Populaire zanger Kenny B is Nigeriaans!

13
Kenny B opent eigen mini museum op station Arnhem

In het Haags Historisch Museum loopt momenteel de tentoonstelling ‘Afrikaanse bedienden aan het Haagse Hof.’ Enkele weken geleden heeft de in Suriname geboren zanger Kenny B zijn visie op de tentoonstelling gegeven. Zo valt in het museum de Guinese jongen Cupido te zien, die in slavernij aan stadhouder Willem V cadeau was gegeven.

Op latere leeftijd trouwde Cupido met een Duitse vrouw, Cupido’s nazaten bleken vandaag nog steeds in de regio Den Haag te wonen en zijn bovendien witte Nederlanders. Zij waren positief verrast te vernemen dat een deel van hun wortels in West-Afrika liggen.

Dit vormde de aanleiding voor het Haags Historisch Museum om aan Kenny B te vragen een DNA-test te doen. Zouden de wortels van Kenny in dezelfde regio liggen als de nazaten van Cupido?En wat blijkt? Kenny’s wortels liggen inderdaad in West-Afrika, maar wel grotendeels in Nigeria!

Zie hieronder de spontane reactie van Kenny:


13 REACTIES

 1. kenny b was een uitzendkracht uit 1990; dat heeft gewertkt bij caballero sigaretten fabrieken in de binckhorst(den haag) in 1990….zo ken ik het gezicht van kenny b…


  Maak melding

 2. Ik had verwacht dat Kenny B de marron uit Marowijne wel een klein gedeelte van zijn DNA een hoeveelheid percentage van benedenwindse inheemsen zou hebben. Dit omdat marrons zich ook gemengd hadden met inheemsen toen ze van de plantages wegvluchten en in het oerwoud daar inheemsen ontmoet hadden en contact mee hadden en vermengden. Deze Kenny B lijkt dus DNA 100 % Afrikaans te zijn.

  Nu nog zijn stam gaan opzoeken in Nigeria of elders in Afrika. Wat zou zijn Nigeriaanse naam zijn? Wooi, wooi, wooi, wooi!, Oe Wiki No! A so a dé!, Coming back from Holland in Nigeria/bak, bak!, back at home, free at last. Thank God Almighty I am free at last.

  Stel je eens voor dat hij een kroonprins is van de stam en de huidige koning/chief van zijn stam in Nigeria en deze weigert hem tot Koning te maken van zijn stam en hem zijn luipaard vel om te doen omdat hij SuriNed is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. meneer passant; afrika uit de huidige aantal landen van nu, bestond enkele eeuwen geleden uit minder afrikaanse landen…in de tijd van de slavernij werden door criminele bendes mensen ontvoerd en gesmokkeld uit diverse regio,s en werden verkocht aan de slavenhouders in ghana…de verhalen zijn diep en verscheurende ontroerend om ze tot kennis te nemen…de slaven afstammeling zijn dus daarom niet allemaal uit 1 regio afkomstig en soms uit verschillende regio,s van afrika; het maakt dus niet meer uit, hoe de marrons uit vertegenwoordigd zijn, feit blijft de treurige geschiedenis wat de afrikaanse krijgsheren met hun eigen onderdanen deden uit financieel belang en zo de blanke elite uit die tijd voorsprong gaven…..de criminele bendes hadden ook een arabische vertakking die heersers waren in het oorlogen voeren en diverse stammen het leven in het roet gooien van verschillende afrikaanse stammen…


  Maak melding

 4. Beste booster

  Overal in de wereld zijn er onderdrukten door de eeuwen geweest en het gebeurt nu nog steeds. Het is de sterksten tegen over de zwakkeren, zij die geld hebben tegenover zij die dat niet hebben, werkgevers tegenover werknemers, enz

  Er bestaan nu mensenrechten, grondrechten, gerechtshoven om ervoor te zorgen dat mensen niet onderdrukt worden. Ondanks dat zien we dat het nu nog steeds over de hele wereld gebeurt dat mensenrechten geschonden of vertrapt worden.

  Let erop als je zulke zaken ziet en wijs mensen erop dat een mens ook rechten heeft. kinderenrecnten, vrouwenrechten, arbeidsrechten, ok dieren mogen niet mishandeld worden of allerlei proeven ermee of de natuur, flora, fauna vernietigd, worden, milieuvervuiling enz, enz.

  Ook komen er mensen op voor de rechten van het dier om op een goede manier mee om te gaan, tegen dierenmishandeling of goed om te gaan met de natuur, milieu, waardoor we met respect omgaan met anderen, normen en waarden, respect enz en waarde aan het leven er is. De grondrechten van de mens..

  Lees meer over mensenrechten bij Amnesty international, rechten van de mens, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Ghana was in die tijd een heel groot rijk dat vanaf het noorden van het huidige Ghana zich vooral uitstrekte naar het westen.
  De koningen en heersers van het toenmalige Ghana en het huidige Ghana deden er alles aan de slavenhandel in stand te houden. Samen met andere Afrikaanse en Arabische rijken waren zij verantwoordelijk voor een drie eeuwen lang durende genocide in Afrika. Van de 25 miljoen Afrikanen haalde de helft de tocht naar de kust niet. Van de 12.5 miljoen die het wel haalden,stierven 2 miljoen op de schepen naar vooral Amerika.


  Maak melding

 6. Ram Singh
  “Pakweg 200.000 jaren geleden kwamen we allemaal uit Afrika”

  Zo is het broeder !

  We geloven allemaal heilig in de wetenschap, maar op dat punt geloven we eerder een sprookjesboek uit midden-oosten.


  Maak melding

 7. @Paula, is de blanke man’s verhaal. Afrika heeft geen eigen schrift van de geschiedenis.

  Om een beter beeld van Afrika te krijgen moet je naast Europese geschriften ook Arabische lezen.

  Kolonialisme was was vrij korte periode in de geschiedenis van Afrika.


  Maak melding

 8. Volgens mij gaat het erom dat Kenny B Afrikaanse roots heeft en dat zijn dna voor een deel overeenkomt met dat van mensen uit een bepaald deel van Nigeria. Nothing more, nothing less. Zijn voorouders waren “tot slaaf gemaakten”. Niemand kan beweren dat hij, Kenny B daarin is blijven steken. Ik zou haast zeggen dat het tegendeel waar is. Hij heeft zich opgewerkt tot een zeer succesvol artiest. Dat is wat telt. Niemand maar dan ook niemand heeft zijn eigen afkomst bepaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.