Drugsgerelateerde vuilsmijterij in Surinaams parlement

64
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO, 1 dec – In het parlement heeft Rashied Doekhie van de regerende NDP beschuldigingen geuit tegen Chandrikapersad Santokhi. Volgens Doekhie is de leider van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, betrokken bij drugshandel. De oud-politiecommissaris zou betrokken zij bij een in Nederland onderschepte lading cocaïne. Santokhi vreest dat Doekhie zijn verstand kwijt is.

De man zou niet eens meer serieus genomen worden in eigen kringen. “Vermoedelijk houdt de regering rekening met zijn gebrekkig verstandelijk vermogen en neemt men hem niet serieus”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Volgens Doekhie is Santokhi verantwoordelijk voor de verscheping van een partij cocaïne. Het spul is vorig jaar onderschept in de haven van Vlissingen.

De coke zou afkomstig zijn van een partij die de Surinaamse politie in beslag had genomen. “Ik balanceer op de lijn, rakende de negentig kilo cocaïne die verdwenen is van onder de stoel van die meneer bij een commissaris thuis, weggebracht is met een bananenboot naar Holland. En toen is men zogenaamd geld gaan halen. Dat geld is gevonden ja, op de haven van Vlissingen in een ambulance onderweg naar Suriname”, zei Doekhie.


64 REACTIES

 1. Ai baja doekhie,plesjiedent van Nickerie,Santokhi is ex-ere voorzitter geweest van de Cicad! i
  Je baasje ,de druglord.heeft deze titel nooit mogen dragen en de wereld weet waarom!
  Zomaar lul je in de ruimte!!


  Maak melding

 2. Wat brengt de” schoen” op van Somo, waarmee hij Doekhie-ram, onderste boven had geschopt ! Zeker genoeg om de verkiezingscampagne van PL te bekostigen !!!
  Op zijn minst moet deze schoen een ereplaats krijgen in een museum in Paramaribo, of aan de wand in de vergaderruimte van DNA, tentoongesteld worden !!!


  Maak melding

 3. Het net rondom Chandrikapersad Escobar Santokhi wordt steeds strakker. Het is inmiddels een publiek geheim dat onze heilige Escobar San de handen wit heeft en wast in cocaine.


  Maak melding

 4. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  NIVD

  Het net rondom Chandrikapersad Escobar Santokhi wordt steeds strakker. Het is inmiddels een publiek geheim dat onze heilige Escobar San de handen wit heeft en wast in cocaine.

  vrijdag 1 december 2017 om 13:06 uur.


  Maak melding

 5. Ray, de onophoudelijke berichten over Santokhi zijn betrokkenheid bij grote drugsdeals nemen toe. Jij moet maar eens ophouden met lachen als een boer die last heeft van een dubbele kiesontsteking. Je wilt de indruk wekken alsof er niets aan de hand is met sheriff – goeroe Santokhi. Waar er rook is is er vuur. Met andere woorden waar geen rook is, is er ook geen vuur. Begrijp je deze verbanden?


  Maak melding

 6. Doekhie,

  jij hebt onlangs zelf 400 kilo DDB 1 EN 2 rijst vermengt met drugs verscheept van Nickerie naar Guadaloupe. Hypocriete smerige paarse rioolrat. Dit soort paarse afleidingsmanouvres zijn nogal doorzichtig, notoire domoor.


  Maak melding

 7. Tijdens welke regeerperiode zijn de meeste cokes onderschept. Wie is veroordeelt voor coke handel. Wiens zoon zit vast in de VS voor coke handel. Welke militaire heeft een topfunctie bij de staatsolie die in de gevangenis heeft gezeten in de vs voor coke handel. Welke inwoners van een land maken iemand president waarvan men weet dat hij veroordeeld is voor coke handel en wordt vervolgd voor de Decembermoorden. Dit alles kan alleen in Suriname.


  Maak melding

 8. @RobG en Dominee
  Ah kijk de 2 grote ndp poppen.
  Santokhi heeft nooit een coup gepleegd, 8Dec 1982 staat niet op zijn naam,Als je niet hebt gezondigd eis je geen je geen waarheidscommissie waar je niets anders dan de leugen staat te vertellen en het is niet Santokhi die een waarheidscommissie eist ook niet smeken voor vergiffenis hoeft hij gelukkig niet te doen ,thank God! Santokhi is niet degene die voor de rechter moet verschijnen en hij loopt niet rond met een strafeis van 20 jaar aan zijn broek en hij geen amnestie.Jullie baasje moest eerder vergiffenis aan Santokhi smeken voor de lasterpraatjes die hij verspreidde via de ndp mofo koranti.Ga door met geloven in de ndp sprookjes ,Jullie 2 zijn net zo ziek als je baasje.


  Maak melding

 9. “Een onophoudelijk bericht” over Santokhi is nog geen ONHERROEPELIJK VONNIS van ELF JAAR CELSTRAF,wegens Internationale HARDDRUGSHANDEL !

  Vraag dat maar aan OPA DESI !!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Vice President Doehkie uit Nickerie wanneer is de Haven en het op starten van SML klaar .

  Minister Algoe van LVV heeft vis en Garnalen bedrijf SUJAFI verkocht is aan de Livorno Dijkveld .

  Suriname had 50% aandeel in Sujafi de rest was voor de Japanse aandeel .

  Doekhie jij moet minder gaan fluiten want je zit al 25 jaren daar je heb al genoeg verdient van de staat Suriname ,stront ALGOHOLIS Doehkie van NDP .

  Met zo een bedrijf kon je 300 vrouwen vis en Garnalen laten verpakken en verkopen voor de Surinaamse bevolking .

  Sujafi is in 1975 op gezet als was nieuw bij binnen komst van de schepen als Codo Maru – Taka Maru -Nishin Maru hadden de schepen ook bij vang ,dat was 3ton Red Snipper 2 ton Kandra tikie Inkt vis en Kreeft .

  De bij vangs was los van de Garnalen 3 tot 8 ton van een schip .

  In het begin van de Fabriek kreeg men gratis VIS van de bemanning van die schepen ,later moest je een bon van de Kapitein of bedrijf hebben om VIS naar huis te nemen .

  Algoe minister van LVV je kon heel Suriname vis laten eten
  indien je SUJAFI niet had verkocht voor een paar Chinezen

  Blijf maar rommelen met de vergunningen Algoe van LVV
  Ik weet dat je nog twee jaren heb .

  Ik heb zelf bij SUJAFI werk ik nog zelf Documenten van SUJAFI ‘
  Ik heb werk geleerd van Japanners ik was een kleine voorman waar er 175 vrouwen en 75 mannen alleen garnalen gingen verpakken .


  Maak melding

 11. Nu weet ik het niet meer, schaam me verrot op mijn district genoot, nickerie heeft zoveel intellectuelen voort gebrach , maar doekhie is zijn spoor echt kwijt.
  Al vang je klap tegen je gezicht van deze joe koel, zeg ie nog a no mi …
  Hij kan beter weer bus chauffeur worden nickerie-parbo….


  Maak melding

 12. Ter herinnering;
  Het was deze doekhie en families geweest die Fletcher Challange binnen haalde om staatsolie over te nemen o.l.v. wijdenbosch.
  Ik was toen supervisor bij staatsolie.
  Die actie was zodanig opgezwollen en leidde tot val van de regering wijdenbosch.


  Maak melding

 13. Laat me het zo zeggen; Alle verloochenaars, ‘verraders’ van Suriname! terug de boot op; En ze mogen van mij, best er vanaf tuimelen. Forse beesten.


  Maak melding

 14. Wahahahaha opa lafu te no mang lafu moro. Ai boi, die ndp imbeciele debiele Doekje is werkelijk zijn verstand aan het kwijtrijken. oma taki, dat gebeurd al met al degenen die ddb omringen, ze raken allemaal besmet met het duivelse ddb virus. Ondertussen weten de hele wereld dat ddb, zoon en enkelen van zijn getrouwe ex militaire vrienden vaker betrokken zijn of te maken hebben gehad met drugssmokkel. Ene Boeroe, ene Janas, Dino etc. Oerdom idiote dwaze domme ndpers gaan als gestoord Doekje straks ervan uit dat hij de waarheid spreekt. Oma taki, mi nooit sa begrijp ndpsma. Opa taki joe no habi foe begrijp lawsma, dus ze zijn met Doekhie vooraan in de rij werkelijk paarse knettergekke debiele idiote ndpers.


  Maak melding

 15. Doekhie probeert de aandacht af te leiden omdat Algoe in de Assemblee een statement heeft gemaakt dat een bepaald figuur van de NDP frauduleuze praktijken heeft gepleegd met visvergunningen.

  We weten dat Doekhie vaak assemblee leden heeft beschuldigd maar uiteindelijk bleek niets waar te zijn.
  De rancune van hem jegens Santokhi is vanwege het incident te Nickerie tijdens de viering van zoveel jaar bestaan van de VHP. Hij had Santokhi uitgenodigd op het podium te komen met deze woorden broeder Santokhi waarop Santokhi geweigerd had om op het podium te komen.

  Dat zit Doekhi natuurlijk heel hoog want dit is een grove belediging.

  We weten ook heel goed dat met Doekhi de vloer van de assemblee is geveegd door Somo en Brunsie. Zie hier de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=RLvnpt1otXk


  Maak melding

 16. Ter herinnering:

  Biervliet zijn kop moest rollen, omdat hij als instructeur bij één van de politieopleidingen (onder Santokhi) de les kritiek zou hebben geleverd op de regering. Dit is door een collega gerapporteerd aan de bewindsman, waarna de rancunueze terugroeping volgde. Talrijke kleine (drugs)verdachten werd groot onrecht aangedaan, door hen zwaar te straffen, terwijl drugscriminelen die wegens ernstigere feiten worden gepakt door de politie binnen de kortste keren weer vrij rondlopen of mild worden gestraft wegens hun vermoedelijke banden met justitieminister Santokhi.

  Ronald Venetiaan had regelmatig telefonisch contact Ramon, Sewdajal en Dharmsing en justitieminsiter Santokhi was regelmatig op visitie bij drugsverdachte Remy Abdoelhak (Top Ice aan de Henck Arronstraat), terwijl de man op dat moment door de Nederlandse justitie werd gezocht.

  Santokhi heeft ten overstaan van de pers en de Raad van Ministers ontkend betrokken te zijn geweest bij de aankoop van een huis door zijn vrouw van doodgeschoten drugscrimineel August Adjoeba alias Segebai. Later piepte hij anders en liet hij zijn vrouw als een baksteen vallen.

  Nog maar te zwijgen over de auto


  Maak melding

 17. Ter herinnering:

  Biervliet zijn kop moest rollen, omdat hij als instructeur bij één van de politieopleidingen (onder Santokhi) kritiek zou hebben geleverd op de regering. Dit is door een collega gerapporteerd aan de bewindsman, waarna de rancunueze terugroeping volgde. Talrijke kleine (drugs)verdachten werd groot onrecht aangedaan, door hen zwaar te straffen, terwijl drugscriminelen die wegens ernstigere feiten worden gepakt door de politie binnen de kortste keren weer vrij rondlopen of mild worden gestraft wegens hun vermoedelijke banden met justitieminister Santokhi.

  Ronald Venetiaan had regelmatig telefonisch contact Ramon, Sewdajal en Dharmsing en justitieminsiter Santokhi was regelmatig op visitie bij drugsverdachte Remy Abdoelhak (Top Ice aan de Henck Arronstraat), terwijl de man op dat moment door de Nederlandse justitie werd gezocht.

  Santokhi heeft ten overstaan van de pers en de Raad van Ministers ontkend betrokken te zijn geweest bij de aankoop van een huis door zijn vrouw van doodgeschoten drugscrimineel August Adjoeba alias Segebai. Later piepte hij anders en liet hij zijn vrouw als een baksteen vallen.

  Nog maar te zwijgen over de auto


  Maak melding

 18. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  NIVD

  Ter herinnering:

  Biervliet zijn kop moest rollen, omdat hij als instructeur bij één van de politieopleidingen (onder Santokhi) kritiek zou hebben geleverd op de regering. Dit is door een collega gerapporteerd aan de bewindsman, waarna de rancunueze terugroeping volgde. Talrijke kleine (drugs)verdachten werd groot onrecht aangedaan, door hen zwaar te straffen, terwijl drugscriminelen die wegens ernstigere feiten worden gepakt door de politie binnen de kortste keren weer vrij rondlopen of mild worden gestraft wegens hun vermoedelijke banden met justitieminister Santokhi.

  Ronald Venetiaan had regelmatig telefonisch contact Ramon, Sewdajal en Dharmsing en justitieminsiter Santokhi was regelmatig op visitie bij drugsverdachte Remy Abdoelhak (Top Ice aan de Henck Arronstraat), terwijl de man op dat moment door de Nederlandse justitie werd gezocht.

  Santokhi heeft ten overstaan van de pers en de Raad van Ministers ontkend betrokken te zijn geweest bij de aankoop van een huis door zijn vrouw van doodgeschoten drugscrimineel August Adjoeba alias Segebai. Later piepte hij anders en liet hij zijn vrouw als een baksteen vallen.

  Nog maar te zwijgen over de auto


  Maak melding

 19. Vreemd dat als kje iets over Santokhi zegt WKN ineens cencuur toepast.

  Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  NIVD

  Ter herinnering:

  Biervliet zijn kop moest rollen, omdat hij als instructeur bij één van de politieopleidingen (onder Santokhi) kritiek zou hebben geleverd op de regering. Dit is door een collega gerapporteerd aan de bewindsman, waarna de rancunueze terugroeping volgde. Talrijke kleine (drugs)verdachten werd groot onrecht aangedaan, door hen zwaar te straffen, terwijl drugscriminelen die wegens ernstigere feiten worden gepakt door de politie binnen de kortste keren weer vrij rondlopen of mild worden gestraft wegens hun vermoedelijke banden met justitieminister Santokhi.

  Ronald Venetiaan had regelmatig telefonisch contact Ramon, Sewdajal en Dharmsing en justitieminsiter Santokhi was regelmatig op visitie bij drugsverdachte Remy Abdoelhak (Top Ice aan de Henck Arronstraat), terwijl de man op dat moment door de Nederlandse justitie werd gezocht.

  Santokhi heeft ten overstaan van de pers en de Raad van Ministers ontkend betrokken te zijn geweest bij de aankoop van een huis door zijn vrouw van doodgeschoten drugscrimineel August Adjoeba alias Segebai. Later piepte hij anders en liet hij zijn vrouw als een baksteen vallen.

  Nog maar te zwijgen over de auto


  Maak melding

 20. Och, die Rashied Doekhie toch. Hij mocht weer eens optreden.
  Men zou niet teveel woorden vuil moeten maken aan het optreden van dit heerschap. Leg goed op zodra de regering of de NDP slecht in het nieuws komt mag deze heer van de NDP zijn show opvoeren. Een show van rookgordijnen opwerpen. Dat is zijn taak en dat doet hij goed. Belfort heeft ten koste van regering en coalitie gescoord; alom wordt bevestigd dat het economisch niet goed gaat; er is heel nadrukkelijk in het nieuws geweest dat een rating-bureau mogelijk van plan is om onze rating te verlagen etc, etc. Dan is het tijd om superclown Doekhie aan het woord te laten om ongefundeerde beschuldigingen te uiten, een patroon dat we al jaren zien…..Och, toch teveel woorden vuil gemaakt aan de non-issue van deze schertsfiguur.


  Maak melding

 21. Nu 10 jaar geleden (december 2007) was Doekhie in de DNA geslagen en geklapt (getrapt ook nog dacht ik) door Brunswijk en Somo.

  Doekhie komt altijd met losse flodders, echte bewijzen heeft deze blaaskaak echter niet.
  Hij is 1 van de personen die maar al te graag wijst naar vooral de VHP, terwijl hij geen haar beter is.

  Laat Doekhie maar eerst bewijzen hoe hij aan bezittingen is gekomen.


  Maak melding

 22. RobG
  Ze hadden je nodig als pseudo econoom maar je gaf geen kik en nu kom je boven drijven zoals gotoe tap watra.
  Verander de naam in Bouterse en zoek op internet en zie daar wat je krijgt voorgeschoteld als leesvoer.


  Maak melding

 23. Losse flodders of niet.
  Zelfs MatHoer(a) heeft bot gevangen bij de rechterlijke macht om uitspraken van Doekhie.

  Dus zo “los” zijn zijn uitspraken niet. En het is een feit dat o.a. MatHoer(a) dubbel salaris ontvangt en wel vingerwijst naar anderen maar zelf weigert om 1 salaris op te willen geven.

  Het feit blijft dat Chandrikapersad Escobar Santokhi “vrienden” heeft in de georganiseerde drugshandel zowel in binnen als buitenland. Ook hij blijft vingerwijzen naar anderen. Vraag Chandrikapersad Escobar Santokhi eens hoe goed hij Nandan BV kent? Uiteraard zal hij ontkennen maar er zijn toch echt foto’s waarop beide heren gezellig met zijn tweeen eten in een restaurant aan de Hooikade te Den Haag eind 2015. Wat er in begin 2016 gebeurde met container(s) van Nandan BV mag je zelf opzoeken.


  Maak melding

 24. Zoals ik een paar dagen geleden al schreef: In de politiek is niemand te vertrouwen. Geen javaaan, geen hindustaan, geen creool, geen chinees, ga zo maar door.

  Op een enkeling na hebben ze allemaal 10 hele vieze vingers.


  Maak melding

 25. Typisch dat de Paarse fans van het Faillissement van Sranan, steeds weer trachten Santokhi als Drugs-gerelateerd neer te zetten !

  Hij is gescreend door oa DEA en andere USA-diensten en heeft drugsbestrijding ism andere landen mogen coordineren namens Sranan !

  Het betrof de Inter-American Drug Abuse Control Commission (CICAD) !

  PS : Verdachtmakingen aan het adres van Santokhi kunnen de VEROORDELING van HUN PAARSE LEIDER tot ELF JAAR Celstraf, voor Internationale Harddrugshandel niet goedmaken !
  Daarom is en blijft DDB BESMET en is hij GEISOLEERD !


  Maak melding

 26. Jou famillie zit er ook in, en nog iets ik heb gehoord dat jij uit een geestelijk gestoord familie komt die eigen vader vermoordt voor geld.het net sluit om jou baas die probeerde nu alles met losse flodders op te lossen.


  Maak melding

 27. @ Doehkie is aan het dementeren,geen zinnige woord kom uit z,n mond,een ezel doen beter dan Doehkie.Ik zal nooit kunnen begrijpen hoe deze ezel,in dE POLITIEK te zoeken,zal wel te maken met alleen maar vloeken en anderen beschuldigen….sari tori..!


  Maak melding

 28. Nogmaals redskin; Familie torie i wan taki! Mijn familie heeft inderdaad altijd stof doen opwaaien; All over the place! Jij en een stel op site zijn op zijspoor ja; F figuranten.
  Je komt hoegenaamd jezelf tegen!


  Maak melding

 29. Een redskin is een skinhead die communist of links sociaaldemocraat is. De term is een combinatie van de woorden red en het woord skin, wat een afkorting is van skinhead. Redskins zijn antifascistisch en militant en een pro-werkende klasse.

  M.a.w. grote bek over anderen maar zelf niks presteren


  Maak melding

 30. Tegenstanders van Chan op deze site;
  Go dok in een wc patu en laat jullie hersenen doorspoelen.
  Jullie mogen kankeren, maar Chan landt altijd veilig op Schiphol , zonder tam tam…kan drugs koning bouta dat doen, NEE!!!!


  Maak melding

 31. Jiyani,

  Gisteravond luisterde ik naar een uitzending op Radio 1 (NPO). In dat programma was de zoon van een of andere Surinaamse ex vice president aan het woord. Deze persoon stond de luisteraars van hoog tot laag voor te liegen om vervolgens een grote serenade te houden over de Curtis Hofwijks. Hij spiegelde de idioot Curtis als een reddende engel voor Suriname die niets moest hebben van de oude politieke partijen. Hij schroomde er niet voor om het grote aantal niet geslaagden van de middelbare scholen te wijten aan het regeringsbeleid. Wij weten allen beter. De oorzaak ligt bij het zeer grote aantal verloren lesuren als gevolg van de vele stakingen.


  Maak melding

 32. Elke ndper houdt, zonder het te willen of te weten, een betere teokomst van land en volk tegen, want ze hebben op misdadigers gestemd die ze hebben voorgelogen. Oma taki, maar door de revo vruchten moesten ze toch beter weten, die oerdomme debiele sukkels? Opa taki, ze weten het bliksems goed en stemden oerdom tot op hun botten wederom v0oor vijf. Ai boi, na moro ding didibri sma sa e aanbidt en vereer ddb, sa e meki deng ka, dee nanga dee. Heel veel np schijt en pis krijgen ze nu als paars stinkend toetje over zich heen.


  Maak melding

 33. De Familie Bouterse schittertd met het aantal veroordelingen in Suriname zelf en in het buitenland en aanklachten met drugs, wapenhandel , roofovervallen en moordpartijen en hun paarse adepten hebben hun mond vol over een van de beste misdaadbestrijders die Suriname gehad heeft omdat een of andere gekke hond weer wat loopt te blaffen, wat een misselijkmakend laag bij de gronds volk, gadverdamme


  Maak melding

 34. Santokhi heeft ervoor gezorgd dat bigi fisi drugsman KHAN werd veroordeeld in de USA !

  Natuurlijk heeft KHAN, info aan de USA verstrekt omtrent doen en laten van zijn vriend, Opa Desi !

  Dat kan wat strafvermindering opleveren !

  Vandaar de HAAT van Opa D en Paars tegen de USA, met als gevolg nieuwe Sranan buitenlandse politiek : aansluiting bij communistische en dictatoriale staten !

  PS : Opa D is zeer bevreesd voor acties van de USA !


  Maak melding

 35. Doekie smijt niet met modder want de grootste crimineel en moordenaar is president. Ik ben er niet trots op.
  Er rust een grote smet op Suriname ook over de grens. Wanneer wordt het staats huishouding op orde gebracht. Het wordt tijd dat de capabele hoog geschoolde vrouwen dit land nu gaan regeren. Wat er nu zit wordt overheerst door mannen en deze bakken er niets van. Als man moet ik dit aanschouwen en krijg plaatsvervangende schaamte voor ze. Santokhi kan blijven. Yildiz die moet echt weg met al haar buitenlandse reizen en zich vol zitten vreten in de duurste hotels. Er zijn veel vrouwen capabeler dan haar.


  Maak melding

 36. @NIVD

  Ga eerst eens iets aan je ontwikkeling doen want je postings zijn wel erg onbeschoft en dom.

  Overigens je baas kun je naar NL sturen als het geld straks helemaal op is. Daar krijgt hij nog 11 jaar gratis logies en de standaard is vast hoger dan in BOMA waar hij 20 gaat moeten rotten. Die 11 jaar haalt hij toch niet want zonder zijn lijfwachten is hij een prooi voor de vele vijanden die hij gemaakt heeft in de eigen ondernemingssfeer.met rip deals, afpersen en moorden.


  Maak melding

 37. @Dominee
  Op 15 juni 2006 werd de beruchte Guyanese drugsbaron Roger Khan in Paramaribo samen met drie van zijn lijfwachten gearresteerd tijdens een geheime anti-drugsoperatie. Bij de aanhouding van Khan, die volgens minister Santokhi al enige tijd werd voorbereid, werd ongeveer tweehonderd kilo cocaïne en een aantal vuurwapens aangetroffen. Roger Khan, die in vertrouwelijke Amerikaanse documenten de ‘Pablo Escobar van Guyana’ wordt genoemd en wiens naam in meer dan 200 moordzaken in Guyana voorkomt, stond meer dan 13 jaren op de internationale opsporingslijst van de Verenigde Staten wegens grootschalig import van drugs naar de VS. Vreemd was het dan ook niet dat direct na de aanhouding van Khan de Amerikaanse justitie Santokhi verzocht om Khan uit te leveren aan Amerika.

  Op 30 juni 2006 werd Roger Khan in het diepste geheim in opdracht van Santokhi uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Santokhi beargumenteerde dit besluit door te zeggen dat Khan een “serieuze bedreiging vormde voor de openbare orde en veiligheid van Suriname

  @Dominee,
  Hallo advocaat van de duivel,
  Antwoord op al je vragen vindt je door het internet te surfen , ik doe het ook en lees hier,,

  Op 7, 8 en 9 december 1982 werden vijftien prominente Surinamers die het militaire regime van legerleider Desi Bouterse bekritiseerden uit hun bed gelicht en overgebracht naar Fort Zeelandia, het toenmalige hoofdkwartier van Bouterse, waar ze gemarteld en gefusilleerd werden.[1]

  Volgens verklaringen van getuigen werden de slachtoffers eerst “voorgeleid” aan Bouterse voordat ze doodgeschoten werden op Bastion Veere, een van de open ruimtes van Fort Zeelandia.

  De militairen die deel uitmaakten van het vuurpeloton werd verteld dat het ging om de executie van personen die een coup tegen het militaire regime beraamden. Op 8 december 1982 rond 9 uur ’s avonds zei Bouterse in een verklaring die uitgezonden werd op de Surinaamse televisiezender STVS dat er tijdens kerstnacht 1982 een tegencoup gepleegd zou worden met behulp van buitenlandse krachten en dat deze coup vroegtijdig onschadelijk gemaakt werd[2][3]. Na de verklaring van Bouterse werd een fragment uitgezonden van een gearresteerde Jozef Slagveer, met een met name aan de linkerkant gezwollen gezicht, die in aanwezigheid van Roy Horb voor de televisiecamera een verklaring voorlas. Hierin verklaarde hij dat er inderdaad een samenzwering was om met buitenlandse hulp het militaire regime af te zetten.[4] Slagveer zou deze verklaring onder druk hebben afgelegd. Ook André Kamperveen had een soortgelijke verklaring voor de camera afgelegd, maar omdat hij er erg toegetakeld uitzag, werd van zijn verklaring alleen het geluid uitgezonden.


  Maak melding

 38. Roger Khan bracht een bezoek aan bouta op huize doekhie in Nickerie, Na de meeting heeft bouta doekhie’s dochter nog genaaid en haar amba laten worden in Nederland. Laat meester doekhie mij maar tegenspreken.


  Maak melding

 39. De gekke hond, malafide hond laat zich weer horen. laat weer een rookgordijn op. Economisch gaat het slecht met Suriname. Cijfers bewijzen dat. Moody komt met een down grading. Die loopse hond heeft bliksem afleiders nodig. Die gaat dan dingen in de ether gooien die weer tot een stukje maatschappelijke onrust moet leiden.
  Maar goed om te weten dat Chan door het buitenland is gescreend. Door Amerika en de rest. Dus dat moet goed zitten. het buitenland zit niet op iemand te wachten en met iemand samen te werken die besmet is.
  Khan de vriend van onze pres. heeft hij wel mooi afgeleverd en laten meenemen naar het land met de onbegrensde mogelijkheden Amerika.
  Het is maar een weet. Een feit in beton gegoten. De hele -de elite van de Nationale Dieven Partij is vervlochten met het spul.


  Maak melding

 40. @Dyele Adongo (Ronald Hooghart)
  Doekhie heet niets voor niets pagla koeta (gekke hond)

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Maar hij heeft toch altijd gelijk !


  Maak melding

 41. Doekhi schreeuwt van alles in de DNA maar is buiten de DNA nog nooit zijn woord na gekomen.
  Zodra hij als burger zijn uitspraken buiten de DNA bij de PG of in een rechtszaal dit herhaald dan moet hij het hard maken of vervolging aanvaarden.

  Nu is hij met Jogi de Clown van de DNA met dien verstande dat Jogi rol vast is en niet altijd onzin uitkraamt.


  Maak melding

 42. Heel goed mogelijk dat Chantokhi zulke dingen doet, want hij is een stiekemerd die stiekem in de nacht Bouterse enkele malen heeft ontmoet zonder zijn partijgenoten of wie dan ook in te lichten. Hij heeft nooit verklaard waar hij het met Bouterse over heeft gehad. Misschien over een winstverdeling??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.