donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeer grote partij cocaïne uit Suriname ontdekt in NL

Weer grote partij cocaïne uit Suriname ontdekt in NL

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie Rotterdam maakte gisteren bekend dat eerder deze week in de haven in een container uit Suriname 184 kilo coke is ontdekt. Voor de smokkel is een 77-jarige man opgepakt. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de invoer van de container met cocaïne vanuit Suriname. Er zijn doorzoekingen gedaan in zijn woning in Rotterdam en in een bedrijfspand in Capelle aan de IJssel.

Het is niet de eerste keer dat een ;adig van deze omvang in Rotterdam wordt ontdekt. Volgens de Telegraaf zijn gedurende het hele jaar forse partijen coke uit Suriname in de Rotterdamse haven onderschept. Dat begon in januari met een vangst van 473 kilo. In augustus werd, verdeeld over meerdere containers, 800 kilo ontdekt. Half september volgde een partij van 363 kilo.

Ook andere Europese landen zien een hausse aan cocaïne uit Suriname schrijft de krant. (Archieffoto)

opening
Fernandes Express
BODO Party

30 REACTIES
 1. En toch kan geen enkel land dhr dok oppakken, want het door hem geliefde volk heeft het gekozen als ‘president’

  Eigenlijk heeft deze een duivel een goed leven!

  Ik geloof dan ook dat hij net zo oud word als mugabe, en het poti wakamang volk in zijn hypnose kan houden tot hij er niet meer is.

  Een vampier voedt zich met het leed van zijn slachtoffer, en leven daarom langer dan de gemiddelde mens. Zie mugabe / energy vampirism


  Maak melding
 2. Ja Ik denk dat Europa het advies heeft gekregen alles uit Su extra te controleren.
  Handel met Su = Drugs
  is geen goed reclame voor Su
  Maar goed snappen ze daar niet.
  geen handel geen inkomsten.


  Maak melding
 3. In de bossen van suriname zijn de drugs laboratorium. Waarom gaat de politie niet daar kijken. Als je iemand over suriname vraagt het maakt niet uit in welke land je bent hoor je als eerst ! waar ze drugs hebben. het is een schande!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Ⓒ aldus een trotse bouta.
  We exporteren weer, begrotings te kort is gauw op gelost

  REUTERS
  ROTTERDAM – De rol van Suriname als exportland van cocaïne neemt enorm toe. In Rotterdam werd donderdag opnieuw een grote partij coke ontdekt in Rotterdam, afkomstig uit dit land. Ook andere Europese landen zien een hausse aan cocaïne uit Suriname.

  Het Openbaar Ministerie Rotterdam maakte donderdag bekend dat eerder deze week in de haven in een container uit Suriname 184 kilo coke is ontdekt. Voor de smokkel is een 77-jarige man opgepakt.

  Gedurende het hele jaar zijn forse partijen coke uit Suriname in de Rotterdamse haven onderschept. Dat begon in januari met een vangst van 473 kilo. In augustus werd, verdeeld over meerdere containers, 800 kilo ontdekt. Half september volgde een partij van 363 kilo. Toen pakte de politie een havenmedewerker op met een Surinaamse achtergrond. De waarde van alleen al deze grote vangsten bedraagt bijna honderd miljoen euro.

  Frankrijk

  Het smokkelprobleem speelt ook in andere landen, als België, Spanje en Frankrijk. Frankrijk wordt overspoeld door Surinamers met cocaïne. Dit jaar zijn op luchthavens ongeveer 5000 smokkelaars opgepakt, waarvan een kwart tot een derde uit Suriname komt. Ze vliegen vooral vanuit Cayenne in Frans-Guyana. Op het eiland Guadeloupe werd vorige maand op een containerschip dat op weg was naar Antwerpen, 750 kilo ontdekt. Spanje boekte in oktober een record met de vangst van 4000 kilo cocaïne uit Suriname.

  De Amerikaanse Drug Enforcement Administration luidde eerder dit jaar al de noodklok over de exploderende cocaïne-export vanuit Zuid-Amerika en via Suriname. Een van de redenen voor de toename is de toegenomen productie van cocabladeren. Tussen 2013 en 2016 in Colombia bijvoorbeeld met 136 procent. In Nederland werd in 2016 een recordhoeveelheid van 13.000 kilo coke ontdekt. In Antwerpen zelfs 30 ton.

  De oppositie in Suriname heeft meermalen zware kritiek op president Desi Bouterse geuit. Die zou veel te weinig doen aan de bestrijding van de smokkel en die zelfs oogluikend toestaan. Het aantal cokeverslaafden is explosief gestegen. Carlo Lansdorf, directeur van afkickcentrum De Stem en ex-politieman, zei onlangs in het Surinaamse onlinemagazine Waterkant dat dit komt omdat ’Suriname zich laat gebruiken als doorvoerhaven voor drugstransporten


  Maak melding
 5. Je moet toch als je geen geld meer kunt lenen, en het water tot aan de lippen is gestegen, op ėėn of andere manier, de begroting voor 2018 kunnen realiseren, ook al zal dat met crimineel verkregen geld moeten gebeuren,waar deze paarse bende totaal geen moeite mee hebben.


  Maak melding
 6. Ja mensen we weten allemaal dat Suriname deze stempel Cokestaat nooit meer kwijtraakt.
  Ontwikkeling krijg je niet door een gratis portie bruine bonen op de dag van de verkiezing !!!!


  Maak melding
 7. Dit is natuurlijk niet goed te praten en geeft een realistisch beeld van de situatie die er heerst in Suriname. Het gaat in deze voornamelijk om snel geld te verdienen. Met alle gevolgen van dien.

  Het is echter een voldongen feit dat Nederland drugsland nr.1 is… De exporten vanuit Nederland, van synthetische drugs wereldwijd zijn ongekend. De aanplant en ontwikkeling van superwiet is hun specialiteit, om enkele voorbeelden te noemen. De vraag naar Cocaïne is de reden, dat deze transporten blijven plaatsvinden onder de noemer illegaal..enz enz. Het komt allemaal van dat kleine polderlandje. Vingers wijzen heeft in deze geen zin. Dus om ons als Surinamers te gaan schamen hiervoor is misplaatst. De behoefte aan drugs is een wereldwijd probleem.


  Maak melding
 8. Wat moet het voor alle eerlijke hardwerkende gelovige Surinamers dagelijks een ergernis zijn om steeds te vernemen dat sinds baas weer is gaan werken de drugssmokkel en alles wat met corrupte en misdaad te maken heeft wederom een stijgende trend vertonen. Oma taki, ma wat verwacht je van onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbonzen en staatskas/bankrovers? Gaan ze zoals ze hebben beloofd aan hun oerdomme debiele aanhangers rust, vrede en voorspoed brengen zoals zeer vals geprofeteerd door Steve Anus meyje en Misika Dubai. Opa taki, neks rust, vrede en voorspoed, ma het tegenover gestelde met de misdaad als paarse leidraad vol moord, drugsdelicten, roof, geweldpleging, paars leugen en bedrog dat het paars wanbeleid okido is en er genoeg geld is. Oma taki, alle ndpers zijn domme mensen en leugenaars gebleken.


  Maak melding
 9. En wij Surinaamse Ned. zijn hiervan de dupe.
  Als wij de douane passeren worden we extra in de gaten gehouden.
  En dat dankzij BOUTA.

  Bouta Kartel jullie worden bedankt. Teering leiers,

  De weg naar Apoera was toen afgesloten. Het was voor niemand toegankelijk. Waarom????
  Dat had dr. ir. prof. Abrahams besloten. Alleen maar vanwege de drugs Laboratoria in het binnenland.

  Sranang volk oeng tang tik a piena.


  Maak melding
 10. Ze willen een financiele hub worden in de regio, vergeet het maar als coca hub. Su is de coca hub van de regio. Coca en bonafide financiën gaan niet samen


  Maak melding
 11. Baja, alle coke ladingen van bouta worden onderschept. Daarom is hij met spoed naar het buitenland om zijn strategie aan te passen en bespreekt hij andere andere routes.


  Maak melding
 12. Rodney
  Jij snap de problematiek van suriname, deze een chronische geld te kort, dus exporteerde suribabwe coca naar Nederland en vandaar wordt het wereld wijd verdeeld.
  Zou jij denken dat het zo gaat slimmert
  Suriname heeft een probleem niet Nederland.


  Maak melding
 13. Zoveel, zo vaak drugs uit Suriname…., wel raar dat er nooit iemand wordt aangehouden, opgepakt, of gewoon op z’n minst een grondig onderzoek wordt gedaan met resultaat. Eén lading onderschept, geen probleem,,, Op naar de volgende… Wordt er iemand daar in verband mee gebracht, is het een visje of een oud persoon van 75 jaar….Heel Suriname is lamlendig wat dat betreft!!


  Maak melding
 14. @Rodney,
  Jij lijkt net als je “baas” op een klein kind. Als er iets gebeurt altijd maar roepen over Nederland. Suriname heeft een probleem. Los het op.


  Maak melding
 15. DE MAN ACHTER AL DEZE TRANSPORTEN IS DE ZELFBENOEMDE PRES V NICKERIE

  OP HET OGENBLIK STAAT EEN VAN ZIJN STON FOETOES (SHAAM.S.) OPDE MOST WANTED LIST V D POLITIE WGENS OVERTREDING VD WET VERDOVENDE MIDDELEN
  NIE VOOR NIETS WAS ROGER KHAN DE MATI VAN DEZE MET HONDSDOLHEID BESMETTE KOETTA


  Maak melding
 16. ALS Somo zonder aarzeling beweert dat de NDP met drughandel verkregen gelden andere politici omkoopt en er gebeurt niets, dan is het toch overduidelijk dat hij de waarheid spreekt. Wordt het nu geen tijd dan dat de president zijn stem laat horen en het tegendeel bewijst dat Suriname niets van doen heeft met drugs. President u bent nu aan zet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES