Optimale medische zorg voor westen van Suriname

11
Optimale medische zorg voor westen van Suriname

Bewoners van de dorpen Kalebaskreek, Corneliskondre, Donderskamp en Tapoeripa in Suriname mogen verzekerd zijn van optimale medische zorg. De regering heeft besloten dat deze gebieden medische bijstand krijgen van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie. Geruime tijd hebben bewoners van deze gebieden geklaagd over het feit dat de zorg, die ze al die tijd gehad hebben, niet optimaal was. Onlangs is op instructie van president Desire Bouterse een medisch team naar deze gebieden vertrokken om de bewoners betere medische zorg te bieden.


11 REACTIES

 1. Maar hijzelf gaat naar Cuba om bezoekjes aan zijn huisdokter te brengen bij elke koorts of griep aandoening. Dat zegt veel van de zogenaamde optimale medische zorg in Suriname.
  Maar goed de verkiezingen naderen en het omkopen van de jungle people is begonnen…….Geven en nemen ndp politiek ten top,


  Maak melding

 2. Zo heeft Bouterse dat persoonlijk gedaan?, en de achterstallige betalingen via het staatsziekenfonds dan?, even je naam laten vallen om de popie jopie uit te hangen voor stemmetjes straks, hoe doorzichtig, niet dat ik het de mensen in de genoemde dorpen het misgun integendeel het hat er al lang moeten zijn als hij een echte president voor het hele Surinaamse volk was


  Maak melding

 3. Het terminale fossiel gaat zelf 1 maand naar Cuba, incl. een overbodige delegatie, om zich te laten behandelen. En de man/vrouw/kind in het binnenland wordt afgescheept met een doosje paracetamol. Een echte “volkspresident”…


  Maak melding

 4. Wat heeft dit allemaal gekost of macht het Surinaamse Volk niet weten wat de kosten zijn? Waarom worden de kosten hiervan niet vermeld?

  Kon men met de kosten van dit feest liever niet een gebouw opzetten en het gebruiken om daar behoorlijke bestuursdienst zaken te doen.

  Dit wat hier gebeurt is typisch het gedrag dat bij de afstammelingen van Afrikaanse Surinamers van de stad voor komt. De gaan liever goud kopen om aan hun lichaam te hangen of als de wat inkomsten hebben een feest mee vieren, dure kleding en pattas kopen en gaan daarna weer in hun krot wonen.

  Prioriteiten stellen zien ze niet. ddb en gangsters vertonen typisch dit gedrag i.p.v. het volk een spiegel voor te houden door met geld heel zuinig/economisch doelbewust te zijn en te zien waar het aan wordt besteed.

  Dit is een uitdaging moet deze groep van Surinamers goed bijgebracht door de juiste mensen die hier verstand van hebben. Geld kan je maar één keer uitgeven.

  Dit vind ik heel triest om zo met geld om te gaan. Hoe is dit toch mogelijk in een periode dat het financieel, economisch, sociaal, bestuurlijk, enz in Suriname zo slecht aan toe gaat.

  Het weinige geld zo over de balk smijten. Dit is echt om te huilen. Hier heb ik geen woorden voor. Mensen kunnen nauwelijks een stukje brood kopen en dan feest vieren.

  Ik hoop dat in de DNA hierover vragen gesteld worden aan de minister van financiën hoeveel dit feest in Brokopondo gekost heeft.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Ik heb bewondering voor MMC om deze zorg deels over te nemen. Ze horen donders goed te weten waar de schoen wringt en nu trekken zij diezelfde schoen aan.
  Even ter verduidelijking: De medische zending (een samenwerkingsverband tussen katholieken en protestanten op het gebied van de Medische zorg aan het binnenland) van intussen zeker 225 jaren kampt met problemen die anderen hebben veroorzaakt. Ze krijgen geen subsidie meer van pa lanti. En pa lanti verwacht dat de kwaliteit van de medische zorg met geld hetzelfde zal blijven als medische zorg zonder geld.
  Het is begrijpelijk dat de medische zorg achteruit zal gaan als er geen geld meer binnenkomt. Zonder overleg met betrokkenen ( medische zending en de binnenlands-bewoners) heeft pa lanti een wig gedreven in de medische hulpverlening van Suriname. (De beruchte verdeel en hees politiek , die e van de Nederlanders hebben overgenomen). Ze hebben de MMC bereid gevonden en/of gedwongen een deel van de binnenlandse medische zorg over te nemen. Ik zeg gedwongen want de MMC weet dat er geen geld zal binnenkomen en op termijn zal moeten stoppen met de medische zorg aan de binnenlandsbewoners. MMC dit is uw eigen schuld, maar ik wil u hierbij de nodige ruggesteun geven. Hopelijk verandert deze situatie in de toekomst.

  Volk van Suriname en ook de binnenlandsbewoners: In 2020 krijgt u weer de kans om wraak te nemen in de betekenis van niet stemmen op de partijen die voor uw ellende hebben gezorgd.
  Dus niet stemmen op:
  NDP
  BEP
  DOE
  PALU.
  Reden: deze klootzakken hebben uw vertrouwen geschaad door niet goed te regeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.