Nationaal Strategisch Toerismeplan voor Suriname

30
Nationaal Strategisch Toerismeplan voor Suriname

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme in Suriname heeft tijdens de Nationale Toerisme Conferentie eind vorige maand, een Strategisch Toerismeplan aan de samenleving gepresenteerd. In dit plan is de strategische richting voor toerisme voor de komende 10 á 20 jaar aangegeven. De input van de publieke en private sector was doorslaggevend om te komen tot het opstellen van een Nationaal Strategisch Plan voor Toerisme. Minister Ferdinand Welzijn(FOTO) heeft onlangs weer benadrukt dat toerisme economische groei kan stimuleren en banen kan creëren, een belangrijk aspect voor het welzijn van de samenleving.


30 REACTIES

 1. Aaiiiii. Gezin de multiculturele samenleving van su zie ik hieR alleen maar zwarten die door de overheid bevoordeeld worden in een functie.
  Jammer maar het heeft geen slagings kans.

  Tjee


  Maak melding

 2. Mi mofo, je neemt de woorden uit mijn mofo! Dit gedoemd te mislukken, ik snap echt wat ze lullen met toerisme. Er is geen moer te doen in su. Ik probeer jaren al een vergunning te krijgen voor een project voor een rest. Je wilt niet hoeveel ik moet bedelen en smeken. 3 jaar later ben ik nog armer geworden en ik geef het op. Allemaal dieven!


  Maak melding

 3. Wat lult die schijt smoel welzijn weer over,!
  Hij loopt simpel weg achter de feiten aan.
  Wat hij eigenlijk bedoeld; is dat die straat rovers en drugscriminelen een houding dus de “strategieën ” de opstelling dan hebben genomen om de toeristen te beroven en tenslotte te vermoorden.
  Alleen maar stemming makerij. ..that ’s it..
  ik blijf in kouru tata, kan veilig schaatsen en skiën. Al breek ikmijn poten eerste hulp is altijd snel…


  Maak melding

 4. Als de toeristen deze foto zien, dan denken ze dat het een plan is van Zambia of Ghana. Op de foto staan geen enkel Javaan, Chinees,Indiaan,Hindoestaan en toch vindt men dit plan strategisch. Over de inhoud praat men niet.
  1.Strategisch moet je eerst zanderij aanpakken. Als de passagiers binnen komen. Vrienden krijgen bij paspooort controle voorrang.Ouderen staan in de rij en soms vallen ze flauw.
  2.Pak het mileu aan (schoon SU). Al die plastic flessen op straat en in de lozingen.
  3.Rovers die de vrije hand hebben.
  4.Straten/wegen die nooit onderhouden worden
  5.Een strand voor de toeristen
  6.Betaalbare vliegtickets.
  7.Een multiculturele buitenlandse beleid. Wij wonen in SU en niet in Afrika , Indonesia of India.


  Maak melding

 5. De vraag is wat een toerist in Suriname te zoeken heeft. Geen stranden, geen unieke zaken, geen architectonische hoogtepunten, geen bijzonder aantrekkelijke natuur, geen op toerisme ingestelde infrastructuur en geen bezoekersvriendelijke cultuur.
  De enigen die belangstelling zullen hebben zijn ecotoeristen, maar dat brengt geen miljoenen op.
  Suriname is feitelijk een groot moeras met achterliggend bos dat geleidelijk aan gesloopt wordt en naar China wordt getransporteerd. Ecotoeristen zullen waarschijnlijk geschokt naar huis terugkeren.

  Heeft de conferentie dus al bedacht waarmee ze de toerist naar Suriname gaat lokken, of is men weer aan het dromen van gouden bergen die nooit komen? De concurrenten van Suriname die vergelijkbaar, en meestal meer, te bieden hebben liggen inmiddels al honderd jaar voor op Suriname.

  Het enige unieke van Suriname is de culturele verscheidenheid, maar aan de foto te zien is dat nog niet doorgedrongen bij de organisatoren van de conferentie. Een witte Gloria Dekker zou spreken van black privilige en black supremacy.


  Maak melding

 6. Kijk maar goed naar de mensen op de foto…..Als deze mensen de mensen op Zanderij aanspreken hoe ze moeten omgaan met aankomende en vertrekkende passagiers, dan zou ik wel in geloven ja….maar jah, ze lijken op de mensen die op Zanderij werken die je paspoort moeten stempelen, dus, denk ik,zullen weinig van bakken…….Hoop dat het ze lukt! ……..Suriname en Toerisme gezien de criminaliteit!?!?!……….Uhm…nope


  Maak melding

 7. @ Wan pipel

  Mee eens wat er allemaal op Zanderij. Mijn ouders stonden in de rij van 60+….ze moesten aan een kant, omdat er ‘mensen’ langs moesten om hun paspoort te stempelen…Deze mensen waren, volgens mij, met vervroegd pensioen, want ze waren nog niet eens 30!!! Maar omdat ze de stempelaars op Zanderij kenden, hoefden zij niet in de rij te staan. En oh ja, ze leken ook op elkaar!!!


  Maak melding

 8. Deze foto is speciaal gemaakt voor het AfriKA museum.

  een aantal punten uit het plan: Gratis Beroving; voor touristen worden de prijzen minimaal verdubbelt; alle vuil/afval op straat gooien


  Maak melding

 9. Als ze maar niet denken dat we nederig gaan doen!!!!!!!
  Service verlenen is niet nederig zijn, maar klanten binding???
  Suriname is een mooi land voor jongen avonturiers, geen eco
  Toerisme, die krijgen een hart stilstand als ze zien hoe jullie je land verwaarlozen,.
  En dan een stuk zelf discussie hoe je met je buitenlandse valuta omgaat, niet proberen snel te worden want dat gaat je niet lukken als het geld draait.
  Jopie Adolf Pengel airport, afhandeling is aller belaberds.
  Bevordert niet het toerisme, de luiheid straalt er van af, de eerste indruk, ken je dat.????
  Corruptie uitbannen nu meteen, het is te walgelijk voor woorden zoals de Surinamer denkt als het om een graantje mee pikken gaat.
  Visitekaartje afgeven dat is belangrijk


  Maak melding

 10. Mijn eerste keer in Su, stonden we in een enorm lang rij om de paspoort te laten stempelen.

  Nadat we dichter bij het loket naderden, begreep ik waarom het zo lang duurde.

  De djoeka meid die stempelde had totaal geen interesse in snel afhandelen, sterker nog, ze keek niet eens naar de rij, of mensen die gewoon snel naar hun hotel willen na de lange vlucht. Suriname zou een paradijs zijn zonder djoekas en creolen.


  Maak melding

 11. Dit is echt geen reclame om toeristen aan te trekken. Bepaalde type mensen zijn niet geschikt om een dienende rol te spelen. Het klantvriendelijk zijn, het vriendelijk zijn en mensen willen “dienen en bedienen”. Het draait erom om toeristen een goed en fijn gevoel te willen bezorgen.
  Nee, er zijn mensen die dat niet inherent in zich hebben.

  Toen ik weer voor de zoveelste keer weer minstens 24 uur vertraagd was om weer terug te gaan naar Ned, en dit aangekaart te hebben bij de manager van SLM (dus bij het cabinepersoneel), viel het bij de man niet in goede aarde. Het heeft een haartje gescheeld of die man had mij neergeslagen. Ik zal maar niet beschrijven hoe hij eruit zag. Een goed verstaander heeft maar een halve woord nodig.
  Vanaf die dag vlieg ik nooit meer met de SLM.


  Maak melding

 12. een heel groot deel van de leningen zal weer in deze projecten gestopt worden om via een omweg weer in de zakken van deze gekleurde gezelschap te verdampen. met corruptie aan te pakken zal suriname meer verdienen dan met dit klucht gebeuren.
  over de foto volgende keer zetten ze een paar Hindostanen en Javanen van de tuinafdeling op. tenminste als ze die in dienst hebben ook dat nog.


  Maak melding

 13. De regering van NDP IS VERVLOEKT niets gaat lukken,toeristen ga ergens anders met vakantie ,suriname is onveilig en levens gevaar lijk dank zij de NDP…Zo lang die vervloekte NDP,ers a/h regeren ,gegarandeerd gaat achter uit,meer over vallen en moorden …En alleen maar geld over al lenen…sari tori


  Maak melding

 14. Op de foto zie je geen afspiegeling van de maatschappij.
  Toerisme in Suriname is nog prematuur. De prijzen voor eco-toerisme is onbetaalbaar voor buitenlandse toeristen. Schandalig. de stad is smerig overal ligt troep, op de stoep moet je oppassen voor gaten en boven je hoofd moet je ook goed in de gaten houden, er kan zo een zinkplaat naar beneden donderen. In de stad ter hoogte van CHM hangen marron jongeren die niets eens opzij schuiven als je daar langs loopt. Moeten ze niet werken? Het enige wat ze daar doen is sissen naar vrouwen psssssssst mijn vrouw zei: ga dan plassen !!
  Toeristen worden ook gezien als wandelende pinautomaten. Het is levensgevaarlijk om het binnenland te bezichtigen !!!!

  Ben naar Willemstad geweest, dat is pas aantrekkelijk voor toeristen

  Klantvriendelijkheid is ver te zoeken op Zanderij.

  Nee Suriname is voor mij einde oefening.


  Maak melding

 15. Jammer dat de overheid niets met bovenstaande FEEDBACK doet. Ze krijgen het gratis.
  Surinamers jullie zullen ons een zeur vinden, maar dit is onze ervaring. Doe er dan verdomme ook iets mee. Wij zijn jullie grootste klant. Als wij er niet meer zijn, dan is het afgelopen. Onze kinderen willen nu al niet mee naar Su.

  Ik ben benieuwd wat er in dit rapport staat.
  Weet iemand waar ik dit kan vinden.


  Maak melding

 16. Allemaal kinderen van voormalige strijk en wasvrouwen; Bezijden de brede lach, vol van wroeging en rancune! Denk je dat dit zit te springen voor Suriname op de vleugels te nemen? Absoluut niet. Van horen zeggen!


  Maak melding

 17. ik ben het helemaal eens, dat die foto hierboven geen afspiegeling is van het suri volk..

  maar wat wil je, bijna alle lanti mangs oemas bestaat uit blakas
  de beleid medewerkers, die zijn naam niet kan schrijven heeft een top functie stinkt van alle kanten zijn kleding is totaal versleten en die meneer/mevrouw komt je vertellen dat jij een vreemdeling bent in suri, dus je moet je gedragen met achterlating van je euro..
  over de dosie verkopers op zanderij moet je het helemaal niet hebben.. schandalig..

  manieren zijn deze mensen voorbij gegaan en komen nooit meer terug..


  Maak melding

 18. Mensen mensen a.u.b.
  Ik ben een snesi met heel veel vrienden die Blaka mang zijn maar ook Javaan en Hindoestaan Snesi.
  Niet alle blaka mangs zijn zo wat jullie schrijven.
  Mijn zwager is een blaka mang maar ook een Hindoestaan en Javaan.
  Kost wel meer moeite om de Blaka mang te begrijpen maar als je dat kunt opbrengen dan zijn het ok gasten (niet allemaal wel die enkelingen)


  Maak melding

 19. Suriname heeft een internationale luchthaven maar de luchthaven verdient niet het predicaat internationaal !!!
  De behandeling is onmenselijk, er werken daar een stelletje ongeschoolden. In vele andere landen wordt je welkom geheten, dat maakt je je vakantiegevoel prettiger.

  Ben twee keer op vakantie geweest maar was tevens ook de laatste keer. Ik ga voortaan naar Canarische eilanden, lekker vakantie, s’avonds op de boulevard lopen, je wordt niet lastig gevallen, dat is noem ik een relax vakantie. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt overvallen !!!!


  Maak melding

 20. See below jaarplan 2014 (toerismebeleid)

  BELEIDSGEBIED Toerisme
  Het beleid is gericht op het ontwikkelen van een kwalitatief goed en duurzaam toeristisch product met
  inachtneming van de rechten van de Inheemse en Marrongemeenschappen en respect voor het milieu.
  Ter bevordering van het toerisme als exportproduct, wordt naast de traditionele markten en doelgroepen,
  uitgekeken naar nieuwe markten en doelgroepen. Hiervoor zijn naast de gebruikelijke marketingproducten
  (brochures en het bezoeken van beurzen) ook de moderne ICT-middelen ingezet. Het toerismeproduct van
  Suriname zal professioneel worden gebrand middels een eigen identiteit.
  Ten behoeve van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) is SRD 62.500,-
  besteed. Teneinde een gestage en een duurzame groei van het aantal toeristen naar Suriname te
  realiseren, zijn de awareness, trainingen en opleidingen op het gebied van toerisme opgevoerd. Deze
  trainingen in de sector en de opleidingen voor koks zijn gecontinueerd. De Stichting Toerisme Suriname
  is, als overkoepelende organisatie van het Ministerie ter ondersteuning van de uitvoering van het beleid,
  waarbinnen de private sector een essentiële rol vervult, gesubsidieerd. Ten behoeve van de STS is SRD
  1.500.000,- besteed in 2013.

  Wat is hiervan gerealiseerd?


  Maak melding

 21. Ik zit nu in Azie te genieten. Goedkoper en nog geen rovende zwarte gezien. Ik voel me hier 24u veilig. Velen vluchten uit Su.

  Niet mogen roven of roven afkeuren moet al bij de opvoeding gebeuren. Bij roofovervallen hoort je van vele zwarte bevolking dat het de schuld van de slachtoffers is.

  Elk potentiele toerist die me vraag hoe het in Su is zeg ik niet gaan. Te gevaarlijk teveel zwarte rovers het zit in de genen en bloed. Het zal ook nooit goedkomen. De meerderheid de vernietigers is groter dan de groepje opbouwers. Suriname is ten dode opgeschreven. Een tweede dubai zal het ook nooit worden. De culturele etnische verschillen zijn te groot.


  Maak melding

 22. Wat de f…. hoezo Nationaal Strategisch Toerismeplan voor Suriname.
  Surinamers begrijpen het nog steeds niet…tegenwoordig ga je noodgedwongen naar Suriname op familie bezoek. Op vakantie ga je elders in de wereld. Voor een handje vol Europeanen die daar af en toe komen hoef je geen duur NST plan te schrijven…zonde van het geld…


  Maak melding

 23. Bij aankomst zou elke toerist een folder moeten krijgen met de vermelding, pas op voor zakkenrollers, rovers, geweldenaren vnl met een marron ( Afrikaans) uiterlijk.
  Om een beter beeld te krijgen kunt u ook Santo Boma bezoeken als toerist een bezoekje brengen, zodat u ze gemakkelijker kunt herkennen aan hun koekeloerende blikken. Loopt nooit alleen in de binnenstad en vooral s’ avonds helemaal niet, ook aan de Waterkant is het oppassen geblazen met al die drugsverslaafde zwervers. Pas ook goed op in het verkeer met als die jonge razende en tierend uitscheldende bromfietsers, fietsers en bestuurders van allerlei voertuigen om niet overgereden te worden. Ga niet de geweldige uithangen en draag onopvallend als toerist. Tijdens markt bezoeken moet u nog meer oppassen voor rovend gespuis, veelal donker van kleur die het hebben gemunt op tassen, kettingen en uw portemonnee. Veel van deze rovers zijn aanhangers van de huidige regering en dat maakt het nog moeilijk hen iets te zeggen over hun wangedrag dat u dagelijks zult meemaken en ervaren in het verkeer, op straat en zelfs in kerken. U bent gewaarschuwd buurten als Abra broki, Wi Kontring, Latour, Ramgoelam, Wintiwaai tot Pontbuiten en omgeving te vermijden.


  Maak melding

 24. Op de foto is een gepast beeld eenheid in gescheidenheid !!!!
  Suriname als vakantieland no way. Vakantiegevoel is al op de luchthaven verpest, als je geen fatsoenlijke personeel in Suriname kan vinden om op de luchthaven te werken. Plaatst vacatures in het buitenland.

  Laat ze in buitenland gaan kijken hoe toeristen worden verwelkomd. Suriname verpest haar imago door drugs, criminaliteit ,moorden enz. een (bepaalde) gemeenschap die enkel op de loer ligt om een toerist te bestelen.
  Lees op starnieuws elke dag vindt er een beroving plaats op klaarlichte dag. Mensen zitten overdag met hangslot gesloten hekwerk. Waar gaat dit land naartoe????


  Maak melding

 25. Hoe dan strategisch plan? Is in het plan ook misdaad bestrijding opgenomen? Veiligheid voor de toeristen?
  Welke kant gaan wij met de zoveelste plan heen?
  Kom wij gaan met zijn allen een strategisch plan bedenken die nimmer van de grond zal komen en gaan allemaal lachend op de foto voor de buitenwereld. Sarie Torie.


  Maak melding

 26. Een politieman die zich in een privévoertuig bevond met zijn oom is dinsdag beschoten. Dit gebeurde in een zijweg van de Brownsweg in Brokopondo. De politieagent is in zijn hoofd en benen geraakt, terwijl zijn oom aan zijn benen is verwond.

  Starnieuws verneemt dat de politieman werkzaam is te Brownweg. Het dienstwapen van de agent is buitgemaakt door zijn belagers. De slachtoffers waren aanspreekbaar. Zij zijn medisch behandeld.

  Er is geschoten op de auto vanuit het bos. Hoeveel criminelen hierbij betrokken zijn, is nog niet duidelijk. Het voertuig waarin de slachtoffers zaten, is aanzienlijk beschadigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

  Op vakantie naar Suriname denk goed na !!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.