Stoffelijke resten bemanning Hi-Jet heli naar Paramaribo vervoerd

23
In mei 2015 vermiste helikopter gevonden

PARAMARIBO, 1 dec – De stoffelijke resten van de bemanning van de Hi-Jet helikopter zijn overgebracht naar Paramaribo. Bij de berging in het Matawai-gebied, in Centraal Suriname, waren zowel politieagenten als personeel van Hi-Jet Helicopter Services aanwezig. De justitie moet nog de formele identificatie verrichten. Volgens de leiding van het bedrijf is het zal zeker dat het om de twee bemanningsleden gaat.

De twee werden als vermist opgegeven nadat het toestel van de radar verdween in mei 2015. Het gaat om piloot Donovan van Embricqs en technicus Ryatno Kertodikromo. Een ingezette zoektocht leverde niets op. Sindsdien deden de wildste geruchten de ronde. Op sociale media werd ook van alles gesuggereerd. Van Embricqs en Kertodikromo keerden niet terug van een vlucht naar Sipaliwini.

Daar hadden zij verkiezingsmateriaal afgeleverd. Een andere helikopter van het bedrijf dat ook in de omgeving opereerde, keerde wel veilig terug. Rond de periode van de verdwijning vielen er vrij zware regebuien. Brokstukken van het toestel en menselijke resten zijn door arbeiders gevonden van een houtkapbedrijf. De autoriteiten werden meteen daarop ingeschakeld.


23 REACTIES

 1. “Videobeelden circuleren van overleden bemanning”, wat wil men anders in een door DRUGS en CORRUPTIE doordrenkt land, waar Mensenlevens en Mensenrechten NIET TELLEN !

  Een Land waar Onschuldige BURGERS net als tijdens de slavernij, worden gevierendeeld ! (in plaats daarvan worden zij op moderne wijze doorzeefd met tientallen KOGELS !).

  Waarna de VERMOORDE ONSCHULDIGE Srananmans, achteraf ook nog worden BELASTERD door de Massamoordenaars (DADERS), die DOODLEUK AMNESTIE voor hun Brute MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN CLAIMEN !

  In zo een Land hoeft men echt niet te ZOEKEN naar RESPECT !


  Maak melding

 2. MENSEN, BURGERS DOODMAKEN (DOORZEVEN MET

  KOGELS) IS GEEN POLITIEK !

  Doch MASSAMOORD en EEN ZWARE MENSEN-

  RECHTEN-SCHENDING !

  PS : Dat is de WERKELIJKHEID IN SRANAN !

  PAARSE LEUGENS EN VERDRAAIINGEN KUNNEN DE

  WERKELIJKHEID NIET VERBLOEMEN !

  Wetboek Strafrecht/Strafvordering kennen het DELICT “Politieke Moord” /”Politiek Geweld” NIET !


  Maak melding

 3. Sinds de ndp regering aan de macht is hebben zich vele vliegtuigincidenten zich voorgedaan. Ndp is de oorzaak dat alles mens, dier, vogels, planten, vissen, insecten en zelfs de grond lijden om het onrecht sinds 1980 olv van ddb en duivelse bemanning. Ook zoon voe the little drumma boy kwam oom als piloot. Ndp demonen regeren in de lucht, het land en in en op he water. ndpers zijn demonisch bewerkt door de awariedomries in dienst van didibri. Wo ka.


  Maak melding

 4. Het is ZIELIG om niet te kunnen inzien dat RESPECT in Sranan, in alle gevallen, is weggevallen door optreden van een CORRUPT Paars regiem, dat de Sranan Staat ook nog FAILLIET heeft gemaakt !

  Uiteraard : RIP voor deze moedige heli-bemanning !

  PS : Dat doet niets af aan het vanuit het regiem gestuurde VERVAL van ALLE NORMEN EN WAARDEN !

  HELAAS, NA SO A DE, ZELFS DE PG en de Rechterlijke

  Macht worden bedreigd door de Corrupte clan !


  Maak melding

 5. Srafu,

  helemaal mee eens. Hoe respectvol is het om nabestaanden van 15 Surinamers, die zijn gefolterd, verminkt, mishandeld, ontmand en standrechtelijk vermoord, 35 jaar lang in onzekerheid te laten door als moordenaar jezelf amnestie te verlenen en elke rechtsgang te traineren. Het is een grof schandaal dat er nog respectloze idioten zijn die hiervoor hun paarse kop in het zand steken en structureel de andere kant op kijken. Dus gewoon blijven inhakken op deze hersenloze massa.


  Maak melding

 6. Het is echt ziekelijk en misselijkmakend hoe sommigen reageren op deze, voor familie en vrienden van deze jonge Srananmans, zo treurige en dramatische gebeurtenis. Het is niet alleen een onmenselijk gebrek aan piëteit met de nabestaanden, maar vooral ook respectloos en gespeend van elke vorm van beschaving. Als men zo trots is op zichzelf met het elkaar willen overtreffen in stupiditeit…. wel, PROFICIAT.


  Maak melding

 7. Het is jammer dat men is gestopt met zoeken in 2015. Hulp van buitenaf is ook afgewezen. Men wilde geen pottenkijkers van buitenaf. Wanneer wij de kennis niet in huis hebben om dit soort zaken aan te pakken is het erg belangrijk om geboden hulp van mensen die kennis van zaken hebben aan te grijpen en samen te werken. Om geld te bedelen in het buitenland en leningen af te sluiten met de mentaliteit van oplichters komt Suriname niet verder. Elk mensen leven telt. Ik wens de familie van deze heren veel sterkte met dit gruwelijk verlies en dat deze heren een waardige begrafenis krijgen.


  Maak melding

 8. @Srafu

  U moet maandag de huisarts bellen en u laten doorverwijzen. Het gaat echt niet goed met u. Echt hoor. De Waterkant gemeenschap maakt zich werkelijk zorgen om uw geestelijke welzijn. We zullen u steunen in het lange psychiatrische traject wat u waarschijnlijk te wachten staat.


  Maak melding

 9. Het is ziekelijk en respectloos om door Chinezen hout hakkers, 12 jaar na dato, gevonden te worden.
  Hoezo respectloos, om zoeken op te geven dat is respectloos.
  Een beetje coördinator had hier goed kunnen helpen?????????
  Ik krijg het idee, waarom zouden we


  Maak melding

 10. Mijn bijdrage was een reactie op gebrek aan normen op de social media, dat hier werd ingebracht !

  Mijn psychiater ziet daarin geen politiek !

  Mijn psych zegt dat Normen en Waarden “Op de vlucht zijn geslagen” in Sranan vanwege Paarse Wanbeleid, Corruptie en Paarse amnestie voor brute moorden op onschuldige burgers !

  In een land met een Paars regiem dat Mensenrechten vertrapt en massamoord goedkeurt, vallen alle normen en waarden weg !

  Mijn psych adviseert aan Paars:
  — Gebruik geen geweld tegen demonstranten !
  — Geef alleen uit, hetgeen Sranan aan opbrengsten heeft !
  — Screen alle politici en verwijder de criminelen !
  — Vervolg alle corrupte politici en ambtenaren !
  — Straf alle moordenaars fors, geen amnestie voor ernstige mensenrechtenschendingen, internationaal wordt dat niet toegestaan !
  — Heb eerbied voor en gedenk ALLE doden, idem dito voor ALLE vermoorde Srananmans !


  Maak melding

 11. Mensen toch. Het gaat hier toch om de heli met de stoffelijke resten van de twee omgekomen piloten?
  Dus s.v.p. onvrede over alles wat hier niets mee te maken heeft ergens anders uitvechten.
  Sterkte toegewenst aan de nabestaanden en allen die begaan zijn met het lot van de twee zo jong overleden jongemannen.
  PUNT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.