donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname mag rekenen op miljoenenhulp Islamitische Bank

Suriname mag rekenen op miljoenenhulp Islamitische Bank

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 dec – Suriname mag rekenen op honderden miljoenen dollars aan leningen van de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. De bank zegde eerder driehonderd miljoen dollar aan leningen toe. Dit is nog eens bevestigd tijdens de lancering van het Islamitisch bankieren in Suriname. De bank ziet heil in Surinames ontwikkelingsmogelijkheden.

Daarom is eerder akkoord gegaan met ruim honderd en veertig miljoen dollar aan investeringen. Dit geld is gestopt in ontwikkelingsprojecten, onder meer op het gebied van landbouw. Ook op andere gebieden is er belangstelling vanuit de Arabische en Islamitische wereld. Volgens Nida Raza, vertegenwoordiger van de Islamitische Corporatie voor Ontwikkeling is energie een blikvanger.

Daarom ook dat deze afdeling van de Islamitische Ontwikkelingsbank in Suriname neerstrijkt. De leningen lopen via samenwerking met de regering. Het Islamitisch bankieren in Suriname zal worden ontwikkeld via de lokale Trustbank Amanah. Getracht wordt het Surinaamse bedrijfsleven en startende ondernemers te interesseren. De bedoeling is ook uit te breiden naar landen in de regio.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

51 REACTIES
 1. Pa Henki nanga oom loeti fu abra broki…
  ju sabi ete : borgoe ne sorgoe toch…wel now seri kondre seti…keba…
  den wan wroko…daga nanga druga…ma doti e kre..
  in kouru tata mi tagi unu odi odi…me tan arki den mooi kerst poku maar mi denki mi ma sranang. Son lesi mi ati wani bari kre…


  Maak melding
 2. Surinamse Assamble Is Een Koffie Shop.

  Conservatief Suriname.

  De Houdini Act. zal weer ten uitvoering worden gebracht..
  Dat houd in.. Dat geleende geld zo gauw mogelijk laten verdwijnen.. Deze act zit in de Vinger toppen van de doorsnee NDPer..

  Beste mensen.. Suriname word op een NDP Nivo bestuurd..
  alla san eh tel… Hit and Run.

  De DNA van Suriname is een koffie shop.. daar gaan alleen maar Smokko mangs in nette pakken.. Daar word politiek bedreven op een Motjo meid NIVO…

  Ik kan me niet in denken dat die minister van LVV nog op zijn plaats zit.. Hoe diep is ons geliefde land ingezakt beste mensen..

  ik kan geen respect meer opbrengen voor de Surinaamse bewindvoerders… Ik zie de meeste van Hun als Smokko mangs maar in nette pakken..


  Maak melding
 3. Ze hebben het er over dat Su de Dubai wordt van Z-Amerika.

  Ze bedoelen er mee dat Su de Islamistische staat wordt van Z-Amerika.
  Suriname is hard op weg zijn huidige cultuur kwijt te raken.

  Zien jullie de vrouwen al lopen met een gore dweil op hun hoofd (hoofddoek). Dit beeld zal je steeds meer gaan zien in Su.
  Let maar op mijn woorden.

  Ik zie alle moslims liever gaan dan komen. Ook in Nederland.
  Ze hebben Nederland al veroverd. Kijk naar het straatbeeld. Al die jonge meiden lopen met een gore dweil op hun kop en ook nog met zo een zwarte gore soep jurk.


  Maak melding
 4. Misschien denken de surinamers dat wat geleend wordt niet terugbetaalt hoeft te worden met rente!!
  Lenen is geen cadeau.Arme nakomelingen van ons,nu al belast met schulden die ze nooit hebben gemaakt en ze zijn nog niet eens geboren!!
  Geven en nemen …wat heeft bouta beloofd aan IsDB?
  Een stukje suriname misschien?
  Suriname is al verdeeld, straks gaat China zijn deel opeisen,Turkije zijn deel,…de united states of Suriname.
  .


  Maak melding
 5. Pffff, en maar lenen, lenen en nog eens lenen! Wie gaat alle schulden en rente betalen ( rente over het geleende bedrag ) terugbetalen? Men houdt geld in van de ambtenaren en maakt dit niet over naar o.a. kirpalani maar hiermee vult men een ander gat.

  De NDP is de partij van de leningen, maar terug betalen ho maar met minister Hoefdraad als de grote boosdoener.

  Veel succes Suriname voor nu en de toekomst.


  Maak melding
 6. Voor al het lobbywerk gaat meer dan 20% verdwijnen in de zakken van baas en paars geboefte. Opa nanga opa taki, deze paarse roverheid olv ddb en zijn Boefdraad blijven alsmaar maar geld lenen, lenen en lenen. Het volk en oerdomme debiele idiote dwaze ndp paria’s merken neks, geen vooruitgang, geen werk, geen toekomst met hun misleider, zijn awariedomeries Meyje, Misika, Hira en Dodge, zijn elite corrupte kader Wijlenbos Joezefsoo, Alibuxba, Nariedorpoe, Heufie etc en paarse marionetten overheid. Ddb en zijn corrupte staf hebben paarse schijt en pis te maken met land en volk, ze zitten niet in s’ lands belang maar voor een duister verdoemd misdadig vervloekt mens en zijn duivelse trawanten. Sinds 2010 en 2015 hebben ze kans op kans gekregen door de oerdomme stemkeuze van de paars verdoemde ndp aanhangers sa deng meki ka. Oma taki aan de vruchten herkent men de bomen en de paars bittere vruchten vol van corruptie, leugen, misdaad en onrecht zijn zo herkenbaar geworden in het land. Opa taki het is wat men zegt de paarse norm cultuur. Vele oerdomme aanhangers verworden net als de leiders die hen misleiden en lijden. mi no e sjie no wang einde in het paars wanbeleid, zolang al die oerdomme debiele idiote ddb afgoden dienaars hem blijven eren en aanbidden olv STef Anusmeye, Misika Dubai, Hira Ka, Bobo Dodje en Brevie. Soso moro paars megaschulden lasten is wat ddb en paarse gevoefte als erfenis nalaten voor het gros der paarse parai’s en hun generatie nakomelingen. Ze zullen het te laat weten en voelen hoe het is om de duivel ddb te blijven aanbidden sa e meki deng ka, zelfs zoon, stiefzoon en vele oerdomme jonge crimineel verworden ddb aanbidders e ka. Ma opa en oma krijste een dom jonge paars verworden dwaas van de buurt, neks no fout.


  Maak melding
 7. Wat een negativisme over de islam overal op de wereld. Maar goed de mensen weten niet dat de meerderheid van Afrika, moslim is.

  Leer iets ervan, ze hebben duizenden miljarden Us dollars gestald op banken en daar zou Suriname van kunnen profiteren door tegen prestaties. Gratis gaan ze het niet krijgen. Probleem is dat Zw.Surinamers niet houden van werken. Dus als die Arabieren beroofd en overvallen zouden kunnen worden zou dat veel makkelijker verdient kunnen worden.

  Jammer dat de zonen van de President in gevangenissen zitten anders hadden ze dit klusje kunnen klaren.


  Maak melding
 8. Moslims horen niet thuis in het Westen.
  Ze kunnen en willen zich niet aanpassen.
  Men moet zich aan HUN aanpassen.

  En dat gebeurt nu al in Nederland. Nederland geeft te veel toe aan deze idioten. In Nederland komt er maandelijks een nieuw moskee bij.
  En dat zal ook in Suriname gebeuren.


  Maak melding
 9. Gaat het de goede kant op met Suriname?
  Alleen die talen wordt wel steeds lastiger..
  we moeten Nederlands, Engels, Arabisch, Chinees, Sranan, Hindi, enz leren spreken (willekeurige volgorde voor de kruiken zeikers hier)
  dus
  Nederlands, English, العربية, 中國, Sranan (taki), चीनी


  Maak melding
 10. De javanen lopen voorop om met islamitische kenmerken. .Lange gewaden bij de mannen en vrouwen.En bij de vrouw vooral de hoofddoek om het gezicht gewikkeld als ze geen geheel bedekkende kleding aan heeft.


  Maak melding
 11. @ aorta,
  ALLAH HO AKBAR,
  Leve de Moslims in Suriname (Hindoestanen,Javanen en Creolen), mi dat e libie boeng en in vrede nanga deng sma diesie !!
  Tenminste hebben ze Jezus niet gekruisigd !!


  Maak melding
 12. straks gaan die moslim al die afro-boys besnijden, dan is het afgelopen met die dik doenerei n d p onder tussen is die moordenaar allang onder de grond..

  hij had gezegd, dat hij voor gezondheid reden ging naar Cuba, maar onderwijl is hij lekker vakantie gaan vieren met zijn mede soort genoten..

  nu is gebleken, dat hij niet wilde geconfronteerd worden met de 8 december moorden, zijn aandeel in die zaak is opgelopen tot 20 jaar zitten..

  over een maand komt er uitspraak..


  Maak melding
 13. De IsDB weet dat de ndp corrupt is.Ze zullen wel maatregelen nemen om hun geld te beschermen voot haram.

  Er zijn ook mensen in het binnenland die Moslim zijn.De Koran is een goed tegenwicht voot corruptie.


  Maak melding
 14. Van een productie-economie naar een Leeneconomie!!!! Wat gaat er gebeuren als al de schuldeisers op de stoep staan?? Dan moeten desie, boefie en alle anderen hun villa”s verkopen….


  Maak melding
 15. Binnenkort wordt moksi meti en bloedworst in de ban gedaan. Vrouwen zullen gesluierd lopen door Paramaribo en Gilette verkoopt geen scheermesjes meer want de mannen gaan voor de cave men style.


  Maak melding
 16. Gaat er niet eens om bij wie Sranan leent !

  De staat heeft al VEEL TEVEEL GELEEND. ZONDER EFFECT !

  Productie is NUL en wordt verkeerd geinvesteerd, in zaken die niet vrij snel/geen RENDEMENT opleveren !

  CORRUPTIE is enorm en de Paarse machthebbers zijn STIL en ZWIJGEN daarover !

  Waarom een NIEUWE lening niet werkt:

  Al onze gelden, reserves en deviezen heeft Paars al laten verdampen !

  Al de voorgaande TIENTALLEN-Miljoenen-leningen hebben Sranan NIETS opgeleverd ! Paars heeft ook al dit geld laten VERDAMPEN !

  PAARS is corrupt en incompetent om in Sranan ontwikkeling te brengen ! Vrijwel alle Paarse projecten zijn MISLUKT, maar het geld is weg !

  De staatsschuld bedraagt ongeveer TIEN MILJARD en de aflossingen en rente zullen maken dat de Sranan burger, het VOLK, nog meer wordt geript door de incompetente Paarse machthebbers !

  Het Paarse FAILLISSEMENT van Sranan zal verergeren door het domme Leenbeleid en de Consumptie-dwang van de Paarse heersers !

  STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !


  Maak melding
 17. Waar is de Serie Moordenaar op 8Dec.In zijn spelonk verdwenen zoals elk jaar op deze dag en niemand durft hem nog aan te houden en dan nog leningen van de Moslims.Bap pa re Ma ya en heb ook nog vermoeden dat we binnenkort gaan islamiseren.


  Maak melding
 18. IK DENK NIET DAT HET DE SURINAMERS ZAL LUKKEN HIERAAN TE VOLDOEN.
  Dit is een vrij lang stuk uit wikipedia maar zeer leerrijk.

  Wat is Islamitisch bankieren?

  Islamitisch bankieren of islamitisch financieren, soms ook wel halal bankieren genoemd[1], is een systeem van bankieren volgens de principes van de sharia, de islamitische wetgeving. Aangezien de islam geen vast leergezag kent, variëren de precieze regels van land tot land.
  In het algemeen gebiedt de sharia een zekere ethiek in handelspraktijken, vergelijkbaar met (maar verder gaand dan) de redelijkheid en billijkheid in het Nederlands recht. Zo verbiedt de sharia rente of riba. Ook is het vaak verboden om te handelen in financiële risico’s omdat die gezien worden als een vorm van gokken. Verder zal niet belegd mogen worden in verboden zaken, zoals casino’s, varkensvlees, alcohol, pornografie, etc. Maar eveneens is het niet toegestaan een contract te sluiten dat direct of indirect als onethisch kan worden gezien. Een typisch voorbeeld is short selling dat contractueel (los van eventuele effectenrechtelijke beperkingen) in principe een geldige overeenkomst vormt. Onder de sharia is dit echter niet toegestaan. Ook alle verboden zijn terug te voeren op dit algemene verbod op onethische contracten. Hierdoor kan islamitische bankieren gezien worden als een vorm van ethisch beleggen, zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen en groen beleggen zich positioneren als een vorm van ethisch beleggen.
  Met de opkomst van onder andere de Golfstaten en Maleisië als economische machten, heeft islamitisch bankieren wereldwijd aan invloed gewonnen. Verschillende westerse banken, zoals Citibank, ABN AMRO en Goldman Sachs hebben aparte afdelingen voor islamitisch bankieren. Kuala Lumpur en Dubai zijn de belangrijkste centra van islamitisch bankieren. Islamitisch bankieren heeft sinds de jaren zeventig een groei van 10-20% per jaar geboekt. Hoewel de kredietcrisis hier enige verstoring in heeft veroorzaakt, lijkt het er anno 2009 op dat de groei zich herstelt.
  Inhoud
  1 Essentie
  2 Constructies
  3 Hindernissen
  4 Enkele belangrijke begrippen
  5 Externe links
  Essentie[bewerken]
  Islamitisch bankieren is bankieren volgens de regels voorgeschreven door de islam. Hieruit volgen een aantal essentialia die men in principe zal moeten navolgen. Overigens kunnen de precieze regels van gebied tot gebied verschillen. Daarom zijn banken vaak geneigd voor de strengere interpretatie te kiezen, zodat zo veel mogelijk klanten van de financieringsvorm gebruik kunnen maken. Deze essentialia zijn:
  Het is verboden rente (riba) te heffen. Dit geldt zowel voor een percentage op de hoofdsom, als voor rente in natura en verhandeling van schuldpapier boven of beneden de nominale waarde;
  Bepaalde assets zijn niet toegestaan. Men moet hierbij denken aan alcohol, pornografie, wapenindustrie, en verboden voedsel zoals varkensvlees;
  Uit het verbod op gokken is afgeleid dat men in principe geen gebruik mag maken van verzekeringen en/of derivaten om risico’s af te dekken;
  Ook “besmette assets” uit een van deze categorieën mogen niet verhandeld worden. Men kan daarom bijvoorbeeld niet handelen in aandelen in een bedrijf dat met rentedragend geld is gefinancierd, of aandelen in een bierbrouwer. Banken zullen dus hun haram en hun halal geldstromen zo strikt mogelijk van elkaar moeten scheiden;
  De algemene sharia-regels voor contracten zullen moeten worden gevolgd, alsmede de specifieke regels voor de contractvorm die wordt gebruikt.
  Het is eveneens verboden de sharia te “omzeilen” door middel van kunstmatige constructies. Wanneer partij A 10.000 euro leent aan partij B, en partij B belooft naast terugbetaling ook ieder jaar 6 % van het uitstaande bedrag aan A te schenken, dan wordt feitelijk hetzelfde bereikt als bij een bankrekening met 6 % rente. Weliswaar zijn zowel het lenen van geld als het doen van beloften en schenkingen toegestaan, maar dit mag niet op een zodanige manier geschieden dat het renteverbod wordt omzeild. Dit doet denken aan het substance over form beginsel, en staat in het Arabisch bekend als hila.
  Zowel eventuele investeringen als de structuur van de transactie zelf moeten voldoen aan de islamitische regels. Om dit goed in de gaten te houden hebben banken vaak hun eigen moslimgeleerden, moefti’s, in dienst. Tevens zijn audits nodig tijdens de looptijd van de transactie, om te onderzoeken of nog steeds voldaan wordt aan de sharia. Het orgaan dat transacties toetst aan de sharia wordt aangeduid als de Sharia Supervisory Board.
  Constructies[bewerken]
  Islamitische banken hebben verschillende financieringsvormen ontwikkeld die voldoen aan de eisen van de islamitische regels. Aan consumenten kunnen renteloze bankrekeningen worden aangeboden. Een ander voorbeeld is de zogenaamde halalhypotheek.
  Aan bedrijven kunnen musharaka-constructies worden aangeboden. De financier gaat in dit geval een joint venture aan met het bedrijf, waarbij de financier geld inbrengt en het bedrijf de productiemiddelen. De joint venture kan georganiseerd worden als een separate entiteit of SPV, die sukuk uitgeeft aan investeerders (of aan de bank zelf). Deze sukuk geven recht op een deel van de opbrengst. Wanneer de looptijd van de transactie is beëindigd, koopt de SPV de sukuk terug. Sukuk kunnen onder bepaalde voorwaarden verhandeld worden. Het rendement van een sukuk is te kwalificeren als een winstuitdeling, niet als rente.
  Een andere constructie is een Mudaraba-constructie. Dit komt neer op een stille vennootschap, waarbij de ene investeert en de andere de prestatie levert.
  Met de risico’s die men met derivatentransacties probeert af te dekken kan men ook rekening houden door simpelweg een deel van de winst opzij te zetten als buffer. Hiermee kan men tevens (te) sterke fluctuaties in het rendement voorkomen.
  In de jaren 2000 hebben banken securitisatie-achtige transactievormen ontwikkeld. Maleisië financierde hier diverse bouwprojecten mee, terwijl in 2006 toekomstige rechten uit oliewinning uit de Golf van Mexico werden gesecuritiseerd. Ook veel niet-moslims namen deel aan deze transactie.

  Voorbeelden van gebruikte contractvormen zijn:
  Murabaha (cost plus)
  Musharaka (partnerschap)
  Mudaraba (partnerschap met beheerder)
  Ijara (lease)
  Istisna (projectfinanciering)
  Salam (betaling tegen latere levering)
  Sukuk (islamitische “effecten”)
  Hindernissen[bewerken]
  Islamitisch bankieren kent een aantal hindernissen waar men rekening mee dient te houden.
  Er bestaat binnen de islam geen centraal gezag, en interpretatie van de regels verschilt per gebied. Dit maakt het erg lastig om een product aan te bieden waar iedereen tevreden mee is;
  Sharia-audits zijn duur en tijdrovend;
  Veel islamitische staten zijn nog onvoldoende ontwikkeld voor geavanceerde financiële producten. Uitzonderingen zijn Maleisië, de Golfstaten en Turkije;
  De islamitische regelgeving en gebruikte constructies zorgen voor complicaties waardoor advocatenkantoren minder geneigd zijn om een legal opinion af te geven. Dit geeft minder zekerheid;
  Kredietbeoordelers als Moody’s en Standard & Poor’s staan huiverachtig tegenover toekenning van een kredietrating aan islamitische transacties, omdat hun beoordelingssysteem er niet op is ingesteld en omdat advocatenkantoren soms geen juridisch advies willen geven;
  Niet-moslimstaten houden in hun wetgeving geen rekening met islamitische transacties. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse belastingwet, die geen rekening houdt met renteloze constructies;
  Het is lastig een investering 100% halal te krijgen. Men kan bijvoorbeeld in een winkelcentrum investeren wat in principe is toegestaan. Het is echter mogelijk dat nadien in dat winkelcentrum een slijterij opent waardoor de investering haram wordt. Hiervoor bestaan pragmatische oplossingen, bijvoorbeeld een percentage van het dividend aan die slijterij toerekenen en dit aan een goed doel schenken.
  Renteloze constructies hebben als nadeel dat een geldverstrekker geen beloning krijgt en dus niet gemotiveerd zal zijn geld uit te lenen. Dit wordt opgelost door hem een winstdeel in het vooruitzicht te stellen; hij wordt derhalve zelf ‘een beetje ondernemer’. Ook dit past in de doctrine van de sharia.
  Een tweede nadeel van renteloze constructies is dat het te aantrekkelijk wordt om (te) laat te betalen. Dit wordt opgelost door een wettelijk afdwingbare verplichting in het contract op te nemen dat de wederpartij verplicht bij late betaling een donatie aan een goed doel te doen, als ‘boete’. Overigens schrijft de sharia voor dat ondernemer en geldverstrekker bij problemen om de tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen. Zekerheidsrechten worden erkend maar deze zonder overleg ten uitvoer leggen gaat tegen het ethisch principe van de sharia in.
  Enkele belangrijke begrippen[bewerken]
  Fikh: islamitische rechtswetenschap, jurisprudentie.
  Gharar: »Speculatie«, is verboden
  Hila: het omzeilen van de islamitische regels door middel van kunstmatige constructies
  Idshara: ‘betekent huren, meestal gebruikt voor leasen.
  Musharaka: ~ durfkapitaal
  Riba: woekerrente
  Sakk, meervoud sukuk: waardepapier met betrekking tot een islamitische transactie
  Sharia: het (goddelijk geïnspireerde) recht


  Maak melding
 19. @ Bhaai,
  Ik woon al jaren tussen Moslims, heb goede banden met Moslims en eet ook soms thuis bij ze , samen met anderen !
  Helaas bij de Hindoes(de goeden buiten beschouwing gelaten), daar mag je niet samen met de Brahmanen eten !! Eerst zij dan de overige gasten;ook op trouwpartijen heb ik dat opgemerkt !!! De Onaanraakbaren die zich hebben gepomoveerd tot “Brahman” !!
  Volgens mij “lul” je uit je nek !!, en op werkplaats zal je zeker een racist zijn op religieus gebied !!!
  @ KOOS, schijnt ook zo’n Hindoe racist te zijn en gebruikt de Hollandse naam KOOS en volgeling van WILDERS !!
  Jopie Pengel had een grote aanhang onder de Moslims maar nooit hebben Moslims getracht Suriname te Islamiseren.De grrotse groep.de Javanen ook niet !!


  Maak melding
 20. @ John,
  Jij bent een van de weinigen die vaak een goede-leerrijke posting hebben op de site !!!
  Toch weer, op deze leeftijd, iets bijgeleerd.
  Hopelijk dat de “halve analfabeten” KOOS,BHAAI,JACOBUS, dit stuk van jouw ook lezen !!!
  Dit heeft niets te maken met verheerlijking van de Paarse Poep Partij !!


  Maak melding
 21. Suriname kan rekenen op honderden miljoenen aan leningen. Met het leengedrag van de afgelopen 7 jaar kan het rekenen op miljarden aan rente en aflossingen. Maar met de gemiddelde hersencapaciteit van de Surinamer is dit een te moeilijke rekensom. Zelfs onze “SUPER-ECONOOM EN PAARS REKENWONDER”, RobG is al weken oorverdovend stil.


  Maak melding
 22. O mijn god…. nog meer leningen met de bodemschatten van Suriname als onderpand….

  Lekker bezig onze volkspresident: na hem de zondvloed.


  Maak melding
 23. haco@ Wat ik wens, neemt al vormen aan; Een totale vernietiging van de “mensheid”. Dit is allang geen “war on terorism”, meer of “war on seks”, of “war on drugs” of wathever; Dit is een war from the kkk tegen de gekleurde mens; sterker nog, tegen mijn persoon!
  Ik ben niet geliefd, “mensen” houden niet van mij, maar wel alles van mij afpakken en nadoen; Din lob a sirie! di dede ga sirie! Maar hun zus, schermen ze af!
  Wel eerlijk hoor, wat ik wens; Deze rovers, onmensen, die maar niet met hun tengels mijn karakter kunnen afblijven, de Kanker. ( Ik zal je verklappen mi pa; Ik houd ook NIET van mensen; sterker nog, kan geen 1 uitstaan. Lafaards, apenkoppen allemaal. )
  EN! IK ZAL GOD NOOIT VERGEVEN, MIJ OOIT TUSSEN DIT SCHOREM TE HEBBEN GEZET. Die zich “mensen” noemt; Zo lelijk als maar kan. Dit heeft niks met mijn God van doen.


  Maak melding
 24. Kashuma@

  Ik snap nu ook waarom je niet word opgenomen, zelfs psychiaters zoude er gek van worden, ik wil nog veel meer schrijven maar dat doe ik niet, zou beledigend kunnen zijn.
  Sari Tori


  Maak melding
 25. @ Bhaai,
  Bij deze ook uitgenodigd.Er wordt rekening gehouden met uw geloof met bij de maaltijd ! Liever een goede band met uw mede-Surinamers !! Dat kan ons alleen redden van de sociaal-economische ondergang die gaande is !!


  Maak melding
 26. Haco,
  Soms wordt een mens zo veel onrecht aangedaan dat het niet meer te houden is. Het is met geen toetsenbord te beschrijven.
  Mensen zijn inderdaad niet te vertrouwen.
  Ik kan niet zeggen dat ik Kashuma snap of niet snap. Dat is onmogelijk van achter mijn lap. Maar als iemand zo verbitterd is dan kan het niet anders dan dat hij/zij vaak en vreselijk onrecht is aangedaan.
  Persoonlijk zou ik ook wensen dat ik iemand zou tegen komen die eerlijk en te vertrouwen is.


  Maak melding
 27. @ Pa Henkie van Latour
  U moet niet gaan wauwelen en hoef niet gratis te eten bij mensen thuis.Zo hebt U misschien de cruciale natuurkundige begrippen niet ooit thuis getroffen,echt jammer.Mijn fenomenale raad aan U is wordt zelfstandig en hang niet bij mensen thuis voor 1bordtje eten met U indianen verhalen Pa Henkie! Mi sab den wan disi mi mang.


  Maak melding
 28. bhaai, Ook jij weet geen K. Suriname van mijn jeugd was normaal bij buurvrouw hangen voor een bordje eten! Niet dat je thuis niks had. Dus jij moet niet wauwelen en je waffel snoeren. Ik was maar een kind, die zn hand gauw gevuld. Inmiddels weet ik beter. Huichelaars.


  Maak melding
 29. Waarom zo afgeven op moslims? Zijn zij de oorzaak van de huidige staat van Suriname?
  Het gaat om de lening en de gevolgen. Ongeacht waar het geld vandaan komt: China, Rusland, India, Trump of Rutte…..Kan Su (regering) haar afspraken nakomen? En wat gaat de financierder doen als dat niet het geval is? Ik vrees t ergste….


  Maak melding
 30. A corrupte bende.

  Suriname heeft miljarden geleend. Niks is gebeurd. Ze brengen t land alleen maar ijnde problemen. Al die money gaat direct naar a buitenvrouw of ollo see


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES