Geen zakelijke relatie tussen Fly-Su.nl en Surinam Airways

11
Surinam Airways - Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM

PARAMARIBO, 14 dec – Tussen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, en het ‘failliete’ Fly-Su.nl bestaat geen enkele zakelijke relatie. Dit zegt SLM-directeur Robbi Lachmising. Dat toch SLM-tickets zijn verkocht via het Nederlandse reisbureau ligt niet aan het luchtvaartbedrijf. Fly-Su.nl is geen agent van SLM. Bovendien is het geen erkend reisbureau. De luchtvaartmaatschappij wordt er ten onrechte met de haren bijgesleept.

Op Facebook is een foto te zien van Fly-Su.nl-eigenares Gaby Del Prado. De onderneemster prijkt er met een SLM-award voor verkoopagent van het jaar. Lachmising zegt tegenover de Ware Tijd dat de onderscheiding niet is toegekend aan Fly-Su.nl. Het betreft een onderscheiding voor het reisbureau Fly Partner. Wat is gebeurd, is dat Fly-Su.nl vluchten geboekt heeft via Fly Partner.

Wie bij Fly Partner boekte, ondervindt geen probleem. Ruim zeventig reizigers hebben daar geboekt. Enkelen zijn al in Suriname. Volgens Lachmising is het niet aan SLM om een illegaal reisbureau te verbieden tickets te verkopen. Dat is een zaak voor de Nederlandse overheid. Tickets kopen bij Fly-Su.nl is voor eigen risico. “Het ligt aan de reizigers zelf. Voor een paar tientjes minder hebben zij zich laten oplichten.”


11 REACTIES

 1. Makkelijk van SLM om te zeggen “Het ligt aan de reizigers zelf. Voor een paar tientjes minder hebben zij zich laten oplichten.”

  Mensen gaan er niet vanuit om opgelicht te worden en daarbij heeft niet iedereen branche ervaring om onderscheid te kunnen tussen echt en oplichterij.

  Die oplichters zijn professioneel en liegen de boel bij elkaar totdat je het gelooft.

  Het bericht van SLM toont geen enkele vorm van medeleven.

  Meer van dat na joe zaak, a né interesseer onoe!

  Bedankt SLM!


  Maak melding

 2. Zakelijk bekeken heeft SLM gelijk.
  Hoe wreed en wrang het ook is.
  Wij mogen onze ogen daar niet voor sluiten.

  Anders zal dit in de toekomst herhalen.

  Sommige zaken moet je niet uit handen geven waar jij je duur verdiende geld inlevert.

  Het kost bijna geen moeite om jouw tickets zonder tussenpersonen online te boeken.


  Maak melding

 3. George

  Je hebt weliswaar gelijk dat het online heel simpel is voor de meeste mensen, maar als je via een reisbureau boekt ben je niet duurder en je helpt de kleine man aan zijn loon!
  Daarnaast zijn criminelen zulke honden dar ze je ook online kunnen oplichten
  Bijv via een nepsite


  Maak melding

 4. Pico,
  Boeken via een reisbureau kost nog altijd € 25 administratiekosten terwijl de KLM site € 10 aan administratiekosten vraagt.
  Dus ben je € 15 meer kwijt.
  Maar ja je hebt gelijk als je stelt dat er mensen aan het werk worden geholpen die vaak genoeg geen werk zouden hebben, echter bij de reisbureau’s is er vaak sprake van de vrouw die meewerkt die vaan genoeg toch niet zou werken.
  Dus werkgelegenheid ja maar dan wel op een laag pitje de zogenaamde één pitter.

  En toch kies ik voor online boeken via de site van de KLM.
  Met de SLM heb ik eens gevlogen maar hierna nooit meer, hoeft ook niet wat mij betreft.


  Maak melding

 5. Zogenaamd was ik niet 2 uur van te voren op zanderij maar 1 uur van te voren, dan nog.
  Anderen overigen hadden mijn plek al ingenomen ws teveel verkochte ticket en vriendjes politiek, maar ik kon het gelach betalen.
  Schade ,een nieuwe dure ticket en met de volgende vlucht mee.
  SLm bedankt.


  Maak melding

 6. Het is niet de eerste keer zelfde pand maar door een hindustanse dame goede praatje en ja hoor na een paar dagen was het stil en waar is ze nu de grote vakantie nader oppassen


  Maak melding

 7. Ester van Duijn: Mee eens. Vlieg ook altijd met KLM.

  En met SLM….nee, al die chagrijnige gezichten van de crew…

  George D: Mee eens. SLM is niet verantwoordelijk.

  Er wordt gezegd: ‘Het betreft een onderscheiding voor het reisbureau Fly Partner. Wat is gebeurd, is dat Fly-Su.nl vluchten geboekt heeft via Fly Partner. Wie bij Fly Partner boekte, ondervindt geen probleem’.

  Áls deze oplichter werkelijk tickets gekocht heeft voor de passagiers en wat ik hier boven lees, is er wel een ticket uitgegeven, want Fly-Su.nl heeft vluchten geboekt via Fly Partner en als je bij Fly Partner hebt geboekt, ondervind je geen probleem.

  Pico: Mee eens. Het zijn waarschijnlijk mensen die niet op internet kunnen om een ticket te kopen, dus doen ze of laten het doen via een reisbureau. Aan een reisbureau kun je niet zien of die wel of geen oplichter is, maar een nepsite zie je heel gauw.. als je een site opent, zie je linksboven een groen slotje….en zo weet je dat een site niet nep is.

  Koop mijn ticket altijd online, al jaren, bij KLM. Bij een reisbureau betaal je extra kosten zoals Bigi Sma al zei. Deze zijn voor het personeel enz enz.

  Vind verschrikkelijk voor de mensen die opgelicht zijn, want je weet niet wat de reden van de boeking was.


  Maak melding

 8. SlM heeft makkelijk lullen. Ons kent ons. Nu doen alsof ze zo goed zijn. Nog steeds vliegen mensen terug met tickets van Fly- su. Bij SLM is er altijd wat. Dan is je koffer zoek. Of kapot. En je schadeloos stellen , ho maar. Je denkt je steunt je kondre mang. Een tikie wordt weer in je kont geduwd. Wat kost het SLM om te zeggen de gedupeerden kunnen tegen gereduceerd bedrag mee. Dan heb je en hou je klanten.Dong kauw


  Maak melding

 9. Indien er reizigers zijn die wat meer informatie willen. Fly-su.nl blijkt een voorloper of doorverkocht bedrijf te zijn van flypartner.nl En dat is de leverancier weer van de tickets aan Fly-su.n en volgens de woordvoerder van SLM een formele A-agent van de airline.

  Volgens de berichten is er gewoon een vervoersovereenkomst gesloten tussen de klant en SLM. Als de reiziger betaald heeft en Fly-su.nl heeft de tickets geboekt en pas later geannuleerd om geld op te strijken, dan wás er in ieder geval een overeenkomst. Die is niet in opdracht van de reizigers geannuleerd. Dan zouden flypartner en SLM nog steeds een oplossing moeten bieden voor de reizigers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.