dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams onderwijs deels lam door staking vervoerders

Surinaams onderwijs deels lam door staking vervoerders

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 dec – Vervoerders per bus of boot zijn weer eens woest op de regering. Duizenden leerlingen en hun leerkrachten van verschillende scholen in het hele land moeten noodgedwongen thuis blijven. De maandelijkse betaling voor hun diensten is niet overgemaakt. Daarom is besloten de bussen in de garage te houden en de bootjes aan de ketting. Het is al de derde keer voor het jaar.

Na de laatste keer was verwacht dat het wel goed zou komen. De eigenaren en hun belangenorganisatie OBS balen als stekkers. “We moeten elke keer weer lawaai maken om ons geld te krijgen. Dit hoort niet op deze manier te gaan’, zegt OBS-secretaris Radjesh Orie tegenover de Ware Tijd. Dat er voor de derde keer wordt gestaakt dit jaar, wordt de regering in de schoenen geschoven.

Die moet maar leren haar verplichtingen op tijd te voldoen. Voor de eigenaren is het steeds weer passen en meten. Sommigen worden tot het uiterste gedreven. “Een buseigenaar moest zijn koeien verkopen om zijn onderneming te redden”, zegt Orie. Doordat de economische situatie steeds moeilijker wordt, is intussen een tariefaanpassing voorgesteld. De regering heeft tot eind december de tijd om akkoord te gaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Gaan jullie die sakasaka moordenaar duivel Desi geld
  vragen voor vervoer en school!
  Deze man heeft suriname in een nachtmerrie gestort!!!!!
  Moro ka ey kong ete!!!!!


  Maak melding
 2. Een trieste zaak, de overheid zorgt zelf ervoor dat er een verloren generatie ontstaat. Alles wordt op macht gespeeld waardoor van gezond overleg geen sprake is. Alle stakeholders liggen met elkaar overhoop. De bonden en de minister van onderwijs, de vervoerders met de overheid, de onderwijsbonden onderling. Allemaal zijn ze “heel erg belangrijk” en de leerling/student is het slachtoffer. We moeten eindelijk eens (vak)bekwame mensen als minister benoemen en niet simpelweg loyalisten. Deze minister van onderwijs lijkt het belangrijker te vinden een boutist te zijn dan een bekwame minister. DNA-lid Sapoen, zelf ex-minister van onderwijs heeft de doelstellingen van het ministerie onlangs als niet-realistisch gekenmerkt. De minister wil in 2022 op vrijwel alle onderwijsfronten leidend zijn in de regio. Als men niet eens ervoor kan zorgen dat de kinderen anno 2017 normaal vervoerd kunnen worden, moet men wel in dromenland verkeren om dat soort doelstellingen te formuleren. We zouden best weer, zowel op onderwijs- als op het gebied van gezondheidszorg, toonaangevend kunnen worden, maar dan met deskundige mensen. Zowel in als buiten Suriname zijn er voldoende personen die ons verder kunnen helpen.


  Maak melding
 3. Deze keskesi zou om zijn Dubai uitspraak geliquideerd moeten worden. Nog verschijnt dit dier in het DNA.

  Het is 1 grote comedyshow, apentuin in Dubai (Suriname)


  Maak melding
 4. Zie het paars verdoemd gevolg waarvoor oom Vene heeft gewaarschuwd. Fervente oerdomme ndpers zijn de oorzaak van alles wat mis gaat in het land door willens en wetens oerdom koppig tot tweemaal toe te stemmen op de paarse verderver van het gehele land, ddb en duivelse trawanten. Oma taki, dit paars duister gevolg is niet de schuld van de duivel ddb, maar van al die gelovige en ongelovige ddb aanbidders, want zei hebben gezorgd dat deze paars sluwe slang aan de macht is gekomen. Opa taki o zo hoe dan? Oma taki, simpel, je gaat toch niet je hoofd steken in de muil van een roofdier os slang om gebeten te worden, want dan ben je oerdom tot op het bot, ondanks je weet dat ai go beti h joe bakka. Zo oerdom zijn de ndpers geweest om het grote kwaad van het land, ddb en co te geloven, te eren en te aanbidden olv zijn vals paarse awariedomries, Stef me Anus meyje en Misjika Dubai. Een schande is het voor land en volk dat deze oerdomme paarse klootzakken een misdadiger als hun leider dogen die hen paars laat lijden. Ai boi, ndpers zijn verantwoordelijk voor de paarse vloek ddb. Zij alleen kunnen deze vloek opheffen door massaal naar zijn huis te gaan en hem af te zetten. Oma taki, dat gaat nooit gebeuren want ze zijn oerdom ddb duivels bezeten. Opa taki een paranoide anti volk.


  Maak melding
 5. triest triest triest….alles draait maar om 1 man/moordenaar..
  de PROFITEURS willen kosten wat het kost deze moordenaar beschermen omwille van hun eigen graaizucht….

  maar tja…het merendeels van het volk (DOMME MASSA) heeft gekozen…

  ba zoekt..ba heeft gevonden..ba moet het dragen.. nog 5

  a moordenaar kies deng dong beest bakka…


  Maak melding
 6. Geen medelijden met ze, het zijn die zelfde lui die voor de verkiezingen met paarse vlaggen rond reden, en vaarden, kijk of ze in 2020 nog zo hardleers zijn, om op deze zelfde onbetrouwbare paarse criminele bende te stemmen.


  Maak melding
 7. Intelecctueel een verloren generatie straks ! Ze zullen alleen ,zonder intectuele vaardigheden en skills als domme krachten in dienst treden van de NDP-top, de bezitters van bedrijven en zaken van chinese ondernemers; of als cacao-plukkers en
  cocosnoten plukkers !!!
  Surinaamse kiezers laten zich als “boerikies” berijden op hun rug door de NDP- toppers onder leiding van Desie .Wanneer gaan hun ogen eindelijk open ??? Zien ze niet in dat oudjes en ook de kinderen ,in een hopeloze afgrond geduwd worden !!
  Trouwens,ik vraag mij af waar deze Hoefdraad heeft gestudeerd !! Is deze man wel een econoom of heeft hij indertijd alleen het economie boekje van “Heertje” alleen gelezen !!!


  Maak melding
 8. Sang, Monie no de foe pai bushouders, maar de President gaat op snoepreis met gevolg naar Cuba !!!

  Mek a kil tang drape, dede lit-drape !!
  Hij vlucht voor vragen in DNA bij de begrotingsbehandeling !!
  A kil kong frede Tigri Barba !!
  Ashwin moi-boi foe dada ou fanga slag in DNA gie Desie !!!,pres des vaderland !!!


  Maak melding
 9. Als die dieven van buschaufferurs nu eens niet de boel zouden oplichten dan was dit probleem er niet.
  Subsidies en uitbetalingen ontvangen op spooktrajecten.
  In plaats van 29 leerlingen 40 leerlingen in de bus proppen en aangeven dat ze maar half vol zitten.

  Oplichters zijn het.
  Zelfs de voorzitters van de vereniging(en) hebben er geen goed woord voorover.

  Bah bah oplichters


  Maak melding
 10. Laat ze lekker aan de ketting blijven. Er staat vast wel een eerlijke” groep” op om normaal zaken te doen zonder de overheid op te lichten en alle verkeersregels aan hun laars lappen. Laat ze ook maar mee betalen aan al die bermen die ze kapot hebben gereden en rijden. En al die verkeersopstoppingen die ze veroorzaken.


  Maak melding
 11. Waar is misikeba ?? hij kan een beetje dansen en schreeuwen op t podium bij ocer. Zo worden de bushouders een beetje rustig!

  Waar ben je pater misikeba, dans een beetje nohhh. Ze hebben je nu echt nodig. Ie no kang dok !


  Maak melding
 12. Busje komt zo, je verdient een bus. Om door een bus overreden te worden. Want je domheid kent geen grenzen. Is de mensheid verlost van je domme genen. Kan je het niet meer verspreiden. De natuur moet soms hard zijn, wil de mensheid overleven.
  Zie ook wat paars heeft aangericht in Su.


  Maak melding
 13. De bus en bootmensen verdienen snelle betaling van hun nota. Zij reden en voeren toch met paarse vlaggen rond in 2015.
  Ik heb me altijd afgevraagd wat er met deze mensen aan de hand was. Ondanks de late en achterstand in betalingen toch nog paarse vlaggen voeren en reclame maken voor DDB. Waren ze ondanks alles ineens Bouterse gezind geworden of zouden zij anders hun vergunningen verliezen???. Als ik Bouta was zou ik deze mensen goed houden. Ze hebben jou gemaakt, maar ze kunnen je ook breken. “The same folks that put you there today, tomorrow can take you away” was een lied dat tijdens Pengel niet
  mocht worden afgedraaid op de radio.


  Maak melding
 14. Bongkoro-sranangman
  Intellectueel een verloren generatie straks !
  Klopt volledig.
  De meeste mensen zullen het met je eens zijn. Een enkeling niet. Die redeneert, hoe dommer, hoe makkelijker te manipuleren.
  De schuld lag vorig keer bij de leider van stakingen (naam vergeten).
  Wie zal nu de schuld krijgen?


  Maak melding
 15. Oplichters zijn het.
  Meer goud om hun nek dan in de CBvS.
  Illigale routes rijden.
  Verkeersregels kennen ze niet.
  Ikke ikke ikke en de rest kan stikken.

  Maar wel klage als ze hun geld niet krijgen wanneer ze de bende hebben opgelicht. Neks betalen die uitvreters


  Maak melding
 16. Je hoort de assemblee leden niet klagen
  Je hoort de ministers niet klagen
  Je hoort de zogenaamde regeringsadviseurs niet klagen
  Je hoort de mensen die een baan vanwege NDP hebben gehad niet klagen
  Je hoort Ingrid Bouterse die vanwege het bed delen met Desie B maandelijks een vorstelijk salaris ontvangt niet klagen.

  Redenen ?
  Al deze profiteurs/parasieten ontvangen maandelijks optijd het beloofde geld.
  Bus en boothouders worden als ongeschoold en stemloos gezien.
  Dus deze groep belazeren
  Bouterse en mede rovers keer op keer.


  Maak melding
 17. waarom is het suri onderwijs lam,, komt niet door de bus houders die hun gelden niet krijgen , komt door de boeven schurken moordenaars die het land hebben leeg geroofd het poep volk onder de duim houden…

  zolang deze bende nog aan het roer is, zal het niet beter worden..

  na Januari zal het nog slechter worden, dan is er helemaal geen beweging meer op alle fronten..

  oplossing,, deze tering zooi moet opdonderen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES