Suriname vraagt spoedlening bij Oppenheimer aan

41

PARAMARIBO, 12 dec – De regering heeft dringend minstens vijf en zeventig miljoen dollar nodig. Oppositieleider Chandrikapersad Santokhi (VHP) verklapte in het parlement dat aangeklopt is bij internationaal financierder Oppenheimer. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën had kort tevoren uitgepakt over de financieringsplannen van de regering. Over Oppenheimer was met geen woord gerept.

Het geld is kennelijk nodig om het gat te dichten in de begroting. De oppositie staat uiterst sceptisch tegenover de aanpak van de regering. “Ik geloof geen woord meer van wat deze minister zegt. Na de verkiezing is gezegd dat er een crisis is, dan komt er een stabiliteitsplan waarin van alles wordt beloofd, dan zal het goed gaan in 2017 op weg naar 2018”, zei Krishna Mathoera (VHP).

Uiteindelijk blijkt het toch maar uit te draaien op opnieuw een kredietaanvraag. Volgens Oppenheimer zelf wil de regering het geld voor het einde van dit jaar opnemen. De oppositie heeft vaker gewaarschuwd tegen het keer op keer aangaan van leningen. De kans is groot dat het geld niet terug betaald kan worden. Het land zal op gegeven moment zijn eigen huishouding niet meer kunnen financieren. Aan het lenen zal dan geen eind komen.


41 REACTIES

 1. ouwe rekeningen betaal ik niet en nieuwe rekeningen laat ik oud worden…aldus dr drs boefdraad…

  advies buro HOEFDRAAD….firma list en bedrog….

  gouden kerst is in aantocht…….

  nog 5…


  Maak melding

 2. de coalitie moet toch pagara’s en bombel kopen om oud en nieuw te vieren met hun achterban.
  Ook BB met zoutvlees en parbo bier moeten worden aangekocht om de achterban tevreden te houden.


  Maak melding

 3. Een downgrading van Suriname naar een superjunk status door Moody’s zit er aan te komen dus de vraag is , krijgen ze nog een lening ?
  Zo Ja tegen welke rente. De rente zal wel torenhoog zijn 20-25%


  Maak melding

 4. Misschien moest men eens wat ambtenaren ontslaan. Als je een winkel hebt en je verdiend net genoeg om vier medewerkers te betalen dan moet je er geen zes in dienst nemen. Dan ga je failliet.

  Het is wel duidelijk dat de Surinaamse overheid structureel te weinig inkomsten heeft om haar personeel te betalen. Er is dus maar één oplossing. Een maatregel die elke goede ondernemer zou nemen, inkrimpen personeelsbestand.

  Als elke ambtenaar voortaan een uur per dag langer werkt voor hetzelfde salaris kan alles gewoon doorgaan. Wie niet wil wordt ontslagen. Misschien dat de Chinezen werk voor ze hebben, maar dat zijn wel harde bazen.


  Maak melding

 5. Zo,boefdraad is nog niet klaar met lenen?!
  Die reken goochelaar gaat niks terugbetalen met rente.Hij zal dan intussen spoorloos verdwenen zijn en alle lasten zijn voor ons en ons nog te komen nakomelingen!


  Maak melding

 6. Hans@ Dan moet suriname al haar ambtenaren ontslaan. Naar hoor, maar het land is naar de censoren, platzak. Het land Suriname ligt op haar gat. Een kunu van het koloniaal bestuur.


  Maak melding

 7. Lenen, lenen en nogmaals lenen…. Elke dag weer een lening. Alsof boefje elke ochtend wakker wordt met de gedachte; waar kan ik vandaag aankloppen voor wat geld!!
  Het is precies als je geen werk hebt, maar toch moet eten en boodschappen doen…., dus kijken waar je kan gaan bedelen. Morgen zien we wel…..Triest, triest en zielig gewoon!!!!
  Maar ja, ik heb er niks mee te maken, ik woon niet in Su. (zou ook niet willen) en heb ook geen medelijden met het dom volk! Een volk krijgt wat het verdiend.En oppositie is gewoon voor de gein. Zogenaamd oppositie, alleen om elke maand zittend veel geld te ontvangen en op z’n tijd even wat blairen!!!!
  desie levenslang pres. Interesseert mij geen moer.


  Maak melding

 8. ADEKUS

  Ik stel voor dat ze bij de economische opleiding economie bij de Adekus een extra onderdeel bij het vak financiering moeten inlassen te weten: het vak “lenen”.
  Reden: niet alleen het economisch beleid van Suriname begrijp ik niet, maar ook van het leningenbeleid snap ik geen moer van.
  Toelichting: bij het vak financiering heeft een professor ons, de aanwezige studenten, een mooie college gegeven. Het ging om het aanvragen van een banklening voor een klant. Die man zei: het is menselijk dat men gauw geneigd is om water bij de wijn te doen en zo weinig mogelijk geld bij een bank te lenen. Als je bijvoorbeeld 2 ton nodig hebt is men, bang dat de lening wordt afgewezen, bereid om de financiële behoefte terug te brengen naar 1 ton. Wees niet menselijk maar zakelijk bij het aanvragen van een lening. Vraag het geld aan wat je echt nodig hebt want niets is zo storend dan om nu een lening van een ton te vragen en ook te krijgen om dan twee weken later bij de bank aan te kloppen met de mededeling:” Sorry, we hadden 2 in plaats van 1 ton nodig”‘.
  Op het gebied van leenkunde moet ik de heer Boefie een dikke onvoldoende geven, want deze man weet niet eens hoeveel geld Suriname nodig heeft om uit die financiële shit te komen. Het is lening op lening op lening.
  Wij raken niet alleen gestoord van dit amateuristisch leengedrag van Boefie, maar ook de geldverstrekkers.
  Dus Adekus, als lenen tot norm wordt verheven van de Surinaamse economie en politiek: leer dan aub dit vak goed aan de economie studenten. Dit ter voorkoming dat ze nationaal en internationaal afgaan als een gieter zoals onze heer Boefie.


  Maak melding

 9. tante Bea Vianen: Ik eet, ik eet tot ik niet meer kan.

  bedrieger Boefdraad: ik leen, ik leen todat het land niets
  meer kan terugbetalen en falliet is.


  Maak melding

 10. Wat Bouterse en Hoefdraad alvast moet doen is Valies, Berenstein, Santokhi, Somohardjo en Brunswijk op de veiling plaatsen.

  Deze gelukzoekers zijn, rovers en misleiders van land en volk.

  Pater Toon moet een toontje lager zingen en bij het begin beginnen.


  Maak melding

 11. Dit geld zal meer bedoeld zijn voor het betalen van de rente van de 550 miljoen lening.
  Is geld van die paar surinamers die hadden deel genomen in de obligatielening.
  Ze zorgen wel goed voor zich zelve.
  Nogmaals met dezelfde twee banken oppenheimer en scotia heeft de dochter van Chávez haar 150 milj verdubbeld . Is de rijkste vrouw van Venezuela
  . 150 werd 300 milj. Ook boor middel van de uitgifte van staatsobligaties indertijd.

  Denk maar na hoe ze dit flikken


  Maak melding

 12. Vele oprechte Surinamers vragen zich in gemoede af, hoe de toekomst er uit zal zien in 2020. Simpel, zevenmaal erger dan wat zich nu aan het voordoen is in het gehele land, te beginnen bij het hoofd van deze rovende paars criminele gekozen regering, dankzij de oerdomsten onder het volk, de ndper’s. Wie misdadiger is worde nog misdadiger van aard.


  Maak melding

 13. @@Hans van den Broek, velen hebben voor Bouterse gekozen om stemmen te winnen in ruil voor een baan en zie nu wat er gebeurd.

  -Er werd steeds geroepen dat het de schuld van de VHP/NPS is dat het zo slecht gaat in Suriname. Waar zijn deze gasten nu gebleven????

  Een stelletje idioten regeren het land van Suriname en ze denken allen alleen maar aan GELD.

  BREAKING NEWS:

  PARAMARIBO – Het VOS-directeurenberaad vraagt minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur om binnen vier en twintig uur publiekelijk de uitspraken te rectificeren die hij vorige week deed in De Nationale Assemblee en op een persconferentie. “Het getuigt van goed fatsoen dat u de onwaarheden rectificeert”, luidt een zin in de brief die is getekend door zevenentwintig Vos-directeuren.

  Dit besluit heeft het beraad maandag genomen tijdens een spoedvergadering. Het collectief van directeuren stelt dat de bewindsman bewust een vertekend beeld heeft gegeven van de directievoering en het functioneren van leraren binnen het onderwijs en in het bijzonder binnen de Imeao-scholen.

  De directeuren stellen dat de minister de leraren onterecht in een kwaad daglicht heeft gesteld. Zij noemen de uitspraken aantasting van de integriteit van de leraren en het ten grabbel gooien van hun goede naam. “Dit is onacceptabel. Alle consequenties voor het nalaten van bovengenoemde eis zijn voor rekening van de minister”, stellen zij hard.


  Maak melding

 14. Ik had nooit geweten dan een regering zoveel kon roven van het volk en de puinhopen ongestraft voor de volgende regeerders achter kon laten. Dit heeft het volk ook niet gewild.

  Suriname zal nooit goed komen de groepje vernietigers is groter dan de groep opbouwers.


  Maak melding

 15. =Beste mensen, ik zal een stukje uitspraak van Hira voor jullie pennen. Allereerst wil ik doorgeven dat deze man jaren in Nederland heeft gewoond en in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit. Hij is op zijn ziel getrapt en nu kraait hij alleen maar rotzooi uit. Hij dacht dat men hem aanzien zou geven. Gelukkig maar niet.

  Verder gebruikt hij woorden die precies passen in de lijn van Bouterse, dit zonder dat hij het in de gaten heeft. Bouterse houdt nu het volk in zijn greep, en zijn voorouders waren SLAVENMEESTERS in Suriname. Deze man Hira is echt laf. Lees zijn woorden maar:::::::

  =Je vraag je af:::Hoe is het mogelijk dat 42 jaar na de onafhankelijkheid van Suriname een Hollander gaat bepalen welke nabestaanden van 8 december wel of niet een krans mogen leggen in Fort Zeelandia, en je realiseert je dat hij handelt in de geest van zijn voorouders die het Surinaamse volk eeuwig lang pijn en verdriet hebben bezorgd, Inheemse land gestolen en inheemsen hebben vermoord. 350 jaar slavernij.


  Maak melding

 16. Veel Surinamers vragen zich in gemoede af:
  Gaan ze vanuit Nederland nog dozen voor ons sturen?
  Ik vraag dit omdat wij hebben gestemd op de NDP en nog steeds schreeuwen “nog 5”.
  Zullen ze in Nederland ons blijven steunen ondanks onze koppigheid en dommigheid?


  Maak melding

 17. “Misschien moest men eens wat ambtenaren ontslaan”.

  @ Hans :niet misschien, maar gewoon doen.
  Om de beginnen de 13 die een shit plan hebben opgesteld over toerisme in SU.

  “Nationaal Strategisch Toerismeplan voor Suriname”.


  Maak melding

 18. Oma nanga opa taki, de gehele ndp regering van hoofd tot teen is een ware financiele vloek voor land en volk. Kunnen die oerdom bezeten paars verworden paria’s nog steeds geloven in dit paarse onding olv didibri. Nooit gaan ze het begrijpen, die oerdomme ndper’s want in hun hoofden zijn hun hersen paarse verschrompeld tot een peperpitje. Sari tori.


  Maak melding

 19. =Wat erg toch::::al twee jaren heeft de overheid NIET betaald voor die kerstboom die op het onafhankelijkheidsplein werd opgezet. Zou dit toch gebeuren dan komt het van particulieren.

  Mie-si-ka-ba had toch geroepen dat anderen jaloers zijn op deze regering????

  Binnenkort ga ik naar Suriname dan zal ik zelf ook na gaan of die boom er staat.


  Maak melding

 20. Bouta gaat roeli’s uit zijn reet betalen!
  Gouden kerst voor bouta moordenaar net een Afrikaanse leider leven op grote voet terwijl zijn volk pinaart!
  Hoe kan deze man slapen sjonge????
  Als mang bouta tarieven su na faillissement!


  Maak melding

 21. Fijne dagen toegewenst aan alle recht geaarde Surinamers ondanks de leningen dat nooit terug betaald zullen worden.

  RobG is vrolijk graag aan de lijn! Sranang mangs zijn la gee stervelingen.


  Maak melding

 22. De minister leent geld om weer te laten stelen door Bouterse en zijn handlangers want die 1.3 miljard USD die als reserve uit de Staatskas gestolen is was niet genoeg.Het land is failliet en kapot gemaakt door die domkop Bouterse.Ik heb geen medelijden met het volk want als je voor een moordenaar en domkop kiest als president is vragen om problemen en dat hebben ze nu in Suriname.


  Maak melding

 23. Hoe gaan de volgende generaties ooit deze schuld afbetalen?

  Tegen die tijd zijn de goudaders droog, land ontbost en wateren vergiftigd.

  Welke vormen van inkomsten zijn er nog?

  Toerisme? Er zijn veel interessantere en veiligere landen dan Suriname met al die roofovervallen.

  De slimme jonge generatie zal in buitenland studeren en blijven werken en het ander deel zal simpelweg pienaren.

  Suriname ooit het rijkste land van Zuid Amerika ook was het een kolonie. Nu onafhankelijk en zogenaamd trots maar bijna bankroet en een tweede Haïti.

  Triest!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.