Herdenking Internationale Dag van de Rechten van de Mens

8
Herdenking Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Sindsdien is 10 december ‘Internationale Dag van de Rechten van de Mens’. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens begint met een simpele boodschap: Alle mensen worden gelijk in waardigheid en rechten geboren. Ook in Suriname was er gisteren aandacht voor deze dag bij het mensenrechten monument aan de dokter Sophie Redmondstraat(FOTO).

Door de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV) zijn bloemen gelegd. Ook werd er een moment van stilte in acht genomen voor de slachtoffers die gevallen zijn vanaf 25 februari 1980. “Wij zullen blijven pleiten voor de vervolging van alle mensenrechtenschendingen vanaf 25 februari 1980”, benadrukte Betty Goede, voorzitter van de OGV.

Ook de VHP stond stil bij deze dag. “De negatieve ontwikkelingen m.b.t. naleving van de mensenrechten in Suriname, kan naast de geconstateerde toename van mensenrechtenschendingen zoals huiselijk geweld, corruptie op alle niveaus, armoede, discriminatie en kindermishandeling, ook genoemd worden: het inzetten van Mobiele-Eenheid tegen vreedzame protestacties van april dit jaar” aldus de partij in een persbericht.

“Het is in strijd met alle internationale mensenrechtenverdragen en heeft het imago van Suriname beschadigd. Het hardhandig aanpakken van weerloze burgers en hen als vee dumpen in de laadbak en mishandelen met gummiknuppels, is barbaars. De grens van het toelaatbare is ruimschoots overschreden, waardoor ook de mensenrechten van de burgers zijn geschonden” aldus de VHP.


8 REACTIES

 1. mensenrechten, suriname , herdenking?

  Daar waar de grootste mensen rechten schendenaar ‘press’ is. whoehahahahahha woeiiiii, a san dies kir mi


  Maak melding

 2. Mensenrechtenschendingen, komen nog heel veel voor in dit land, zoals overvolle cellenhuizen, waarbij je opgesloten word, ondanks er geen bed voor je is, en als een hond op de grond kan gaan liggen of zitten. Verder duld Dr politie hier geen tegenspraak, ook al sta je in je gelijk,en heb je recht op vrije meningsuiting. verder heb je hier zogenaamde politici die aan machtsmisbruik doen, en denken dat ze boven de wet staan.


  Maak melding

 3. Mensenrechten wanneer wij als Surinamers onze eigen mensenrechten schenden en met de voeten betreden, met welke ogen worden wij dan over de grens bekeken???.Denken wij soms rechten te hebben buiten de grens??Of denken wij rechten te kunnen ontlenen buiten de grens?? Wij mogen dit niet pikken hierin ons land.De angst om iets te ondernemen zit er diep in. Wij kunnen praten en protesteren tegen van alles en nog wat in dit land. Komt er verbetering? No no no. Zijn wij hardleers geworden of zijn wij dom? Met lede ogen toezien hoe alles kapot wordt gemaakt is een zeer pijnlijke kwestie. Er zijn mensen die durven hun mond open te doen als Belfort maar veel steun heeft hij niet gekregen van het volk. Jammer.Mensenrechten waar zijn die rechten dan gebleven? In Bouta zijn schoenzool?


  Maak melding

 4. Jammer dat….Herdenking Internationale Dag van de Rechten van de Mens. ,niet valt op 8 Dec elk jaar!De schender van de mensenrechten in Suriname gaat schotvrij en zelfs de rechter is bang een vonnis tegen hem uit te spreken.De moordenaar beloond zichzelf met amnestie en de rechters hebben het nakijken .Ze zijn niet bij machte om het nietig te verklaren omdat ze bang bang zijn ,ze vrezen voor hun leven!!


  Maak melding

 5. Mensenrechten wat is dat?
  Amerika, Canada, Groot Brittannië, Nederland (EUROPA) , Israël en de Islamitische landen
  that’s the order of the day, that happens frequently.

  Men moet niet blijvend doen of alles koek en ei is in Nederland. In dit land is de mens een nummer. en wat lult men over?


  Maak melding

 6. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht, Zal Meet Dan Lijf En Goed Verliezen, Dan Dooft Het Licht

  Sterkte aan al de familieleden die sinds 25 februari 1980 een familielid hierdoor hebben verloren.

  Leve:
  – Internationale mensenrechten,
  – de grondwet van Suriname,
  – de wetgevende macht,
  – de uitvoerende macht,
  – de rechterlijke macht,
  – het Surinaamse Volk,
  – de democratesche rechtsstaat,

  Hoera, Hoera, Hoera,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Heel jammer, een GOTSPE dat de Paarse BENDE van de ex-militairen, geen enkele feeling heeft en LAK heeft aan ALLE MENSENRECHTEN !

  De Bende saboteert normale Rechtsprocessen in Sranan !

  De Bende saboteert de Rechterlijke Macht !

  De Bende Bedreigt de Procureur-Generaal !

  De Bende bedreigt het Sranan Volk met Destabilisering en Vernietiging van onze Democratie en onze Rechtsstaat, indien een strafproces wegens gepleegde Massamoorden voortgang vindt, zoals de Grondwet bepaalt !!

  De Bende laat alle Geld, Goud, Goederen, Deviezen en

  Reserves VERDAMPEN !

  De Bende faciliteert Corruptie !

  A TENG DORO FU BROKO DENG KETI,

  BROKO A PAARSE SRAFTENG INI SRANAN !!!


  Maak melding

 8. Mi dat kan taki fa a mpp bouta zomaar mek oenoe lijde in 1980, ten onrechte. Maar ook de oerdomme ndpers zullen dat zevenmalen voelen sa wi ervaar in de jaren tachtig, censuur, samenscholingsverbod, armoede, schaarste van a tot zet. Wacht maar af oerdom paars slecht misdadig paars na dong partij aanhangers, wo ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.