zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politie dwingt betere behandeling af

Surinaamse politie dwingt betere behandeling af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 dec – Wie het bedacht heeft, is niet duidelijk. Maar manschappen van het Korps Politie Suriname, KPS, zaten van de ene dag op andere met een langer dienstrooster. Aan de werkdag van acht uren werden vier uren toegevoegd. De politieagenten van verschillende rangen pikten het niet en gingen spontaan tot een protestactie over. Bij het politiehoofdkwartier in Paramaribo werd de weg gebarricadeerd. Het heeft hen geen windeieren gelegd.

In het parlement werd alarm geslagen. Parlementslid en voormalig minister van Justitie & Politie Edward Belfort riep dat de politie staakte. De regering werd opgeroepen na te gaan wat er aan de hand was. Het nieuwe dienstrooster blijkt deel uit te maken van een nieuwe aanpak binnen het korps. Het moet leiden tot een affectiever manier van werken. Nu gebleken is dat er meer ontevreden door ontstaat, moet naar andere mogelijkheden worden uitgekeken.

Als direct gevolg van de barricade is besloten het dienstrooster terug te draaien. Dit gebeurde na onderonderhandelingen tussen de Surinaamse Politiebond en de korpsleiding. Politieagenten hebben een werkdag die gelijk is aan die van andere ambtenaren. Door het gebrek aan manschappen, moeten lange dagen worden gemaakt. Dat komt neer op veel overuren. De regering wil in haar bezuinigingsdrang daar al lang van af.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. ZO HOOR HET!!!!!
  “ONZE” beste kameraad , de tijd van slavernij is al lang voorbij.
  Die kale bejaarde killer wilt een 2de 25 feb.1980 van onze beste kameraad van maken. We leven nu anno 2017 van de moderne tijdperk, een tijd van berechting en rechtvaardigheid.
  Wat mij betreft, kan bouta in de diepe dal der duivelse-duisternis gaan dokken in cuba. Thank u!!! No comment!!!


  Maak melding
 2. Maar VALIES en zijn achterban(de leerkrachten) zouden een pai-pai met de bullepees krijgen van dezelfde poltie als zij staken en de straat opgaan !!
  De b..ler Shreck , zou de politie op ze afsturen !!!


  Maak melding
 3. ” mijn minister” zoals Tigri Barba zei dat de Pres.Desie hem had aangesproken in DNA, in de hoop dat hij weer minister zou worden in de plaats van Betsy Turf Silos, staat als adviseur achter deze acties !!


  Maak melding
 4. Ⓒ REUTERS
  ROTTERDAM – De rol van Suriname als exportland van cocaïne neemt enorm toe. In Rotterdam werd donderdag opnieuw een grote partij coke ontdekt in Rotterdam, afkomstig uit dit land. Ook andere Europese landen zien een hausse aan cocaïne uit Suriname.

  Het Openbaar Ministerie Rotterdam maakte donderdag bekend dat eerder deze week in de haven in een container uit Suriname 184 kilo coke is ontdekt. Voor de smokkel is een 77-jarige man opgepakt.

  Gedurende het hele jaar zijn forse partijen coke uit Suriname in de Rotterdamse haven onderschept. Dat begon in januari met een vangst van 473 kilo. In augustus werd, verdeeld over meerdere containers, 800 kilo ontdekt. Half september volgde een partij van 363 kilo. Toen pakte de politie een havenmedewerker op met een Surinaamse achtergrond. De waarde van alleen al deze grote vangsten bedraagt bijna honderd miljoen euro.

  Frankrijk

  Het smokkelprobleem speelt ook in andere landen, als België, Spanje en Frankrijk. Frankrijk wordt overspoeld door Surinamers met cocaïne. Dit jaar zijn op luchthavens ongeveer 5000 smokkelaars opgepakt, waarvan een kwart tot een derde uit Suriname komt. Ze vliegen vooral vanuit Cayenne in Frans-Guyana. Op het eiland Guadeloupe werd vorige maand op een containerschip dat op weg was naar Antwerpen, 750 kilo ontdekt. Spanje boekte in oktober een record met de vangst van 4000 kilo cocaïne uit Suriname.

  De Amerikaanse Drug Enforcement Administration luidde eerder dit jaar al de noodklok over de exploderende cocaïne-export vanuit Zuid-Amerika en via Suriname. Een van de redenen voor de toename is de toegenomen productie van cocabladeren. Tussen 2013 en 2016 in Colombia bijvoorbeeld met 136 procent. In Nederland werd in 2016 een recordhoeveelheid van 13.000 kilo coke ontdekt. In Antwerpen zelfs 30 ton.

  De oppositie in Suriname heeft meermalen zware kritiek op president Desi Bouterse geuit. Die zou veel te weinig doen aan de bestrijding van de smokkel en die zelfs oogluikend toestaan. Het aantal cokeverslaafden is explosief gestegen. Carlo Lansdorf, directeur van afkickcentrum De Stem en ex-politieman, zei onlangs in het Surinaamse onlinemagazine Waterkant dat dit komt omdat ’Suriname zich laat gebruiken als doorvoerhaven voor drugstransporten


  Maak melding
 5. @ Wazig,

  De simpele (domme) gedachte van niet-geschoolde parlementariërs en regeerders. Overuren zijn te duur, nou, dan bieden we ze toch meer ‘gewone’ diensturen aan?


  Maak melding
 6. Zoals eerder opgemerkt zijn overuren dure uren. 1.5 maal gewone uren tot twee maal dat. Verder Ben je bek af en Dan kan je in gevaarlijke situaties terecht komen. Redenen zijn gebrek aan staf. Short werken dag in. Dag uit is geen pretje.

  Goed zo vakbond.


  Maak melding
 7. Krijgen ze wat meer tijd om de tering zooi op te ruimen, zoals moorden inbraken, illegale goud zoekers kontroleerd op hout kap, bierdrinkers onder het rijden, wat dan zogenaamd stoer is.
  Hang plekken verbieden, dienstplicht invoeren, waardoor mentaliteit en karakter verbeterd word en wat dacht je van moraal.
  En dan nog wat, iedereen ligt aan de geeuw honger maar willen steeds meer geld hebben.
  Draai het eens om en stuur de regering naar huis, wat hebt je te verliezen


  Maak melding
 8. Men schept behagen in het voorschrijven van wetten,maar meer plezier geeft het hun om ze zelf te overtreden Deze barricades zijn volgens de wet strafbaar!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES