donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameParlementariër ziet scenario achter protest Surinamers

Parlementariër ziet scenario achter protest Surinamers

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 nov – “Ik hoop nadat ik het mis heb, maar ik zie een scenario en de regering moet op haar hoede zijn.” Dit zegt André Misiekaba, fractieleider van de Nationale Democratische Partij, NDP, in het parlement. Het lijkt geen toeval dat kredietbeoordelaar Moody’s een lagere waardering voor Suriname aankondigt. Maar ook het straatprotest van ontevreden Surinamers doet de wenkbrauwen fronsen.

De vraag is dan waarom het allemaal zo samenvalt. Het handelen van Moody’s valt op. “Ik heb voor het eerst een ratingbureau op een dergelijke manier zien opereren. Meestal komt men gewoon voor zijn mening uit”, zegt Misiekaba tegenover de Ware Tijd. Hij vindt het vooral raar dat Moody’s het voornemen publiceert om Suriname een lagere kredietwaardering te geven.

Het lijkt wel doorgestoken kaart. Het straatprotest is ook onnodig, volgens Misiekaba. In 2020 zijn er verkiezingen en kan men zich uitspreken over het beleid. “Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het niet eens zijn met het beleid van de regering. Maar wacht tot 2020 en win de man met verkiezingen. Waarom wil het hele land en de economie kapot maken?”, aldus Misiekaba.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

40 REACTIES
 1. Ik weet hoe deze man minister is geworden. Kijk naar wat Suriname heeft geleend aan geld van landen, wat met rente terugbetaald moet worden.
  Wat is zijn de inkomsten van Suriname per maand in valuta.
  Hoeveel geeft Suriname per maand aan uitgave in valuta en SRD. Je kan geen tien cent verdienen en geeft 20 cent uit.
  Het systeem is zo straks zijn er geen SRD meer, dan gaat men naar de drukpers.

  Daarna gaat er ook een te kort komen aan valuta.
  Zo was het in de jaren 80 en 90


  Maak melding

 2. Het is zo ver inmenging van buiten af, Cia fbi Nederland, moodys, zo zie je maar weer misiekaba eerlijk duurt het langst , hoef je ook niet zo in de war te zitten.
  Moodys laat zich niet om de tuin leiden, dat jou grote vriend Boefdraad met gefalcificeerende. papieren, een betere rating wil hebben, daar zullen ze niet intrappen, de regering beweerd dat wel heel toevallig dat de rating juist nu moet bekend gemaakt worden, dat is inmenging in binnenlandse politiek.
  André maak je niet belachelijk ook al lijkt dat voor jou gewoon
  Vroeg of laat staan jullie met je rug tegen de muur. Kan niet wachten.
  Je met je eigen terreur bestreden


  Maak melding

 3. Het net begint sluiten. De NDP is in paniek. Moodys gaat afwaarderen, protesten nemen toe en de overheid kan alleen nog lenen tegen woekerrentes.

  Dit is pas een goudenkerst. En de apatische suri’s die doen rustig een plas en gaan over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 4. =Misie-ka-ba, bij Moody’s zitten geen kleine jongens die NIET geschoold zijn als jou baas Bouterse. Ook hebben zij een hogere opleiding dan jou en co genoten, dus let maar op je woorden.

  Die fouten van Bouterse en co wil je gewoon bedekken met de mantel der liefde en een ander heeft het weer gedaan.

  Ik weet zeker dat als het probleem groter wordt de NPS/VHP de schuld zullen krijgen, terwijl deze partijen het helemaal niet voor het zeggen hebben.

  ==Waarom nu haast maken met de begroting?????


  Maak melding

 5. Zoals gewoonlijk lult misikaba weer over zaken waar hij totaal geen verstand van heeft.
  De ratings van Moody zijn van belang voor geldverstrekkers die daarmee een indicatie hebben van het risico dat ze lopen en in geval van een verlaging van de rating geven ze altijd vooraf een waarschuwing af. Moody’s heeft geen enkel belang om samen te spannen met aktiegroepen.


  Maak melding

 6. Misikabo = minster?
  Protesten nemen toe? (van 3.000 mensen naar 1.000 mensen naar 150 mensen afgelopen zaterdag? = toename?)
  Drs. A. Misiekaba (titel: drs. bestuurskunde) = ongeschoold?
  Woekerrentes?
  NDP in paniek?
  Vergelijking met de jaren 80/90?
  De NPS/VHP krijgen de schuld?

  Wat zijn jullie voor een dwazen?


  Maak melding

 7. Wat een domme vraag van Misiekaba: waarom wil het hele land economie kapotmaken?

  De economie is al kapotgemaakt door de regering zelf. Het begin was reeds gemaakt onder Bouterse I.


  Maak melding

 8. “Ik hoop nadat ik het mis heb, maar ik zie een scenario en de regering moet op haar hoede zijn.” Dit zegt André Misiekaba, fractieleider van de Nationale Democratische Partij, NDP, in het parlement.

  Waarschijnlijk heeft hij de geesten niet verdreven. Deze zogenaamde voorganger die nog gelooft in geesten en wassies om boze geesten te verdrijven.
  Hij gelooft ook nog in kroi dat een man of vrouw onweerstaanbaar is voor degene die hij / zij heeft behekst.


  Maak melding

 9. Waarom denk deze Misselijk makende voorganger dat een instituut als Moody zich hiervoor laat lenen om Suriname te down graden naar B of lager?

  Ik snap het niet dat hij twijfelt terwijl hij NOOIT twijfels heeft bij Hoefdraad en Bouterse en al die oplichters die zich als minister hebben verrijkt.


  Maak melding

 10. Alles is terug te voeren tot één en dezelfde achterliggende factor:

  Paars bestuur gekenmerkt door incompetentie en crimineel gedrag met een ziekelijk “A no mi”sausje van dorpsidioten.


  Maak melding

 11. Misiekaba is een loopjongen van Bouterse en komt altijd met onzin aan dansen.Die man is een idioot en moet niet serieus worden genomen.Die president heeft een zootje van Suriname gemaakt en zoek schuldige.Zelf de reserves van het land heeft hij leeggeroofd 1.3 miljard USD samen met zijn handlangers waaronder Misiekaba.Ik zou mijn schamen idioot.


  Maak melding

 12. Deze paranoïde, geindoctrineerde paapse dorpspastoor wordt in tijden van paniek in de paarse rattenkolonie als sprekende pop van de meervoudig moordenaar naar voren geschoven om de aandacht af te leiden van de teringbende die ze hebben veroorzaakt in het land. Maar de witte mannen in korte broek van Moody’s komen jullie wel je stinkende paarse bek snoeren.


  Maak melding

 13. Misbaksel het is geen toeval maar de waarheid. Waar blijft onze 2e Dubai?
  Veel geschreeuw maar weinig wol.
  Opeens ziet hij het licht maar de waarheid niet.


  Maak melding

 14. Deze zogenaamde voorganger die een voorbeeld zou moeten zijn voor zijn parochianen, heeft alleen maar bewezen, met een dubbele agenda te werken, op zondag de moraalridder uithangen in de kerk, en door de weeks het tegenovergestelde uitdragen, door met modder te gooien naar allerlei mensen en instanties, en daarbij ook nog een moordenaar te adoreren, door er alles aan te doen om die moordenaar met allerlei omstreden wetten in de Dna, op vrije voeten te houden, nu Moody’s heeft aangekondigd de rating te gaan verlagen, is deze nepprofeet helemaal doorgedraaid, omdat het zinkende Ndp schip met zijn moordenaar als kapitein, nu echt ten onder gaat.


  Maak melding

 15. De Ndp regering heeft de Surinaamse economie naar zn moer geholpen…..maar misieka vindt het vreemd dat Moody’s Su een lagere kredietbeoordeling wil geven..???


  Maak melding

 16. En misikaba.
  Als ik nu moet kiezen tussen éen dag ellende of ellende tot de verkiezingen in 2020 is mijn keuze snel gemaakt. Paars verdwijn liever vandaag dan pas in 2020. Overduidelijk dat de NDP die verkiezingen gaat verliezen. Jij begint het aan te voelen, vandaar jouw paniek voetbal En de scenario volgens jou? Dat zou een bakra omschrijven als: Beste Misikaba, gij ziet beren op uw weg door uw paniekstemming en ge weet dat het volk u niet meer lust.


  Maak melding

 17. Keer op keer blijkt weer dat sommige Surinaamse politici best wel kort van memorie zijn. Tijdens het bewind van Venetiaan/Sardjoe heeft NDP demonstraties georganiseerd. De huidige president ging voorop;wie kent zijn kreten nog?
  Wi e feti gie den potie sma, wi e feti gie den skoro pikien.Alla sanie moesoe draai go baka etc, etc. Was dat ook een scenario? Toen gingen de ratings steeds omhoog. Wat zei mevr Geerlings-Simons partij-genoot van Misikaba, toen? : “Och ratings zijn helemaal niet belangrijk, en de zo geroemde stabiliteit betekent ook niets, immers we kunnen geen stabiliteit eten.”
  De NDP mocht toen wel demonstreren, maar nu mag niemand dat meer anders is men a-nationaal bezig? In een democratie moet er ruimte zijn voor de minderheid om z’n stem te laten horen. dat weet meneer Misikaba natuurlijk ook wel. Van de toenmalige regering kreeg zijn partij geen blokkades> Zo moet het ook in een democratie. Wat hij probeert te doen is een complot te suggereren om een deel van zijn aanhang (die helaas slecht geïnformeerd is) een rad voor ogen te draaien.Hij heeft het niet over het werkelijke probleem, namelijk het niet transparante-, inconsistente- en inefficiënte beleid van deze regering. Een gemiste kans van meneer Misikaba die in potentie een goed parlementariër zou kunnen zijn. Maar helaas moet hij aan de leiband lopen.


  Maak melding

 18. Leve ndp we ga weer vo vijf in 2020 zal hij paarsdom krijsen. Oma taki, heeft deze paarse imbeciel nog steeds niet door dat hij de duivel ddb dient. Opa taki, hij weet het bliksems goed en zit daar dankzij die oerdomme paarse debiele imbeciele ndper’s. Koste wat kost blijft hij ddb trouw belijden en aanbidden ondanks de paars duistere corrupte bittere vruchten van verarming van land en volk. Oma taki dat hele ndp ding van deze paarse bigi tiefie paarse leugenaar is geld, macht en geld data gaat het bij al degenen om die ddb aan de macht willen houden koste wat kost. Vervloekt is de gehele ndp regering, maar ook misdaad vervloekt elke ndper. Do ka. Wie onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbazen en bankrovers geloven en aanbidden zijn misdadig vervloekt.


  Maak melding

 19. MISIEKABA ziet SCENARIO :

  CURTIS en MOODY’s werken samen en hebben al enkele jaren TEVEEL uitgegeven namens de staat Sranan !

  Deze schooiers hebben toen alle geld op was in Sranan,direct in de KELDER van de Centrale Bank van Sranan ruim DRIE MilJARD, ongedekte, SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  Maar MISIEKABA heeft deze landverraders door ; Ik heb DESI direct gebeld, DDB zal zorgen voor NIEUW GELD en NIEUWE PRODUCTIE !

  PS : Mr DUBAI, is door het Paarse Financiele WANBELEID, met als gevolg het FAILLISSEMENT, TOTAAL VERWARD GERAAKT !

  MISIEKABA ZIET SPOKEN !

  Komt ervan wanneer je FUTU BOY wil zijn van personen die ZEER ERNSTIGE MISDRIJVEN/MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN HEBBEN BEGAAN !


  Maak melding

 20. Die misikaba hoort in dierentuin thuis samen met zijn vervloekt duivelse baas bouta!
  Deze gasten hebben het land behoorlijk behoorlijk
  Behoorlijk vernietigd!


  Maak melding

 21. Misbaksel, jullie (ndp) hebben het land reeds kapot gemaakt. Er valt niets meer te slopen. Bovendien is het recht van vreedzaam protest in onze grondwet verankerd.


  Maak melding

 22. @ van Zijsburg,
  Scenario van Misieka-bakka-Dubai was toen, jullie mijn achterban moeten alle gronden in Wanica ocuperen !! Het recht van de sterste geldt !!! :zei hij !! Dat was het advies van deze lulzak awariedomrie !!Hij aanbid de duivel in zijn kerk Helaas onze Ronald en Shant-baba Ram Sardjoe lieten dat vrij en blij gebeuren !!
  Gevolg van deze aldaar gevestigde achterban van Misieka-bakka is; roof, moord,doodslag in de omgeving tot in Groot Paramaribo !!
  Surinamers zijn kort van memorie; zelfs een ston-boerkie heeft een betere memorie !!


  Maak melding

 23. Suriname, we krijgen een heel groot financieel probleem in 2018. Volgens de begroting voorgaande jaren (ik heb geen studie hierover gemaakt) was de staat 50 % kwijt aan salarissen. Met andere woorden de staat had 50 % van de begroting ter beschikking om haar beleid uit te voeren. N.B. Ik ga ervan uit dat de begroting goed was, ondanks in de wetenschap verkerende dat leningen als inkomsten waren geboekt om het begrotingstekort kunstmatig te verminderen. Nu gaat de situatie vanaf 2018 drastisch veranderen.
  De staat is 25% kwijt aan aflossing leningen en te betalen rente. Dit betekent dat de staat slechts 25% ter beschikking zal hebben om haar beleid te financieren. Dit is niet veel. Ook zal de staat door de downgrading niet makkelijk meer geld kunnen lenen. Dit betekent dat de overheid in grote betalingsproblemen zal komen te verkeren. Zo erg zelfs dat de salarissen van de ambtenaren in gevaar zullen komen. Dit betekent dat Suriname in 2018 gaat bossen. Ik voorspel dus grote ellende voor Suriname op financieel gebied in 2018. Waarschijnlijk is dan de grosser kladderadatsch een feit. Dit krijg je natuurlijk als je niet kan regeren en ook creatief begroot. Ook staan wij Surinamers in de diaspora niet te springen om geld en dozen te sturen, zoals in de jaren 70. In onze ogen moet Bouterse weg.Sorry, maar Suriname en ook Bouterse o ka. Laat hij nu gaan dokken.
  Met ander woorden :
  De dagen van Misikaba (onze pinabai) zijn geteld.


  Maak melding

 24. @ MISI-BAKA DUBAI KLARI K’BA MONI NO ‘DE FU NJAN MORO…NDP DAGEN ZIJN AL GETELD …2020 MORSDOOD HAHAHA…PË HOOGT HART DÉ,A DOK NA DIERENTUIN…HAHAHA


  Maak melding

 25. van Zijsburg@

  Quote: “De NDP mocht toen wel demonstreren, maar nu mag niemand dat meer anders is men a-nationaal bezig? In een democratie moet er ruimte zijn voor de minderheid om z’n stem te laten horen. dat weet meneer Misikaba natuurlijk ook wel”

  Als men niet aan de regels voldoet…..tja…Er zijn intussen voorwaarden gesteld (o.a het aanvragen van een vergunning).
  Dan is het natuurlijk niet zo dat men dan moet gaan roepen: “Zie je wel wij mogen niet demonstreren”

  Als men zich aan de regels houdt is er geen enkel probleem om te mogen demonstreren. Maar ja dat wil men niet…men wil zelf bepalen wat, wanneer en hoe men dat doet. Probeer dat eens in een ander land en vergelijk dan de reacties en acties van onze gewapende macht eens met de acties en reacties van een ander land!?

  Juist ja wij, onze gewapende macht is veel te lief voor oproerkraaiers


  Maak melding

 26. A no mi.
  Ik heb gereageerd op jouw posten van Soemita. Ik weet niet of je dat had gezien daar het bericht intussen is verdwenen.. Ga via het vergrootglas terug naar Soemita.


  Maak melding

 27. Ndp weet 2020 niet gehaald wordt,dus maar schreeuwen dat men tot 2020 moet wachten om te stemmen. Hij had ook k7nnen zeggen geef ons de tijd om nog meer te plunderen van wat jullie surinamers toebehoort.


  Maak melding

 28. HaHaHa Redskin

  Wat ben jij vreselijk oerdom zeg.
  NDP blijft ook na 2020 regeren. Wie anders die domme kaaka Santoekan en phoeppha MatHoer?
  Die hebben alleen kaam-djiewan in koel (sagge). Net als jij


  Maak melding

 29. Dat is me een domme reactie van misikaba gezien de sitiuatie in dit mooi land die paarse partij heeft de meerderheid en ze maken heel veel misbruik er van vandaar die downgrading verspilling coruptie tot en met … en wij kunnen straks niet meer lenen …… ALA SANI NAK PANJA KABA MISIKABA MET ONDERSTUENING VAN DOMME MENSEN ALS….. NIVD paarse ratten partij


  Maak melding

 30. Èèn oog wel heel jammer dat he alles maar met èèn oog ziet je ziet maar de helft en je kraait halve rotzooi uit en als je met twee ogen mocht zien dan zal je hele rotzooi uitkraaien droogkloot


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES