China wil sneltrein in Suriname aanleggen

93

China wil de komende tijd flink investeren in Suriname. Het nieuwste plan is een sneltrein om Suriname met de buurlanden te verbinden – en die gaat China dan aanleggen. Dat meldt de NOS vandaag.

Suriname kan de investeringen van China goed gebruiken: “Er zijn wegen aangelegd, er gebeurt veel in de bouw, de infrastructuur wordt beter, er is een fabriek die goedkope woningen bouwt en het internet is veel sneller geworden” aldus NOS correspondent Harmen Boerboom.

De komst van deze trein is een nieuwe, grote stap, volgens Boerboom. Maar of die hogesnelheidslijn er ook echt snel gaat komen is volgens hem nog maar de vraag.


93 REACTIES

 1. Nog meer fabeltjes, al hoewel zou niet gek als er een snel trein in Su komt. Dan kunnen de rovers en killers zich sneller verplaatsen na het plegen van hun misdaden!!!!!!
  Ik begin nu reeds het Chinese taal te leren, dan kan ik
  tolk worden voor de Surie´s.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Wie gaat het betalen? Neem een voorbeeld van de Chinese schuldencoup van de regeringen van Pakistan door het aanleggen van CPEC, Shri Lanka door het aanleggen van diepzeehavens en vliegvelden en tal van landen in Afrika die noodgedwongen op de tonen van Beiing dansen. Willen we bij die landen gaan aansluiten?


  Maak melding

 3. China gaat sneltrein aanleggen, VHP gaat Coronie op de kaart zetten.
  Allemaal goed bedoelde ontwikkelingen om zetels te vergaren.
  Wat gaat VHP in Wanica doen? Niets, daar wonen de meeste hindoestanen en Javanen.

  “VHP installeert districtsteam voor Coronie”

  Het districtsteam heeft te kennen gegeven Coronie uit het slop te willen halen. Samen met de VHP wil het team duurzame ontwikkeling brengen in Coronie. Dit kan bereikt worden door een zetel te veroveren bij de komende verkiezing voor de VHP.

  De VHP zegt zich meer te zullen focussen op agrarische en veeteelt projecten. Het ligt in de bedoeling om de bewoners beroepsgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen, met moderne technologische toepassingen.


  Maak melding

 4. Het zou beter zijn deze investering te gebruiken om het Academischziekenhuis en Landshospitaal plat te gooien en nieuwe moderne ziekenhuizen te bouwen. Deze ziekenhuizen voldoen niet meer aan de criteria van deze tijd. Vies en goor.Hygiëne laat Veel te wensen over.
  Aparte vrouwen en mannen afdeling ook niet meer van deze tijd. Wachttijden in de wachtkamers langer dan 10 minuten is schandelijk. Je moet een hele dag uittrekken voor je aan de beurt bent om gehoord en gezien te worden door een arts.
  Investeringen prima maar nogmaals er sterven elke dag onnodig mensen in dit land. Medische problemen worden nauwelijks herkent.Investeringen in medische bijscholing van artsen en verpleegkundigen is hard nodig. Deze disciplines moeten niet denken dat ze God in Suriname zijn.Elke leven telt. Dat wit stukje textiel(Uniform)
  mag geen macht uitstralen wanneer je die aan hebt. Kiezen voor dit beroep wil zeggen dat je hart hebt voor dit vak en dat hoor je ook uit te dragen naar de patiënten toe die aankloppen voor medische hulp. Een trein waarvoor? Dit is meer ellende op de hals halen. Kunnen de gasten die levens moe zijn voor de trein springen? Hoe bekrompen moet je zijn om te laten investeren in een trein. Het is meer ellende binnen halen.
  Wij hebben toch treinen en sporen hier en daar in het land die al eeuwen liggen weg te rotten? Niemand kijk daar naar om
  Is ook een investering geweest vanuit het buitenland. Op houden met grootheidswaanzin
  laat die trein waar het is.Wordt toch niet onderhouden als het stuk is en dan? Dan hebben wij weer een stukje schroot.


  Maak melding

 5. Allemaal lariekoek!!Sprookjes!!
  Laat China de ziekenhuizen voorzien van medicamenten,apparatuur,artsen,.Doe iets nuttig China,,
  Zorg voor gratis medische zorg in Suriname China..Er wonen slechts 500.000 zielen hier!


  Maak melding

 6. @Wan pipel
  Je moet werken ..is de boodschap van de VHP!
  Ga werken luilak,als je alles gratis wil zonder ervoor te willen werken dan is de ndp jou keuze! Die geeft je een bordje gratis bruine bonen in ruil voor je stem!


  Maak melding

 7. De PAARSE SABOTEURS van Strafprocessen zijn weer aan het HALLUCINEREN !

  SNELTREIN NAAR CHINA of PAARSE SNELTREIN VERDER DE AFGROND IN ???

  Sranan is SPEELBAL geworden van duistere Leningen-verstrekkers en Overheden die azen op AL ONZE BEZITTINGEN !

  Paars is wanhopig bezig de Surinamers ONZIN-Projecten voor te spiegelen, in een poging het door PAARS veroorzaakte FAILLISSEMENT te verdoezelen !

  Zelf de INGEHUURDE BUITENLANDSE HUURLING-SABOTEUR, Hira, heeft geen succes ! Zijn zogenaamde waarheidsvinding blijkt niets anders te zijn dan een GEHEIME-DIENST-VERHAALTJE van meneer Linscheer !

  Paarse GILMORE HOEFFIE zal de Paarse regeringsINKOMSTEN doen stijgen, door VERKOOP VAN AANDELEN EN ONROEREND GOED VAN DE STAAT SRANAN !

  Fenomenale PAARSE REKENKUNDE : 1 – 1 = 2 !!!!

  PS : STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!


  Maak melding

 8. De ideeën om Zuid Amerika te ontsluiten zijn heel oud. Het nieuwe is dat China nu ook een duit in het zakje lijkt te willen doen. De Chinezen hebben in e gaten dat sommigen in het machtscentrum van Suriname gevoelig zijn voor corruptie. Als je nu meehelpt om mooie, utopische verhalen te vertellen kun je mogelijk de komende verkiezingen beïnvloeden. Zo zorg je ervoor dat de “gemakkelijke partners” aan de macht blijven. De Chinezen weten immers dat populistische leiders graag schermen met megalomane infrastructurele projecten zoals bruggen, wegen, spoorlijnen, diepzeehavens, luchthavens etc, etc. En helaas is het ook zo dat kiezers dat ook geweldig vinden. De spoorlijn van Poelepantje naar Onverwacht heeft naar schatting ook ettelijke stemmen opgeleverd in 2015. De regering heeft niet geschroomd om Structon erbij te halen. Een bedrijf met een naam op het gebied van aanleg van spoorlijnen. Structon heeft haar miljoenen voor het onderzoek ontvangen en NDP heeft de stemmen binnen gehaald. Datzelfde scenario zie ik hier weer opdoemen.


  Maak melding

 9. Surinaams DNA Is Een Koffie Shop.

  Beste Conservatieven.

  Als iemand een plan heeft die hij niet uitvoert.. blijft het een plan.

  Dont Believe The Hype.
  Die chinezen gaan het binnenland van suriname leeg plunderen.. Het Surinaams oerwoud heeft China heel veel te bieden.. oa hout.. diamant goud. zilver.

  In het regeer akkoord van China staat.. De Surinamers hebben geen verstand.. ze mogen bedrogen worden


  Maak melding

 10. Weer zo,n waanzin paars project, die verdoemd is te mislukken, netals dat treinproject van poulepandje dat er nooit is gekomen en gaat komen.
  Allemaal grootpraat, om het volk weer eens te misleiden, en te doen laten geloven, dat het weer goed gaat, dit soort grootpraat, zul je in aanloop van de verkiezingen vaker gaan horen want dit paarse geboefte leeft echt in een fantasiewereld, en hopelijk dat het volk dit ook een keer gaat beseffen bij de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 11. @Freeway
  Wie gaat het betalen? Neem een voorbeeld van de Chinese schuldencoup van de regeringen van Pakistan door het aanleggen van CPEC, Shri Lanka door het aanleggen van diepzeehavens en vliegvelden en tal van landen in Afrika die noodgedwongen op de tonen van Beiing dansen. Willen we bij die landen gaan aansluiten?
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Liever Chinezen ipv die schurken boeve bende aan de Noordzee…jo koe !


  Maak melding

 12. @@ Van Zijsburg

  Heel goed geformuleerd.

  Ik deel jou mening hartstikke..

  Surinamers waaronder ik ook zijn niet al te politiek bewust..dat brengt met zich mee.. dat we niet rationeel kunnen nadenken.. we stromen makkelijk met alle winden mee. Maar goed.. It zij dan zo.

  Het zou de toekomstige leiders sieren als ze in de toekomst van Suriname volop zullen gaan investeren in het onderwijssysteem van ons land, om zo het ontwikkelings nivo van ons land tot extase te brengen Zodat we uiteindelijk Kunnen Mee Liften In De Vaart Der Volkeren


  Maak melding

 13. @JoJo
  Waar zijn de klanten voor een sneltrein

  fabeltjes

  maandag 18 december 2017 om 11:36 uur.

  De Chinzen doen wat jou idolen aan de Noordzee nooit gedaan hebben hooggeschoolde dommerik !


  Maak melding

 14. Met China heeft Suriname een verhouding met wederzijds respect…china neemt niet alleen,die geven ook.,..die fkng tatas ,zijn hypocriete/schaamteloze/slavendrijvers,die Suriname 300jaren lang leeggeroofd hebben,en als dat nog niet genoeg was,hebben zij nog 50 jaar na de afschaffing van de slavernij door de andere landen pas met moeite in 18 70 definitief afgeschaft.onvoorstelbaar ! hun ambassadeur mag ook wegblijven.


  Maak melding

 15. De chinezen kijken toch verder dan de Surie’s hun neus lang is.Hong Kong geldt voorlopig alleen als een officiële provincie van China.Nog is Sur.de onofficiële provincie.Het zal niet lang meer duren dat Sur.een associatie aangaat met de chinezen en de wereld kan spreken van China in Zuid Amerika.


  Maak melding

 16. @Wan Pipel
  Politiek wil niet zeggen vrede hebben met een crimineel als lijder..Horen,zien en zwijgen …dat doen mensen die wel iets van politiek weten, Niet! Zij komen op voor land en volk want zij verdienen beter.Zij geloven niet in sprookjes maar geloven in de realiteit.
  Jammer dat je dit niet weet.


  Maak melding

 17. Fantastisch zo’n hoge snelheidslijn naar ….
  @Shooke mag de banden oppompen als ze leeglopen en,

  @ Ik weet het beter als(dan) jullie kan dan halverwege in het bos uitstappen om zijn familie brulaap te begroeten


  Maak melding

 18. China doet meestal wat hij beloofd
  Als het niet komt, daar gaan we echt niet dood van.

  Dan rekent iemand als Doksa Chan op deze waardeloze (diaspora) Ex landgenoten. Van een kikker kan men geen veren plukken. Alleen maar last gaan ze Suriname bezorgen.

  Liever de Chinezen dan de Slavendrijvers.


  Maak melding

 19. De paarse luchtkastelen Bouterse:

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – kruistocht corruptie ambtenaren – project Dubai – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea

  Heb ik nog iets gemist ?


  Maak melding

 20. Is het al 1 april in China of Parbo? Wie komt met deze onzin? Ministerie van onzin OLV Minister Peggy Bouta? Je moet minstens 5 miljoen mensen per jaar moet transporteren op een sneltrein op een afstand van 500 km om het rendabel te maken. Met heel dure kaarten. Een ieder die de sneltrein van Amsterdam naar Parijs heeft genomen begrijpt dat. En dan is het soms zelfs goedkoper te vliegen dan de trein te nemen.


  Maak melding

 21. @ Ik weet het beter enz.

  Jij weet helemaal niets! Het getuigt van weinig realiteitszin om dit onderwerp te larderen met het slavernijverleden.

  Je hebt niet eens in de gaten dat Suriname op dit moment gekoloniseerd wordt door China en dat jij een van hun slaven bent.


  Maak melding

 22. Laat Suriname maar oppassen. Chinezen zijn hardhandige en cynische bestuurders. Vandaag het bericht dat tien Chinezen in een vol stadion te horen kregen dat ze ter dood veroordeeld waren wegens drugsdelicten. Na het vonnis werden ze afgevoerd en geëxecuteerd.

  Tot voor kort had China de één-kind politiek. Het argument hier voor was de toenemende overbevolking van het land. Een niet genoemde reden was dat men het gemiddelde intelligentieniveau wilde verhogen. Minder intelligente mensen krijgen gemiddeld meer kinderen omdat ze de consequenties van het opvoeden van veel kinderen niet zien. Dat moet je dus voorkomen.
  Beide doelen zijn succesvol gebleken. Chinezen krijgen nog steeds minder kinderen dan vroeger en ze zijn gemiddeld intelligenter.
  Veel landen zouden hier een voorbeeld aan kunnen nemen.

  Wat die trein betreft, lees ook het artikel van Boerboom dat genoemd wordt. Misschien maakt dat wat duidelijker. Wie echt gelooft dat er sneltreinen naar Georgetown, Cayenne en Brazilië zullen gaan rijden kun je alles wijsmaken.
  Dat zal pas gebeuren als er een paar miljoen Chinezen in Suriname zijn komen wonen. Over een jaar of twintig, maar misschien heeft China dan al geen belangstelling meer voor Suriname omdat alles van waarde weg is..


  Maak melding

 23. Even kijken wie een betere kolonisator van Suriname is.
  Nederland, die 300 jaar onze kolonisator was of China die aan het begin van het koloniseren van Suriname is. Ik kies natuurlijk voor de beste.


  Maak melding

 24. Jojo, er mag wat meer vrolijkheid van af. De nieuw aan te leggen zijde route loopt vanuit China via Rusland naar West Europa. Maar deze zijde route heeft nu vertakkingen naar de diverse werelddelen. Het zou toch prachtig zijn als deze route een beginpunt krijgt in Suriname om vervolgens te vertakken naar de diverse landen op het Zuid Amerikaanse continent. China brengt wijsheid naar Suriname en tevens ook werkgelegenheid met deze nieuwe route. De tegenstanders van dit aan te prijzen initiatief moeten niet als verzuurd geraakte vruchten aan de zijlijn commentaar blijven leveren terwijl zij heel goed weten dat dit het beste is voor Surinamers. Het moet ook voor hen duidelijk worden dat ook Nederland wil meeliften op deze zijde route. Nederlandse ondernemers zien grote kansen voor de Nederlandse bedrijven om ook handel te drijven op deze route.


  Maak melding

 25. Voordat die trein komt willen we,goede gezondheidszorg,goed onderwijs,criminaliteits bestrijding,een goed sociaal programma,goede infrastructuur,de nodige investeringen in het toerisme plegen en zo kunnen we doorgaan.De trein kan even wachten daar een heleboel andere zaken prioriteit genieten.


  Maak melding

 26. Nu Suriname vleugellam is geslagen, kan er nog makkelijker worden toegeslagen door China. Uiteindelijk geldt het voor die gene die betaald, dat die dan ook bepaald.

  De chinezen weten wat zij willen en in Suriname is een kinderhand al gauw gevuld. De keerzijde zal dan zijn dat niet alles wat blinkt goud is.

  Poderoso caballero es don dinero
  (Francisco de Quevedo)
  Geld is een machtig ridder en een machtig ridder is meneer geld.


  Maak melding

 27. John zegt:

  ” Even kijken wie een betere kolonisator van Suriname is.
  Nederland, die 300 jaar onze kolonisator was of China die aan het begin van het koloniseren van Suriname is. Ik kies natuurlijk voor de beste. ”

  En daarom woon je dus in Nederland!


  Maak melding

 28. Die sneltrein op zich is geen slecht idee. Echter is het verdacht dat china ineens erin wil investeren zonder dat het duidelijk is wat china daarvoor terug krijgt. Dit is geen good wil of zo, ze willen er wat voor terug. Laat eerst duidelijk zijn wat de prijs is die wij op lange termijn ervoor zullen moeten betalen.


  Maak melding

 29. -Die stemmen moeten gehaald worden zodat Bouterse de verkiezingen kan winnen in 2020, dus laten de chinezen het maar bouwen.

  In ruil hiervoor mogen de chinezen het district sipaliwinie hebben.

  Op dit gebied is er ook geen beleid, nog kennis en ervaring dus WEER eerst handelen en daarna denken hoe het gaat werken.
  Het omgekeerde denkwijze van de NDP

  Ze gaan de witte-man straks nodig hebben voor trainingen.


  Maak melding

 30. Als het uit een mond van een chinwa komt, dan wil ik het nog wel geloven. Zodra figuren als mugabe hooghart , bouva , misi-kba of bouva het zou zeggen, ….tja


  Maak melding

 31. Robg@
  Rob als zij takken van de zijde route via Zuid-Amerika lopen en jullie daar op mee willen liften is een goed idee, maar daar blijft het dan ook bij.
  Suriname kan bere goed in rapporten schrijven en handtekeningen zetten, verder komen ze niet, de genen die er wel van zullen profiteren, zijn landen met handels geest en ondernemers lust
  En waarom word het niks in Suriname, een paar voorbeelden.
  Cassave fabriek, palmolie, Cocos, Zoetwater transport, het project Apoera Bakhuis gebergte Bauxiet rails en locomotieven liggen en staan er al, 350.000.000 miljoen down the drain, ach ach ach wat een inzicht, o ja de trein van poeljepandtje naar onverwacht, sappen fabriek niemand waar die ruiine staat.
  Robg goed opgeleide projectiel, ga terug naar de lagere school.
  En kruip in bed om af te kicken masoschist
  Met vriendelijk groet.


  Maak melding

 32. De oppositie nieuw front gaat dit project uitvoeren heel makkelijk project .
  Ook minder verkeers doden zie aantal gewonden .

  De Nederlanderse Kolonisten hadden de trein in jaar 1912 van Paramaribo naar Brokopondo 106 km laten reizen .

  NDP Regering moest gelijk met China praten voor de trein naar al was Zanderij voor Reizegers .

  NDP zou de trein van Latour naar Para laten reiden .

  Jozef zoon was ook niet de juiste persoon om zo iets te regelen ,Jozefzoon was mijn school hoofd in de 6 de klas .

  De Oppostie Nieuw Front zal dat ook uit voeren met China
  De trein zal ook naar Nickerie en Albina en weer naar Brokopondo .

  De trein zal ook naar Ncikerie Brokopndo en Albina Reiden .

  Met de trein kan je meer vracht vervoeren van West Suriname naar de staat .

  Chinezen hebben de meeste trein Sporen in America in jaar 1900 samen met de Afro Afrikaanse Arbeiders aangelegd .

  Wij van Oppositie gaan met IMF werken daar wij terug kunnen Rapporten .

  Wij hebben de kader in huis om met IMF te werken en geen andere bank waar je 9% rente moet betalen .

  NDP wist ook niets niets niets van GOUD Industrie hoor ze nu praten over GOUD .

  Waarom had BO BO Bouterse 1980 of later geen GOUD Industrie op gezet .

  Wij van Oppositie wijken niet voor Onderdrukkers ,zelf een begroting van 2017 en dat van 2018 kunnen zij niet schrijven .


  Maak melding

 33. @ Rob G.,

  Nederland kan dit jaar bogen op de grootste economische groei (3,3%) van Europa! En dat zonder natuurlijke grondstoffen! Dus door hard werken, slimheid, koopmanschap en vooral kennis van zaken. Suriname heeft NIETS meer! Zelfs de belangen in banken en verzekeringsmaatschappijen worden verkocht om nog een paar luizige centen binnen te halen. De economie van Suriname ligt nu al 7 jaar op z’n gat!


  Maak melding

 34. @ Ik wet het beter als Julliie.

  Om te beginnen de Slavernij in Su in 1863 en niet in 1870
  afgeschaft, en wat hebben de Hollanders met de spoorlijn te
  maken ?? Su staat vanaf 1975 op eigen benen, en wat hebben we dan in de laatste 42 jaar bereikt ?? Juist geen ene moer, en jij zit te zeiken over de slavernij !!!
  Ter aanvulling nog dit : Su is rijk aan bodem schatten zoals je misschien zelfs weet, wat hebben ermee gedaan in die 42
  jaar dan ?? Ga je de Hollanders hiermee weer opzadelen met je gezwets ??? Kan je mij ook vertellen welk land die door zwarten bestiert wordt tot zijn bloei komt ? Wij zwarten kunnen alleen maar negatieve kritiek leveren op anderen, met name op de blanken !! Velen onder de zwarten hebben nog steeds een slavernij syndroom, ondanks dat ze zelf niet bewust hebben mee gemaakt.

  Ik ben volkomen eens met de reactie van Redskin.
  Ik ben met nog meer forummers eens, maar dan wordt het een lange betoog, en dat wil ik juist niet !

  sari tori


  Maak melding

 35. China is bezig met zijn enige eigen belang, zoals de West-Europese Landen dat eeuwenlang overal in de wereld zijn geweest en nu nog steeds mee bezig zijn.

  Het is een kwestie van wie kan onderhandelen, rekenen, tactisch, strategisch, macht/leger overal in de wereld heeft, de sterkste relaties met andere landen heeft, uitbuiting, kennis van productieondernemingen en export, transport en logistiek, de wereld naar zijn hand te zetten, geld, verhoudingen. Regeren is vooruitzien en regeren is een kwestie van verhoudingen, bondgenoten om te handhaven, dus in stand te blijven.

  De dominee En De Koopman zoals het Westen, Japan doen kent de Chinees thans ook.

  Alleen heel grote delen van de Surinamers kunnen niet rekenen en laten zich zand in de ogen strooien. Ze staan erbij en kijken ernaar. Alles wordt leeggeroofd, als het niet ddb en gang is dan het buitenland. ddb en gangsters buiten nu ze al het geld verbrast hebben, gaan ze de Surinamers kaal plukken. Wie houdt wie voor de gek?

  Jammer dat de BRIC-landen niet van de Grond komt in de wereld om het westen, Japan het tegenwind te bieden.

  ddb heeft Su met opzet in deze drama laten terecht komen om zijn enige vege lijf te kunnen redden. Chaos om zaken, 11 jaar gevangenisstraf in Nederland , 20 jaar geëist van de krijgsraad/rechtbank in Suriname, DEA in Miami die hem wil verhoren, enz, van zijn problemen af te leiden.

  Sari (his)tory!

  Surinamers zullen veel aan hun mentaliteit moeten veranderen, moeten leren rekenen, hard werken, onderhandelen, Made In Suriname leren waarderen, exporteren en geld verdienen met wat Suriname te bieden heeft.

  Nederland heeft Suriname met ddb, de gangsters, de redimoesoes en domme paarse kakkerlakken gekregen waar ze Suriname hebben wilde.

  wooi, wooi, wooi, wooi!
  Sranansma Oe Wiki NO!
  O SO A Dé!, ia, ia!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 36. RobG
  Ik krijg echt de indruk dat u verlaat aan het Puberen bent.

  Rail is geen economische oplossing. Het zijn zwaar gesubsidieerde politiek gemanipuleerde oplossingen. Ook de zijderoute is een stunt om een alternatief te bieden voor het gebied tussen de oost kust van China en west China plus de >>> stan republieken tot Oost Europa. Het duurt decennia voor dat in West Europa een Betuwelijn met enorme verliezen geëxploiteerd kan worden.

  Langs de zijde route, oa. West China, Turkmenistan, Kazachstan, Tadjikistan, Iran, India, etc. wonen totaal een paar miljard mensen. Hoeveel mensen wonen er in Zuid Amerika en dan eerst het gebied tussen de Orinoco en de Amazone. Hoeveel mensen en goederen zullen in Zuid Amerika van het spoorgebruik gaan maken en kunnen maken. Denk ook nog eens aan het gegeven dat 90% van de economie in de Guyana’s in de kleiachtige kustzones ligt met grote riviermondingen en Kleiachtige grond en u zult kunnen bedenken dat rail vervoer onzin is.

  Er wonen tussen Venezuela en Brazilie nog geen 2 mio mensen in een enorm gebied. Ondertussen moeten er pakweg 7 forse rivieren passeren.

  Begrijpt u hoeveel dat gaat kosten voor een minimale hoeveel business.


  Maak melding

 37. Fluuut,fluuuut, tjoekoe..tjoekoe….tjoekoe, sneltrein komt zo, om dagelijks 1000 origees en 500 Marrons en 2000 Brazilianen te vervoeren naar de goudvelden en houtconcesies.in het binneland Uiteraard met subsidie van de belastingbetalers !!


  Maak melding

 38. @ Robg: De vraag is of je nu jezelf of de lezers van deze website voor de gek aan het houden bent. Suriname als poort van Zuid-Amerika is hetzelfde als Albanië de poort van Europa noemen.

  Suriname ligt in het minst geïndustrialiseerde en minst bevolkte deel van Zuid-Amerika, duizenden kilometers van de industriële centra. Waarom goederen aanvoeren op een plaats waar geen afnemers zijn terwijl je daar ook nog voor moet omvaren. Bovendien kan Suriname helemaal geen grote containerschepen ontvangen. De rivieren zijn te ondiep.

  Als je ook eens kijkt op deze website: businessinsider.com/china-plans-to-build-a-3300-mile-railway-across-south-america-2015-6?international=true&r=US&IR=T , dan zie je daar dat China al bezig is met railverbindingen tussen de Pacifische kust van Zuid-Amerika, via Peru en Chili, en de Atlantische kust van Brazilië, de grootste handelspartner van China in Zuid-Amerika, en er geen enkele verbinding met Suriname in de planning staat.
  De kortste vaarverbinding naar die plaatsen voert via het Zuidpool gebied en men komt niet eens in de buurt van Suriname.

  Verder worden er landen in de regio genoemd waar China druk aan het investeren is en waarbij vergeleken Suriname maar een onbetekenend kruimeltje is en ook niet eens wordt genoemd.

  Kortom, je verhaal is complete nonsens ontsproten uit een dikke duim. Voor China is Suriname slechts een goedkope leverancier van grondstoffen en smeert men de relatie af en toe met cadeautjes en vage beloften waar men gretig in trapt.
  Maar goed, Nederland is de satan en China de grote weldoener.


  Maak melding

 39. Er is onlangs een paar TBS´er ontsnapt tijdens een proef verlof (weekend )verlof. Een er van reageer nu op deze site
  onder de naam Rob Gay.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 40. @Boeboe Bit Sjorie, ik heb niets gerookt, u hebt zeker de

  Paarse Sneltrein Paramaribo-Onverwacht OPGEROOKT !

  Als Paarse DROL kunt u ook nog de Chinese Sneltrein

  OPROKEN !

  PS : Een sneltreinproject kan wegens de exploitatiekosten en gelet op het geringe aantal gebruikers , NIET RENDABEL worden opgezet in Suriname !

  Sranan is daarvoor een te dun bevolkt land !

  STOP de Paarse Zoethouders ! Paars heeft Ons Land KAAL GEPLUKT en zwaar FAILLIET gemaakt !

  STOP A PAARSE SLAVERNIJ INI SRANAN !

  SRANAMAN NA LIBISMA TU !

  STOP DENG PAARS FUFURMANG !


  Maak melding

 41. Wat zou het toch mooi zijn als er veel ontwikkeling en daarmee gepaard gaande vooruitgang in Suriname zou komen. Dat je in 1 uur van Paramaribo naar Nickerie kan reizen met bijvoorbeeld een sneltrein. Dat er veel economische bedrijvigheid komt en dat Suriname steeds moderner wordt. Wat zou het mooi zijn als het merendeel van de aan Suriname gelieerde mensen kunnen meedenken en meewerken aan de ontwikkeling van Suriname. Wat zou het mooi zijn als Surinamers niet zouden blijven hangen in het achterlijke denken maar vooruit en toekomstgericht zouden gaan denken en wat nationalistischer denken mag ook toenemen wat mij betreft. Een modern Suriname met meer vliegtuigmaatschappijen, treinbedrijven, busbedrijven, rederijen, snelwegen naar andere landen in de regio net zoals je van Nederland naar Duitland en Frankrijk met de auto kunt rijden of de trein naar Engeland kunt pakken. Wat zou dat mooi zijn als Suriname een economisch florerend land zou worden met een hoogontwikkelde bevolking die meedenkt over de toekomst van Suriname en meewerkt aan de toekomst van Suriname. Is helaas een utopie maar het zou zomaar kunnen als mensen minder bekrompen gaan denken en ondernemend en creatief worden.


  Maak melding

 42. @Boeboe BIt Sjorie , wel heeft PAARS gedurende ZEVEN

  JAAR, ALLE GELDEN, GOUD en DEVIEZEN van SRANAN ,
  LATEN VERDAMPEN !

  PLUS DE RESERVES, DIE BIJ DE REGERINGS-

  WISSELING, ZIJN OVERGEDRAGEN AAN DE PAARSE

  REGERINGSCLAN !

  BOEBOE BIT SJORIE, is dit ALLES, OPGEROOKT DOOR

  DE PAARSE CLAN ??????????


  Maak melding

 43. @srafu je reageert op mij maar ik heb geen commentaar geplaatst op hetgeen je geschreven heb. Er is vast iemand die het leuk vindt om mijn Nick name te gebruiken.
  Laten wij het leuk houden en geen Nick name van een andere misbruiken. Gelukkig hou ik niet van de kleur paars. En ik ben geen roker.


  Maak melding

 44. Ik vind die raketlaceerbasis veel belangrijker. Er is veel goud op Jupiter. Hierdoor kan Suriname rijker dan Dubai worden.

  Als dat er is kan die wereldhaven, zweeftrein, int. Airport, 180000 volkswoningen, zesbaansweg enz.enz.enz altijd komen. Suriname wordt rijker dan Dubai en hoeven ze nooit meer te werken. Allemaal in de hangmat. Gratis Latinos voor alle mannen die rentenieren.


  Maak melding

 45. @ Smatje

  Het zou heel mooi zijn enig realisme in de luchtkastelen in te voegen.

  Hoeveel klanten zijn er voor al die voorzieningen die jij verlangt. Hoeveel mensen reizen er per dag naar de andere zijde van de Saramaka rivier of naar Atjoni.
  Alle vergelijkingen gaan mank. De economie van Nederland is meer dan 300 maal groter dan die van Suriname en het BBP per hoofd zal in Nederland ongeveer 30 maal groter zijn.

  Suriname zakt en zakt verder weg en kan haar hoofd niet meer boven water houden. Niemand springt bij tot dat deze regering weg is. Suriname ligt te koop bij de Lommert voor een habbecrats.

  Het zal mooi zijn als de volgende regering het vertrouwen krijgt van de buitenwereld onder aanvoering van Nederland en dan een Schuldenakkoord kan gaan afsluiten, Alcoa de wacht aan zegt, Brokopondo overneemt, EBS etc saneert en daarmee weer een positieve ontwikkeling in te zetten.

  Als deze regering doorgaat betaalt Suriname overeen paar jaar per jaar meer aan rente en aflossing dan waarmee Venetiaan het hele land draaiende hield


  Maak melding

 46. Militairistisch gezien wil China een diepzee Haven hebben voor zijn vliegdek boot en onderzeeers. Su is al een vrijhaven voor hun vissers.De trein is voor recreatie van hun bemanning.

  Vaste wal in Zuid Amerika is hun droom.

  Voor Su een snel trein is pables, pables (fabeltjes) zou mijn grootmoeder zeggen . Nog meer lenen?


  Maak melding

 47. Aay mi Pappie…….De Fabeltjes krant is onderweg beste mensen van Suri.Jullie worden weer lekker gemaakt met deze onzin,dat China met de Sneltrein komt van Oost naar WEst etc
  Als China zo graag wil helpen dan kan hij zijn bekwame Artsen naar Suri sturen dan met zijn miljoenen te rotzooien met deze Fabel van een Sneltrein. Want de trein komt nooit hoor. Is een BABBEL TRUC!!!!


  Maak melding

 48. Die Chinezen willen Suriname overnemen waar nauwelijk 500.000 mensen wonen.Om een sneltrein daar te laten rijden is kapitaalsvernietiging. Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 49. Mijn zegen hebben ze gewoon doen alleen geen sneltrein maar eentje die niet meer dan 60/80 kan.
  Vanuit paramaribo zo richting binnen land. ook goed voor de toerisme.
  Het is tegenwoordig geen pretje om in de volle zon in de file te staan wat zich steeds meer voordoet in suriname.


  Maak melding

 50. Het is duidelijk de chinezen willen hun invloed uitbreiden in Suriname.Wat moet zo un kleine bevolking doen met een trein?Het gaat om houtkap en bodemschatten en vooral invloed.Ik heb de wegen gezien wat ze in elkaar hebben gevogeld schandalig.Kijk eens naar Afrika daar hebben ze vooral geinvessteerd in eigen belangen.
  Dat alles is Nederland schuld zij hadden de Surinamers te hulp moeten komen en in alles investeren.


  Maak melding

 51. In the year 2525 if man is still alive ??????
  laten we beginnen ..
  1950 werd de operatie schildpad aangekondigd , een weg naar Brazillie ..
  onze buurlanden hebben die weg al , maar na 68 jaar (nu 2018) is het nog steeds een droom . we noemen dat GEBAKKEN LUCHT..
  Nu komt oom chinees met een modernere plan.. wel laten we hopen en bidden om dit nog mee te maken . anders kunnen we uit volle borst zingen In the year 2525 if man is still alive


  Maak melding

 52. Sommige doen alsof ze nog slaaf zijn,wat hebben de hollanders hiermee te maken sommige hebben nig de zweep nodig luister een ding we mogen niet over slavernij praten een ieder zijn mening. Maar waarom moeten wij de joden dan nog herdenken moeten ze ook zeggen is al geweest maar ieder jaar een minuut stilte je moet je bek houden uit respect amhoela.is dan voormij ook verleden tijd geschiedenis was niet je sterke kant en voor het laats .het verleden bepaald het heden,ik denk dat je veel te neuzen moet gaan in jou boeken .


  Maak melding

 53. Heyyyy, heyyyjaja, die sneltrein gaat komen, maar eerst moeten ze de “bigi olo’s ” van watermolenstraat en al de andere straten rondom groot Paramaribo gaan herstellen. De padieboeren van goed irrigatie en afvoerwegen voorzien,productie bevorderen, gezondheidzorg serieus nemen, etc, etc
  Daarna kunnen de chinezen hun troep komen dumpen of was het weer zo’n “DUURBAI” droom….firma list en bedrog draait op volle toeren…10 families hebben intussen meer dan 2 miljard USD van het volk geroofd. Kleptocratie in Suriname gaat als een sneltrein!


  Maak melding

 54. Laat China maar bouwen, wie moet het dan doen, als we maar blijven wachten op anderen, zullen wij het volk nooit kunnen tevreden stellen… hypocrieten !!!!


  Maak melding

 55. Méér voorlichting voor het beroepsonderwijs in de agrarische sector,zodat men bewust wordt van het milieu vriendelijk werken en sterken.! De aarde warmt zich op door het toe nemende aantal van machines,machines die ook nog eens de grond bevuilen ten nadele van het ( mooie landschap) milieu. Daarmee doelend op het feit dat Suriname niet overbevolkt is,en het land van uit een milieu waardig oogpunt bezichtigt.Suriname honderden malen vooruit loopt op het Nederlandse milieu beleid in de agrarische sector. Suriname doet er goed aan als de boeren overstappen op paard en wagen,om de economie van Suriname eerlijk verdeeld tehouden onder elkaar..! We hoefen niet in een auto terijden die de lucht vervuilt,en er werk voor iedereen in Suriname. Heb je géén werk soliciteer bij het leger,en als boer zijnde heb je méér aan die koe of paard voor de ploeg,want die bemest de grond terwijl je met deze dieren aan het werk bent. En die machines die merendeels op diesel bezine draaien,verstikken (vervuilen)de grond waardoor de kwaliteit van het voedsel achteruit gaat..! Om het kort tezegge en schrijven ,doet Suriname er goed aan een socialistische staat tevormen,waar één ieder te eten en tedrinken heeft. Een Suriname van vreugd en zonneschijn,te bedenken dat we op paradijs gronden geboren werden,maar door de blanken de hell in werden gedreven. Wij mensen bouwden stenen wegen,maar daardoor bouwden we ook de paradijselijke grond onder onze voeten weg..! Feiten dames en heren,maar waarvoor creëerde god mens en dier met plezier,daardoor lieve mensen laat uw niet verleiden om van suriname een toeristen oord tebouwen. Denk aan het verleden en kijk in het heden,dan ziet uw toch dat we gezamenlijk ergens voor moeten leven als èèn volk. Ben géén gelijke met een blanke,nog met iets dat gelijkt op één blanke in bloed en vúúr..! Ubuntu..(Wij Zijn Ook Goed)…


  Maak melding

 56. academisch slachthuis de naam moet veranderd worden , als je daar binnen komt ,kom je nooit levend uit

  ongeschoolde mensen werken daar zelf die directeur is een corrupt, hij bezef niet dat hij ook een keertje de pijp uit gaat .
  medisch gebied oooo,oo mooi land zeer telleurstellend
  investeerd in medisch niet in infrastuctuur , mag maar beperkt , medisch zorg eerste plaats


  Maak melding

 57. Mede Suri,s,beste landgenoten:Neem in deze kwestie singapoor als voorbeeld,het was eerst een eilandje voor de kust van Maleisië,er kwamen steeds meer chinezen uit Mainland china daar wonen,op een bepaalde dag kwamen de chinezen in opstand,vermoordden alle Maleisische politie agenten en militairen die ze te pakken konden krijgen en riepen de onafhankelijkheid uit.De aanstichter was een zekere Lee Kwang Joe…een paar jaar geleden overleden.Iedereen weet hoe het verder is verlopen,Singapoor is nu een welvarend land.Jullie Suribroeders een zusters kunnen door hard werken en een slimme handelsstrategie hetzelfde bereiken,zonder onthoofd te worden door de chinezen.RULE IN QUALITY !


  Maak melding

 58. Rakesh:Cubaanse Artsen werken voor 100 us dollar per maand,we zijn met weinig Surinamers,een paar Cubaanse artsen zijn genoeg.We moeten onze grenzen dicht timmeren,alle corrupte figuren in het cachot gooien en het land opnieuw inrichten !


  Maak melding

 59. Wow meer transport van de Chinezen voor brengen van meer chinezen.
  One Belt One Road… So many Chinese
  No broeja…. Soso lobi


  Maak melding

 60. bouterse ga zo door
  ik stem weer op de NDP NEKS NO FOUT
  HOE MEER VUIL ZE GOOIEN HOE GROTER JE WORD
  DENK AAN DE BANA BONG
  ik draag geen redi moeso
  maar een paarse moeso


  Maak melding

 61. Als die Chinese trein er ooit komt dan weet ik zeker dat het binnen no time kaput gaat 🙂 Want made in china is voor de overgrote meerderheid crap.


  Maak melding

 62. Ik ben blij dat er een trein kont of laten jullie het komen de blaka manga,s zijn zo negatief altijd jammer hoor in het land waar jullie geboren zijn en ik niet leer een 1 te zijn en laat trots zien net als andere volken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.