zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieReizigers naar Suriname gedupeerd door reisbureau

Reizigers naar Suriname gedupeerd door reisbureau

-

Does Travel - naar Suriname

In Amsterdam zijn tientallen reizigers naar Suriname gedupeerd door reisbureau Fly-Su aan de Bijlmerdreef in Zuidoost. De gedupeerden, die de feestdagen in Suriname wilden doorbrengen, hadden tickets naar Suriname geboekt bij het bedrijf, maar hebben die nooit ontvangen. Voor de etalage van het bedrijf hangt sinds vandaag een handgeschreven briefje met ‘failliet’ meldt AT5.

Volgens de zender gingen tientallen boze klanten vandaag naar Zeeburg om verhaal te halen bij de eigenaar van het reisbureau. De gedupeerden zeggen dat het reisbureau de afgelopen dagen nog gewoon geld aannam voor tickets naar Suriname. Zij vermoeden dat ze zijn opgelicht en trokken daarom naar de woning van de eigenaar op Zeeburg.

Een van de mannen die verhaal kwam halen heeft begrepen dat er 65 gedupeerden zijn, maar vermoedt dat het nog veel meer zijn. Lees verder bij AT5.

opening
Fernandes Express
BODO Party

29 REACTIES
 1. weer een zwartepiet die de boel heeft opgelicht. deze kaolo blaka mangs weten geen zaken te doen. ze willen snel rijk worden. schaamteloze parasiet is zij. nu zit deze parasiet in su wand haar moeder is 25 december jarig gaat ze feest geven bij torarica met geld van gedupeerden die nu niet met vakantie kunnen. rund schaam je je niet.


  Maak melding
 2. Pure oplichting van deze ongeschoolde vrouw. Laat dit een les zijn voor velen. Ik boek altijd rechtstreeks bij de SLM of KLM hoofdkantoor Cash. Krijg mijn tickets meteen. Zo zie je maar weer je wordt genept met mooie praatjes en weg geld.Dit is te gek voor woorden. Hoop dat de gedupeerden hun geld terug krijgen. Sarie Torie.


  Maak melding
 3. Djogo joe achterlijke koe wasrom zeg je niks van vkv die ook het zelfde gedaan heb , was een ka sjouwer dasr heb ik je niet over gehoord maar nu kom je hier mensen voor zwartepiet uitmaken .wst voor ka sranang mang ben je ??? Of oja als het je goed uitkomt dan pas ben je sranangmang toch ??? Your pice of shit.


  Maak melding
 4. Hoe makkelijk is het tegenwoordig om vanaf je computer je reis te boeken , te betalen en zelf nog je stoel online uit te zoeken en in te checken. kortom je hebt geen reisbureau nodig !!! Doe het gewoon zelf dan weet je zeker dat je geld niet in rook opgaat. Het is wel heel kwalijk wat dit reisbureau aan leed en verdriet veroorzaakt. Foei toch !!!!!


  Maak melding
 5. Men kan toch failliet gaan? Zelfs grote banken als ABN-AMRO en ING gaan failliet. Alleen worden ze dan door de staat in stand gehouden. De gedupeerden moeten zich dan ook tot de staat wenden voor instandhouding van die reisbureau. Dan krijgen ze hun ticket wel.


  Maak melding
 6. Surinaamse reisbureaus staan berucht om het frauderen.
  Dit is de zoveelste keer dat ik dit lees via verschillende media.
  Meestal gaat het om hindustanen die met het geld van de reizigers er vandoor gaat. Ook nu weer is het een hindustaanse die mensen heeft opgelicht.

  Dat is voor mij de reden dat ik nooit via een Surinaams reisbureau tickets koop.
  Tegenwoordig is het zo makkelijk om online je tickets te kopen en andere zaken te regelen.

  Heel naar voor de mensen die hun geld zijn kwijtgeraakt.
  Ze hadden uitgekeken om samen met de familie de feestdagen in Suriname te vieren.

  Ik hoop dat deze mevrouw in de kraag gevat en gestraft wordt.


  Maak melding
 7. @Jiyani,

  ABN-AMRO, Rabobank, ING, SBS enz worden gerund door hoog opgeleide blanken. Toch gingen ze failliet of gaat er regelmatig wat mis en krijgen ze miljarden boetes van de Amerikaanse overheid. Omdat ze fraudeerden!!


  Maak melding
 8. Btw, zelden of misschien wel nooit is een bankdirecteur de gevangenis in gegooid wegens fraude, mismanagement, oplichting enz. Integendeel, misschien krijgen ze een gouden handdruk mee.
  Misschien moet deze mevrouw ook afgekocht worden met een gouden handdruk.


  Maak melding
 9. @ Jiyani

  Oplichters is niet kleur aan gebonden, en goedkoop is vaak duurkoop !

  @ Fierra
  Voor zover ik weet is de ING nooit failliet gegaan, jij weet het misschien beter. ( ik ben al 52 jaar klant van ze )

  @ Fredyyy

  Niet iedereen is in het bezit van een PC, dus zodoende.
  En je kan niet van iemand gezicht lezen dat hij / zij een oplichter is, en failliet gaan kan ook gebeuren.
  Ik vind het jammer voor de gene die daar een reis hebben geboekt !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 10. @ J. Zwartmans,

  Wanneer ik zeg dat de meeste roofovervallen waarbij slachtoffers ook worden mishandeld, verkracht en zelfs vermoord, gepleegd worden door ‘marrons’ dan ben ik ook eerlijk om te zeggen dat de meeste fraudeurs van reisbureaus te vinden zijn onder de hindustanen.

  Wat huidskleur betreft, ik kijk op niemand neer met een donkere huidskleur. Voor mij is een goed karakter belangrijker dan al het geneuzel om huidskleur.
  Mijn familie is een mengelmoes van licht getint+ tot donker+ getint. Verder bestaat mijn familie niet alleen uit hindustanen en daar ben ik trots op.


  Maak melding
 11. @ Fierra,

  De ING is nooit failliet gegaan, maar verkeerde wel in nood en heeft de overheid de ING een lening gegeven, die ook al is terugbetaald. Ik ben al bijna 20 jaar klant bij de ING.

  Het is een schande dat bankdirecteuren de hand boven het hoofd is gehouden. Nog schandelijker is dat het bepaalde directeuren zelfs met een gouden handdruk mochten vertrekken.
  Dat de fikse boetes hebben gekregen is ook een vorm van straf.

  Zo horen fraudeurs van reisbureaus ook gestraft te worden. Ze hoeven van mij niet achter de tralies te verdwijnen, maar ze moeten het geld aan de gedupeerden terugbetalen en mogen ze nooit meer een bedrijf beginnen.
  Zulke mensen zijn nooit meer te vertrouwen.


  Maak melding
 12. @ Jiyani

  Daar heb je gelijk in, maar in alles heb je uitzonderingen.
  Niet alle Hindustaanse reisbureau´s zijn het zelfde, ik boek mijn reis bij Ramesh Travel, of bij de andere Hindustaanse
  reisbureau´s nooit problemen mee gehad !!!
  Het enige waar ik altijd op let is, of ze bij de ANRV aangesloten zijn, en dat is voor mij al voldoende om daarmee zaken te doen. Wat de roof overvallen betreft het volgende ; niet alle daders zijn Marrons, vergist je daarin niet.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 13. J. Zwartmans schreef: “Wat de roof overvallen betreft het volgende ; niet alle daders zijn Marrons, vergist je daarin niet”.

  Maar ik heb ook nergens geschreven dat alle roofovervallen gepleegd worden door ‘marrons’. Wel dat de meeste enz.

  Zo heb ik ook geschreven dat de meeste hindustanen frauderen als het gaat bij het boeken van reizen. Het geld verdwijnt in hun zakken en ze vertrekken daarna met de noorderzon.

  Omdat men niet goed leest ontstaan heel vaak misverstanden en gekibbel.

  Van J. Zwartmans zeg ik wel dat hij juist gekibbel vermijd.


  Maak melding
 14. FAF MI DANG ???????

  BUITENLANDSE drugsbazen teisteren Sranan ????

  BUITENLANDSE banken gaan toch ook Failliet ?????

  BUITENLANDSE Zorgverzekeringen werken ook niet altijd even goed ??

  BUITENLANDSE politici zijn soms ook CORRUPT ???

  BUITENLANDSE staatshoofden hebben toch ook GEMOORD ???

  BUITENLANDSE infiltranten saboteren toch ook elders de Rechterlijke Macht ???

  BUITENLANDSE regeringen hebben toch vaak ook een TORENHOGE MILJARDEN-STAATSSCHULD ???

  BUITENLANDSE Regeringen SLUITEN TOCH OOK ELKE DAG MILJOENENLENINGEN ????

  FAF Yu PAARS KONDRE DANG, YU KONDRE FAILLIET, ALLA SMA INI A KONDRE E FAYA, DENG SKEER !


  Maak melding
 15. Ik ben 70 en reis jaarlijks en wel 3 tot 4 keer per jaar. Dit is mij nooit overkomen.
  Waarom? Omdat ik al mijn reizen direct online boek en als het een verzorgde reis is ja dan altijd via reisbureau’s die aangesloten zijn bij de ANVR.
  Probeer steeds te boeken bij de grote en bekende bureau’s zoals TUI etc.
  Niet dat deze niet failliet kunnen gaan maar je wordt wel schadeloos gesteld.


  Maak melding
 16. @ Zwartmans,

  Wel oppassen, ik heb ook de fout gemaakt. Had een reis geboekt naar Lanzarote, de boekingskantoor was wel lid van ANVR maar de reisorganisator niet deze was een buitenlands bedrijf in Duitsland en die zijn niet aangesloten bij ANVR. Ik had een klacht over kakkerlakken in het restaurant, maar kon geen beroep doen bij ANVR.
  Heb geen schade vergoeding gekregen andere op het complex die hebben direct van hun reisleider compensatie gekregen. Ze hadden deze reis via een Nederlandse reisorganisator geboekt !!!

  Dus goed opletten of de reisorganisator ook lid is van ANVR !!


  Maak melding
 17. Boekingskantoor en reisorganisator zijn verschillende organen, let daar op !!!
  Boekingskantoor kan wel lid zijn van ANVR maar de buitenlandse reisorganisator zijn dat niet.

  Dus let goed op. Ik ben bezig met mijn rechtsbijstandsverzekering maar ze geeft me weinig kans van slagen voor schadevergoeding.


  Maak melding
 18. @ Jiyani

  Dat heb je goed gezien, ik hou niet van djugu djugu, voor mij is ieder individu gelijk, alleen anders gekleurd.

  @ Bigi sma

  Groot gelijk.

  @ Kakalaka.

  Dan heb je echt pech, zie bijdrage van Bigi sma !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 19. Een annuleringsverzekering is ook goed om te hebben en goed nagaan hoe het precies in elkaar zit als je niet meer naar de bestemming wil vliegen. Hoeveel ticketprijs krijg je terug.

  Ook is goed dat SuriNeds als ze naar Suriname vliegen bij de KLM boeken, waardoor ze de garantie hebben bij een onderneming die in Nederland is ingeschreven en onder die wetgeving ook valt en ook gemakkelijker is om je zaken aan te vechten. Als je een advocaat nodig hebt in Nederland, ook als je een rechtsbijstand verzekering hebt.

  Bij buitenlandse vliegmaatschappijen wordt het aanvechten lastiger.

  Ook als je op een luchthaven waar ter wereld strand, niet terug kan vliegen naar Nederland door wat voor reden, zal de KLM de kosten moeten vergoeden.

  Op reis gaan moet je bankrekening wel over meer dan voldoende saldo beschikken, vooral als je niet afhankelijk wil zijn van onder de maat op lossingen. Als je op de luchthaven moet wachten, ok, maar als je pas over één dag of dagen terug kunt vliegen zal de KLM moeten dokken en hoef je geen genoegen te nemen met ver onder de maat.

  Triest wat deze reisorganisatie en de SuriNeds is overkomen in een online tijdperk.

  Pondo né seri moro, no na strin in de bil.

  Sterkte aan al de slachtoffers.

  Zal een bepaalde soort van de SuriNeds hieruit een zeer wijze les geleerd hebben? Want sommige volksstammen leren het never, nada, nunca, nooit, notie, nul, het blijft bij hen negatief. Ze lijken heel veel op van de achterban van de paarse kakkerlakken. Hai Baja, Vooruitgang no dé!, Ding (h)e(a)de no soso gersie Coronie Kronto, maar tranga morro datie.

  Sari (his/her)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. Waren surinamers maar ook zo vlot wanneer ze moeten protesteren tegen zwarte piet, maar nee hoor, feesten en wassies doen is belangerijker voor een Surinamer. Laat dit een straf zijn. Waardeloos volk.


  Maak melding
 21. Men wilt op vakantie, maar ze hebben GEEN geld.
  Wat doen ze? Elke maand geven ze een aanbetaling. Dit is iets uit het jaar kruik.
  Als je geen geld hebt, dan moet je thuis blijven. En niet kosten wat het kost naar Su gaan.
  Tegenwoordig heb je internet. Boek je vakantiereis via http://www.klm.nl en niet via een reisbureau en vlieg niet met SLM.


  Maak melding
 22. Als ik de reacties goed lees en begrijp kom ik opmerkingen tegen die discriminerend en racistisch gestoeld zijn. Daarom begrijp ik in Godsname niet waarom mevrouw Sylvana Simons steeds haar grote waffel in Nederland opendoet en niet in haar geboorteland waar racisme en discriminatie ingeworteld is. Sylvana, ik zou zeggen ga terug naar Suriname en vecht je vete daar uit !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES