Projectleider Maurice Wilson van het Caribbean Agriculture Research and Development Institute (CARDI) heeft zich vorige maand georiënteerd op kokoskwekerijen in Suriname. Het bezoek heeft plaatsgevonden in het kader van het regionaal project ‘Coconut Industry Developement for the Caribbean’. De projectleider heeft bezoeken gebracht aan de Pilot Kokoskwekerijen (Pilot Nurseries) en Integrated Pest Management (IPM) Plots. Het project wordt gefinancierd door de Europese Unie (EU) voor een bedrag van 3.5 miljoen Euro en wel uit de 10de Europese Ontwikkelingsfonds voor een duur van 4 jaar.
Als het geld naar de proefststions en de boeren gaat Dan is het goed. Als het geld weggegraaid wordt dan hebben we Niks aan het eind.
Kokosolie kan gemakkelijk gemaakt worden. Well arbeid intensief werk. Ze kunnen suiker maken van de kokossap.Hopelljk krijgen niet ndpers ook een kans als kokosboer.
Maak melding
Kokos bomen groeien overal en zulke het kost niks.
Ik schaam me diep dat zulke bedragen gemoeid gaan met zulke onnodige projekten want het geld kan besteed worden voor de ziekenhuizen ,medisch apparatuur en medicijnen .Want in Suriname gaan patienten dood omdat de nodige medicijnen en specialisten ontbreken en er is geen medisch apparatuur om om de patienten te behandelen!!
Maak melding
En nou nog maar 10 jaar wachten op de eerste kokosnoot!
Maak melding
surinamers zijn hersenloos en besmet met cocaine en daarom is zgn ontwikkelings hulp nodig voor de projecten. als het geld is overgemaakt, dan is de rekening geplunderd en is het geld spoorloos en is het project zgn mislukt… de suikerriet project is commewijne is ook zo gegaan…
Maak melding
Alle fruchten die men op de grond gooit, groeit en boom uit en dat kost geen 3.5 miljoen, zitten er weer en paar hun zakken te vullen bizar, en ik weet waar ik over praat, in Nederland teelt men ook cocospalmen, voor deco doet men 2x per jaar.
Als het net zo als de palmolie en de cassave vrees ik met grootte vrezen
Maak melding