Surinames minister van Financiën: we lenen als het nodig is

27
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 12 dec – “Wij zullen lenen als het noodzakelijk is.” Dit zei minister Gilmore Hoefdraad van Financiën in het parlement. Kritiek op het aanhoudend leenbeleid wuifde hij zo weg. Er is een begrotingstekort en dat zal worden gedicht. De regering wil in het komend jaar wat sneller extra geld verdienen. Onder meer zal wat onroerend goed worden verkocht.

Deze ‘activa’ zoals Hoefdraad ze omschreef, bevinden zich voornamelijk in Paramaribo. Het gaat om voor het overheidswerk overtollige waar. Hoefdraad verwacht ook wat meer te verdienen aan heffingen op onroerend goed van particulieren. De aankondigingen stuitten meteen op kritiek van de oppositie. Volgens Asiskoemar Gajadien (VHP) zei dat de regering weer eens laat zien dat ze de kluts kwijt is.

Een gedegen antwoord op de problemen waar het land voor staat, is er duidelijk niet. Gajadien ziet niet goed in hoe het land bestuurd kan worden met leningen. Hoefdraad zegt dat het tekort op de begroting geneutraliseerd moet worden. Er wordt gewerkt aan oplossingen. De parlementaire fractie van regeringspartij NDP wil weten wat verkocht zal worden. “Aan wie zal worden verkocht?”, vroeg fractieleider André Misiekaba.


27 REACTIES

 1. Wat gaan ze verkopen:
  1.STVS
  2.Telesur
  3.EBS

  Aan wie?
  China
  Saoedi-Arabië

  Het zou beter zijn als ze eerst corruptie gingen aanpakken.
  Courruptie is in Suriname nu meer een synoniem van “business”geworden.


  Maak melding

 2. In geval van leenmore hoefslag, is het altijd nodig te lenen.
  Dik zeug kan niet eens ademen tijdens een speech, zoveel eet het.


  Maak melding

 3. Waar houdt het lenen op? Wie moet al de leningen terug betalen met de rente?
  Gebouwen verkopen hoezo en aan wie?
  Onroerend goed belastingen heffen begin bij Bouterse en jezelf. Het volk uitbuiten om jezelf nog meer te verrijken daar zijn jullie mee bezig. Schandelijk gedrag van deze leeghoofden.


  Maak melding

 4. Wel wel wel, boefie spring samen et moordenaar bouta over bosjebrug brug dan is heel su verlost van jullie!
  Un fuck a herie mppppp kondre up!
  Die bouta lijkt wel op een lijk, hy maakt zich zelf op met foundation ma in werkelijkheid jo long!
  Opa bouta geef toe no dat j ziek bent!
  Hoe lang ga j die torie dokken???


  Maak melding

 5. Alles wat de klok slaat, hoor je geld lenen en nogmaals lenen. WANNEER gaat het eindigen ??????
  voordat die krabita handen ,gaan afzwaaien in 2020 (mei), laten die vervloekte beesten o.l.v. hoedraad g. ,een onnodige spoor van onherstelbare vernielingen in de economie van suriname.
  Suriname heeft goud en aardolie, maar de economie komt niet uit hun startblokken, waarom? ??? Omdat deze soort gasten als bouterse en hoefdraad geen management skill hebben, hun beleid begin s morgens wanneer ze wakker worden met de vraag; oh wat gaan we vandaag doen ? ?
  “Rotzooien en geld lenen ”
  Njang (N) – dringi (D) – prisiri (P)….deze soort balharen kunnen geen land besturen…


  Maak melding

 6. Ik snap niet dat de coalitie deze Hoefdraad zijn gang laat gaan.
  Kunnen ze niet zien dat deze man het land in een neerwaartse spiraal heeft geplaatst?
  Vanaf zijn aantreden eerst als president directeur van de Centrale Bank en daarna als minister weerspiegelt een neerwaartse gang.
  rara hoe kan dat? Ik denk dat zijn schoonvader lachend denkt “mik deng mang njang ka want na mi saka e terie neks anders”

  Aan RobG de vraag:
  Kun je dit handelen weerleggen met of zonder feiten maar niet met fabeltjes?
  RobG Sranang heeft je als econoom nodig mang waar ben je waar blijf je, jij als Boutist?


  Maak melding

 7. NDP-fractieleider André Misiekaba deelde maandag na een schorsing in De Nationale Assemblee mee dat de coalitie voorzichtig optimistisch is na mededelingen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over de begroting. De bewindsman heeft aangekondigd dat 350 miljoen extra inkomen gehaald zal worden via Ruimtelijke Ordening,

  Waardoor wordt Misiekaba optimistisch?
  Door het vooruitzicht dat er weer wat kan worden binnen geharkt in zijn eigen zakken van de nieuw af te sluiten lening.
  Neks is belangrijker dan hun eigen zak.

  Ik zag hem in de businessclass zitten vanuit Schiphol naar Suriname.
  Tsang kwam binnen met een dame (zijn vrouw?) en die zei “…. kijk André is er ook hij zit hier”
  Boi deze chinees lijkt de apengoden te aanbidden zo nederig klonk hij.

  En Misiekaba ging zitten en na een wijl slapen tot Zanderij niets.


  Maak melding

 8. Meneer Hoefdraad
  Er ligt een bak met geld onder uw neus. Ik heb dit al eerder aangegeven. Het is te vergelijken met het zoeken naar een straat; u rijdt de gehele dag en bent er bijna, om vervolgens weer huiswaarts te gaan.


  Maak melding

 9. Als ik deze man beluister begin ik te twijfelen aan de goede opvoeding die ik van mijn moeder heb gekregen. Het enige verschil is dat mijn moeder nooit het woord lenen maar borgoe heeft gebruikt.
  “John”, heeft ze een keertje tegen mij gezegd, “zorg ervoor dat je genoeg verdient om te kunnen leven en als je niet uitkomt moet je extra werken maar ga nooit borgen. Dat is de grootste fout die jij in jouw leven kan maken. Borgen zorgt er voor dat jij onbewust op een te grote voet gaat leven en daarin schuilt het gevaar. Vroeg of laat wordt je geconfronteerd met teveel bomen en door de bomen zie je het bos niet meer”.
  Wat zij precies bedoelde is dat jij door massaal te borgen het inzicht en overzicht in en van jouw financiële positie kwijt raakt.
  Ik heb echter nooit geweten dat dit zelfs kon leiden tot een verkeerde denktrant zoals die van onze heer Boefie. Noem het de leer van de economische school van Boefie. Die is het spoor in de Surinaamse geldstromen totaal kwijtgeraakt dat hij zelfs het tegenovergestelde van mijn moeder voorstelt: “John, als je financieel niet uitkomt: eerst borgen en dan pas geld verdienen”. Ik denk dat deze vrouw zich nu in haar graf keert.
  Vraag: heeft mijn moeder mij verkeerde lessen geleerd?. Het antwoord laat ik aan u over, maar wordt het nu geen tijd dat wij deze man, net als in die goede westerns films, eerst insmeren met pek, daarna een bad met kippenveren geven om hem tenslotte het land uit te jagen.


  Maak melding

 10. Aan het woord is geweest: 1 VHP Voorzitter tevens Fractieleider Chandrikapersad Santokhi
  2 VHP parlementariër Asiskoemar Gajadien en als derde VHP parlementariër Krishna Hussain Ali Mathoera.

  Als men deze drie personen goed hebt gevolgd dan kom je tot de conclusie dat deze liever hun mond hadden dichtgehouden. Het leek meer op een kruisverhoor. Vraag en kritiek gaan niet samen het is een of de ander.

  Je moet nagaan dat alle drie sprekers VHP` ers zijn geweest en langs mekaar vragen en beschuldigingen aan het adres van de minister bombarderen.

  Naar mijn mening is Chan niet een goeie aanvoerder anders hadden zij zich anders opgesteld.
  De minister heeft ze op een heel nette manier op hun plaats gezet.

  Ik heb echt geen bewondering voor Chandrikapersad Santokhi met zijn overige maatjes in de oppositie. Hij neemt altijd een houding aan als een politieambtenaar dat bezig is met verdachtmakingen.

  Het verstand is synoniem met het denkvermogen. De mate van ontwikkeling van dat vermogen is de intelligentie. En dit mis ik bij de parlementsleden van de oppositie. Rusland niet bijberekend.

  Bouterse en Santokhi verschillen echt niet veel, beiden hebben dezelfde gewapende mentaliteit. Ze komen moeilijk uit hun woorden en kunnen ook geen behoorlijk zin vormen. De een praat als een militair de ander als een politie. Weet je wie ook zo misselijk praat Eugene van der San. Ronald Venetiaan was een spreker.


  Maak melding

 11. Zoals beloofd zou deze regering veel beter zijn dan regering venitiaan.. echter tijdens venitiaan was het volk veel beter af . Exempre. Tijdens vene was de koers 1:280 srd. Je ontvangt p/m 2090 srd dus 2000/2.80 srd dat was het equivalent van 600 ++++. Euro’s. Nu is de koers 1:9. En je verdient 2000 srd. Dus 2000/9 is. 200++ euro’s. Zo deze regering heeft het volk 3 maal armer gemaakt. En wedden dat ze weer op ndp stemmen. Setisch van 7even probeerde het volk wakker te schoppen en daarom moest hij weg. En niemand van het volk sprong voor hem in de bres. Triest is. Dat. Echt Bouta heeft het echt beter gedaan dan vene. Betreffende verrijking van zich zelf en zijn aanhang en het volk lijdt er onder moeders die moeten gaan stelen om hun kinderen eten te geven …. Tja het volk heeft gekozen. Maxi fu opo kawna. Dani man fu liba.


  Maak melding

 12. maxi@ idd, maar vene was onder de plak bij balken ende. En was ptata, in al zijn passen rekenschap vershuldigd. Het enigste wat hij zelf in handen had, was de gronduitgifte. Vandaag de dag zit men als lord op hun eigen veranda; Te mijmeren, als er nog wat voor hun gaat overblijven. Grond gestript, van al haar waarde en trots, warmte en goud! Woestenij.


  Maak melding

 13. “Wij zullen lenen als het noodzakelijk is.” Dit zei minister Gilmore Hoefdraad van Financiën in het parlement.( in zijn hoofd gaat de gedachte zo door….hihihi.net zolang we aan de macht zijn om onze eigen belangen en dat van onze geliefde soso lobi didibri baas veilig te stellen en te garanderen, want hihi voor elke lening die ik afsluit mi e meki wang njang alszijnde lobby- en advies kosten, wiens mi na mini ster, ikke heb nooit genoeg aan geld en ook mijn baas niet, al moet het hele land en volk voor bloeden, neks no fout toch, zo houden wij onze oerdomme debiele idiote dwaas verworden paarse paria’s dagelijks voor, NEKS NO FOUT, met onze wanbeleid sa e meki deng dong ndpers schijt, hihi.)


  Maak melding

 14. Bezuinigen door verkoop onroerend goed is een 1 malige oplossing. Iedere econoom weet dat bezuinigingen op arbeidskosten een structurele oplossing is. Zo eenvoudig zijn problemen op te lossen.


  Maak melding

 15. Regering Bouta is het beste wat Suriname ooit is overkomen. Desi Bouterse is een kind van God, en de gelovige die tegen gods keuze is zal zwaar worden gestraft door God. God haat haatpredikers en schijnheilige mensen zoals Ludwig van Abrabroki. God zal jou wreed straffen Ludwig met je grote stinkbek, ook al ren je hard weg voor de straf van god, hij zal je altijd inhalen. Dan zal jij die Abrabroki nooit meer kunnen zien oelewapper.


  Maak melding

 16. Weer op de bedelbank. Het is geen We lenen.Jij leent en helpt Suriname nog dieper in de shit. Ezel. Welk land wil risico’s nemen om Suriname geld te lenen. Hoe zit het met het terug betalen? Gaan “We” aflossen met coke?


  Maak melding

 17. Lenen is totaal niet noodzakelijk. Er is esset in su waar hebben deze gasten op school gezeten???…..universiteit Blanda? ???…..domme koeien onderdrukking in denken of vrijheid in denken ..iemand uit het midden oosten of Azië ziet meer dan genoeg kansen in su en zal die middelen inzetten…..heb je een opleiding in het “rijke westen”dan zal het nooit.maar dan ook nooit goedkomen in Suriname stap af van je kennis die totaal niet de absolute waarheid is ….Europa en Amerika zijn al lang niet meer leading in de wereld stop het wheelen en dealen met het westen hun intenties zijn niet een van oprechtheid kijknaar het voorbeeld de Gouden Eeuw….negers die voor niks aan het werk zin gezet zonder rechten of wat dan ook en dan nu zeggen dat negers lui zijn …..wie heeft er daadwerkelijk voor die gouden eeuw gezorgd……laten weten het nu voor SURINAME doen zonder onderdrukkers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.