vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentJetty Mathurin speelt 'De Overdracht' ook in Suriname

Jetty Mathurin speelt ‘De Overdracht’ ook in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaams-Nederlandse theatermaakster Jetty Mathurin gaat haar afscheidstheaterstuk ‘De Overdracht’ ook in haar moederland spelen. De opvoeringen vinden plaats van 4 tot en met 7 januari 2018. Met het nieuwe stuk ‘De Overdracht’ neemt de diva van het geëngageerd cabaret afscheid van haar beroemde solovoorstellingen. “Ik kan toch niet hiermee stoppen en niet naar Suriname komen!”, zegt de cabaretière over de opvoeringen.

In het theaterstuk gaat Mathurin op zoek naar de vrouw die het zwarte gat dat zij achterlaat kan vullen. Mathurin is namelijk de eerste zwarte vrouw die met uitverkochte one-womanshows decennialang in grote Nederlandse theaters heeft gestaan

Mathurin (Paramaribo, 30 juni 1951) is naast theatermaakster ook presentatrice, actrice, columniste en logopediste. Eén van haar bekendste karakters is Taante, een personage waarmee ze sinds de 1985 op de planken staat. Mathurin is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Ze had een eigen praktijk en werkte op scholen. Eind jaren 80 maakte ze een carrièreswitch naar de theater –en televisiewereld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. De Surinaams-Nederlandse theatermaakster Jetty Mathurin gaat haar afscheidstheaterstuk ‘De Overdracht’ ook in haar moederland spelen.

  De Surinaams-Nederlandse, Gevoel en realiteit is iets dat je zeker rekening zal moeten houden. Ze is van harte welkom in haar moederland maar laat ons gastvrijheid terug in Nederland aangekomen geen andere dimensie vertoond.

  Ik hoop en verwacht dat men zich houdt aan de prettige dingen wat ze tijdens haar optredens heeft kunnen mee maken en niet in talk show haar onmenselijke kant over mijn landgenoten aan de blanken (witte mensen) gaan etaleren.
  Want op deze manier maakt men zich steeds maar schuldig en belachelijk.

  Ik wenst jou een heel prettige tijd in Suriname en Succes met je optreden..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES