Surinaamse minister onder vuur om corruptie bij inzet machines

51

PARAMARIBO, 1 dec – Minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, is flink door de mangel gehaald in het parlement. Parlementariërs van regeringspartij NDP menen dat er gesjoemeld wordt met de uitgifte van visvergunningen. In Nickerie woont een burger die niet eens weet dat hij een visbedrijf bezit. Algoe beweert nergens van af te weten. Het parlement wil een verklaring.

De minister zal daar zo gauw mogelijk mee moeten komen. De naam van de burger is misbruikt om een bedrijf in te schrijven. Het bedrijf kreeg visvergunningen voor acht vissersboten. Ook is een stuk domeinland onrechtmatig in handen gekomen van een andere burger. Het blijft niet daarbij. Het land wordt bewerkt met machines van publiek bedrijf SML. Volgens Rashie Doekhie (NDP) gaat het om veertien tractoren.

En zeven graafmachines. De herkenningstekens van de machines zijn verwijderd, wat duidt op geknoei. SML valt onder beheer van LVV. André Misiekaba, leider van de NDP-fractie, wil dat Algoe ingaat op wat er beweerd is in het parlement. Algoe zei eerder dat een parlementslid betrokken is bij geknoei met visvergunningen. Hij weigerde de naam te noemen, ondanks aandringen van onder meer Misiekaba.


51 REACTIES

 1. Misiekaba is gereed met de volgende amnestie…algoe agoe dagoe amnestie!
  Als de andere namen bij misiekaba bekend zijn zal het regenen van amnestie.Hij wacht op de namen. Is het nog steeds de ndp of is het intussen ndp amnestie partij.?!
  Liever wordt misiekaba minister van Amnestie bij de ndp!!


  Maak melding

 2. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Conservatief Suriname.

  Surinamse minister onder vuur.. Excuse me..

  Dit is effe een opschudding beste mensen.. over een week of 2 zal alles met de mantel der liefde bedek worden.

  Dit zijn de aspecten van een onder ontwikkeld land.. met als hoofd een Crimineel die Bouterse heet.

  Voor De NDP Is Corruptie En Wanbeleid Een Religie Die Gepredikt Word Door De Heer MISIKABA.

  Beste Lezers .. In het regeer akkoord van de NDP staat.. het Surinaams volk is onderontwikkeld en dom dus ze mogen bedrogen worden.


  Maak melding

 3. @Dominee

  Och ik zie dat je een verlengde bent van misiekaba.Die heeft jou nodig hoor,hij zelf als minister van amnestie en jij als de advocaat van de duivel.Met jullie 2 als combinatie kan het nooooit verkeerd gaan . Jullie 2 zijn samen een dodelijke combinatie. Altijd gereed om de criminelen bij te staan jij dom ding!Dominee?…..wat belachelijk.Noem jezelf duivel,past op en top bij jou.


  Maak melding

 4. Nog zo’n minister hoor; Die zichzelf fors in de vingers snijdt en naar mijn smaak almeraak praat is van justitie; Wat bedoelt deze gast met zijn erf en met hinderlijk?
  Een lid hier zei; Wanneer niets, iets wordt! Van dit soort gasten zou ik nog geen knippa kopen. Straalt slechts onrust en misplaatste wraak uit; In mijn Suriname zegt men : WITMANDU. Mijn bigi sma zou zeggen: ADJABO!


  Maak melding

 5. En laat mij hem zeggen, die min van jus.; In mijn erf, mijn bigi sma erf, die zijn soort gratis heeft verloederd, ben ik vertrouwd met het beste van het beste. Hij predikt slechts zijn passie. En zou anders, nooit een poot zetten op dat erf!


  Maak melding

 6. Minister Algoe ik zou de eer aan mezelf houden, in plaats van meedogenloos toe te kijken naar de ondergang van het land. Want dan bent u ook verantwoordelijk daarvoor !!!
  Want er komt meer naar boven drijven wacht maar !!!!!


  Maak melding

 7. @Ray

  Geef eens iets aan in jou postings die ook maar iets te maken hebben met het onderwerp.
  Je zit hier naar mijn idee alleen maar je tijd te vullen omdat je niks anders te doen hebt dan dom kletsen en ondertussen je hand op te houden bij je baasje Rutte. Maar wel een soort allesweter en betweter willen zijn voor alles wat er hier (lees goed hier in Su en niet daar aan het noordzeestrand) gebeurd en afkraakt.

  Het lijkt wel of je wordt betaald om Su continu in een kwaad daglicht te zetten.

  In dit geval geef ik @dominee (neem aan de link naar Bruinsma) volledig gelijk.

  Vreselijke type ben jij.


  Maak melding

 8. Als er een reshuffle plaats gaat vinden neem ik aan dat deze charlatan van een Algoe gelijk verwijderd wordt.

  Geen fan van misikaba maar ik geef hem in dit geval gelijk: LVV, LVV, LVV


  Maak melding

 9. Wil ik er nog eentje de oren wassen; De in dna snotneus ogende baidoe! Ben je besodemietert of zo? Jouw bigi sma hadden je moeten richten. Je bazelt maar wat raak!


  Maak melding

 10. Gaan we weer ; lid zegt: ‘charlatan’. Charlatan, zijn zij die weigeren, in te zien, dat je in Suriname, in de nieuwe wereld bent. GEEN oude, fosiele rotzooi; Oude ST; bSH$t. Oplaseren boi.


  Maak melding

 11. Slappe honden, varkens willen altijd wel Kampioenen onder vuur nemen. Den man tak djaroezoe man na don man!
  Maar bij mij, weest gerust, koegru e frei kmopo! Ik dien Jah.
  En bazel niet.


  Maak melding

 12. De meesten vergeten wanneer het “doek” (Doekie) viel voor SML
  Welke rijst magnaat er o.a. voor gezorgd heeft dat het “doek” viel en waarom.
  Toen die vermeende ” Zuid Afrikaan” aan het roer stond klopten de boeken tot op de laatste cent en was er volop productie. Maar ja daar kon men niet van “mee snoepen” en dus moest die Zuid Afrikaan vertrekken (overigens was het gewoon een engelsman die grootschalige landbouw had gepleegd in afrika, maar dat terzijde) en dus werd deze in ee kwaad daglicht gezet. Bepaalde personen in Su zou het zelf wel ff gaan doen. Alibux heeft destijds poppekast gespeeld achter een notariele constructie er werd op zijn manier ongrijpbaar. Manglie en comp. zijn de winnaars. Su en de werknemers van SML de verliezers.
  Bij de VHP mag het woord SML niet meer genoemd worden


  Maak melding

 13. Het roven, stelen, bedriegen en corrupt handelen zit vastgeroest bij de verdoemd vervloekte paarse roverheid, te beginnen aan de top van het land. Ndpers zijn een zeer slecht volk die de paarse vloek ddb sa e meki heri kondre kong poti en volk ka verdienen. Vele ndpers verworden net als Dino en meriba, drugcriminlen en rovers. Oma taki na wang troe troe paars slecht verdorven vervloekt volk die de regering heeft die het verdient. De komende generatie paarse paria’s zullen hun ouders die ndper zijn nog vervloeken om hun oerdomme stemkeuze. Ndp is er om het land paars misdadig verarmd verder te verderven. Wo ka.


  Maak melding

 14. Op de achtergrond zal misschien veel meer spelen dan wat we in de schrijvende pers hebben gelezen en op tv hebben gezien. Maar wat ik heb gelezen en gezien is een zeer zwak optreden van minister Algoe. Ik heb eerder vernomen dat de man in potentie zeer geschikt zou moeten zijn om het ministerie te leiden. Helaas zien we in de praktijk juist het tegenover gestelde. Leden van de DNA fractie van de NDP pakken de ministers bijna nooit hard aan. Vrijwel alles van de regering wordt goed bevonden/goed gepraat. In dit geval heeft de fractieleider Misikaba de minister stevig aangepakt…en terecht. Als je een, al dan niet verkapte, beschuldiging uitspreekt heb je “A” gezegd dan moet je ook “B” durven zeggen. Dat betekent de naam noemen van het parlementslid dat je zou hebben geadviseerd geen onderzoek in te stellen naar malversaties op het ministerie (vergunningen etc). Als de minister naar aanleiding hiervan niet wordt weggestuurd of niet zelf opstapt dan is het einde zoek. Durft hij de naam niet te noemen omdat hij bang is of omdat hij iemand wenst te beschermen, in beide gevallen is deze minister politiek niet betrouwbaar, niet stabiel dus niet handhaafbaar. Als hij bang is betekent het dat hij chantabel is. Beschermt hij iemand dan zit hij daar niet voor het belang van land en volk maar voor zijn eigen “inner circle”. In beide gevallen zou het in een ietwat volwassen democratie betekenen…Algoe-EXIT.


  Maak melding

 15. Corrupte politici komen niet uit de lucht vallen.
  Het is nl zo dat zij het product zijn van de samenleving waar ze deel van uitmaken.
  Ergo: corrupte bevolking brengt dito politici voort!!!!!!!!
  Als je deze boeven niet meer wilt hebben, moet je zelf geen boef zijn, het boevenschap niet verheerlijken en moet jouw doel niet zijn om bij de ruif te komen om daar ruimhartig uit te stelen tbv jezelf en hen die op je lijken


  Maak melding

 16. De polici van de “Surinamer” is, Jahjah buiten houden. Eens kom ik terug, maar dan echt als spook; Nat joe barba; Un kan go dok. Het spook van van sommelsdijck zal niet mijn schoenen mogen poetsen.


  Maak melding

 17. Dit kan alleen in suriname…geeft een schop die ALGOE,HIJ IS GEWOON NIET GESCHIKT VOOR DIE JOB…Is toch een plicht om die naam te noemen ,waar voor je ben aangenomen….ai boi zijn ze zo achterlijk,…sari tori.


  Maak melding

 18. borgu, drink joe borgu i sabi. Nooit mi bigi sma leer mi borgu i sabi. Maar borgu a no wan probleem, i kan borgu na bangie; Borgu na wan particulier, maar i no pai optijd, dan joe ede kan boz ja. Dotfeba. Onmens
  Ye tek borgu tap mi boen. Takroe sma.


  Maak melding

 19. @Ray ,…jij bent een lage uitkeringstrekker,waar Suriname niks aan heeft,altijd stom lullen,jij bent een koe die liever het land verkoopt aan je bazen aan de noordzee…klein homootje.go zoekoe wang meid mie mang.


  Maak melding

 20. Probeer nu niet slimmer te doen als dat je bent.
  Jij waardeloos stuk vreten. Jij denkt van alles en iedereen alles te weten (zoals een oud wijf). Maar het enige dat jij wilt horen is jezelf en je domme gelul.
  Waar staat dat ik een NDP aanhanger ben en dat ik een aanhanger van Misikabal ben?

  Zo zie je wederom dat je alleen maar probeert stoere taal uit te balken, net als een ezel.

  Profiteur en een nietsnut ben je, een awarie
  Nog steeds heb je niet door dat niemand je hier nog moet. Ga lekker de piemel van jouw baasje likken en stop met dat onzinnig domme gelul van je.


  Maak melding

 21. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Dominee

  @Ray,

  Probeer nu niet slimmer te doen als dat je bent.
  Jij waardeloos stuk vreten. Jij denkt van alles en iedereen alles te weten (zoals een oud wijf). Maar het enige dat jij wilt horen is jezelf en je domme gelul.
  Waar staat dat ik een NDP aanhanger ben en dat ik een aanhanger van Misikabal ben?

  Zo zie je wederom dat je alleen maar probeert stoere taal uit te balken, net als een ezel.

  Profiteur en een nietsnut ben je, een awarie
  Nog steeds heb je niet door dat niemand je hier nog moet. Ga lekker de piemel van jouw baasje likken en stop met dat onzinnig domme gelul van je.


  Maak melding

 22. Dominee

  Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Dominee

  @Ray,

  Probeer nu niet slimmer te doen als dat je bent.
  Jij waardeloos stuk vreten. Jij denkt van alles en iedereen alles te weten (zoals een oud wijf). Maar het enige dat jij wilt horen is jezelf en je domme gelul.
  Waar staat dat ik een NDP aanhanger ben en dat ik een aanhanger van Misikabal ben?

  Zo zie je wederom dat je alleen maar probeert stoere taal uit te balken, net als een ezel.

  Profiteur en een nietsnut ben je, een awarie
  Nog steeds heb je niet door dat niemand je hier nog moet. Ga lekker de piemel van jouw baasje likken en stop met dat onzinnig domme gelul van je.


  Maak melding

 23. Algoe wordt nu door zijn eigen partij er uit gewerkt omdat hij uit de school geklapt heeft.
  Misiekaba moet nu waar gaan maken wat hij hard gesteld heeft.
  De ratten gaan elkaar nu te lijf


  Maak melding

 24. We weten bouterse is een Groot strateeg,Algoe ff hard aanpakken en laten overlopers naae vhp en na verkiezing 2020 weer aansluiten bij ndp.sommige hindustaane kan hell fam verkopen op marktplaats voor geld.zie gangarampanday,Adin,badoeraam.enz..


  Maak melding

 25. Blijkbaar is paars in grote paniek want er zijn weer een stel gestoorde opgetrommeld om op de man te spelen.

  Triest dat er steeds weer van die domme inhoudsloze varkens worden ingehuurd. Maar ja aan de andere kant. Dit wanbeleid, deze wanorde, chaos en corruptie in natuurlijk nooit met inhoudelijke argumenten te verdedigen

  Dan rest alleen onbeschoft op de man spelen zoals de paarse trollen doen.

  De moderator zou wat meer moeten controleren en ingrijpen.


  Maak melding

 26. @ Sabato Franse

  “Ik hoor Rob.Gay niet meer , is hij in Suri voor zijn lintje of amang go tapoe!”

  Zijn betalingsachterstand is in tussen ook te groot geworden. Hij moet nu zijn sloep, zelfrijdende auto inleveren bij de bank en op zoek naar geld om zelf zijn trip naar DOHA, Thailand & China te gaan betalen.

  Hij ervaart nu zelf dat praatjes geen gaatjes vullen.


  Maak melding

 27. DNA leden moeten ook onder vuur worden genomen.
  Als voorbeeld een zogenaamde toffe dna lid, wiens zoon in het verkeer zoveel doden en leed heeft achtergelaten en
  hij zoveel bescherming heeft gehad van volksvertegenwoordigers. Sari tori


  Maak melding

 28. Neus
  Blijkbaar is paars in grote paniek want er zijn weer een stel gestoorde opgetrommeld om op de man te spelen.

  Triest dat er steeds weer van die domme inhoudsloze varkens worden ingehuurd.

  De moderator zou wat meer moeten controleren en ingrijpen.

  Bovenstaande heb jij gepost.

  Jij vindt dit normaal?
  Indien nee, wil je dan ophouden en je taalgebruik aanpassen.
  Indien ja, dan zegt dit genoeg over jou


  Maak melding

 29. En toch gaat de corruptie door. Meneer bouterse doet niets. Hij laat alles gewoon voor bij gaan. En zijn staf die zijn nog erger. Zijn dochter hoort nu toch bij zijn stafmedewerkers
  .


  Maak melding

 30. @Surinamer.

  Ik weet niet over welk DNA lid je het hebt. Ken wel een president wiens zoon nu gevangen zit omdat hij met drugs dood en verderf zaaide in de voetsporen van zijn vader, zijn peetooms en de vrienden van zijn vader.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.