Surinaamse parlementsvoorzitter: Bouterse niet beledigd

31
DNA voorzitter Simons

PARAMARIBO, 28 nov – Er is geen sprake van beledigingen jegens de president. Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Simons naar aanleiding van opmerkingen van vicepresident Ashwin Adhin. Deze vindt dat het parlement leden van de regering met respect moet behandelen. Simons vindt de opmerking overbodig. Het gaat Adhin vooral om uitspraken van parlementslid Edward Belfort (ABOP).

Die haalde tijdens een vorige openbare vergadering het regeerbeleid over de kling. Belfort stelde daarbij president Desiré Bouterse in hoogst eigen persoon verantwoordelijk. Bouterse hoorde het enige tijd aan, maar liep op gegeven moment de zaal uit. Adhin ziet er kennelijk genoeg aanleiding in om er wat van te zeggen. Volgens de vicepresident behoren regering en parlement elkaar met respect te bejegenen.

Simons had er blijkbaar geen boodschap aan. Het parlement valt niets te verwijten. “We hebben hier gezeten en geen van die zaken kunnen ontdekken in de spreekbeurt van het lid Belfort. Hoewel we ons kunnen voorstellen dat een aantal dingen misschien onprettig zijn geweest”, zei Simons tegen Adhin. Parlementariërs zijn vrij in het uiten van hun mening. Zolang zij zich aan de orderegels houden, zal hen geen beperking worden opgelegd.


31 REACTIES

 1. laat Adhin zich liever druk maken om het beledigende gebaar van Bouterse bij zijn vertrek. Dat was onwaardig. Of anders de “dokken”-uitspraken die eveneens onwaardig waren.
  En natuurlijk ook over de andere uitspraken en gedragingen van zijn paarse maties zoals die vuil spuier Doekhie met zijn leugens en laster.


  Maak melding

 2. Mischien heeft de parlementsvoorzitter ingezien dat bouta toch maar een zakka zakka schoft is en een doorgedraaide psychopaath. Iets waar alle psychologen en psychiaters het over eens zijn in Suriname.


  Maak melding

 3. Ai boi, ik heb die ingi Desi flink te grazen genomen dat de killer, cokesnuiver Desi de benen nam. Matraise van Desi, jenever Simons, weet dat Desi een afgelopen zaak is. Door de ouderdom kan beschimmelde opa Desi, beschimmelde oma jenever niet van achter nemen.


  Maak melding

 4. Is het optreden van Adhin een poging om het parlement monddood te maken??

  Tegen Belfort zou ik willen zeggen “neks no fout”!!

  Je hebt eindelijk de spijker op de kop geslagen en de president voor het eerst in het Parlement de waarheid verteld.

  Hopelijk durven anderen oppositieleden hetzelfde.
  Van de ja-knikkers van de coalitie hoeven wij dat niet verwachten.


  Maak melding

 5. . Volgens de vicepresident behoren regering en parlement elkaar met respect te bejegenen.

  Als ge niet wilt dat u iets geschied, doe het dan een ander niet.
  Op zijn Rotterdams gezegd: Kek naar je eige.


  Maak melding

 6. adintje jouw kameraden willen de straat demonstratie aanpakken/verbieden, 7 EVEN heeft jouw kameraad jerrycan door middel van machtsmisbruik verboden en nu wil je het parlement kort wieken hmm.. ik had je wat hoger ingeschat.
  adin als je met stront speelt zal die ook op jouw spatten.


  Maak melding

 7. Alle reacties hierboven ten spijt. Juf. Jennefer had moeten ingrijpen. En niet meer denken in termen van geschreven regels. Maar ook durven de confrontatie aan te gaan met de leden. In dit kader was de opmerking van de VP volkomen terecht. Deze Aboikoni belfort moet mijn inziens minder brullen en brommen en eindelijk eens normaal gaan gedragen. Want een dergelijk bermgedrag mag je alleen bij stamgenoten doen en niet in het hoogste college van Staat.


  Maak melding

 8. Suriname, we krijgen een heel groot financieel probleem in 2018. Volgens de begroting voorgaande jaren (ik heb geen studie hierover gemaakt) was de staat 50 % kwijt aan salarissen. Met andere woorden de staat had 50 % van de begroting ter beschikking om haar beleid uit te voeren. N.B. Ik ga ervan uit dat de begroting goed was, ondanks in de wetenschap verkerende dat leningen als inkomsten waren geboekt om het begrotingstekort kunstmatig te verminderen. Nu gaat de situatie vanaf 2018 drastisch veranderen.
  De staat is 25% kwijt aan aflossing leningen en te betalen rente. Dit betekent dat de staat slechts 25% ter beschikking zal hebben om haar beleid te financieren. Dit is niet veel. Ook zal de staat door de downgrading niet makkelijk meer geld kunnen lenen. Dit betekent dat de overheid in grote betalingsproblemen zal komen te verkeren. Zo erg zelfs dat de salarissen van de ambtenaren in gevaar zullen komen. Dit betekent dat Suriname in 2018 gaat bossen. Ik voorspel dus grote ellende voor Suriname op financieel gebied in 2018. Waarschijnlijk is dan de grosser kladderadatsch een feit. Dit krijg je natuurlijk als je niet kan regeren en ook creatief begroot. Ook staan wij Surinamers in de diaspora niet te springen om geld en dozen te sturen, zoals in de jaren 70. In onze ogen moet Bouterse weg.Sorry, maar Suriname en ook Bouterse o ka. Laat hij nu gaan dokken.


  Maak melding

 9. adhin over beledigen gesproken;

  hoe heeft jou zus op zo een gemene manier consessies gekregen

  hoe komt het dat je zwager ineens beleidsadviseur is op lvv

  waarom heb jij een ruimte bij je schoonvader gehuurd wwar er trouwens niks gebeurt en de overheid 10 x de waarde aan huur betaald

  is dit geen belediging van de sur bevolking

  adhin je hebt dezelfde trekken als je baas jo opgeblazen koe


  Maak melding

 10. wacht even, wacht even:
  – was hij niet beledigd? (voelde hij zich niet beledigd?) of
  – is hij niet beledigd? (was dat geen belediging die naar zijn hoofd geslingerd werd?

  aub verheldering


  Maak melding

 11. RC.
  “Niet meer denken in termen van geschreven regels”. Gewoon doen waar je zin in hebt.
  Gewoon stelen, moorden, schelden, verkrachten enz toch?
  Een ander voor gek uitmaken door weg te lopen en gebaren te maken dat de spreker gek is? Gewoon doen toch.

  John,
  De fout die voortdurend wordt gemaakt is dat beleid wordt gemaakt op basis van eventueel toekomstige opbrengsten.
  Stijging van de olieprijs, stijging van opbrengsten uit verkoop van goud, stijging van belastingopbrengsten, stijging van inkomsten uit export als gevolg van de forse waardedaling van de SRD
  Toch is er nog een uitweg, die niet veel hoeft te kosten.
  Geen torenhoge rente.
  Hoefdraad was dicht in de buurt van een oplossing waardoor er geld vrij kan komen voor de Staatskas. Hij heeft het niet gezien.


  Maak melding

 12. De ondeugden lopen weg en dat komt door bangheid en angst om de waarheid te ontlopen! Zoals een hond zijn staart tussen de benen!!! Sut wan pagara fes wan Dagu da yu si spang!!!

  Simons is de pikkelikker van Bouta de mietje!!


  Maak melding

 13. -Ik denk dat Simons misschien nu echt wakker begint te worden, omdat ze het normaal niet opneemt voor Belfor.

  @@John, niet Abdoel heeft geroepen dat er geld is en niets aan de hand is.
  Aldus Abdoel::::Assembleelid Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs begroting 2018, heeft indringend de inkomsten en de uitgaven onder de loep genomen. Er zijn onvoldoende inkomsten uit de belastingmiddelen om de operationele uitgaven van de Staat te kunnen dekken:


  Maak melding

 14. Waar durft deze loopjongen over te praten, respect? Weet zelf de betekenis van het woord niet, anders zou je geen lid van de Ndp zijn, laat staan dat je jezelf inlaat met criminelen en moordenaars.


  Maak melding

 15. Sommigen noemen een ander een fossiel, terwijl ze zelf vergane glorie zijn maar niet willen inzien dat zij net zo fossiel zijn als degenen die zij een fossiel noemen. Wat een trieste bedoening hier zeg: altijd met grote ogen kijken naar de tekortkomingen van een ander maar de eigen gebreken niet willen zien; dat noemt men struisvogelpolitiek.


  Maak melding

 16. Mevrouw simons neemt het niet op voor belfort ze ziet gewoon in dat er niets aan de hand was …….. het was wel de realiteit……..De WAARHEID WIL MEN NIET AANHOREN …..?,VOOR DE VOORZITTER WAS HET CORECT……als ze wordt ontslagen is punt 2 …. ze heeft correct gehandeld


  Maak melding

 17. Ik lach mij rot als ik die kamer leden in Suriname vragen stellen aan de regering.Wat een poppenkast in mijn geboorte land.Het is een zootje en blijft zo.Ook Bouterse als president doet mee. Daarom komt het land nooit vooruit.


  Maak melding

 18. Bouta alias sakasaka moordenaar koopt iedereen om met miljoen $ en daarom is su nu skeeeeeeeer!
  Ik weet niet meer hoor wat er met bouta gedaan moet worden
  Echt een schoft van een man!
  Zelf heeft ie het land regelrecht naar de klote gebracht!


  Maak melding

 19. Desi en de Paarse FAILLIETMAKERS van Sranan, dreigen nu ALLE BURGERS die iets presteren en wat verdienen of hebben verdiend, KAAL TE PLUKKEN VIA ALLERLEI PAARSE BELASTINGEN !

  Opa D, juist ja , druk de middenklasse die nog iets presteert/onderneemt en die de handen niet ophoudt of wacht op lanti, gewoon KAPOT via Paarse belastingen, om uw WANBELEID nog even voort te kunnen zetten !

  De STAAT SRANAN WORDT DOOR PAARS LETTERLIJK TOT DE GROND TOE AFGEBROKEN !


  Maak melding

 20. Ons land is moreel zodanig in verval geraakt dat ik met grote vreze vrees voor de toekomst met name de toekomst van de jeugd.zij spiegelen zich aan het gedrag dat ze nu te zien krijgen van bovenaf waar niks fout is.vandaar de zware criminaliteit !agressie en alles wat daarmee samenhangt ! Dit is zeer te betreuren aangezien het zeer moeilijk zal zijn dit volk van de grond af aan moreel te herbewapenen ! Het zal een zeer zware taak worden en daarvoor zullen er diverse instituten in het leven geroepen moeten worden te beginnen bij de motivatie van de ouders.Moge God geve dat ons geliefd land niet te ver afglijdt onder dit regiem dat het voorgaande onmogelijk zal blijken te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.