zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTheatervoorstelling 'Mijn (Bij) Vrouw' ook in Suriname

Theatervoorstelling ‘Mijn (Bij) Vrouw’ ook in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De theatervoorstelling ‘Mijn (bij) vrouw’, over polygamie in de Caribische samenleving, wordt ook in Suriname gespeeld. Er zijn in totaal vier shows gepland. Deze vinden van 14 tot en met 17 december in On Stage Theater plaats.

‘Mijn (Bij)Vrouw’ is een liefdevolle zedenthriller en gaat over polygamie in de Caribische samenleving waar het hebben van een bijvrouw volgens sommigen gebruikelijk is, terwijl er tegelijkertijd een taboe op rust.

De voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd Nederlands(!) verhaal waarin een binnenvrouw de baby van de bijvrouw adopteert en breekt met het cliché́e van de passieve binnenvrouw die haar man zijn gang laat gaan, ondanks haar verdriet over de situatie.(FOTO: It’s Blue Productions)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Een bij vrouw is altijd prettig, waarom ook niet als je haar en je eigen vrouw, goed kan onderhouden ?
  Ik bedoel hiermee, financieel en lichamelijk en geestelijk !
  Ik heb in mijn auto toch ook 5 wielen, in case of ?????

  bun tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Jacko,
  Foei toch om vrouwen te vergelijken met de wielen van een auto.
  Bij typetjes als jou, draait alles om het rijden op.
  Wat doe je als zowel je vrouw als bijvrouw een keer niet genegen zijn tot jouw wellusten? Dan pak je zeker je baco om aan je autowiel te gaan sleutelen. Overigens, de hedendaagse auto kent geen 5e wiel meer; je zal het dus in het vervolg met de handkar moeten doen.


  Maak melding
 3. Moslimmannen mogen van hun geloof meer dan één vrouw hebben. Dit geloof discrimineert de moslim vrouw net als bij een bepaalde soort/ bepaalde etniciteit (afstammelingen van de Afrikaanse mannen) in Caribische
  samenleving het geval is.

  Als de (afstammeling/nakomeling van Afrikaanse slaven) man een bij vrouw neemt, dan neemt de vrouw ( afstammeling/nakomeling van de Afrikaanse slaven) een bij man.

  Probleem opgelost voor deze mannen die dit leven zo verheerlijken. In een relatie kan men gewoon eerlijk tegen over elkaar zijn als men hiervoor kiest. Er zullen wel genoeg redenen hiervoor zijn, waarom men het doen. Bij Caribische zal het wel het macho-gedrag zijn. Wat zou de reden zijn voor deze Caribische vrouwen om een bij man te hebben? Voor de een vraag, voor deze vrouwen mij een weet.

  Wat bij gezegd moet worden is dat dit gedrag van bij vrouw of bij man overal ter wereld, culturen, etniciteiten gebeurt, alleen onder andere noemers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES