Regering laat begrotingsdebat schieten voor ‘dringende zaken’

16

PARAMARIBO, 4 dec – De regering heeft een aantal dringende zaken te bespreken. Er si een spoedvergadering op touw gezet. Aan dit zogenaamde spoedberaad nemen ook vooraanstaanden van de coalitie deel. President Desiré Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin waren opvallend afwezig bij de aanvang van de begrotingsdebatten in het parlement. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling gaf een verklaring.

“We gaan niet kunnen komen vandaag”, zei Dikan in het parlement. Hij was op dat moment de enige minister in parlement. Volgens Dikan waren andere ministers weggeroepen voor een spoedvergadering. Bouterse houdt spoedberaad over enkele dringende vraagstukken. De verklaring kwam als een verrassing aan. Het parlement bereidde zich op dat moment op voortzetting van de debatten voor.

De debatten verliepen de vorige week nogal heftig. Vooral leden van de regerende Nationale Democratische Partij lieten zich kritisch over het beleid uit.Onder meer werden gevallen van corruptie en mismanagement aangekaart. Adhin kreeg eerder ongelijk van parlementsvoorzitter Jennifer Simons. De vicepresident zei met zoveel woorden dat parlementslid Edward Belfort Bouterse had beledigd.


16 REACTIES

 1. Die dringende zaken hebben allemaal te maken met de veiligheid en het beschermen en aan de macht houden van de duivel ddb. Vervloekt zijn alle ndper’s opa zugtoe. Hoezo oma aksi? Simpel, alle moordenaars zijn vervloekt, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars als leider aanbidden, gelovig of niet. ndper’s zijn het kwaad van de gehele bevolking, ze zijn door en door slecht en verdienen de slechte leider die ze aanbidden, sa e mek deng ka. Wo ka.


  Maak melding

 2. Ondertussen wordt er her en der paars gekrijst onder de vele verarmde oerdomme ndper’s, baas hoe lang ga we nog wachte op die paarse lekker die je ons hebt beloofd? We agt sind 2010 oop gratis ete, drinke en kabouter huisje. Baas, al je mense die je daar zet om je te helpe land te draaien, blijve maar paars misdad uit de staatskas graaien. We denke dat ze doen dat omdat het is op je commando. Baas wi e ka dankzij joe mpp lee wanbeleid.


  Maak melding

 3. De puinhopen van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Surinams DNA Is een Koffie Shop.

  Jong Suriname .. Probeer eens te Visualiseren.
  Surinaams DNA als een lokaal koffie shop op de amsterdamse wallen.. ergens langs de amsterdamse grachten.. De DNA leden zitten in die koffie shop.. enkelen roken stuff, anderen roken smack, bepaalde roken cocaïne.

  Velen van die DNA leden hebben een dubbele agenda.. met name ze zijn op het veld met de achterliggende gedachten.. fa wang monie kang miki snel ondro tafra Tab a zee dijk.

  Zo Disqualificeer ik het Surinaams DNA.. Poppen kaS


  Maak melding

 4. Wat kan zo dringend zijn om een belangrijke begrotingsbehandeling uit te stellen?
  Mogelijkheden:
  -crisis binnen de regering. De ministers durven eindelijk hun mond open te maken.
  – BEP, PALU, HVB, DOE zien de bui al hangen en willen uit de coalitie stappen.
  – DDB is bang geworden en wil de staat van beleg uitroepen.
  – DDB gaat eindelijk de wil van het volk uitvoeren. Alle corruptiegelden terughalen en dit gebruiken voor veiligheid, gezondheid, onderwijs en economie.
  – Ik heb gehoord dat Wijdenbosch 15 december moet getuigen in de zaak Balast Nedam. DDB is bang dat zijn naam wordt genoemd.
  – DDB begint nu te werken aan het evacuatieplan van zichzelf, vrienden, ministers , familieleden. De helicopters van Abrahams staan al paraat.
  – Bouterse is bang voor de grootste vakbondsleider van Suriname, genaamd Hooghart, die straks de ambtenaren zal mobiliseren en leiden tot de val van DDB . Waar is HOOGHART?????
  Dit als gevolg van het schenden van de rechten van de Ambtenaren. Er zijn gelden van ambtenaren ingehouden , die niet aan de banken en Kirpalani zijn afgedragen.
  – Suriname heeft geen geld om de politici (ministers en leden van de DNA) deze maand uit te betalen.
  – Er is geen geld om de ambtenarensalarissen deze maand uit te betalen.

  Conclusie: maatregelen treffen en een oplossing bedenken ter voorkoming dat Suriname gaat bossen en de regering paars gaat vallen..


  Maak melding

 5. FLASH NEWS ALERT !!!
  Afgelopen donderdag 30 Nov 2017 kwam via de luchthaven Zanderij een grote LADING geld binnen 1(een) Miljard SRD ..de Regering van Suriname liet drukken in allerijl in t buitenland en importeerde deze nieuwe srd biljetten..om lonen..salarissen en andere Overheids schulden te kunnen betalen in de drukke Dec maand van 2017


  Maak melding

 6. Paniek in de paarse slangenkuil. De megalomane, drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar, pathologische leugenaar en volksmisleider DDB moet in alle haast rugdekking krijgen na de overduidelijke oorwassing op basis van feiten, door Belfort.


  Maak melding

 7. De laatste stuiptrekkingen van die moordenaar, de situatie is zo uitzichtloos geworden, op alle ministeries zijn grote problemen, zowel financiĕel, als op personeelgebied, die niet geschikt zijn op deze posities, maar daar zitten omdat ze gelieerd zijn aan dat paarse geboefte, alles staat op instorten, dus ook de dagen van die moordenaar, die zo goed als geteld zijn.


  Maak melding

 8. Het heeft er veel van dat ddb en gang voor de kerst weg zijn.

  Suriname is failliet en het water is ddb nader aan de lippen, maar het kan ook zijn het water is nader aan de neusgaten.

  Voor De Kerst Is Die Weg, maar kan ook zijn Voor 8 december is het aan het koortje van zijn zwembroek.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Didibrie bouterse wat een man wat een president!
  Welke president zegt aan het volk gaan jullie dokken?
  Soso lafu natuurlijk die ongeschoolde awaridomri bouta!
  Deze lafaard bouta maakt zich steeds belachelijk en is totaal niet geschikt om pres te zijn!
  Zelf bestuurd hy het land naar de klote richting Haïti !!!!
  Bouta njang mie mars jere!


  Maak melding

 10. Dit is typisch riool journalistiek dat hier gevoerd wordt. Losse kreten lanceren die veel onheil doen vermoeden zonder dat er een goed onderbouwd verhaal volgt.
  Is het omdat wij nog steeds een ontwikkelings land zijn of is het de domheid van de journalisten en kranten redacties?? who knows????


  Maak melding

 11. Wie stemt er in godsnaam 7 jaar geleden op een moordenaar cq cokesnuivende dealer…
  Deze lafaard wist het volk te paaien…
  Het volk is erin getrapt….
  Mensen in su:gebruik je verstand…
  Hoe hebben jullie in godsnaam op een moordenaar kunnen stemmen…
  Su was een gezegend land…
  Het is nu dankzij deze klootzak van een pres een vervloekt land geworden…
  Burn in hell devil….


  Maak melding

 12. @Njanmofo
  Niet echt duidelijk wat u bedoelt. Maar als het bericht in de verschillende kranten dat het begrotingsdebat geen voortgang kon vinden riool-journalistiek wordt genoemd, dan is het einde zoek. De journalisten geven alleen door wat ze waarnemen. En bovendien heeft minister Dikan in DNA zelf gezegd “We zullen vandaag niet kunnen komen?”

  Ik ben overigens wel heel erg benieuwd hoelang het zal duren voordat de bijgestelde begroting DNA bereikt. Dit is in ieder geval wel een heel slechte beurt van de regering. De vraag rijst wie toch in hemelsnaam de begrotingen opstellen. Men moet toch cijfers hebben over inkomsten, uitgaven en eventuele reserves. Maar nee, eerst een onrealistische begroting indienen om die vervolgens weer in te trekken of verregaand te corrigeren. Denk dan vooraf eerst goed na. Voorbeeld; de minister van onderwijs die in zijn begroting opneemt dat men in 2022 eerste op vrijwel alle fronten moet zijn in de regio….Hoe bedenk je het in hemelsnaam. Ons onderwijs is in de regio niet hoogstaand. Als je over 15-20 jaar de beste wil zijn prima. Maar.. binnen 5 jaar, onder deze omstandigheden waarbij de financiering van projecten hoogst onzeker is..minister, “geef me een brik”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.