van het complex. Spoedgevallen worden voorlopig door het gezondheidscentrum te Klaaskreek opgevangen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

13 REACTIES
 1. Nog 5 jaar oen dong sranang ma goed bengel wanica toch?
  Opa bouta no mang stuur a kondre srefisrefi!
  Bouta doet met suriname hoor!
  Als u het land iets kan besturen wil ik u vragen me eerlijk de president Om hetzelfde te doen als rozendaal!
  Dan is heel su verlost van armoede!


  Maak melding
 2. Ik ondersteun opa bouta met nog 5 jaar. Er is geen betere dan Desi. We gaan door tot dat we niemand kunnen uitbetalen en dat is februari 2018


  Maak melding
 3. Als je de binnenland bewoners medische zorg wil verlenen, dan wordt je overvallen en bedreigd.
  En als je uit veiligheid redenen niet in staat ben om adequaat hulp te verlenen, dan hoor je bepaalde politici van een partij schreeuwen: het binnenland wordt verwaarloost.

  De stad wordt ook geterroriseerd door binnenland bewoners, de dagelijks berovingen die plaats vinden worden door de binnenland bewoners gepleegd.

  Dit is gedrag is niet meer te stoppen het wordt steeds erger wacht maar als de staat haar vaste lasten niet meer kan betalen zullen deze excessen extreme vormen aannemen.
  Ba suku ba feni ba tjari !!!!!

  .


  Maak melding
 4. Twee personen zijn maandagavond beroofd op aan de kruising Koningspalm- en Pinapalmstraat. De criminelen zijn ervandoor gegaan met een personenauto, sieraden, mobiele telefoons en een tas met persoonlijke spullen.

  Starnieuws verneemt dat de auto kort daarna teruggevonden is door gealarmeerde politieagenten.

  De rovers waren gewapend met een vuistvuurwapen. De slachtoffers hebben geen zichtbare letsels opgelopen. De politie van Uitvlugt is belast met het onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.


  Maak melding
 5. Van der San(van Joe koe) moet zeker terug als minister van Justitie. Hij heeft de juiste woorden toen gebruikt bij de overval op de chinees en zijn zoon.Hij werd toen kwalijk genomen voor zijn uitspraken. Soet ding panja. Het is soms hard om te horen maar dit lijkt mij de meest gangbare oplossing.
  De misdaad neem hier extreme vormen aan.Ik als mens verafschuw de misdaad, maar wat hier stelselmatig gebeurt bij de medische zending is gruwelijk barbaars.Hopelijk worden niet alleen de militairen ingezet, maar ook camera’s aan alle kanten opgehangen. Zo schieten wij niet op. Het is het laagste wat iemand kan doen om een medische post te beroven, te slopen en trachten het personeel te vermoorden.Je hebt dan echt een zieke geest om dit te beramen en uit te voeren.Soet ding panja.


  Maak melding
 6. Brunswijk met zijn grote mond kan maar beter de taak op zich nemen met zijn ABOP om zijn dorpsgenoten her op te voeden.
  Ik schaam mij diep dat dit soort zich afspelen hier. Wanneer houdt dit op?Totaal geen blijk van waardering met het kleine beetje zorg wat wij hebben. Eugene van de San van joe koe moet echt minister van Justitie worden. De misdaad bestrijding heeft een keihard beleid nodig.Geen grapjes van laat ze maar hun gang gaan.Soms denk ik geweld moet met geweld bestreden worden, alleen zit hun familie met een probleem wanneer ze kapot worden geschoten of ze in een rolstoel belanden.


  Maak melding
 7. WORDT nu echt tijd voor het volk zich te bewapenen en al deze criminelen gewoon keihard doodschieten

  de overheid ka het probleem niet meer aan en trouwens al deze hufters zijn vd abop en ndp


  Maak melding
 8. Geen of te late subsidie voor de medische xending, been geld voor de politie kortom geen geld voor veiligheid etc. Resultaat uitelkaar vallen van de gemeenschap.De stam banden van een paar eeuwen die discipline en orde gaven breken. De jongeren zijn aan het plunderen om hun naam te maken.

  De gemeenschap moet de Xending complex fortificeren. Een gracht graven en bomen wal aanleggen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES