‘Regering moet meer belasting halen bij Surinamers’

33
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 28 nov – De regering moet meer belasting halen bij vooral vermogende Surinamers. Dit zegt parlementariër Amzaad Abdoel (NDP). Het is bijna traditie geworden dat veel te weinig belasting wordt betaald. Onder meer wordt geen voertuigenbelasting geheven. Andere soorten belasting worden verwaarloosd. En dat terwijl Surinamers honderden miljoenen aan euro’s en dollars bezitten.

Het geld ligt werkeloos op privé rekeningen bij de handelsbanken. “Het is onvoorstelbaar dat Surinamers ruim een miljard dollar bij de banken hebben liggen. De regering haalt daartegenover gemiddeld niet eens vijf miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een half miljoen euro) aan vermogensbelasting binnenhaalt”, zei Abdoel in het parlement. Het is slecht gesteld met het inningsvermogen van de regering.

Als er al wetgeving bestaat, wordt deze slecht nageleefd. Vrijwel niemand betaalt huurwaardebelasting. Eetgeving op casinobelasting is niet zo lang gelden al gemoderniseerd. Maar veel meer brengt het niet in het laatje. Het kan burgers soms kwalijk genomen worden dat niet betalen. Maar de regering moet ook tonen dat zij wil verdienen. Er zal agressiever moeten worden geïnd.


33 REACTIES

 1. Moet die homo van Abdoel weer van zich laten spreken? Nadat je een tijdje niks meer gehoord had van deze (topeconoom).zijn laatste onzin ging over, dat er geen devaluatie van de srd zou plaats vinden. En nu zou hij graag zien, dat zijn criminele organisatie de Ndp, meer belastinggelden zou binnenhalen om hun wanbeleid te compenseren.Als je een tijdje stil bent geweest, omdat je niet geloofwaardig over komt, probeer je op allerlei manieren je geloofwaardigheid terug te winnen, maar ook met deze stelling,is hij het lachertje van de DNA geworden.


  Maak melding

 2. Abdoel zijn mond ruikt naar de cockos van misikeba , bouva , delano desi. Deze kleine tjoetter boeler is de laatste die zijn vieze mond moet opendoen, met zijn ; er komt geen devaluatie

  mpp boeler!!


  Maak melding

 3. Meer belastingen om Peggy , Ingrid en al die kouseband snijdende ambtenaren die door de NDP zijn geaccommodeerd van een inkomen te voorzien zeker.
  De duistere en ondoorzichtige besteding van is funest voor de belastingmoraal. De belastinginkomsten worden over de balk gesmeten door deze regering, zo erg zelfs dat er maar weinig overblijft voor goed onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur.

  Abdoel moet eerst deze regering zo ver krijgen dat ze de overheidsinkomsten efficiënt en transparant worden besteden en daarna mag hij zeuren over verhoging van belastinginkomsten.


  Maak melding

 4. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Deze Heer Abdoel lijk mij een praat zieke man… niets wat deze man zeg moet men serieus nemen… ergens heeft hij wel gelijk.. maar ik vind deze kootzak een raare mannetje..

  Wie is deze Abdoel.. Waar Komt Die Vandaan En Wat Is Zijn Geschiedenis


  Maak melding

 5. De regering moet op een agressieve manier geld halen bij de bevolking? Abdoel is er niet genoeg agressiviteit in ons land. Je kan niet gaan innen wat er niet is. Heb jij inzage in de mensen hun schuldenlast en dagelijkse verplichtingen?
  Jo Koe.Rijvoertuigen belastingen kan ik inkomen. BTW op bepaalde goederen is normaal, maar de bevolking financieel letterlijk uitkleden waarvoor ze hard hebben gewerkt is van de zotte ezel. Betaalt jij wel belasting? Er wordt veel gesjoemeld met geld van de bevolking is dat niet voldoende. Staatskas is leeggeroofd nu de bevolking nog.Schamateloze koe.


  Maak melding

 6. Dit is de reden waarom je geen geld op de Surinaamse bank kan sparen. Je wordt leeg geroofd door de regering. Abdoel is vergeten dat in de afgelopen jaren de spaarders minder aan middelen over heeft door waardedaling van srd door toedoen van de regering. Hij was degene die altijd voor was met het leen beleid van de regering


  Maak melding

 7. Eindelijk. Een ieder moet mee betalen. Suriname is te soft voor zijn inwoners. En voor de buitenlanders die een rekening hebben in Suriname hogere sancties. Overal wordt er belasting betaald.


  Maak melding

 8. De regering zou er goed aan doen om een goed toelatingsbeleid te maken om buitenlanders met kennis en geld het land binnen te halen, naast goede investeerders waarmee ze jointventures kunnen aangaan. Deze mensen zou men oa uit China, India, Afrika en Indonesie, Nederland ( gepensioneerden, jonge en middelbare academische), Belgie, Brazilië.

  moeten halen, op grond

  De Surinaamse bevolking is een heel kleine bevolking met heel veel ongeschoolde mensen, weinig vakmensen.

  Er zijn geen industriële ondernemingen in midden en kleinbedrijf die de natuurlijke rijkdommen tot halfproducten of verder tot eindproducten te verwerken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Passant
  Eindelijk. Een ieder moet mee betalen. Suriname is te soft voor zijn inwoners. En voor de buitenlanders die een rekening hebben in Suriname hogere sancties. Overal wordt er belasting betaald.

  Wil je zo vriendelijk zijn en een andere naam zoeken i.p.v. die ik al jaren lang op deze webside gebruikt.

  Ik heb de beheerder van Waterkant al op gewezen dat dit verwarrend werkt.

  Wees verstandig en zoek een andere naam.

  Bij voorbaat dank

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 10. Nog een tip aan de Surinaamse regering, ook ontroerend goed belasting innen bij de niet ingezetende die er voor zorgen dat er ook armoede in Suriname heerst., met hun euro’s verhuur.


  Maak melding

 11. Bedankt!

  Als je het zo een goede naam vind, voeg iets aan toe, een nummer, cijferletter combinatie of something else.

  Gewoon goede vrienden.

  het gaat je goed!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 12. Beste mensen het is te riskant om uw geld op de SURINAAMSE Bank te sparen door de uitspraak van ABDOEL. Surinamers zijn meer geld kwijt door de waardedaling van SRD. door de wanbeleid van de regering. ABDOEL u bent diegene die altijd het leenbeleid van de regering heb gesteund en verdedigd nu is te laat de kwaad is al geschied. De wortel van alle kwaad is geldzucht en arrogante mentaliteit van de regering en coalitie


  Maak melding

 13. Waarom nu in deze moeilijke tijd julie zijn niet goedwijs is er niet genoeg armoede in ons land vooruitgang gaat alleen door hard werken waar zijn al die miljaarden leningen waar is onze reserve goud BOUTA WOU GOEDOE PA SPELE TOCH …..NEKS NO FOUT TOCH……. NOG 5 TOCH ……. EN NU GAAT MEN HET VOLK UITZUIGEN ………. fuckt up


  Maak melding

 14. Abdoel en de ndpers wat betalen jullie yu mappppp mma unu!!

  @@ Passant!1 is het niet genoeg?? De Suries zijn al uitgekleed!! en als er toch betaalt moet worden, dan moeten de paarse stronters de aftrap geven!! Zij moeten bij hun zelf beginnen voor de goede voorbeeld!! maar niet later weer terug vragen!!!


  Maak melding

 15. IK zou graag willen weten hoeveel belasting Bouterse heeft betaald in de afgelopen 20 jaar,

  Hij is de rijkste man van Suriname en heeft nog nooit een betaalde baan gehad voordat hij president werd.


  Maak melding

 16. De financiële puinhoop in Su is niet veroorzaakt door Suris die te “weinig” belasting betalen……maar door wanbeleid en geldverspilling van regering bouta!!


  Maak melding

 17. De oerdomme debiele idiote dwaze berooide ndp paria’s die oerdom krijsten, we ga weer vo vijf kunnen nauwelijks sparen. Dagelijks schijten ze een paarse didibri schijt hoe rond te komen en te eten. Ndp olv de grootste rover van het land hebben kaka te maken met hun eigen oerdomme dwaze aanhangers. Daarom zijn er zoveel vervloekte misdadige rovingen door aanhangers van de ndp en abop. Oma taki, elke ndper is een vervloekte aanhanger en verafgoder van ddb. Do ka tiki moro pina. Opa taki, laatst ndp nefo kon aksi mi foe leni eng moni. mi taigi eng, go na ddb. A wraak.


  Maak melding

 18. Ja Adboel een onroerend goed belasting zou heel mooi zijn. Zet het op als je lef hebt. Laat iedereen die een huis heeft even voelen en opnieuw op de ndplee stemmen.


  Maak melding

 19. @ Passant: Misschien zouden mensen die niet in Suriname wonen zich niet moeten bemoeien met hoe, en hoeveel belasting er in Suriname moet worden geheven.
  Wat voor Nederlanders geldt, zich niet bemoeien met interne Surinaamse aangelegenheden, geldt ook voor ex-Surinamers in Nederland.

  Het is niet erg sociaal en fatsoenlijk om op te roepen mensen in een ander land extra lasten op te gaan leggen waar je zelf geen last van hebt.


  Maak melding

 20. Belasting innen is goed, om het daarna corruptief te stelen is slecht.

  Onroerend goed op woningen, auto’s, grond en vermogen.

  Maar dit geld niet laten stelen door regeerders voor hun prive hobbies


  Maak melding

 21. Waarom gelijk weer roepen die arme surinamers.

  Het gaat hier juist om de rijke surinamers die geen belasting (willen) betalen.

  Een autohandelaar die minstens 50 (duurdere) auto’s per jaar verkoopt en nog geen 2000 SRD belasting per jaar betaalt. Dat is de dagelijkse praktijk.

  Laat ze het net maar strak aantrekken voor de belasting ontduikers. Dan is er ook meer mogelijk voor de echt “arme Surinamer” en sociale instellingen.

  Mensen die roepen dat ze pinaren maar elke vrijdag in een van hun 3 autos in de rij voor de drive tru staan neem ik niet serieus.


  Maak melding

 22. Om SuriNeds, andere buitenlanders en investeerders naar Suriname te halen zal men het voor hen aantrekkelijker moeten maken. In het toelatingsbeleid zou aan hun oa een lage belasting moeten worden gegeven.

  Ook zou men SuriNeds domeingrond gratis moeten geven om hun onderneming, huis, op te zetten.

  Eenvoudig zal het niet worden om grote groepen buitenlanders naar Suriname te halen omdat er niet genoeg huizen zijn. Er zou dus fors in de huizenbouw, infrastructuur, water, elektriciteit, wegen, scholen, veiligheid, enz geïnvesteerd moeten worden. Hierdoor zou er wel werkgelegenheid in de bouw zijn en afzet van bouwmateriaal voor deze ondernemingen.

  Er zal eerst een goed plan van aanpak moeten worden gemaakt om grote groepen buitenlanders naar Suriname te krijgen.

  Suriname is momenteel een grote puinhoop. Triest!, Gewoon stilstaan en geen ontwikkeling. Het beste dat er nu zou kunnen gebeuren is als ddb en gangsters gewoon nieuwe verkiezingen laten plaats vinden tussen nu en 25 mei 2018. Hierdoor kan deze neergang worden stopgezet en er weer hoop ontstaan. Elke dag dat ddb en gang blijven zitten maken ze het niet alleen zichzelf lastig, maar ook het Surinaamse Volk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.