Van terreur verdachte broers ontkennen bij Surinaamse onderzoeksrechter

22
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 18 dec – De twee van terreur verdachte broers hebben alle beschuldigingen ontkend bij de onderzoeksrechter. De voorgeleiding bij de rechter-commissaris leverde weinig nieuws op in vergelijking met het politieverhoord. Volgens advocaat Raoul Lobo hebben de broers R.A. en N.I. ontkend dat ze betrokken waren bij het voorbereiden van een aanslag op een buitenlandse diplomaat.

De aanslag zou volgens het Openbaar Ministerie in Suriname plaatsvinden. Lobo zegt tegenover de Times of Suriname dat het duo ook de deelname ontkend aan een organisatie, die zich ten doel stelt terroristische aanslagen te plegen. R.A. en N.I. houden ook voet bij stuk geen banden te hebben met de in het Midden-Oosten actieve ISIS. N.I. heeft zelfs laten weten geen voorstander te zijn van het gedachtengoed van ISIS.

Volgens de verdediging zijn er geen belastende bewijsstukken gevonden tijdens de huiszoeking. Intussen zijn ook getuigen gehoord. Lobo zegt nog niet te weten wat er staat te gebeuren nadat de verdachten zijn gehoord. Het is dan ook niet bekend wanneer de twee voor de rechter moeten verschijnen. Zoals het er nu naar uitziet zal dat in elk geval pas in het nieuwe jaar gebeuren.


22 REACTIES

 1. Moslim?Dan geloof ik op hun woord dat ze geen terroristen zijn.Moslims zijn de meest onschuldige mensen.Ze worden zomaar vervolgd over de hele wereld.


  Maak melding

 2. Surinaamse Moslims en Terrorisme. Daar geloof ik niet in.
  Een groot deel van mijn familie is Moslim en dat zijn de liefste mensen die rondlopen. Ik heb het al gezegd en ik blijf het zeggen: kom maar met je bewijs. Ik hoop dat deze jongens een flinke schadevergoeding krijgen voor deze rechterlijke dwaling om niet te spreken van blunder.
  Wat er precies aan de hand is? Iemand heeft een toneelstuk in Suriname opgevoerd en ik denk dat DDB de regisseur is van dit stuk.


  Maak melding

 3. Is hun goedrecht om te blijven ontkennen maar er zijn ook andere wegen om deze te doen bekennen. De politierechter weet ook dat de tijd van biechten bij de RK pastoor verleden tijd is. De ratten en kakkerlakken weten wel raad met deze verdachten.

  Een nacht doorbrengt met de vleeseters is voldoende om ze te laten bekennen.


  Maak melding

 4. ddb wil de domme paarse kakkerlakken met dit nep gedoe laten geloven dat Suriname Internationaal ook zijn partituur stevig blaast.

  A history is gewoon, pikin ingie booi njam foeroe foeroe bami en pitjil. pikin ingie booi taki, a gogo wani braak.
  Afleiden van de zaken die echt belangrijk zijn voor Suriname.

  Jammer genoeg dat als ze vrij komen, ze geen schade vergoeding in Su zullen krijgen, van een kale kip kan je geen veren plukken, sranan skeer! Ze zullen daarom hun taitai pakken en zo vlug als mogelijk is richting Noordzee komen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Deze 2 jongens zijn gewoon ingeluisd door de echt criminelen van Su, de meeste Surie´s hebben een hekel aan de Surie Ned.Ze vinden dat de Surie Ned land verraders zijn,stelletje hypocrieten !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. Deze jongens zijn onschuldig. Laten ze zich bezig houden met de criminelen die hier wonen. KLM staat te popelen om deze jongens weer te vervoeren naar Den Haag waar zij thuis horen bij hun familie. De media en de bevolking in Nederland zullen smullen van het falend beleid in Suriname wanneer de jongens met hun verhaal op de tv komen.
  Deze jongens worden als dekmantel gebruikt
  om op goede voet komen te staan met Amerika. Amerika heeft geen moer te maken met onze derde wereldland waar de president ook niet pluis is.


  Maak melding

 7. Maak u niet te druk !

  Bewijsmateriaal moet boven water komen, anders gaan de mannen vrijuit !

  Deze zaak is door HET BUITENLAND aangeleverd bij Sranan !

  Sranan heeft niet de expertise, kennis en middelen in huis, om Terrorisme en Terroristen aan te pakken/in de gaten te houden !

  Zie de onopgemerkte terrorisme-misdrijven van Dino B.

  Al het bewijsmateriaal, zo dat er is, zal door het buitenland worden aangeleverd !

  Sranan machthebbers willen ivm valse trots, het publiek niet laten weten hoe de vork precies in de steel zit.

  Vandaar dat ook het Openbaar Ministerie en de Rechtbank vrij weinig naar buiten brengen !

  PS : Het gaat om een verdenking van een internationaal misdrijf dat in Sranan is gepleegd via internet.


  Maak melding

 8. lawman datra@

  Lekker bezig man, gaan we weer terug naar de jaren 1700 als ik jou de vingers wil afhakken, vertel je me alles wat je niet weet, alleen om je Vingers te behouden, simpele vorm intelligentie.
  Sorry hoor


  Maak melding

 9. Wat hebben wij aan verdenkingen? Deze jongens zijn onschuldig. Ze wonen in Nederland dan zouden zij Schiphol niet passeren. Door landelijk registratie wordt je direct door de marechaussee uit de rij gehaald op Schiphol. Daar is de organisatie groter en beter georganiseerd.Al die drugstransporten in containers vanuit Su verstopt tussen bananen en rijst.De gasten daar zijn erop getraind.Zo lang er geen concreet bewijs is kan je het niet maken om deze jongens voor het leven te traumatiseren, Het zal je eigen kroost maar zijn, dan is het anders piepen.


  Maak melding

 10. @Jacobus; labiele mensen willen inderdaad geloven dat moslims het grootste gevaar zijn. Weldenkende mensen geloven daar niet in. Die zien namelijk hoe de VS, Israel en andere westerse landen in het Midden Oosten partijen tegen elkaar opzetten en uitspelen.
  Het grootste Islamitische land, Indonesië, was voor alle gelovigen een paradijs totdat Christelijke zendelingen uit de VS daar voet op aarde zetten. Toen was het gedaan met de vreedzame samenleving. Christenen werden door deze zendelingen tegen moslims en Hindoes opgehitst. Alles moest wijken voor de suprematie van het Christengeloof.
  In het Midden Oosten zien wij iets dergelijks. Joden en Christenen hebben verdeeldheid in het Islamgeloof weten te zaaien. Trump en de Joodse oorlogsmisdadiger Netanyahu hebben beiden de kaart in het Midden Oosten al verdeeld. Nu wordt Iran als de grote boosdoener gezien terwijl dat land alle verdragen ondertekend heeft om de vrede te bewaren. Het Non proliferatie verdrag is door Iran ondertekend. Iran heeft het Int. Strafhof erkend integenstelling tot de VS en Israel. Neen Jacobus, dit zijn de twee landen die een gevaar zijn voor de wereldvrede.


  Maak melding

 11. Iederéén kan wel lopen gillen maar waarom speciaal deze jongens .wie heeft de informatie geleverd .Bij de arrestatie was er sprake van vreemde witte agenten wie waren die Ik wacht rustig af


  Maak melding

 12. Allen,

  Er is niets aan bewijs gevonden tegen deze jongens, en toch worden zij niet vrij gelaten ?
  Surinaamse moslims en Terrorisme, lijk mij sterk, de Surinaamse moslims zijn niet zo fanatiek.
  Er is hier meer aan de hand, de tijd zal het leren.
  Je zal maar op vakantie gaan naar Suriname en opgepakt worden in verband met Terrosirme zonder enige bewijs.
  SCHANDALIG en wat doet Nederland ? zijn toch jongens met de Nederlandse nationaliteit ?
  SUCCES.


  Maak melding

 13. @ Eerlijk

  Nederland doet er weinig aan tenzij ; de ( verdachten ) blank zijn, dan zou Nederland al lang aan de bel trekken !
  De goeie vraag van mij is deze : wat doet de Familie van deze broers zelfs, om hun kroost uit de shit te halen ????
  Indien ze zelfs een poging wagen en niet lukt, kan men misschien een beroep doen op de Minister van Buitenlandse zaken van NL.

  sari tori


  Maak melding

 14. Neen, jongens. Ik weet wat het is, Suriname komt in aanmerking voor een hele grote lening als ze een toneelstuk over terrorisme opvoeren. Het zou ook kunnen dat Suriname belazerd is geworden door buitenlandse mogendheden. Dit krijg je natuurlijk als je berichten blindelings geloofd.Kennelijk lijken deze jongens teveel op de terroristen die ze in de gaten hielden.. Neen Suriname het gaat je juist geld kosten voor deze in show opgezette vrijheidsberoving omdat er geen bewijs is. Ik blijf het zeggen: Ik lach me kapot als Suriname afgaat als een gieter.


  Maak melding

 15. Deze NEDERLANDERS hebben zich waarschijnlijk ingelaten met terroristische groepen in Nederland en daarbuiten.

  Buitenlandse diensten hebben hen getraceerd en materiaal verschaft aan de Surinaamse overheid.

  De Surinaamse rechter zal een oordeel vellen over deze verdachten en hen bij te weinig bewijs vrijspreken !

  PS : De Surinaamse overheid wil niet laten blijken hoe zwak zij staat/hoe afhankelijk zij is van derden, bij dit soort internationale misdrijven.Vandaar de summiere informatie aan pers en bevolking.

  Zie bijvoorbeeld ook de zeer zware Misdrijven (waaronder ook terroristische) die presidentszoon DINO heeft kunnen plegen onder de neus van onze al Veiligheidsdiensten, zonder dat er alarm werd geslagen !

  Er staat deze verdachten nog meer te wachten, wanneer zij naar Nederland zullen worden uitgezet !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.