Energie Bedrijven Suriname blijft steentje in politieke schoen

7

PARAMARIBO, 6 dec – De enorme kosten rond operaties van Energie Bedrijven Suriname, EBS, blijven de regering parten spelen. Het zit zelfs zo hoog dat ingrijpen van bovenaf wordt gevreesd. De regering moet jaarlijks honderden miljoenen neertellen voor het openhouden van het bedrijf. Hoewel het management onder leiding van ex-parlementariër Rabin Parmessar (NDP), bezuinigt, wordt het onvoldoende bevonden. Regeringspartij NDP wil de botte bijl hanteren.

In het parlement is al behoorlijk veel kritiek geleverd. “Ik denk dat het laatste woord over EBS nog niet gesproken is. Ten aanzien van EBS begeef ik mij even niet op het politieke terrein van mensen die daar zitten en hoe de president daar daarmee zal omgaan. De president zal beslissen over de poppetjes”, zegt NDP-fractieleider André Misiekaba tegenover de Times of Suriname. De subsidies zijn een absoluut heikel punt.

Opeenvolgende regeringen hebben er nooit de vingers aan willen branden. Afschaffen van subsidies betekent gewoon dat iedereen zal moeten betalen wat die verbruikt. Voor de ‘armsten’ wordt nu subjectsubsidie bepleit. Maar het ‘laatste woord is nog niet gezegd’. “Vanaf de tijd van het Front (voor Democratie & Ontwikkeling, red.) hoor ik zeggen dat we moeten gaan naar subjectsubsidie”, zegt Misiekaba.


7 REACTIES

 1. Schaf de subsidie af voor EBS-ers ook ! Of geef ze t/m 150 Kwh.vrij, voor de rest gewoon laten betalen zoals iedere rijke of arme sloeber betaalt !!!!

  Wordt het geen tijd dat de belasting dienst de vrije energie verbruik door EBS-ers , moet/gaat mede belasten als extra
  beloning op hun salaris ???
  Pe dem konnie mang lek Abdoel-econoom en Misjika-bakka zijn ?? Laten ze dit voorstel in DNA presenteren !!


  Maak melding

 2. @Pa

  Helemaal mee eens. Dat zal zeker de problemen van de EBS oplossen:

  1.300 * 40 SRD = 52.000 SRD
  1.300 * 80 SRD = 104.000 SRD
  1.300 * 120 SRD = 156.000 SRD
  Joepie!!


  Maak melding

 3. @ Pa

  Klopt

  1.300 werknemers krijgen hun rekening betaald.
  Tel uit je winst:

  1.300 x 40 SRD = 52.000 SRD
  1.300 x 80 SRD = 104.000 SRD
  1.300 x 120 SRD = 156.000 SRD

  Yepp daarmee kunnen we het tekort van de EBS aanzuiveren, joepie!

  In ongeveer honderd jaar


  Maak melding

 4. Komende jaren gaan vele oerdomme verarmde paarse paria’s noodgedwongen koko lampoes en kaarsen gebruiken. Net als in jaren tachtig, geen gas voor lege gasbommen en ook geen licht. Alle ndpers rijk en arm verdienen de komende paarse verdoemenis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.