donderdag, april 11, 2024
HomeFotoAdaptatieplan voor klimaatverandering Suriname

Adaptatieplan voor klimaatverandering Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Armstrong Alexis(l) en de presidentiele milieuadviseur Winston Lackin (r) vorige week tijdens de ‘National Adaptation Plan’ workshop. Suriname behoort tot de groep van tien meest kwetsbare landen in de wereld voor wat betreft de negatieve effecten van klimaatverandering. Als onderdeel van het project Japan-Caribbean Climate Change Partnership (J-CCCP) zal Japan Suriname ondersteunen bij het ontwikkelen van een nationaal adaptatieplan voor klimaatverandering.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Ze moeten om eerst te beginnen in Suriname ophouden met de oerwoud te vernietigen oa bomen kappen en stoppen met het zoeken naar goud schop die Canadezen en Chinezen en Brazilianen eruit ze zijn onze mooie Suriname aan het kapot maken als er een natuurramp in su komt nou denk dat de schade zo gigantisch wordt wel komen er nooit bovenop want er is ook geen geld om su op te knappen denk daar maar eens aan.


  Maak melding
 2. Ik denk niet dat een land met maar 500.000 mensen hoeft op te draaien voor de klimaatverandering die door de grote mogendheden veroorzaakt wordt. Dus enige financiële hulp lijkt me niet meer dan logisch.


  Maak melding
 3. Op elk gebied en activiteit heeft de criminele pres., ingi boy Desi, een commissie naast de minister baja. Toch gaat het met dag bergafwaarts met SU


  Maak melding
 4. @ Robles

  “Ik denk niet dat een land met maar 500.000 mensen hoeft op te draaien voor de klimaatverandering die door de grote mogendheden veroorzaakt wordt. Dus enige financiële hulp lijkt me niet meer dan logisch.”

  Vrij logisch als ze maar aan de afspraken houden en steun/vergoeding niet gaan misbruiken om gaten te dichten.

  Ondertussen doen ze hun stinkende best om het land te vernielen. Rondhout/ Bramspunt/Pork kockers/ Scalians/Kwik/ Mangrove/Schildpad eieren om het hoofd maar boven water te houden.

  Nu roept Hopkinson dat de binnenlandse grondrechten geregeld moeten worden omdat er anders geen Redd subsidies naar Suriname komen. Het vonnis is al 10 jaar oud en nog is het niet geregeld.

  Robles. Time 4 Change


  Maak melding
 5. Schildpad eieren eten dat deden ze ook toen er geen crisis was, gewoon omdat ze dat lekker vonden, zonder na te denken.hoop dat ze er buikpijn van kregen.


  Maak melding
 6. Hoewel ik de reacties met betrekking tot kaal kap, kwikgebruik zandafgravingen etc begrijp gaat het m.i in dit geval om een andere, nog grotere dreiging. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel. En wij lijken de pech te hebben dat met name de kuststrook vrij laag is.
  Hieronder een passage uit een artikel in “de groene amsterdammer” d.d. 14 okt. 2015
  “Suriname staat volgens de VN in de top-tien van landen die het meest worden bedreigd door de stijgende zeespiegel. Driekwart van de bevolking leeft in de vlakte bij de Atlantische Oceaan. Het stijgende zeewater zorgt er voor verzilting, erosie en een verminderende biodiversiteit. Door slechte planning verschijnen bovendien steeds meer verkavelingsprojecten in die kustvlakte. Bouwpromotoren doen aan landaanwinst en kappen de mangrovebossen. De gevolgen zijn al zichtbaar. Begin dit jaar stroomde het zeewater na een dambreuk de hoofdstad in, vijftig mensen moest worden geëvacueerd.

  Naast het menselijk leed kan dit Suriname op lange termijn ook handenvol geld kosten. De VN becijferden dat de zeespiegelstijging het land in 2050 liefst 217 miljoen euro kan kosten aan kapotte wegen, bruggen, havens en hotels”.
  De regering doet er goed aan om zo snel mogelijk serieus naar dit probleem te kijken. Kapotte wegen en bruggen zijn te vervangen maar mensenlevens niet.


  Maak melding
 7. @JoJo

  Ondertussen doen ze hun stinkende best om het land te vernielen. Rondhout/ Bramspunt/Pork kockers/ Scalians/Kwik/ Mangrove/Schildpad eieren om het hoofd maar boven water te houden.

  —————————————————————————

  Maar dat is beslist geen overheidsbeleid. De afgravingen op Braamspunt zijn bijvoorbeeld stil gelegd. Er wordt enorm hard gewerkt om het gebruik van kwik aan banden te leggen. Er zijn onderzoeken om de mangrove te herstellen. En eieren rapen is zeer strafbaar. Maar een klein land met een zwakke economie en dito overheid zal altijd handhavingsproblemen hebben. Er moet dus gewoon meer hulp komen. Dat staat overigens los van welke politieke kleur je aanhangt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES