Families blijven geloven in integriteit Surinaamse justitie

20

PARAMARIBO, 9 dec – De families van de vijf en dertig jaar geleden doodgeschoten mannen blijven geloven in de integriteit van de Surinaamse justitie. “Wij als samenleving ervaren soms het trage tempo van de voortgang evenals de interpretatie van de rechtsbronnen met gemengde gevoelens. Echter hebben wij nooit getwijfeld aan de integriteit van de auditeur-militair, noch aan die van de rechters”. Dit zei Sunil Oemrawsingh tijdens de herdenking in het Fort Zeelandia.

Het strafproces moet zonder meer worden voortgezet. “Wij hebben altijd het vertrouwen behouden in onze rechterlijke macht als geheel”, zei Oemrawsingh, voorzitter van de stichting 8 December 1982. Het bloed dat gevloeid heeft in het fort is voor eeuwig. Het is volgens Oemrawsingh “omgezet in een krachtige roep om gerechtigheid, een voor immer klinkende oproep, die zal blijven doorklinken naar alle toekomstige generaties.”

Ook tijdens de herdenkingsdienst in de Kathedrale Basiliek klonk de roep om gerechtigheid. Pater Anton ‘Toon’ Te Dorsthorst zei dat de hele Surinaamse gemeenschap in een leugenachtige sfeer wordt gehouden. Het betreft dan de waarheid over wat zich heeft afgespeeld. Leugens over een couppoging en ‘op de vlucht’ doodgeschoten mannen, hebben hun langste leven gehad.


20 REACTIES

 1. Alles komt aan het licht en ondanks ddb en co. alles proberen te ondermijnen is het hun niet gelukt het uitgesproken vonnis te voorkomen. De Waarheid en Gerechtigheid hebben ook voor gezorgd dat Dino, Meriba en vele oerdomme dwaze ndpers achter slot en grendel zitten. Want stel je voor als Dino, Meriba en de vele ddb misdadig aanhangers vrij zouden lopen. Oma taki, dan zou de situatie vele malen erger zijn dan heden. God houdt van elk mens, maar haat het onrecht dat een mens een ander mens aandoet. Is het niet logisch dat als men zich niet bekeerd van het kwade dat men de naaste medemens aandoet gestraft moet worden? Ddb en duivelse trawanten hebben nooit spijt betuigd, ook niet toen de grootste awariedomrie van het gehele land, Stefje me Anus Meyje in zei dat zijn afgod ddb dat in okt 2010 zou doen, nooit a kong. Maar men ziet het, al willen die paars ddb bezeten zombies het niet zien of horen, neks no fout.


  Maak melding

 2. Te Dorsthorst heeft gelijk dat de hele Surinaamse gemeenschap in een leugenachtige sfeer wordt gehouden. Dit kan hij weten aangezien de Bijbel een leugenachtige verzinsel is van het Vaticaan.

  Dit gegeven dat godsdienst een vloek is dat rust op de religieuze mensheid betreft de waarheid over wat zich heeft afgespeeld eeuwenlang, en nu nog. Leugens over een Jezus die de zonde van de mens heeft weggenomen, terwijl die arme man vermoord is op instigatie van de godvruchtigen om hun macht te bestendigend.

  Genocide, moord en doodslag door de eeuwen en het dom houden van de bevolking door de kerk, zoals dit ook in Suriname nog steeds het geval is. Voor wat betreft de coup die gepleegd is door gelovigen, voorbeeld heeft doen volgen.

  De Bijbel en god heeft het voorbeeld gegeven, en een kind van god is niet te breken. Het was allemaal godswil, ja toch! Als god zichzelf amnestie heeft gegeven, waarom mag dit niet het kind van god overkomen? Als God na zoveel misdaden vrijuit gaat, dan mogen de coupplegers ook vrijuit gaan. Recht voor één Recht voor allen. God en Satan is the Devil himself.


  Maak melding

 3. Nee “@ hans”,
  “God en Satan” is the Devil himself is niet waar !
  The Devil is the Devil,zelve, zij die de inquisitie ook hadden
  ingevoerd in naam van God!! en thans in de personen van president des vaderland Suriname bijgestaan door awariedomrie’s Misieka-bakka,Stef Anus en Carl de Judas !!
  Ook dit nog:”de arme man die opkwam voor ondedrukten is mede op instignatie van het Godsvolk vermoord”
  Wat een lachertje dat “God” 1-volk heeft uitgeroepen tot Godsvolk ! Dus de andere nakomelingen van Adam en Eva
  zijn geen kinderen van God !!!


  Maak melding

 4. Pa Henkie van Latour

  Jij praat alleen maar poep. Ga de Bijbel goed lezen mi boi, en ga niet naar de verhalen luisteren van jou dominee. Bikasi a domri fu yu soso lee a man e lee En yu srefi, buriki psa yu.


  Maak melding

 5. Lees de verschillende berichten in de media en leg ze naast elkaar. Dan is het duidelijk dat bepaalde media zaken bewust verzwijgen en misleidend weergeven.
  Zo is het voor normale mensen vostrekt onbegrijpelijk dat Sandew Hira eerst de meest schandalige en onbewezen, zelfs weerlegde, leugens over zijn broer verkondig om vervolgens heel hypocriet in de kerk te gaan zitten en ook nog eens een ongemeende poging te doen om een krans te leggen.

  Een van de toespraken in de kerk was geweldig. Oprecht, eerlijk en verhelderend. Maar de meeste media hebben er zelfs geen melding van gemaakt. Zelfcensuur en opportunisme maken de media in Suriname tot een lachertje. Nieuwsgierig of het nieuwe bestuur van de journalisten haar vakbroeders op dit schaamteloze, onprofessionele en vaak opportunistische wangedrag gaat aanspreken. Ze plegen immers verraad aan hun beroebseer, hun professionaliteit


  Maak melding

 6. @ hans,
  Je bent zeker onder invloed van enkele Parbo-djogo’s of enkele shots ramtahal of stilletjes een paar shots “makoor”bij de chinees gedronken !!!


  Maak melding

 7. @hans,je bent de domste klootzak van iedereen die reageert want je begint mensen persoonlijk aan te vallen.Wat een kaolo boeler ben je toch;eikel😂


  Maak melding

 8. De families van de vijf en dertig jaar geleden doodgeschoten (voorvechter van de democratie) mannen blijven geloven in de integriteit van de Surinaamse justitie.

  Laten we wachten op de uitspraak. Ik hoop dat dit niet te lang duurt, waardoor de nabestaanden dit alsnog zouden kunnen meemaken

  Hoe de mens zo verslaaft is geraakt in iets dat door mensen zijn geschreven is onbegrijpelijk en verwerpelijk. Recentelijk hebben we mogen meemaken over het bestaan van de Sint en zijn (zwarte Piet) knechten. Straks komt de Kerstman aan de beurt.
  WAT IS DE MENS TOCH LICHTZINNIG.

  Geloof en realiteit zijn twee verschillende dingen. Iedereen verteld het op zijn of haar manier maar de realiteit is wanneer je de vertellingen persoonlijk hebt meegemaakt. In het geval van de Bijbel is er geen levenden, dat het zouden kunnen navertellen daarom geloven de meeste mensen in wat ons is voorgeschoteld. Geloven is nog geen bevestiging. Dit moet je goed onthouden!

  De bijbel moet men zien als een vertelling van Apostelen die op dat moment (drama) hebben meegemaakt. Jezus zelf heeft nooit of zelden rechtstreeks tot ongelovigen/gelovigen gesproken. Het zijn de Discipelen/Apostelen dat aan het woord is en geen Jezus Christus. Die zogenaamd de geschiedenis van Jezus Christus van dichtbij hebben meegemaakt. Let wel Apostelen en geen journalisten.

  Ik doe een beroep op de mensen om hans met rust te laten. Je gelooft in een Jezus Christus/Mohammed enz. Omdat de mens graag in iets wilt (stokpaartje) geloven en dit is je goed recht.
  hans heeft het over de realiteit en niet over het geloof. En dit mag zeker wel.

  Maakt niet dezelfde fout als anderen om jezelf voor schut te plaatsen. Weet zeker wat je zegt en aub niet dat gene wat jou is ingeprent. En komt in actie voor iets dat jezelf niet hebt meegemaakt is en blijft afhankelijk van dat ding dat je is aangeleerd/aangedaan.

  Hebben de Rooms Katholiek/Vaticaans je ooit gezegd waarom zij zijn overgestapt van Moeder Maia op (kind) de zoon Dit mag je niet weten, want ze hadden een kardinale fout gemaakt.
  Maar ja het is jou goedrecht om te blijven geloven. Eens zal je ogen open gaan. ALLES HEEFT Z`N TIJD.

  WIE NIET WEET HOE DIT ALLES IN MEKAAR ZIT BLIJFT DAN LIEVER STIL. en treedt a,u.b. niet in debat over God-enleer!??.

  Vers in ons geheugen is nog de vele dyugu dyugu over zwarte piet. Weet waarover je praat en ga niet blindelings in de aanval.

  Als men weet hoeveel strafbare feiten in Nederland het daglicht niet mogen aanschouwen zou men zeker anders kraaien. Misschien is dit niet zo erg als natie Duitsland maar doet ook niet onder.
  Maar hebben zoveel te lullen over Suriname en niemand staat boven de wet Bouterse ook niet.

  Julio Poch is een van de 54 verdachten die nog in leven zijn en die een rol zouden hebben gespeeld in de ‘Vuile Oorlog’ van Argentinië.
  Zelfs Nederlander is geworden zonder een woord Nederlands te kunnen spreken.

  Maar niemand staat boven de wet.
  Dit misleidend zinnetje hoort thuis in de prullenmaand of geldt alleen voor minvermogend en de minstbedeelden.


  Maak melding

 9. @Hans
  Je vergeet te noemen dat het atheisme via het communisme de laatste 100 jaar voor nog meer onschuldige doden heeft gezorgd dan enig andere religie
  Stalin: 20 miljoen
  Mao: 45 miljoen
  Pol Pot: 3 miljoen
  Dit zijn toch wel significante nummers.
  Je bent toch geen aanhanger van ene meneer Modi?


  Maak melding

 10. mariano@ Jij richt je niet tot mij, maar toch wil ik mij haasten voor mee te geven; Wie mijn persoonlijk aanvalt, ik ben niet besodemieterd, mag de bal terug verwachten!
  Misschien heb jij die man geboeld?!


  Maak melding

 11. Over integriteit gesproken; Venetiaan heeft zo geregeld, dat elke parlementariër, ongeacht zijn vette huis, 2 percelen tegemoet ziet. En of dat niet genoeg, een ziekteverzekering voor de rest van zijn en haar leven! Vindt je het gek dat din mofinawan e fet e kon sidon in parlement; En ze al is het voor 2 dagen worden geaccommodeerd. Af i sdon nomo! En ik ben de sujet!


  Maak melding

 12. hans
  Dit kan hij weten aangezien de Bijbel een leugenachtige verzinsel is van het Vaticaan.

  Boi, je bent paars demonisch bezeten dat je zulke god lasteringen kan verzinnen. Oma taki, dat zijn alle na dagu debiele domme drugsverslaafde ndpers. Opa taki, a boi …eeh paarse hans moes spoitie, snuif of zwari wang ddb droga kakalakka foe kraai soso ka uit. Oma taki, hij is rijp voor het gekkenhuis. Opa taki zo is het gesteld met het gros der debiel verworden paarse diote ndpers. Ze kunnen geen onderscheidt meer maken tussen goed en kwaad, waarheid en leugen, gerechtigheid en onrecht. Ze halen alles door elkaar zolang het in hun eigen voordeel uitkomt, net zoals ddb en co. Ondertussen schijten de ndpers net als ..hans heeft weer paars volgepoept in hun broek. Wahahahaha


  Maak melding

 13. @ BadSanta,
  Deze @ hans is een ferfente aanhanger van Modi van India, die een wet wil/heeft ingevoerd die de politie de bevoegdheid geeft om in iedere restaurant en in keukens van Chritenen en Moslims te onderzoeken of ze rundvlees hebben gekookt, op starffe van ophanging !!
  Hij is bezig onder de suri.-neds in suriname een kern op te rchten ter ondersteuning van Wilders !!


  Maak melding

 14. Hans zat vaker op schoot bij de frater als kind, vandaar dat hij zo tekeer gaat, kande a mang bing de misdinaars srefi dat a hedi see fing kong sp paranoide.


  Maak melding

 15. Oom Ludwig. Jij projecteert jezelf. Nu begrijp ik jou frustratie, dus die mensen spreken de waarheid noh, die jou voorouders eeuwenlang hebben verkracht, tot slaven gemaakt, naar willekeur mishandeld, gediscrimineerd, gecastreerd en gelynched.

  De meeste Surinamers is zo gebrainwashed, dat ze zich niet kunnen realiseren hoe stom het klinkt om over Adam en Eva te hebben, waaronder sommigen de geschiedenis met polpot, mao etc. erbij halen om de voorouderlijke vloek die op ze rust te rechtvaardigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.