vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Van Suriname houden is ook corruptie en drugshandel bestrijden’

‘Van Suriname houden is ook corruptie en drugshandel bestrijden’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 dec – “Van Suriname houden is ook corruptie en drugshandel bestrijden.” Dit zei parlementariër Krishna Mathoera (VHP) tijdens het begrotingsdebat. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken had kort tevoren een warm pleidooi gehouden voor het Surinamer zijn en voelen. Pollack-Beighle wees onder meer op het met waardigheid uitdragen van Suriname. Mathoera vindt het prima en onderschrijft het zelfs.

Het is ook waar zij voor staat. “Maar vaderlandsliefde betekent ook het bestrijden van alles wat verkeerd gaat in het land”, aldus Mathoera. Pollack-Beighle pleitte ook voor een betere mentaliteit en benadering van alles wat Suriname aangaat: “Zeker wat jonge mensen betreft en het gebruik van sociale media. We zullen het zelf moeten doen, niemand zal het voor ons doen.” De diaspora heeft een belangrijke rol.

Gerekend wordt op de inzet van deze Surinamers of buitenlanders met Surinaamse achtergrond. Vandaar ook het project Mapping of the Surinamese Diaspora. Websites zijn geactiveerd in Nederland en de VS. Frans Guyana volgt binnenkort. Online kan een formulier ingevuld worden en de eigen expertise worden aangegeven. “Visserij, ICT en onderwijs zijn voor ons van het grootste belang”, aldus Pollack-Beighle.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Hoe gaat men of kan men de drugshandel bestrijden met een onberechte bij verstek veroordeelde drugsbons aan de macht wiens zoon voor drugssmokkel vast zit in de VS. Waar ene Lon, ook een bij verstek veroordeelde drugscrimineel aast op het presidentschap. Oma nanga opa taki, dit is weer de zoveelste ndp mop als voer voor het gros der oerdomme debiele dwaze idiote paars verworden ndper’s.


  Maak melding
 2. Bouta wil de komende verkiezingen weer winnen desnoods weer met fraude omkoperij etc. Vandaar die grote drugsvangsten.
  Wat een president die vervloekt bouta!
  Ik schaam Mij diep diep diep als surinamer!


  Maak melding
 3. Wat dat betreft was advokaat Spong tijdens zijn betoog op 8 December in een Amsterdam’s kerk heel duidelijk, levenslang voor deze gewetenloze moordenaar.


  Maak melding
 4. Hallo Yildiz.Wanneer ga jij inzien dat Gezondheidszorg en onderwijs op de eerste plaats staan? Weet jij wel waarover jij het hebt. Mw wijsneus spelen maar geen kaas hebben gegeten wat de hoogste prioriteit heeft. Wie ziek is kan geen arbeid verrichten.Wordt wakker.


  Maak melding
 5. Ik heb de antwoorden van de minister van buitenlandse zaken vanmiddag live beluisterd en deze minister kreeg van de aanwezige parlementariërs terecht een compliment. Duidelijk en rustig vertelde zij haar verhaal bestaande uit allerlei antwoorden op vragen die gesteld zijn. Terecht merkte men op dat het wenselijk is dat alle ministers zo duidelijk uitleg geven. Je behoeft het niet met haar eens te zijn maar om deze dame te horen, en zien, spreken was een verademing. Van mij daarom een groot compliment.


  Maak melding
 6. Een aardige minister die rustig praat en Faillissementsregiem volledig ondersteunt !

  Die niets laat weten als het Paarse regiem de Procureur-Generaal bedreigt !

  Die niets laat weten wanneer een strafproces, openlijk wordt gesaboteerd door het Paarse regiem !

  Die haar mond houdt wanneer ten onrechte wordt medegedeeld door het regiem, dat de Veiligheid van de staat in gevaar is, en de Grondwet wordt misbruikt !

  Die stil zit en zogenaamd niet weet dat Onze Staatsschuld reeds meer dan TIEN MILJARD bedraagt ! En dat de schuld dagelijks wordt VERHOOGD door de leningen-ziekte van dit Paarse regiem. PE A MONNI DE !

  Dei niet eens de PG vraagt een diepgaand onderzoek in te stellen naar de eventuele malversaties bij de aankoop van het ambassade-gebouw te Parijs !

  Tjaaaahhh, zo een “minister” is inderdaad een

  V E R A D E M I N G,

  terwijl A SMA E WEIGER FU SJIE A PAARSE CORRUPTIE

  NANGA A PINA INI SANG PAARS E POTI A HERI

  SRANAN VOLK !


  Maak melding
 7. Als wij het moeten doen,zal dat lang duren voor we beginnen.Het is voor velen onvoorstelbaar op welke grote schaal de chinezen aan houtkap doen.Wij waren al te dom gebleken om wat bomen te oogsten en te verkopen.
  Om wat te doen,is het nu al aan de late kant.Alleen al de chinezen uit het land krijgen,wordt een hele klus.


  Maak melding
 8. Wat een verademing zijn deze gasten,die gelieerd zijn aan deze paarse corrupte bende,die alleen maar ja kunnen knikken, en verder niks in te brengen hebben.


  Maak melding
 9. We zijn allemaal trots op Suriname. Daarom zijn we in 1975 en daarna massaal het land uitgetrokken. Om de Surinaamse trots tenminste in het buitenland te bewaren, want in Suriname zijn alleen nog enkele heethoofden trots op het huidige Suriname.


  Maak melding
 10. @ Fierra

  Achteraf gezien hebben deze mensen die het land de rug hebben toe gekeerd toch gelijk of niet in jou visie ?
  Van mij hebben ze gelijk, want je ziet zelf wat voor ellende daar nu heerst !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES