Santokhi: Suriname kan geen buitenlands geld meer lenen

50

PARAMARIBO, 27 nov – Suriname kan geen geld meer lenen in het buitenland. Dit stelt Chandrikapersad Santokhi, parlementslid en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. In elk geval kan niet meer geleend worden tegen gangbare rentes. Het financieel beleid is zodanig vastgelopen, dat er geen geloof meer is in de kredietwaardigheid van Suriname.

Dat heeft dus directe gevolgen. Om nog aan leningen te kunnen komen, zal Suriname hoge kredietrentes moeten accepteren. Het is allemaal terug te voeren tot fout beleid. “De regering is in een vicieuze cirkel terechtgekomen door het leenbeleid, maar ook in een spiraal van schuldencrises”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Toch treft de regering van Desi Bouterse formele voorbereidingen.

Gerekend wordt op nog meer leningen van onder andere de Islamitische Ontwikkelingsbank. Volgens Santokhi valt het erg tegen: “Lenen in het buitenland is niet meer moeglijk, wat de regering recentelijk nog geprobeerd heeft via internationale brokers. Maar het is afgewezen. Ook lokale banken zijn aan hun plafond. Kortom, we zijn in een ernstige financiële en schuldencrisis terechtgekomen.”


50 REACTIES

 1. Desi had nog een laatste troef, coca export. Maar alles wordt onderschept.

  En ze willen nog 5.

  Waar blijft de volksopstand? Verjaag deze bende en gooi ze in de vulkaanuitbarsting in bali


  Maak melding

 2. Je hebt gelijk Santokhi.Straks wanneer de geldeisers hun geld komen opeisen met rente zal Suriname verdeeld worden.Zo zal slappe hap misschien in China belanden als slaaf en RA in Turkije.


  Maak melding

 3. Santhoki heeft gelijk. Su kan nergens meer lenen. Terecht gezien de staat van de overheidsfinanciën, de hoogte van de schulden en het risico op niet terugbetalen van de leningen.

  Vandaag start de behandeling van de “spookbegroting” voor 2018 met hogere uitgaven en waarin inkomsten zijn verwerkt die zeker niet gerealiseerd zullen worden.
  Hoefdraad zal zeker proberen (onhaalbare) leningen als inkomsten op te nemen. Goed van Santhoki dat hij nu al aangeeft dat lenen niet meer mogelijk is.
  Regering Bouterse kan nog alleen terecht bij het IMF.
  We zullen zien of Bouterse de gang naar canossa maakt.


  Maak melding

 4. Met z’n negatieve onzin gezwets. Alleen om alles en iedereen onderuit te willen halen om vervolgens zich zelf op de borst te willen kloppen.

  Idioot

  en @ Ray:

  Nog steeds niet door dat hier jou ook niemand meer lust met je negatieve gelul?


  Maak melding

 5. DNA begint vanmiddag met begrotingsbehandeling
  27 Nov, 08:40

  Vanmiddag om 14.00 uur zal De Nationale Assemblee de begroting voor 2018 in het openbaar in behandeling nemen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft eerder aan Starnieuws meegedeeld dat zij hoopt dat op 15 december de begrotingsbehandeling kan worden afgerond.

  De coalitie heeft vrijdag gesproken met ministers over de begroting. Vandaag wordt het gesprek voortgezet. Ook de vaste commissies hebben gesprekken gevoerd met de ministers over de begroting. Een algemene klacht is dat de middelen die worden begroot niet beschikbaar zijn, waardoor een groot deel van de programma’s niet uitgevoerd kunnen worden.

  De begroting is voor het eerst als één ontwerpwet ingediend. Voorheen werd voor elk ministerie een aparte wet ingediend. Er is een grote commissie van rapporteurs, die de openbare behandeling voorbereid, benoemd.

  In de grote commissie van rapporteurs, bestaande uit vijftien Assembleeleden, hebben zitting: Amzad Abdoel (er komt geen devaluatie)(voorzitter/NDP), Asiskumar Gajadien (VHP), Stephen Tsang (NDP), Diana Pokie (ABOP), Celsius Waterberg (BEP), Carl Breeveld (DOE), Jennifer Vreedzaam (NDP), William Waidoe (PL), Wendell Asadang (NDP), Gregory Rusland (NPS), Raymond Sapoen, Cleon Gonsalves (PALU), Rossellie Cotino (NDP), Krishna Mathoera (VHP) en Rachied Doekhie (NDP) (orkaan van Nickerie).

  Waarom staat achter de naam van Sapoen geen politieke partij?


  Maak melding

 6. Chan je droomt om president te worden, net als gajadien om firstlady te worden.
  Jullie gaan nooit aan de macht komen, want Suriname heeft
  Volksleider nodig als BOUTERSE en geen hindoestaanse lijdersals chan,


  Maak melding

 7. Conservatief Suriname

  De Heer Santokie Is een van de beste President die suriname Nooit gehad heeft.. daar blijft het ook bij..

  Jammer dat deze man in de VHP zit.. De VHP.. De Verenigde Hindoestaanse Partij.. Te Etnisch en voor AL Te Conservatief

  Als deze Santokie wel eens President van Suriname wil worden moet hij de VHP verlaten en een Nwe partij gaan beginnen

  In Een Regenboog natie als Suriname is er geen tijd meer voor Etnisch Shit.


  Maak melding

 8. Citaat van pinco: Jullie gaan nooit aan de macht komen, want Suriname heeft
  Volksleider nodig als MUGABE en geen hindoestaanse lijdersals chan,

  Vandaar dat jullie soort honger lijden over de hele wereld !!!


  Maak melding

 9. Triest, maar alle oerdomme verarmde debiele idiote ndpers die weer voor vijf hebben gestemd verdienen de komende paarse misdadige armoedige verloederingen vol van paarse revo achtige kommer en kwel. Ndper’s zijn de ware oorzaak dat ze deze paarse misdadige beesten aan de macht hebben geholpen, ze verdienen het daarom ook keihard om door ddb- de duivelse beestmens en zijn criminal roverheid financieel te worden afgeslacht voor het aflossen van de mega schuldenlasten tot hun volgende generatie. Ndpers oma nanga opa taki zijn een waarlijk vervloekt volk, want na soso ddb vloek deng mpp dong lagi dagu sma disi tja na heri kondre. Mens, dier, vogels, vissen, insecten, bome en planten in het binnenland worden paars verziekt uit de hebzucht naar geld door ddb en co. Wo ka, nefoe sa beng de wang oerdomme ndper kon aksie oma nang opa vergiffenis voor zijn oerdomme stemkeuze, wi e vergeef joe want didibri is diabolisch slim so a tjies boeng foeroe ndpers olv van Stef Anus Meyje en Misjieka Dubai. Want nooit eerder wang dominee bemoei nanga politiek. Oma taki, na vervloekte awariedomrie, nog steeds mi no mang begtrijp fa sma kan go na kerki foe Meyje en bribi Misjiesosoka. Opa taki ze zijn paars demonisch bezeten door ddb. Do ka.


  Maak melding

 10. Zogenaamde Volksleider DESI heeft Sranan FAILLIET gemaakt met het Drukken en uitgeven van MILJARDEN aan Ongedekte SRD-bankbiljetten !

  De PAARSE Staatsuitgaven zijn nog steeds HOGER dan wat de inkomsten van Suriname !

  De LENING-ZIEKE “Volkslijder’ verdiept en verlengt de failliete status van Sranan door het afsluiten van talloze onnodige Miljoenenleningen in binnen- en buitenland !

  De Paarse politieke-clan vertrapt alle belangen en rechten van het Sranan-Volk !

  PS : Zal PAARS nu Onze Afobakadam, onze Houtvoorraad en onze Aandelen in de goudindustrie, in PAND geven om nog wat onnodige leningen tegen woekerrente binnen te halen ???


  Maak melding

 11. Daarom zit SRANAN nu vast in een (PAARS) REGENBOOG

  STAATSFAILLISSEMENT !

  Met daarbij zware Mega-Regenboog-CORRUPTIE, zware

  dagelijkse ZWARE-Regenboog-CRIMINALITEIT en een

  Gigantische- Mega-Regenboog-STAATSSCHULD !


  Maak melding

 12. Chandrikapersad Santokhi kan nooit een goeie politici zijn, zijn commentaar op de regering of beter gezegd op Bouterse slaat nergens op.

  Als Suriname onder voorbehoud niet meer in aanmerking komt/niet in aanmerking zouden kunnen komen om te lenen dan geldt dit ook voor Chandrikapersad. Santokhi met zijn VHP.

  Dit is wel een stomme of idiote opmerking. Zo zie je weer hoe mensen kunnen denken om munt te slaan met zijn wrokmentaliteit. Wees gerust je beurt komt nog. haastige spoed is zelden goed.

  Of denk je met jou diaspora gedachten oplossingen te kunnen brengen. Of dat dit land pas in ontwikkeling kan komen wanneer men EEN MILIOEN zielen telt. Dan gaan we echt lang moeten wachten, want volgens de religie hebben vrouwen en Indianen geen ziel. Dus ook geen mensen zijn. En wat zijn deze dan?

  Meneer Chandrikapersad uit Kofidyompo het zou beter zijn als je je zou gaan aanmelden op Zorg en Hoop bij de Politie Opleiding Centrum.
  Of laat Mahinder Jogi de leiding van de partij overnemen. Als ik toch moet kiezen tussen die twee dwazen dan geef mij maar die Jogi. Zelf die Foto van Lachmon dat in de partijgebouw hing heeft Chandrikapersad laten verwijderen.

  Dan is Bouterse helemaal niet in tel bij jouw, daarom ook geen respect voor de president.

  De haat en wrok van Theo Para op Desiré Delano Bouterse.
  kan nooit iets zomaar zijn er schuilt meer erachter te zitten dan wij denken. Privé of geen Privé het volk dient dit te weten.


  Maak melding

 13. @Erdogan
  Heb jij het nog steeds niet door dat alleen de mensen die het menen met Suriname niet geliefd zijn hier door de ndpers? Zo ook Santokhi,die man heeft 100% gelijk,maar dat moet je niet vertellen aan de ndpers want ze worden boos en zenuwachtig.Vertel hun liever sprookjes en ze zijn o,zo blij.Santokhi zit niet daar om namens de bevolking te vechten voor een beter Suriname en een geschikte president dan de criminele met wie opgezadeld zijn .Het is de taak van iedere surinamer om elkaar te steunen,1 vuist te maken en de oorlog verklaren aan bouta.Maar nee,dat doen de surinamers niet ,ze willen allen bevrijdt worden ,want ndp of geen ndper,iedereen in Suriname huilt en jammert,alleen ze zijn lafaards en durven dat niet te tonen.
  Degenen die wel durven worden uitgelachen door jou ,door jou soorten.Ik zeg altijd wanneer jullie het niet kunnen lever dan geen commentaar,zwijg ,en laat anderen het gevecht leveren.Bouta,jou baasje moet heel blij zijn dat hij met een dom volk en burgers zoals jij zit.Ze durven niets,zijn apathisch,huilen en jammeren 1 dag of 2 en passen zich aan geeft niet in welke situatie ze zitten of wat hun te wachten staat .
  Zo Erdogan jij en jou soort hoeven niet van mij te houden ,want ik hou niet van jou,Ik kom hier niet voor competities maar voor iets serieus.Als het niet jou bedoeling is je bijdrage te leveren voor een beter Suriname dan please ,hou je commentaar voor je zelf.Wij ,rechtgeaarde surinamers vechten voor een beter Suriname minus bouta,voor het volk en voor jou,


  Maak melding

 14. RobG, de pseudo econoom, zal verklaren dat de hoge rente veroorzaakt wordt door de schaarste aan geld in de wereld.
  RobG heeft op al deze opmerkingen een verklaring hoe krom dan ook hij verklaart de reden hiervan.


  Maak melding

 15. @Pincho
  Natuurlijk zou je willen dat de vervloekte moordenaar jou lijder blijft je hele leven lang,Laten we eerlijk zijn ,jou soort wordt door de moordenaar verwend,alles is gratis voor jullie en het leuke is ..jullie hoeven niet te werken!! Geef jullie een bordje bruine bonen ,wat zoutvlees en een stukje bakkeljauw en jullie zijn al omgekocht,You know,jou soort is heel cheap!
  Een hindoestaan wekt en gaat naar school, dat maakt jou en jou soort bang dat de hindoestaan gaat eisen dat jullie. dus,jij en jou soort werken moeten en naar school moeten ipv knippa’s en maripa’s te verkopen langs de straten, en dat alle verwennerij stopgezet zal worden.Niets zal gratis meer voor jullie zijn . voor jou en jou soort.Deze vooruitzichten maken jou en jou soort bang ,werken en naar school gaan zijn 2 dingen waarvoor jij en jou soort een taboe voor hebben. .Het volk van Zimbabwe heeft Mugabe betaald om te verdwijnen!! Ze zijn arm maar bezitten tenminste verstand.Kijk ,we hebben een plesjident van jou soort ,miljarden aan schuld die onze nog te komen nakomelingen moeten aflossen zonder 1 cent geleend te hebben en van niemand.
  Een plesjident met amnestie,couppleger,massamoordenaar,wapen en drugshandelaar,loopt te smeken om vergiffenis en je bent trots op hem?!Zegt heel veel van je niveau.Is te laag man!!


  Maak melding

 16. Vandaar de snelle actie met Rusland en Marokko grote hoeveelheden coca. De puzzel is rond.
  De laatste strohalm van Desi was Coca, maar die wordt steeds onderschept.
  En ze willen nog 5.
  Pak Desi en zijn ndp bende en gooi ze uit de vliegtuig in de atlantische oceaan of in de vulkaan van Bali.
  Toch staan de SURIES niet op.
  Halen je geld weg bij de banken, want die is niet veilig. Ik heb de mijne al weggehaald


  Maak melding

 17. Welke regeringsvormen heeft het land Suriname de afgelopen 42 jaren gehad. Wie de presidenten waren, wat dit voor het land te betekenen had qua welvaart.

  In plaats van te rascallen wie Suriname mag regeren. Mugabe heeft zijn tijd gehad, vandaar dat er een giro nummer bestaat.


  Maak melding

 18. @Ray

  Je geeft zelf je niveau weer.
  Ik hoef niet eens meer wat te zeggen.
  Je achterlijke gebrabbel zegt genoeg over jou en vooral je reetlikkerij bij je suikeroom Santo.

  Als de VHP nog iets wil betekenn zullen ze afstand moeten den van de volksverlakker, huigelaar, groot cokehandelaar en moordenaar Chandrikapersad Santokhi en zn pijpdagoe MatHoer.


  Maak melding

 19. @ Blakamang

  Yepp dat bedoel ik dus!

  En daar bedoelt Ray echt geen hindoestanen. indianen, javanen of chinezen mee.
  Als Ray zegt Wij maken Sranan weer groot dan bedoeld hij dat de Hindoestanen heel goed voor zich zelf gaan zorgen en dat “jullie soort” de aalmoes krijgen


  Maak melding

 20. Wat is dat voor een kwast die Ray.
  Gore grappenmaker. Op Zouten die hap
  Etterbak.
  Zeker een kwal van het noordzeestrand die Su als hun prive vakantiepark zien.


  Maak melding

 21. DOOR PRESIDENT- WANBELEID-DESI, ZIJN ALLE

  SOORTEN SRANANMANS.FAILLIET !

  ALLE RASSEN EN MOKSI’S !

  ALLEEN DE PAARSE REGERINGSCLAN en PAARSE FUTU BOYS, ontvangen hun 10.000 SRD Salaris per maand !

  De COMPLETE SURI-SOORT IS SKEER !

  REGENBOOG-SKEER !!!!!

  PS : Desi zegt, ik sta boven de wet en ga door met mijn STRAFBARE FEITEN en met MIJN PAARSE SLAVERNIJ-BELEID !!!!!


  Maak melding

 22. Surinamers zn domme mensen….
  Dom zn is niet erg, maar dom zn en slim voordoen dat is echte domheid
  Meneer Santoki is geen academicus heeft ook niks bijz alszodanig gestudeerd ohh ja politieschool , hiermee kan je geen.land leiden..
  Zie meneer Bouterse meende een.land te kunnen leiden met geen vakdiploma , dom dom dom


  Maak melding

 23. @Erdogan, noem 1 dag voor mij waar Bouterse een goed betoog heeft gehouden in de DNA en daar buiten.

  De waarheid is hard om aan te horen.

  @@Ivanof Limburg, niet alleen de VHP is nog etnisch, dit komt omdat er in het verleden vele partijen waren voor de verschillende culturen. Dit heeft te maken met de taal om de mensen goed uit te kunnen leggen wat er in het land gebeurd.
  Zie ook de PL, ABOP, de NPS was/is voor de creolen en dan heb je nu ook nog de Indiaanse partij.
  Als de oude generatie niet meer bestaat zal het zeker veranderen.

  Men roept dat de NDP de enige partij is waar alle culturen in zitten, maar dit is niet waar. Helaas is de NDP een partij waar alleen vrienden en familieleden voor het zeggen hebben en rijk worden. Verder is de NDP ook nog een partij waar de grootste BOEVEN in zitten en een crimineel baas als president hebben.

  Ik hoop dat er geen geld meer geleend mag worden en de salarissen ook niet uitbetaald kunnen worden. Het volk zal nu dan wakker geschud worden dan mogen ze die bommen op alle bezittingen van Bouterse en co gaan gooien om deze te vernietigen.


  Maak melding

 24. Aan de beheerder van de website: Waterkant.nl.

  Betreft: iemand anders die de naam Passant van mij , die ik gebruik om postings op uw website te plaatsen misbruikt om onder dit bericht op uw website te plaatsen.
  zie het verschil van de adres enz

  Geachte beheerder,

  In dit onderstaande bericht van Waterkant.nl,
  Santokhi: Suriname kan geen buitenlands geld meer lenen van heden maandag, 27 november 2017 om 17.00 uur- is niet door mij die onder Passant al jaren op waterkant.nl postings plaats. Zie mijn IP adres en naam. Deze passant moet een andere naam hebben en is nep.

  Om verwarring om verwarring te voorkomen, vraag ik u deze postings daarom weg te halen. zie het verschil van de ip adressen, enz. Dit is crimineel en strafbaar, wat deze persoon doet.

  zie het IP-adres van dit onderstaande bericht, geplaatst op heden maandag, 27 novenber 2017, tijdstip om 17.00 uur

  Nep Passant van dit onderstaande bericht, doe dat niet kies een andere naam a.ub. Wat u doet is crimineel en is strafbaar.

  Ik vertrouw erop dat u beheerder van Waterkant.nl er zorg voor draagt dat dit bericht onder dit artikel verwijderd wordt.

  mvg,

  De enige echte Passant/ zie mijn ip-adres en naam

  Passant
  Welke regeringsvormen heeft het land Suriname de afgelopen 42 jaren gehad. Wie de presidenten waren, wat dit voor het land te betekenen had qua welvaart.

  In plaats van te rascallen wie Suriname mag regeren. Mugabe heeft zijn tijd gehad, vandaar dat er een giro nummer bestaat.

  maandag 27 november 2017 om 17:00 uur.


  Maak melding

 25. @Ira,

  Waarom zou ik dat doen? DDB intresseert mij niet en ik luister niet naar hem.
  Ik had het over Santo en pijpdagoe (en uiterraard niet vergeten de geitendief en de koe) die de VHP naar zijn kl*ten helpen.

  Voor wat betreft de NDP die wel etnisch is volgens jou. Dat klopt niet. De NDP is werkelijk de enige partij die niet is ontstaan vanuit een etnische achtergrond.
  Dat heeft niets te maken met familie en vrienden. Ik moet helaas voor jou tcoh echt vaststellen dat de NDP meer verschillende culteren herbergt dan de overige partijen.


  Maak melding

 26. De NDP mag openstaan voor een ieder, maar als het erop aankomt dan is de NDP er alleen maar voor de creolen.

  De directeur van Rapar was afgelopen zaterdag te beluisteren in een programma dat door Ujala is uitgezonden.
  Hij vertelde dat naar buiten toe de NDP stabiel lijkt. Dat alles koek en ei is binnen de NDP, maar binnen de partij is er veel aan de hand.

  Bouterse weet bij een ieder de gevoelige snaar te raken, maar hij kan ook heel hard klappen delen.
  Bouterse is een charlatan!


  Maak melding

 27. @Jiyani
  Minister LVV?
  Minister OW en TC?
  Minster RGB?
  VP?
  Onderwijs?
  ZoZaVo?

  Yepp allemaal creolen, Je zwets weer eens Jiyani. Ga eerst een wat googlen voor je domme dingen beweert.


  Maak melding

 28. MINISTERS hebben bij de Paarse machthebbers, Desi en Kabinet president, NIETS te vertellen !

  Het zijn PIONNEN !

  ETNISCH gemengde regering is niet ALLES, BELEIDSDOEL moet ontwikkeling Sranan en Sranan-Volk zijn , NIET HET UIT DE GEVANGENIS HOUDEN VAN DE LEIDER !

  WAAR LIGT DE MACHT !

  SRANAN ZIT DOOR ETNISCH GEMENGD Paars WANBELEID,met een ZWAAR REGENBOOG -FAILLISSEMENT !

  PS : HET GAAT OM HET BELEID, NIET OM ETNISCH GEMENGD GEBABBEL !

  Sranan kent momenteel ETNISCH GEMENGD WANBELEID, tevens gericht op ONTWRICHTING RECHTSSTAAT EN RECHTERLIJKE MACHT !


  Maak melding

 29. laat de moordenaar nog 5 krijgen in 2020 wen ook nog 20 voor 2020 voor altijd….

  als je een beetje verstand hebt, ga je nooit achter deze man aan hollen..

  als je tenminste zijn geschiedenis kent, anders ben je werkelijk oer dom..

  meer commentaar is niet nodig..


  Maak melding

 30. Beste mensen,
  de ndp is niet onstaan op basis van etniciteit, maar een politieke omvorming waarbij de militaire strategie werd omgezet in een soort legitieme politieke partij om af te komen van de dictatoriale transparantie om zodoende zand in de ogen te strooien naar het buitenland toe. Yes…in 1987. Meer hoef ik niet meer te vertellen hoe de massa liep op straat tegen bouterse.
  kijk maar hoe Robert pineut een probleem benaderd en behandelt, cq welzijn.
  Dat zijn dictatoriale systemen. Bouterse zelf gaat het niet doen, want hij is zelf schuldig aan zijn eigen handelingen.


  Maak melding

 31. Al zouden we moeten leven en wonen rondom, in en op de paarse vuilnisbelten die de ndp regering achterlaat op zoek naar wat paarse lekkers vol verrotting, is neks fout krijsten enkele ndper van de omgeving. Zolang we kunne ete en stele is nie erg, baas eety en steelt toch ook? Soso lobi baas. Enne zondag we ga naar de kerk van Meyje en Misika om onze zonde te blijden, want voorheen ging baas af en toe daar vo ons lezen uit zijn Bijbel. baas is bekeerd, ook Dino en Meriba. Neks no fout. Zo erg is het geestelijk en moreel paars gesteld met de doorsnee oerdomme ndper.


  Maak melding

 32. boeddraad gaat moody s in januarie uitleggen dat de surinaamse economie flink groeit

  er zijn ondertussen verschillende transporten cassave meel onderweg naar europa

  dus januarie hebben we weer volop doekoe


  Maak melding

 33. Dus dan is Bouterse een keer weg. Dan komt er een kabinet met Chan Santokhi als leider. Dat kabinet valt dan zo in de smaak bij Nederland dat ze weer geld gaan geven. Zo´n constructie als met Eustatius, dus niet vrijheid blijheid lekker zwemmen in de doekoe als Dagobert Duck maar via een fonds met strenge voorwaarden à la Rutte.

  Dan komen er weer van die projecten dat Suriname producten maakt voor de export zodat het land economisch gezond wordt. Dus andere producten dan alleen maar de mijnbouwindustrie.

  Maar de herstelperiode gaat langer duren dan de vier jaar regeerperiode van Santokhi. Dus gaan de mensen weer klagen zoals in de panelen hier steeds te lezen is. Dan komt er weer een regering met die andere partij die alles van Santokhi in de kliko gooit want verkeerd en de deuren sluit met Nederland.

  Maar vier jaar later is Suriname dan weer terug bij af zoals nu en krijgen ze geen lening meer uit het buitenland. Suriname is dan weer vergeten wat er nu gezegd werd, net zoals iedereen is vergeten wat er in de kranten stond tussen 1948 en 1975 en tussen 1980 en 1995. De nieuwe generatie heeft er geen benul van dat alles al meer dan een keer is geprobeerd. Elke keer vinden ze opnieuw het wiel uit. Na Santokhi ga je dus eerst Brunswijk krijgen en de regering daarna stemt iedereen even vrolijk op Boerenveen en daarna Dino.

  Ai tell joe, mi sab a sani!


  Maak melding

 34. @ Erdogan,

  Dat ook jij je blind staar op Bouterse dat mag, maar daarmee geef je gelijk aan dat jij niet veel beter bent dan hem.

  Bouterse maakt misbruik van de hindustanen. Hij geeft ze een ministerspost zodat hij bij elke volgende verkiezing meer stemmen kan krijgen van de hindustanen.

  Zo had deze man voor de verkiezingen van 2015 al bekend gemaakt dat Ashwin Adhin de vp zou worden, hopend dat meer hindustanen zouden gaan stemmen op de NDP.

  Trouwens de meeste hindustaanse ministers onder zijn bewind heeft hij weer naar huis gestuurd.
  Ook Algoe stond dat te wachten, maar hij mocht aanblijven.
  Tja, anders zou hij stemmen verliezen onder de hindustaanse kiezers.

  Bouterse is er alleen maar voor de creolen, hij is een raddraaier en een charlaten.
  Het was deze man die in het verleden gezegd had dat als de kuli’s niet willen doen wat hij wil, dat ze dan op de boot moesten stappen en terugvaren naar India.
  Je komt bij over als ook iemand de hielen likt van Bouterse.

  Off topic:

  Las vandaag dat in India de contractarbeiders van 1873 zijn geëerd afgelopen zaterdag.
  In dat bericht staat ook vermeld dat de meeste contractarbeiders uit het oosten van India afkomstig zijn.
  Bihar ligt in het oosten van India en grenst aan Bangladesh en in het noorden aan Nepal.
  Ga je beter inlezen.


  Maak melding

 35. @Suriname´s verdere toekomst

  Vooral de VHP was destijds voor afschaffing van de ontwikkelingshulp.

  Zie ook WKN:
  Venetiaan: Suriname voor stop ontwikkelingshulp

  13 oktober 2008 | 24 reacties | Nieuws uit Suriname | Politiek

  PARAMARIBO, 13 okt – Suriname is overtuigd van de correctheid van het besluit de ontwikkelingsrelatie met Nederland af te bouwen. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De ervaringen van de laatste decennia hebben voldoende lessen opgeleverd. Donoren hebben vaak een eigen agenda. Ook nu weer is dit te merken.

  Nauwelijks is de wens te kennen gegeven de relatie te beëindigen of er worden vanuit Nederland alternatieven bedacht………. Bert Koenders. Deze hulpvorm richt op particulieren.

  De overheid wordt compleet buiten spel gezet, wat kan duiden op de start van een nieuw soort afhankelijkheidsrelatie. Dat komt niet goed aan in Paramaribo. “Laten……donorhulp. De financiële crisis van het moment bevestigt alleen maar de relativiteit van dit soort hulp”

  Waarom zou de VHP nu wel weer geld van NL willen krijgen dan? Om naar hun pijpen te dansen?


  Maak melding

 36. @Jiyani

  Off Topic

  Als mensen niet uit Hindustan (Pakistan) maar uit Oost Indië komen dan zijn het geen hindoestanen maar Indiërs

  Nog 1 keer de uitleg (zucht):

  Het gebied langs de rivier de Indus kreeg de naam Hindoestan en zijn inwoners werden Hindo(e)stanen genoemd. Deze rivier werd in middeleeuws-Perzisch Sindhu genoemd, waarvan de termen “hindoe”, “hindoestaan” en “hindoeïsme” zijn afgeleid.

  De Indus (Urdu: دريائے سِندھ, darya-e sindh; Hindi: सिन्धु नदी, sindhu nadī; Punjabi: ਸਿੰਧ ਦਰਿਆ, sindh darya; Sindhi: سنڌو درياءَ, sindhu darya) is de belangrijkste rivier van Pakistan.

  Bron: Wikipedia.

  De benaming Hindoestaanen is dus “niet correct”.
  Net zoals wij alle Indonesiers Javanen noemen in Su.


  Maak melding

 37. Off topic:

  @ Erdogan,

  De contractarbeiders werden Brits-Indiërs genoemd. In Suriname werden smalend kuli’s genoemd.

  Wat jij maar niet wilt begrijpen dat de meeste uit het oosten van India zijn vertrokken naar Suriname maar ook elders in de Cariben.

  Met name uit Bihar. Het was in die deelstaat een en al ellende. De Bihari’s waren over het algemeen landbouwers, die zelf geen eigen landbouwgrond bezaten. Ze pachtten de gronden en betaalden daar meer voor dan de oogst opbracht. Konden ze niet in baar geld betalen dan werden vaak de oogsten helemaal van hen opgeëist.

  Dus toen deze landbouwers konden vertrekken – al dan niet onder dwang, of geronseld, of onder valse voorwendsels of vrijwillig, hebben ze die kans ook gepakt.

  Goed lezen wat ik al 2 keer aan jou heb geschreven: de meeste contractarbeiders zijn vanuit Oost-India vertrokken.
  Ze werden Brits-Indiërs genoemd, omdat India toen een kolonie was Groot-Brittanië.

  Hoe de naam hindustanen is ontstaan is mij bekend.
  Voor de rest ben ik hier klaar mee.


  Maak melding

 38. @Jiyani

  Ik geef aan dat de naam hindoestaan niet correct is met de afkomst zoals men beweert waar men vandaan komt.
  Niet meer niet minder. Maar jij wilt alleen horen wat jij zegt. Jij draait het om naar contractarbeiders. Het ging over de afkomst van de hindoestanen. Niet omdraaien en halve waarheden en hele leugens vertellen.

  Als je zegt dat je een hindoestaan bent dan kom je uit het huidige Pakistan. Klopt dat niet omdat je uit het oosten van India komt dan ben je geen hindoestaan maar een Indiër.


  Maak melding

 39. @ Erdogan,

  De Indus vallei lag voor de opdeling van India in India en Pakistan in z’n geheel in India.
  Nu stroomt de Indus voor het grootste deel door Pakistan. Waarom heet dat land dan geen Hindustan, zoals jij beweert, maar Pakistan.

  Weet jij wel dat juist na de onafhankelijkheid Indiërs India nog meer Hindustan zijn noemen?

  Er is een liedje: Mera joota hai japani, patloon englistani, …….. phir bhi dil hai hindustani.
  Google dat lied maar eens en luister goed wat er wordt gezongen.
  Ik denk dat wel dat je Hindi verstaat.

  Voor de rest ben ik nu echt klaar met dit onderwerp.


  Maak melding

 40. @ lawman datra & Suriname´s verdere toekomst
  Of SR nog geld kan lenen als Chan president wordt hangt vooral af van het vertrouwen dat men in Chan heeft. Dat het vertrouwen in Bouterse volkomen weg is blijkt uit de berichten van vandaag dat er geen USD te vinden is omdat China geen USD meer wil sturen!! Zelfs de Chinezen vertrouwen het niet meer!!
  .
  Ook zal Chan flink snoeien in al dat geld dat de paarse maties onterecht krijgen en andere onzinnige uitgaven schrappen. Dus wees gewaarschuwd. Na 2020 krijgen jullie geen lekkers meer en moeten jullie met jullie vette pens goten gaan ophalen, etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.