vrijdag, december 1, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ex-parlementsvoorzitter: geen derde NDP-regering

Surinaamse ex-parlementsvoorzitter: geen derde NDP-regering

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 dec – Alle politieke zeilen zullen moeten worden bijgezet om een derde NDP-regering te voorkomen. Dit stelt Paul Somohardjo, leider van Suriname’s grootste Javaanse politieke partij, Pertjajah Luhur, PL. Als het zou betekenen dat politieke partijen van allerlei pluimage weer samen moeten optrekken, dan moet het maar. Voor de samenleving, en kennelijk ook voor de politieke elite, is het van levensbelang.

De impact van nog een keer Bouterse is met geen mogelijkheid voor te stellen. De door de afgelopen jaren heen aangerichte ravages moeten voor zich spreken.”Willen wij dit beleid verdrijven, dan moeten wij ons bundelen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Zelf heeft de voormalige voorzitter van het parlement al wat onderzoek verricht. De indruk is in elk geval niet in het voordeel van de NDP.

Oppositiepartijen in en buiten het parlement zien de partij van Bouterse liever gaan dan komen. Uiteraard en naar goed Surinaams gebruik, is dit soort stellingen uiterst relatief. De roep is er in elk geval om te bundelen ’tegen. Zoals in de goede tijden van het (Nieuw) Front. “Ik heb tot nu toe geen enkele oppositiepartij horen zeggen dat die bereid is samen te werken met de NDP. Elke partij is tegen het beleid”, aldus Somohardjo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

26 REACTIES
 1. Dat zal afhangen van het stemgedrag betreffende al die analfabeten uit de getho,s die geen behoefte hebben aan vooruitgang, en liever in die shit blijven waarin ze zitten, daar ze anders geen afgod meer hebben om te aanbidden.


  Maak melding

 2. Zonder al dat netwerken, zijn deze lui nergens. Als het nou een luchtkasteel is dat men moet verdelen. Inderdaad is en was ontwikkelingshulp in zoverre, dode hulp! Maar jouw gemoed, jouw behoefte bevredigen met jan krediet, is ook een dooddoener.


  Maak melding

 3. Laat het een keertje duidelijk zijn, geen enkele Aziatische politieke partij moet de kans krijgen om dit land te besturen. Anders zijn wij Surinamers geleverd. Weg met PL en de VHP.

  Suriname is niet te koop de tijd van bevoogding is voorbij.
  Met de as overwinning in 2020 van de NDP wordt de kiesstelsels vervangen door tweepartijstelsels. Je bent een Democraat of een Republikein. Er mag niet meer op politieke partijen gestemd worden. Dit wordt verleden tijd.

  De presidentskandidaat wordt voorgedragen door de Democraten of de Republikein en rechtstreeks door het volk gekozen.

  Het gelul over samenwerkende politiekpartijen wordt opgehouden te bestaan.


  Maak melding

 4. Surinaams DNA Is Een Koffie Shop.

  Conservatief Suriname.

  Deze MafKees Somohardjo Moet je zeker niet vertrouwen… een wolf in schaap kleren…. Deze man is al een museum stuk.. afgedankte boterham.. hoort in de museum thuis.

  Deze Somohardjo moet men vergelijken als de orkaan die Sint Maartin heeft verwoest..

  Beste lezers.
  elke dag word ik wakker met als doel de ochtend bladen door spitten in de hoop de ik lezen zal.. Minister LVV per direct ontslagen.. Te vergeefs mensen.,

  Wat voor oppositie is de oppositie aan het voeren.

  als de druk om de minister van LVV weg te krijgen niet van uit de oppositie of de media komt.. zal ik dat maar doen.

  De Surinaams DNA is een ontmoetings plaats voor Fromu Mangs en Griet Meid.. zo ver is ons Nationaal DNA afgezak.

  Dat stukje grond gebied waar de DNA gehuist vest is.. noem men zogenaamd de Ground Zero.. Kom op zeg.. ik zie het als de Red Light distrikt van ons geliefde land..


  Maak melding

 5. @Ivanof Limburg

  Wat voor oppositie is de oppositie aan het voeren……
  De voorzitter van oa de VHP heeft diverse keren aangegeven dat de massa die de moordenaar heeft gekozen als press maar ook ervoor zorg moet dragen dat ze hem dan ook afzetten….

  In denk niet dat de oppositie zijn nek wederom gaat uitsteken om een massa protest te organiseren met als doel dat het kabinet naar huis gaat. Het merendeels van het volk (NDPérs) zijn LUI niet geschoold tevens ondankbaar…
  Massaal de straat op…neen hoor…kost teveel moeite..

  Ze wilden toch nog 5 ….laat/laan ze het maar voelen zei C. Santhokie.


  Maak melding

 6. @Ivanof Limburg
  druk vd oppositie gaat niet helpen….ene boef gaat weg en wordt royaal beloond en wordt vervangen door een grotere boef..die werdom royaal gaat verdienen..


  Maak melding

 7. De wens van de heer Somo begrijp ik wel. Die is natuurlijk ingegeven door de huidige slechte staat van de Surinaamse economie. Maar is hij, Somo niet mede verantwoordelijk voor deze situatie. In 2010 heeft hij toch zonder schroom meegeholpen om het 1ste presidentschap van de heer Bouterse mogelijk te maken? Dat heeft hij gedaan omdat zijn partij relatief veel ministersposten kreeg toegewezen. Daarna heeft hij in 2012 de aanname in DNA van de “zelfamnestie-wet” ondersteund. De meeste Surinaamse politici zijn helaas opportunisten, zo ook de heer Somo. Dat weten de keizers zo langzamerhand ook wel. Er is dus geen vertrouwen in de politiek. De oppositie, noch de VHP, noch de ABOP, noch de NPS slaagt erin om een effectieve, consequente en harde oppositie te voeren. Ook zij vertrouwen elkaar waarschijnlijk niet. Waarom benoemt men bijvoorbeeld niet een schaduwkabinet? Men kraakt de begroting terecht af, maar men komt niet met een tegenbegroting. Kortom het Surinaamse electoraat ziet geen alternatieven: “andere vliegen, zelfde….”


  Maak melding

 8. als Gajadien een politiek varken is, wat moet je dan zeggen van de man zelf d d b..

  begin met de leugenaar de lieger bedrieger, moordenaar , staatskas rover, het verdampen van de staatskas, de vele moorden in het land die nooit opgelost zijn, de vele vele drugs vangsten in en buiten het land..

  hij zal nooit één letter zeggen over als deze gebeurtenissen ..


  Maak melding

 9. Een derde regering geleid door de Nationale Debielen Partij maakt iedere Surinamer schatrijk. Het land komt dan in een zeeeeer diep gat terecht. Zo diep dat waarschijnlijk het goud voor het oprapen is. Geen graafmachine nodig.


  Maak melding

 10. In de aanloop naar de verkiezingen van 2020 gaat het loket voor percelen weer wagenwijd open , wordt er weer gestrooid met overheidsbaantjes, gaat de helft van de overheidsbegroting weer op aan kadootjes voor kiezers en het kopen van stemmen. Wat er dan gebeurt valt niet te voorspellen. Gezond verstand lijkt dan ver te zoeken.

  In 2015 heb ik meegemaakt dat notoire klagers over de rotzooi die de NDP had veroorzaakt toch weer op Bouterse en zijn clubje kleptomanen stemden.
  Ik hoop dat het electoraat in 2020 betere keuzes maakt. Aan een voorspelling waag ik mij niet meer.


  Maak melding

 11. Ha,ha ik moet lachen om die Soemohardjo. Op een verbond van momsters zit men in Suriname echt niet te wachten. In 2020 is de NDP de grootste partij. Ook Somo zal in de rij staan om zijn c.v. aan Bouterse aan te bieden. Read my words.


  Maak melding

 12. Dankzij deze man is de amnestiewet er en heeft ddb nog meer power gekregen. Wie geloven en willen met politici gaan wiens vruchten slecht zijn gebleken? Alleen corrupte politici. Dankzij de vuile politiekvoering zitten land en volk nu opgescheept met dit soort monsterlijke bedriegende politici met als grootste ddb en paarse corrupte bende. Wo ka.


  Maak melding

 13. Off topic

  De tienjarige Koisie Koedemoesoe uit het dorp Guyaba aan de Boven-Surinamerivier is zaterdagochtend aangevallen door een jaguar. De jongen heeft ernstige klauwwonden opgelopen in het gelaat. Schokkende foto’s hiervan circuleren op sociale media. De jongen is in opdracht van de lokale ressortarts onmiddellijk overgebracht worden naar de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
  Een gezondheidsassistent van de Medische Zending-poli was per boot meegereisd tot aan Pokigron. Vanaf daar is het slachtoffer per ambulance verder afgevoerd. Bestuursopzichter Malije Banai heeft het ongeluk telefonisch gerapporteerd aan het districtscommissariaat van Sipaliwini. Banai zegt een dergelijk voorval voor het eerst te hebben meegemaakt. Ook ouderen van het dorp hebben hem verteld dat het de eerste keer is dat iemand is aangevallen door een tijger.

  Men heeft de jaguar de oorlog verklaart en dit is slechts het begin van de komende toenemende aanvallen. Nooit eerder werd dit mooi dier zo opgejaagd door deze mensen die ze doden en aan de nieuwbakken chinezen verkopen voor een flinke duit. Dit is een somber teken aan de wand. Dat kan men niet zeggen van die oerdomme ndpers die ddb en zijn corrupte rovers dagelijks financieel doden en beroven. Een jaguar doodt niet zomaar, ook al is het een roofdier. Waren de ndpers als jaguars om ddb en paarse bende zo af te takelen.


  Maak melding

 14. Beste Mensen

  Ik ben van mening.. en daar geloof ik heilig in.. als de oppositie de druk verhoogt in Combinatie met de media.. moet het lukken om deze Minister van LVV weg te krijgen..

  Onderschat de kracht van de Media niet.. maar goed.. ander keer zal ik wat dieper hier op in gaan..

  Als die minister van LVV een matie van de heer Santokie..
  is…. daarom hou ik er van hoe politiek bedrijven word in nederland.. lands belang gaat boven alles..

  VHP moet men niet vertrouwen… Toen niet.. Nu niet.. Nooit Niet.


  Maak melding

 15. In 2019 komen ineens heel veel opportunistic projecten uit de hoge hoed. Dat geld daarvoor wordt nu opgepot door het huidige regiem. Door die projecten wordt de NDP weer helemaal voor vol gezien en de redders van het land.
  Dat domme stemvolk zal er weer met beide benen instappen en Bouterse aan de macht houden.
  Dat is namelijk het doel om als Mugabe tot het einde te blijven zitten zodat de inner circle kan blijven oogsten.
  Dit zelfde beeld zag je ook in 2014 toen schijnbaar de bomen tot de hemel groeide en na gewonnen verkiezingen de konijn uit de hoed kwam.


  Maak melding

 16. Geen 3e regering Bouterse, maar absoluut ook geen Somohardjo in welke regering dan ook. De enige reden waarom Somo dit zegt is daar Bouterse hem eruit had gegooid. Daarnaast gaat het Somo nooit lukken om in zijn ééntje een meerderheid te halen, dus dan maar over andere idioten hun ruggen klauteren.


  Maak melding

 17. Voor 2020 leeft bouta niet meer!
  Vraag maar aan ramon abraham!
  Bouta is zo ziek hy krijgt zijn straf van boven voor de moorden en het voor de gek houden van het volk!
  Me barrrrrrr joeeeeeeeeee!


  Maak melding

 18. Sinds de eerste verkiezingsstrijd (1949) tot op heden is ons niet gelukt om samen te werken.
  NPS had in 1949 de censuskiesrecht toegepast en zo aan de macht gekomen.
  Pengel en Lachmon hadden in 1958 de zg verbroederingspolitiek in gevoerd. Ook een mislukte poging. Tot dat NPS weer de macht greep en SU onafhankelijk maakte. Onder tafel is toen met Den Uyl (NED) goed onderhandeld.
  Soma mijn vriend: het gaat je niet lukken. Voor de Politici in SU geld “eendracht is macht” niet. Het gaat alleen maar om de macht.


  Maak melding

 19. ALOHA…….Beste Suri People:””EENHEID MAAKT MACHT””.
  Alle Suri,s zijn een Natie.Maakt geen Afkomst van Bevolkings
  Groep uit.ONE PEOPLE.Het Wanbeleid van NDP deugd niet.
  Nog 5 jaren NDP regering wordt SURIBABWE.CHE!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES