Parlementariër wil betere bejegening binnenlandbewoners

16

PARAMARIBO, 29 nov – Binnenlandbewoners moeten beter worden bejegend. Dit zegt parlementariër Wendel Asadang (NDP). Zijn geboortedistrict Brokopondo wordt al decennialang stiefmoederlijk bejegend. Het onderwijs is er beperkt tot de lagere niveaus. En als de mensen naar de kustvlakte trekken voor een beter bestaan, worden ze gediscrimineerd. “We willen dit niet meer”, zei Asadang in het parlement.

Te vaak nog worden de bewoners uit Brokopondo en andere delen van het achterland, met de nek aangekeken. “En dat terwijl Brokopondo de plaats is waar elektricteit wordt opgewekt. Het dorp Koffiekamp is in de jaren vijftig ontruimd om plaats te maken voor een stuwmeer. De mensen hebben offers gebracht om de stadsbewoners een beter bestaan te geven”, zei Asadang. Toch zitten nog veel leefgemeenschappen zonder licht.

Deze leefgemeenschappen moeten het doen met dieselaggregaten. Die vallen vaak maandenlang uit, omdat de regering geen brandstof levert. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zei onlangs dat dit subsidieprogramma wordt afgebouwd. Wat er in de plaats komt is niet duidelijk. “Wij zullen dat niet accepteren. Niemand moet komen vertellen dat er geen geld is, de mensen verdienen dit niet”, aldus Asadang.


16 REACTIES

 1. Asadang die normaal nooit in beeld is, en zijn kaken stijf op elkaar houd in de assemblee, wil met deze uitspraak het volk uit het binnenland bewerkstelligen,om weer op hem te stemmen, zodat hij verzekerd is van zijn inkomen voor de rest van zijn leven.


  Maak melding

 2. Hij vergeet op te komen voor de vele slachtoffers van berovingen door die djoekas die hij vertegenwoordigd. Alleen maar rovers en boeven leiden de ndp en de abop.


  Maak melding

 3. Asadang kom je poppenkast spelen of hoe zit
  het? Al die jaren zonder elektra had je vanaf je start moeten aanpakken. Het is en blijft bla bla bla met jouw. Je actie nu is om zieltjes te winnen. Er is geen geld dus zal het er niet van komen deze elektra. Jullie zijn koko lampoe gewend.


  Maak melding

 4. Weer een van onze domme paarse marron rat……ze vergeten die binnenlandse oorlog wie opdracht gaf om elk bosland creool af te maken .toch zien ze die moordenaar als hun god


  Maak melding

 5. Citaat van Asadong: De mensen hebben offers gebracht om de stadsbewoners een beter bestaan te geven.

  En nu maken de djuka’s slachtoffers in de stad. Waarom willen de djuka’s alles op een gespreid bedje?
  Ga hard werken, hou je handen niet op. Draag je verantwoording, maak kinderen niet voor plezier !!!


  Maak melding

 6. Ik heb een boodschap aan de binnenlandbewoners! Goud in de grond, is een geleider van aardenergie. Zonder dat goud, krijg je een oplading en vervolgens een ontlading. Je staat bloot aan aardschokken, oftewel aardbevingen.
  Slechts een overpeinsing!


  Maak melding

 7. So what als Afobakka stroom levert? Nickerie en Saramacca leveren rijst. Saramaccaanse Hindoestanen worden als honden behandeld en staatroversolie vervuild hun gronden.


  Maak melding

 8. Mr. Asadang neem alle djukas mee naar Afrika. Daar horen jullie thuis. Jullie moeten Su verlaten.

  Geef Su terug aan de blanken. Zij kunnen er tenminste iets moois van maken!!!


  Maak melding

 9. COUPPLEGENDE soldaten zij ALLEMAAL OOK

  LANDVERRADERS !

  Nota bene een COUP met behulp van KOLONIALE BUITENLANDSE INFILTRANTEN en OVERHEDEN !

  Dus, TJAGOOOOO !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.